Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
A'RAF181/182/183. BUNU DA OKUYUN BU BİZİM DEGİL HERKESE YAZILMIŞ BİR İLMİHAL.BUNU SEYH LER YAZMADI BUNU DA YALANLARSINIZ SİZ
181- "Yarattığımız insanlar içinde başkalarını hakka ileten ve hakka uygun, adil hükümler veren bir kesim vardır. "
182- Ayetlerimizi yalanlayanları hiç farkına varmayacakları biçimde yavaş yavaş kötü akıbetlerine yaklaştıracağız. "
183- "Onlara mühlet veririm. Çünkü benim tuzağım sağlamdır
Rabbani bir ilerleme var. Yaklasiyorsun. Bu sizin ummet mi ?
Araf 181 ayet: Ve mimmen halakna ümmetüy yehdune bil hakku ve bihi ya'dilun Araf 181 ayet: Yine bizim halk ettiklerimizden bir ümmet de var ki hakka rehberlik ederler, ve onunla icrayı adalet eylerler
Rabbani bu son yazdığın veya astığın yazı şimdiye kadarkilerin en iyisi.Sana tavsiyem,bu yazıyı düşüne düşüne okursan % 90 bizi desteklediğini göreceksin.
Yapacağın tek şey,bu yazıyı dura dura okuyup bunu bir de bizim burada ve diğer yerlerde yazdıklarımızla karşılaştırrman.
Ha gayret şeytanın hilelerinin zayıf olduğunu göreceksin.Allah yar ve yardımcın olsun.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Muhalif kanattaki arkadaşlara sesleniyorum; sizler bizleri neye davet ediyorsunuz? Kur'ana mı? Yoksa efendilerinizin kendi meşruiyetlerini okeylettikleri ayet yorumlarına mı?
Davet edildiğimiz şey, birilerinin ürettiği Din yorumlarına İMAN etmek değil mi? O birilerine koşulsuz bağlanıp mürit olmak değil mi? Kurtuluşu o birilerinin çizdiği yolda beklemek değil mi? "Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır" safsatasını tekrarlayarak işte bunu ifade etmektesiniz.
İşte bizler bu işte yokuz. Forumu azbuçuk okusaydınız bunu anlardınız. Burada İnsanlara Tapınma Dinine savaş açıldığını görürdünüz. "Gassalelinde meyyit" anlayışıyla birilerine fikren ve bedenen kul-köle olmaya karşı durduğumuzu anlardınız.
"Gelin Kur'an ayetlerine olduğu gibi (biryerlere yamamadan) iman edelim. Allah'tan başka -aşkın anlamda- VELİ ve DOST edinmeyelim" diyen bizlere karşı neden bu kadar kinlisiniz?
Ehli Kitabın düştüğü yanlışlığa düşerek bizleri Allah yanında edindikleri beşerden Rablere=mürşidlere çağıranlara diyoruz ki; YEGANE MÜRŞİD ALLAH'TIR. Allah'tan gayrı mürşid belleyen zarardadır, ziyandadır.
Zümer 14. De ki: "Ben, dinimi yalnız kendisine özgüleyerek, Allah'a ibadet ediyorum."
Dininizi beşer yorumlarına da iman etmeden yalnız Allah'a özgülemek bu kadar mı zor?
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
aklı ipotek altında olmadan ayetleri okuyan herkes o emanet olarak verilmiş aklı çok ama çok iyi değerlendirebilecektir.
oysa yüzyıllardır bizlere aynı şeyler söylendi RUHBAN TAKIMI tarafından "siz ALLAH'ın salak kullarısınız,bir halttan anlamazsınız,sizler koyunsunuz sizi güdecek çobanlar lazım"
bu şekilde karılarını bile şeyhlerin altına gönül rızasıyla veren bir ÜMMET(!) ortaya çıktı.
çok şükür ben o ümmetlerden değilim.şeyhi olmayanın şeyhi şeytan.....mış. derin bir kusmukla bu lafın üzerine ve ŞEYH olarak kendini tanıtanlara tükürüyorum.
ha bu şeyh ümmetlerinin zoruna gidiyormuş yada kardeşlik onları da kucaklamamızı istiyormuş....muş saçma bunlar.ayılarda kufuryoklerde maymunlarda sincaplarda iki ayak üzerinde duruyorlar onları da mı kardeş niyetine kucaklayacağım?
hacı hoca kitabı okumaktan alt tarafı meal okumaya fırsat bulamayanlar gelip din öğretmeye çalışıyorlar.
ÖĞRETTİĞİNİZ DİN ŞEYHLERİN RABBİLERİN DİNİDİR islam değil.
7:196 "Çünkü benim velim, Kitap'ı indiren Allah'tır. Odur Salihlerin velisi."
42:6 O'ndan başkasını veliler edinenleri ALLAH kollamaktadır. Sen onların vekili değilsin.
42:9 Demek onlar Allah'tan başka veliler edindiler? Oysa veli, ancak Allah'tır. O, ölüleri diriltir. Her şeye Kadiridir.
Allah her şeyi yaratandır ve O mutlak Rab olarak dikey düzlemde / aşkın manada veli edinilmeye layık olan tek "varlıktır.
39:3 iyi bilin ki, halis din Allah'ındır; O'ndan başka veliler edinerek: "biz bunlara, sırf bizi Allah'a yaklaştırsınlar diye tabi oluyoruz (kulluk ediyoruz)" derler. Doğrusu Allah ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Allah şüphesiz yalancı ve inkarcı kimseyi doğru yola eriştirmez.
18:102 İnkarcılar, benim dışımda kullarımı veliler edinerek kurtulacaklarını mı sandılar. O inkarcıların konağı olarak cehennemi belirledik.
Dikkat edilirse ayetler tarifi de içinde barındıran ifadeler kullanıyor. Yalancı ve inkarcıların uzak Allah anlayışlarını örtbas etmek için "biz bunlara, sırf bizi Allah'a yaklaştırsınlar diye tabi oluyoruz (kulluk ediyoruz)" diyerek "aşkın" veliler edindiklerini anlıyoruz.
Yine Allah'ın dışında Allah'ın kullarını veli edinerek kurtulacaklarını zannedenlerin inkarcılar olarak tanımlanmaları söz konusu.
Halbuki Allah'ın yaklaştırıcıya ihtiyacı yoktur.
17:111 De ki: "Hamd, çocuk edinmemiş olan, hükümranlığında ortağı bulunmayan, düşkün olmayıp YARDIMCIYA DA ihtiyaç göstermeyen Allah'a mahsustur." O'nu gereği gibi büyükle.
4:45 ALLAH düşmanlarınızı daha iyi bilir. veli olarak ALLAH yeter, yardımcı olarak ALLAH yeter.
Allah'a yaklaştırıcı olarak edinilen velilerin Allah katında bir yardımı olmayacaktır.
45:10 Onları cehennem beklemektedir. Ne işledikleri şeyler, ne de Allah'tan başka edindikleri veliler onu kurtarabilir. Onlar, acı bir azabı hak etmişlerdir.
42:46 Onların, Allah'tan başka kendilerine yardım edecek velileri de yoktur. Allah'ın saptırdığı kimsenin çıkar yolu olmaz.
29:41 Allah'tan başka veliler edinenlerin durumu, kendine yuva yapan örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümceğin yuvasıdır. Keşke bilseler.
6:51 Rablerine toplanacaklarından korkanları Kuran ile uyar. O'ndan başka bir dost ve aracıları yoktur. Umulur ki Allah'tan sakınalar.
Birde müminlerin birbirlerini veli edinmeleri ile Allah'a aracı olarak tasavvur edilen veliler birbirine karıştırılıyor. Müminler ahireti kazanmak için dünyada yardımlaşır birbirlerine destek olurlar. Yoksa Allah'ın insana şah damarından daha yakın olduğunu bilen müminin hiçbir yakınlaştırıcıya/ aracıya ihtiyacı yoktur.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Birde müminlerin birbirlerini veli edinmeleri ile Allah'a aracı olarak tasavvur edilen veliler birbirine karıştırılıyor. Müminler ahireti kazanmak için dünyada yardımlaşır birbirlerine destek olurlar. Yoksa Allah'ın insana şah damarından daha yakın olduğunu bilen müminin hiçbir yakınlaştırıcıya/ aracıya ihtiyacı yoktur.
Demekki birbirine destek olmak Rabitasiz da oluyor... Allaha yakinlasmak icin Rabitaya da gerek yokmus. Allah katinda Rusvet ile , Devlet dairesinde adamin olma gibi i is bitmiyor. Allah dinini Devlet dairesinde is yapmaya benzetenler, islerini daha cabuk hal etmek, cenneti garantiye almak icin, araya evliya , veli diye aracilar sokmaya calisiyorlar.
Allah yakinlasmak icin DAYILARINIZN olmasi gerekmiyor. YAP duani Kil namazini Allah orda. Ama SAKIN, ALlah ile olan Kulluk iliskinizde araya DAYI yad RUSVET sokmayin.
__________________ Okuyoruruz ve izliyoruz Ama hic bir zaman uyumuyoruz
Kişinin Allah'a giden yolda kendisine bir illaki bir aracı seçmesi anlaşılır gibi değil.Sorun büyük ölçüde cehaletten kaynaklanıyor.Çeşitli gerekçelerle Kur'an Meali okumamızı (yanlış anlarsak,kafir oluruz nedeniyle(!) ) söyleyen hocalarımızdan öğrendiğimiz İslam (!) malesef işte bu.Dikkat edilecek olursa şeyhlerin bir çoğuda cehaletin yaygın olduğu bölgelerde görülür.Bu arada sosyetik şeyhlerimizde var tabi:)
Halk sarıklı,sakallı,keramet sahibi (!) şeyhleri yavaş yavaş temizlerken modern,sakalsız,takım elbiseli,mercedesli yeni şeyhleri hayatına sokuyor.Aslında hiç farkları yok birbirinden al birini vur ötekine...
Ben şahsen İslami kesimde ön plana çıkmış insnaların öncelikle yaşantılarına bakıyorum,hiç bir iş yapmayıp mal mülk sahibi olmuşsa zaten bellidir ki bu işi menfaati için yapıyor.Allahtan korkan birinin parayla,pulla çok afedersiniz kızla,dulla işi ne!!! İlk tespiti yaptıktan sonra söylediklerine bakıyorum,bir gerçek var ki bazen bu sahtekarlar doğru şeylerde söyleyebiliyorlar.Bu anlamda kendimi faydacı olarak görüyorum.Doğruları alırım (Kur'anla teyit ettikten sonra)
Belki diyeceksiniz ki madem Kur'an da zaten var ne diye dinliyorsun ki.Evet doğru var,ama Kur'an çok farklı bir kitap defalarca okusanız bile kitabın tamamına hakim olmanız mümkün olmayabiliyor.Bazen bir ayet görüyorsunuz mutlaka daha önce okumuşsunuzdur,ama sizi hayrete düşürebiliyor(en azından bende böyle)
Netice itibariyle etkilenmemek için uzak kalmakla birlikte,önyargılı olmama adına söylediklerini araştırıp hani olur ya onların vesilesi ile bir hakikati daha öğrenme ihtimali için olsa bile zaman zaman söylediklerini okuyorum/izliyor/dinliyorum.
Evet Mircan haklısın.Eğer bir insan kendine şeyhlik,hocalık..vs sıfatı eklemişse yaşantısına iyi bakmak lazım.
Bakın Allah (cc)son peygamberimize vahiy verdiğinde o ilk anlarda zengindi.Ancak vahyi aldıktan sonra bütün malını-mülkünü kaybetti,mal-mülk kazanmakla uğraşmadı,çok sıkıntı çekti.
Ama yine bakın bizim bu softa takımına.Her birisi müritlerinden topladıkları cukkalarla son model arabalara biniyorlar.Çevresindeki enayilerde şeyhimizin hakkıdır(!)deyip sömürülmek için canla başla çalışıyorlar.Zengini daha zengin,yoksulu ise,Ali Kalkancı gibi mesela,önce ruveyden ruveyden sonra da katlayarak azgınlaşıyorlar.
Bu yüzden müstehak bunlar deyip fazla kurcalamamak lazim.Biz bunlardan sorumlu değiliz,kendimize bakalım vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
uhhh Suru olmadan cobanin bir degeri yokdur. Cobani coban yapan surudur.Surudeki koyunlar koyun olduklarini kabul etmeyip. kendi kendilerine otlansalar cobana gerek kalmaz.
Haydi onlar koyun. AKIL yok. Ya insan ogluna/kizina ne oluyor ki, her zaman kendini gudecek birilerinin pesinde. Hic mi akletmiyorlar.
Allah, inananlar icin gerekli olanı, eksik bırakmaksızın Kur'an ile Hz Muhammed'e gondermistir. Gonderilen bilgileri eksik ve anlasilir bulmayanlar mezhep, sunnet, seyh, evliyaya ihtiyac duyup bunlarla inanmayı gerekli gormuşler. Kendilerini yarattigi bu rabler olmadan Allah bulunmayacagi iddiasi ne kadar sacma. Hic mi dusunmezsiniz.
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma