Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 21 mart 2006 Yer: Vanuatu Gönderilenler: 52
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
size ancak dayak yola getirir oda cennet ten cıkmadır.demek siz üstün kişilersizi.ki biz sizi duymadık demek .sizler.küfür ehlisiniz biz buna allah katın da da şahidiz.eger korkunuz olmasa ALLAHcc emir ve de nehilerine uyardınız.demek buda sizin bu yüzünüz.birde öbür yüzünüzü söyleyim allah kimseye.dememiş tir.küfredin.ama siz küfrediyorsunuz.bizim seyh himizi.müslüm gündüzemi benzettiniz.demek o olaylar sizi de etkiledi.benim.ümmetimin.alimleri.beni israil peyganberlerigibidir.buyuruyor.peygan berefendimiz.ama siz doguştan kuranı tevsir ettiginiz.içinsünnetler vede hadisler sizlere zorgeliyor.e size bişey diyen yok siz bildiginiz gibi yapın
milletin akıllısı sizlermisiniz.he sizin gibi topluluk ların olacagı571 SENESİNDE peygan ber efen dimiz.söylemiş ti biz bunu gali alıyoruz side.bildiginiz gibi amel edin.sizi zorla tarikata davet eden mi var da gücünüze gidiyor he.kim seyi silah zoruyla almıyorlar tarikata.e siz de bildiginizi yapın.bizim.vede allah dostlarının.sizlere bizlere ihtiyacı yok tur onlar dünyalarını.ALLAHcc huya.satmışlardır.ya sizin satacagınız.hiç bişey yok mu.burda boş boş konuşu yor.sunuzbenim soruma neden yanıt vermediginizi herkes gördü işte.sizin kalp leriniz.nasıl mutmain oluyor bunun cevabını bile vere mediniz.bana bu yeterli.ALLAHcc ayetini.yalan lıyor sunuz.kalplaerancakveancakALLAH ıın zikriyle huzur bulacagını bildiren rabimin emrini.inkar ediyorsunuz.siz kalp lerinize hük medin.ön ce nefsinize ondan sonra selavat getirin tövbe edin derim bewn sizin gibi konuşamıyorum .benim azım dan KÖTÜSÖZ CIKARMIYOR YÜCE RABBİM ELHAMDÜLİLLAH?
Katılma Tarihi: 21 nisan 2005 Yer: ABD Gönderilenler: 311
biner Yazdı:
ey iman edenler ALLAH yolunda sabredin.düşmanlarınızın karşısında sebat gösterin,rabıta yapın.ALLAHın korumasını istediğiniz sınırları koruyun.ALLAHTAN korkun korkunki kurtuluşa erişesiniz (al-i imran.200)
(ÂLİ IMRÂN suresi 200. ayet) Ya eyyühellezine amenusbiru ve sabiru ve rabitu vettekullahe lealleküm tüflihun
(ÂLİ IMRÂN suresi 200. ayet) ................................. Bu ayetin mealini yazmiyorum. Simdi Seyhin sana bu ayetde gecen rabita kelimesini, kendisine yapilan rabita olarak cevirmis. Simdi iste arapcasi istedigin meale bak, bakalim burdaki Rabita seyhinin SAPIK rabitasi mi ?
Iste bu mesajin ilk basinda ki sizin Seyhlerin Rabitasi. Simdi bu ayetdeki Rabita kelimesi bu anlama geliyor oylemi ?
Tarîkat Öncüleri Tarafindan Râbitanin Ayrintilari Hakkinda Yapilmi Çesitli Açiklamalar: Nakibendîlerce simdiye kadar gerek yazili, gerekse sözlü olarak bu konuda ifade edilenlere bakilacak olursa râbitanin çesitli tariflerinden özet olarak su anlamlari çikarmak mümkündür:
1. Râbita: Mürîdin, seyhini seklen ve cismen tasavvur etmesidir. Yani daha açik bir anlatimla, onu fizik olarak zihninde canlandirmasidir.
2. Bununla birlikte mürîd, seyhinin kalbinden kendi kalbine nur hüzmelerinin yansidigni, ya da nurdan çalayanlar aktgini ayrica düsünecek ve ondan bereket, himmet ve yardim isteyecektir. Bunu, tarîkat dilinde «istifâza» ya da «rûhâniyetten istimdâd» diye bazi yakitirmalarla özet olarak anlatmaya çalismislardir.
3. Mürîd kendini, seyhinin giyim ve kusam tarzi içindeymisgibi görmeye çalisacaktir. Son dönemin Nakibendî teorisyenlerinden Abdulhakîm Arvâsî'ye ait bu konuya ilikinc bazi açiklamalar sadeletirilerek su ekilde verilmitir:
__________________ A'raf 194 Allah dışındaki yakardıklarınız sizin gibi KULLARDIR , eğer iddianızda haklıysanız , hadi çağırın onlarıda size cevap versinler
size ancak dayak yola getirir oda cennet ten cıkmadır.demek siz üstün kişilersizi.ki biz sizi duymadık demek .sizler.küfür ehlisiniz biz buna allah katın da da şahidiz.eger korkunuz olmasa ALLAHcc emir ve de nehilerine uyardınız.demek buda sizin bu yüzünüz.birde öbür yüzünüzü söyleyim allah kimseye.dememiş tir.küfredin.ama siz küfrediyorsunuz.bizim seyh himizi.müslüm gündüzemi benzettiniz.demek o olaylar sizi de etkiledi.benim.ümmetimin.alimleri.beni israil peyganberlerigibidir.buyuruyor.peygan berefendimiz.ama siz doguştan kuranı tevsir ettiginiz.içinsünnetler vede hadisler sizlere zorgeliyor.e size bişey diyen yok siz bildiginiz gibi yapın
milletin akıllısı sizlermisiniz.he sizin gibi topluluk ların olacagı571 SENESİNDE peygan ber efen dimiz.söylemiş ti biz bunu gali alıyoruz side.bildiginiz gibi amel edin.sizi zorla tarikata davet eden mi var da gücünüze gidiyor he.kim seyi silah zoruyla almıyorlar tarikata.e siz de bildiginizi yapın.bizim.vede allah dostlarının.sizlere bizlere ihtiyacı yok tur onlar dünyalarını.ALLAHcc huya.satmışlardır.ya sizin satacagınız.hiç bişey yok mu.burda boş boş konuşu yor.sunuzbenim soruma neden yanıt vermediginizi herkes gördü işte.sizin kalp leriniz.nasıl mutmain oluyor bunun cevabını bile vere mediniz.bana bu yeterli.ALLAHcc ayetini.yalan lıyor sunuz.kalplaerancakveancakALLAH ıın zikriyle huzur bulacagını bildiren rabimin emrini.inkar ediyorsunuz.siz kalp lerinize hük medin.ön ce nefsinize ondan sonra selavat getirin tövbe edin derim bewn sizin gibi konuşamıyorum .benim azım dan KÖTÜSÖZ CIKARMIYOR YÜCE RABBİM ELHAMDÜLİLLAH?
Selam,
Hem dayaklıksınız diyorsun hemde ağzımdan kötü söz çıkmıyor elhamdülillah ??? Birde dayağı kökünü cennete dayadın ya...
Yazında birşey daha dikkatimi çekti benim şeyhim öyle değil falan yazmışsın.Bahsetsene biraz şeyhinden nasıl biridir,neler yapar,maddi durumu nasıldır,kaç kişi ile evlidir,kerameti varmıdır? Bak inan bunları dalga geçmek için yazmıyorum.Sadece merak ettim belkide biz seni yanlış anladık.
Katılma Tarihi: 27 mart 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 0
sailamasr Yazdı:
selam selam
şeyhin televizyonları seyrettirmiyor diye gocunma. müslüm gündüzleri ali kalkancıları iyice bir hatırla.
zoruna gitmesin. kimler nerelere nasıl yollanıyor televizyonlarda seyrettirildi. zoruna giden buraya yazılmasıysa söylersin şeyhine burayı da televizyon gibi size yasak eder.
ananı iyi kolla nasılsa karınla beraber alır elinden. ama televizyon zinhar haramdı değil mi?size yasaktır,karınızı ananızı şeyhlerin altından çekin öyle buralara gelin.
bu msjın sahibi nasıl bir müslüman olablilir sorarım size ey müslümanım diyenler hem sen neden açıkça ben dininizde reform yapmak istiyorum demiyorsunda kıvırtıyorsun dinimizde çünki bu din senin dinin değil kardeşim en tasrib ettiğin imamına git 7 ler 70 ler 40 lar bu dünya ayakta duruyorsa mümin kimselerin sayesinde duruyor senin o adını zikrettiğin adamlar senin gibi bu dini zedelemek isteyen provakatörlerdir bilinçsi herif...
sailamasr Yazdı:
selam selam yücel akca
televizyonlar gösteriyor,gizli kameraya çekiyor ve bir kısım şeyhler de bu yüzden bu programları yasaklıyor. güneş balçıkla sıvanmaz.
din adına yapılan adilikleri burada dile getirdiğimizde elbette birilerinin rabbilerine batacaktır. insanları put edinen, onları melek ve şefaat makinası görenler putperest ayinlerine eş nasıl sadakat gösterecekler? elbette ki namuslarını ortaya koyacaklar bağlılıklar adına.
sen diyebilirsin ki "müslüm gündüz kim? ali kalkancı kim?" demeye de elbet hakkın var ama bunlar su yüzüne bir kızın çığlıklarıyla ortaya çıktı. ve ak sakalından utanmaz bir kaç ALİM de kıza canlı yayında "sineye çekseydin,bak rezil oldun" dedi. durum bu kadar vahimken hiç kimse doğruları söyleyenlere bu derece kızgın olmamıştı.
sana edepsizce yada seviyesizce gelen o kelimeleri bir takım şeyhler hocalar alimler uygulamalı olarak yapıyor. ortaya çıkarılınca yada yazılınca da elbet birilerine batacak. kimse kendi şeyhi için "yoğurdum kara" demeyecektir
gördüğün ve şahit olduğun şey bu hezeyanlardır ama nafile. şeyhlerin hacı hoca takımının ipliği pazardadır ve toplama gayretiyle bu foruma niceleri gelecekler ve ağızlarının payını alacaklardır.
madem yenisin konuları okumanı ve "cinleri çorabıyla kaçıran son model amerikan peygamberi ve müridlerini" okumanı tavsiye ederim.
wahiy ve kitap aldıklarını UTANMADAN söyleyip kendilerini inkar edenleri cehenneme atanlar zırvalıyorken bırak ta kardeşim biraz ayaklarına basalım,yüzlerini kızartalım.
yaptıkları hatalar yüzlerine vuruldukça elbet ortaya çıkacaklardır. herkes kendi şeyhinin sütten çıkma ak kaşık olduğunu söyleyecektir
sitemizi iyi oku ve aramıza hoşgeldin
selam selam
bu muhabbete sadece gülüyorum aynaya bakıp konuşanlar ancak kendilerini anlatırlar siz aynaya bakıp kendinizi anlatmaktan baska bir nane yemiyorsunuz aynen baş ortusu mevzusu gibi 3 başörtülü hayat kadınını bütün baş örtülü kadınlara mal eden ahmak g.z. şahıslardan farkınızı bana bir gosterin bakalım kitap ehli olupta kitaptan habersiz olanlar....
RABBANİ BİLİR Yazdı:
eline kolun yüreğine sağlık kardeşim arkandayım bu ahmaklara bu cümleler az gelir...
Mircan Yazdı:
RABBANİ BİLİR Yazdı:
Selam,
Hem dayaklıksınız diyorsun hemde ağzımdan kötü söz çıkmıyor elhamdülillah ??? Birde dayağı kökünü cennete dayadın ya...
Yazında birşey daha dikkatimi çekti benim şeyhim öyle değil falan yazmışsın.Bahsetsene biraz şeyhinden nasıl biridir,neler yapar,maddi durumu nasıldır,kaç kişi ile evlidir,kerameti varmıdır? Bak inan bunları dalga geçmek için yazmıyorum.Sadece merak ettim belkide biz seni yanlış anladık.
Selam
adamım sen ne istiyorsun sana Allah de diyeni karalamak mı yoksa müslüm gündüzleri bahane edip tüm alimleri aynı kefeye koymakmı yoksa insanların has niyetle hiç bir dünyevi çıkarı olmadan Allaha ulasmak için yollar öğrenmek istemesini engellemek mi sizi biri müslüm gündüz gibi gagaladıysa bizim ve seyhimizin günahı var
ha muslum Gunduz, Ha Menzildeki papaniz hepsi ayni papazmi imammi diye imza atmissin.Yazi uslubundan sen buyuk ihtimale Menzildeki Papaya tabisin. Ikisinede hayir. Kurana evet. Su yaziya bir goz at istersen. Tikla ve fark varmi sence
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma