Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Bilge
Herşeyin sırrı Kur'anı yukarıdan aşağıya okumada saklıymış.
Eğer biz de böyle okuyabilseymişiz "Abese" hadisesindeki olayları naklen-canlı yayında Maktum'un gözleri olup da görebilirmişiz. Abesedeki gibi Hümeze ve lümeze konusunda da ayetleri böyle okuyamadığımızdan meseleyi anlayamıyormuşuz meğerki.
Bizimki de cahillik işte. Gafillik işte. Dabbetin de bir farkı olsun değil mi yani. Haydi Hans okuyor diyelim (bence kesinlikle sallıyor) peki o yanındaki elemanlara ne oluyor acaba? Hani şu amenna saddeknacı takıma?
Bak adam Abese Suresindeki ilgili ayetleri yukarıdan aşağıya okuyarak neleri görmüş neleri. Abeseyi, Hümezeyi, Lümezeyi hepsini görmüş:
"Resulullah (Ona kurban olurum) Kendi evinde bir misafir durumuna düşmüşçesine, sandalyesinin ucuna oturmuş ve makam koltuğunu o Mekke reisine vermişti. Misafir olan Ebu Süfyan ise ayaklarını uzatmış, resulullah'ı ucuyla dürtüyordu...
"Eee Muhammed" diyordu, "Neydi adı senin şu putunun Allah mıydı? O put bana ne verecek ben Müslüman olursam?" diyordu Ebu Süfyan. Resulullah kendini unutmuştu: Kat be kat servetlerden, Cennet’lerden, deve kervanlarından bol bol hediye ediyordu Ebu Süfyana... Düşünüyordu ki, bu TIR filoları sahibi bin işçi çalıştıran, Mekkenin reisi ve emiri, Asir ve Hicaz eyaletlerinin Meliki Ebu Süfyan'ı "TAVİZLER VEREREK" İslam etmeye "KANDIRIRSAM", kitle halinde müslümanlığa akın akın geleceklerdir...
Ebu Süfyan Cennet’i ütopik buluyordu. O ŞİMDİ HEMEN BU DÜNYADA istiyordu. Bir saat içinde. Eğer adını unuttuğu bu yeni put (Allah-haşa) ona ŞİMDİ derhal ve de hemen mucizeler indirirse o puta inanacaktı. Koskoca Kureyş lideri, Hicaz Kralı az işmi bu... Mekke'nin yarısı onun mülkü, diğer yarısı da kalan Kureyş’lilerin... Medine ise anne tarafı Kurayza'lıların mülkü.
Resulullah onu EVİNE çağırmış... O erkanı ile birlikte gelmiş oraya... Sonra kapalı kapılar ardında adamlarını dışarı çıkararak BAŞBAŞA İKİ KİŞİ HALİNDE konuşmaya başlamışlar... Ne konuşma ama... Resulullah kendi hazinesiymiş gibi taviz veriyor hatta Allah'tan o an mucize bekliyor ki, bir şey olsun ve Ebu Süfyan Müslüman oluversin. Mesela yüz TIR filosu daha versin Allah (sanki kudret helvası gibi gökten inecek sanıyor). Resulullah veriyor da veriyor, sandalyesinde küçülüyor, ötekisi ise devleşiyor, uzandıkça uzanıyor, resmen yatıyor...
Bu arada bir Maktum denen ama var, kör yani... Elinde bir Asa, yoklayarak kapıları gönül verdiği (ben de gönül vermişim) Resulullah'tan İLİM almaya uğraşıyor ama içeride "TOPLANTI" var alınmıyor. Yolunu şaşırıyor ve kadın haremine giriyor (harem derken öyle Osmanlı ya da Şeyh haremi değil, kadın kısmı sadece). "Resulullah burada mısın?". Kadınlar ona yardım ediyor ve toplantı salonunun kadın tarafına açılan kapısından İbni Maktum'a girmesi için yardım ediyorlar... Maktum ters bir kapıdan "YASAKLI VE BAŞBAŞA KONUŞULAN" salona giriyor asayı yerdeki döşenmiş taşlara vuruyor.
Resulullah feci kızıyor: “Hangi mendebur bu körü içeri aldı?” diyor.
"Ya Resulullah senden ilim almaya geldim" diyor maktum sevinçle. Resulullah abus bir suratla ve ellerini tükürür gibi kaldırıp iterek ve "Tuh sana" gibi bir işaretle ve "sana gösteririm ben" der gibi mimiklerle sürdürüyor. Ama bir şeyi unutuyor... BU ADAMIN KÖR OLDUĞUNU BİLDİĞİ HALDE, yani abesleşmiş yüz ve mimiklerini GÖRMEDİĞİNİ bildiği halde bunları S E S S İ Z yapmaktadır.....
Kur'an'ı yukarıdan aşağıya yazıp okursanız siz de orada olayı görmüş gibi olursunuz."
Bismillahirrahmanirrahim
Kul e'uzü birabbinnas, Melikinnas, İlahinnas, Min şerrilvesvasil hannas, Elleziy yüvesvisü fiysudurinnas, Minel cinnetivennas
De ki: "İnsanların Rabbine sığınırım! İnsanların yöneticisine, yönlendiricisine, İnsanların ilahına; Kıvrılıp kıvrılıp saklanan, sinip sinip gizlenen vesvesenin/o sinsi, o aldatıcı şeytanın şerrinden, İnsanların göğüslerine kuşkular, kuruntular sokar o; Cinlerden de insanlardan da olur o!"
ABESE KAVRAMI VE HZ. MUHAMMED’İN HANİFLİĞİ
http://hanifliknedir.sitemynet.com/abese.html
|