Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Merhaba selam kendilerine hidayet geldikten sonra ona tabi olanların üzerine olsun.ben size yinede kardeş diyorum asılsız suçlamalarınızı kabul etmiyorum.hangi konuda derseniz bu kelime tam cevabını verecektir.kuranın diğer bir adıda furkandır.hatta önceki yazımda söylemiştim bir şey doğru veya yanlışsa sadece bunu kurana onaylattırırım.Ben Allah a kulluğu şeref bilmiş ve buna iman etmiş biriyim.neyse beni Yargılayacak ilk ve son makam RABBİMİZİN makamıdır.bi şeyi açıklayayım kokanadan maksadım kokuşmuş manasındadır.öyle siyasi simge veya başka bi amaçla örtü takanlar vede göbeğini açanlarıda müslüman kategorisinde görmüyorum benim kanaatim bu...ayrıca mezhepçi veya gelenekçi türünden ithamlarınızıda kabul etmiyorum.ha birde sadece sizin anladığınız kuran ayetleri kesin manasıda çıkarmaz örtü konusunda olduğu gibi. ben sadece size bu konuda yazdım düşüncelerimi siz ise bir sürü ithamda bulundunuz..tekrar söylemek gerekirse tek doğru kurandır.... kur'anı bir bilince hamd olsun sahip olduğum için beşer olduğuma inanırım ve Rabbimizin bana öğrettiği gibi dua ederim.Unuttuklarımızdan ve yanıldıklarımızdan dolayı bizi hesaba çekmesin diye...burdaki çalışmaları ciddi bulduğum için sizi muhatap alıyorum..sizde kuranın size öğrettiği şekilde davranışlarınızı düzeltin.buraya gelipte göz göre göre muhkem ayetleri inkar edecek birilerinin olacağını sanmıyorum.müteşabih ayetler konusunda ise hiç kimse kesin mana budur diyemez..ben anlamasam bile hepsi Rabbimizin ayetleri der teslim olurum.....mezhepçi değilim tek ölçüm kuran....kuran güzel ve helal olan hiç bir şeyi yasak etmez ama farzmış gibide diretmez.farzlar bellidir....sizden çok önemli bir ricam var...Eğer sizler gerçekten çok ama çok samimi müminler iseniz sizden ricam her insanın seviyesi ne olursa olsun inanç ve ibadetler konusunda bilgilenmesi için kitap çalışmanız varmı...sanala herkes ulaşmaz buralarıda çok az insan bilir..kendim Allah'a NASIL İMAN ETMELİYİZ DİYE Bİ KİTAP HAZIRLADIMİNŞ KISA ZAMANDA BASKIYA GİRECEK.http://gercek_iman.sitemynet.com adresinden görebilirsiniz..VE SİSTEMATİK OLARAK EN YAKINIMDAN DAĞITMAYA BAŞLIYACAĞIM...İKİNCİ PLANDA İNŞ ALLAH A NASIL İBADET ETMELİYİZ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIM......BİR RİCAM DAHA VAR.SİZLER ÖRTÜ KONUSUNA BÖYLE DEVAM ETTİĞİNİZ SÜRECE SADECE NEFRET KAZANACAKSINIZ BENDEN DEMESİ...BENİM ÖRTÜLÜ MÜSLÜMAN KADINDAN ANLADIĞIM VAKARLI HER DURUŞU İLE MÜMİN SIFATINI YANSITAN HER AN ALLAHA BAĞLI KARDEŞLERİMDİR...SİZİN TARİFİNİZDE HİÇ MÜSLÜMAN GÖRMEDİM KÖRDE OLMADIĞIM HALDE VARSA BANADA GÖSTERİN OLURMU..BEN ÇOK CİDDİYİM SİZİNLE HER PLATFORMDA GÖRÜŞMEYE VARIM...MÜSLÜMAN HİÇ BİR ZAMAN HAKSIZ YERE CANA KIYMAZ ZİNA ETMEZ KİM BUNLARI YAPARSA EBEDİ OLARAK ATEŞE ATILIR.ZÜMER SURESİNDEN.....BENİ ASILSIZ İTHAMLARLA SUÇLAMAYIN..İLK İNSANDAN BERİ HER YÖNÜ İLE HAYIR OLAN VE GÜZEL OLAN HER TÜR GELENEĞE AÇIĞIM..ALLAHIN YASALARINA NASILKİ SÜNNETULLAH DİYORSAK. BEŞER OLARAKTA BİZİMDE SÜNNETLERİMİZ VARDIR BUNA ÖRNEK PEYGAMBERLERDİR...ONLARIN SÜNNETLERİ YANİ ALLAH IN BELİRLEDİĞİ KESİN ÖLÇÜLERİN DIŞINDA HAYATLARINA GEÇİRDİĞİ GÜZELLİKLERİ İSE TAVSİYE OLARAK KABUL EDERİM ŞAHSEN BEN...BEN TAMER SELİN ÇOK CİDDİ OLARAK SİZE BU KADAR YAZDIM SİZDE CİDDİ OLARAK OKURSUNUZ İNŞAALLAH...Allah aşırıya gidenleri sevmez inş cümlemiz gitmeyenlerden olalım kardeşlerim...s.a
__________________ 6-Şüphesiz, inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da, onlar için farketmez; inanmazlar.Bakara suresi
Katılma Tarihi: 18 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 214
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
tamerselin Yazdı:
mezhepçi değilim tek ölçüm kuran....kuran güzel ve helal olan hiç bir şeyi yasak etmez ama farzmış gibide diretmez.farzlar bellidir....sizden çok önemli bir ricam var...Eğer sizler gerçekten çok ama çok samimi müminler iseniz sizden ricam her insanın seviyesi ne olursa olsun inanç ve ibadetler konusunda bilgilenmesi için kitap çalışmanız varmı...sanala herkes ulaşmaz buralarıda çok az insan bilir..
Ne mutlu mezhepçilere kurban olmayanlara!
Fikrin güzel! Kitap fikri! Bu forumda sonuca bağlanmış konular, olduğu gibi kategorilere ayrılıp kitap haline getrilebilir! Ve bir hesap yapılır, diyelim ki 100.000 kitap kaç ytl. tutmakta? 3 ytl'den olsa 300.000 ytl. eder! Bu para, (sadece bu iş için) bir hesap açtırılarak toplanabilir ve kitaplar herhangi teknolojik imkanı olmayan 100.000 kişiye ücretsiz dağıtılabilir! Veya yanında bir de Arapça+Türkçe Kuran verilebilir! Basit bir hesapla 500.000 ytl. lazım olacak bu iş için! Bazı zengin işadamları veya kitapevleri bu projeye destek çıkabilir. Ben, Allah ayetleri kullanılarak para kazanılmasına kesinlikle karşıyım! (bkz.9/9) Bir Hristiyan misyoneri kadar olamıyoruz yazık!!! Elimde fırsatım ve imkanım olsa idi böyle bir şeyi organize etmeye çalışırdım ama imkanım kısıtlı işte!
Cahillerin oluşturduğu cehalet dumanları dağıtılacak inşallah! Tabiki sağduyulu müslümanlar bu işe bir el atarsa!!!
Selametle!!!
__________________ 16/4 İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.
benim bastıracağım kitap 70 ykr.ilk etapta 2000 adet basılacak ,inş..ücretsiz dağıtacağım..birde cd vericem yanında..ibadet kitabı için ciddi ve azimli bir kardeş varsa sevinirim.örtü inkar edilmemek şartı ile inş
__________________ 6-Şüphesiz, inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da, onlar için farketmez; inanmazlar.Bakara suresi
Sıkıştırma amaçlı değil görüşünü merak ettiğimden ötürü cevaplamadığın için tekrar soruyorum. Zira bu mevzuda farklı düşüncelerin ne şekilde olduğunu bilmek istiyorum.
Alperen Yazdı:
Dört mezhebe göre de Hür olmayan kadınların başlarını ve göğüslerini örtmeleri YASAK.
Başörtüsü fanatikleri önce bunu açıklığa kavuşturmalılar.
Namazda bile Hür Olmayan kadınlar göğsü açık namaz kılmak zorundalar.
Yalan mı? Hani başörtüsü her müslüman kadına farzdı?
Yukardaki görüşleri zaten savunmuyorum.yaşanan bi gerçek var..demiştim doğru veya yanlışları en doğru belirleyen tek ölçü furkan olan kurandır.diğer tüm yazım ilimlerinde olduğu bir şeyin anlatımı için kelimeler tek başına yetmez konuyu anlamak için cümleler kurulur buda kelimelerden meydana gelir...burda bir çok konularda eğer sizde dikkat ederseniz cümlelerden çok kelimeler üzerinde yoğunlaşıyor kelimelerde parçalanınca geriye harfler ve imlalar kalıyor...cümleye gelmek ise bu durumda hayal...bi gerçek daha var tartışmaya katılanların aldıkları mealler ve onlara verilen karşı cevaplar hemen hemen aynı noktada birleşiyor.ben sizin gibi konuyu eğip bükerek polomikte yapmak niyetinde değilim...tekrar ediyorum dünyanın her yerinde burda sizin site haricinde özellikle örtü yok sayılmıyor....ve örtülü olanların şuurlu bir şekilde olanları kast ediyorum onlarmı dini yaşıyorlar yoksa diğerlerimi(....) ya inanın örtüsü olmayıpta Allah sevdalısı bi örtüsüz daha görmedim..bazıları şekil önemli değil derler o zaman adama sormak lazım her şey birbirinemi benziyor.örtü bir şekil olarak iman etmiş bir kadının kimliği kişiliğidir.burda size karşı çıkan samimi kardeşlerimde asla sandığınız kibi körü körüne inanıp size karşı çıkmıyorlar benim gibi...sizler eğer çok samimi iseniz sizi kamu oyunda bu konuyu haykırmanızı rica ediyorum.varmı mangal gibi bir yürek ve hanif bir iman haydi gösterin kendinizi de bende göreyim diğerleride vesselam.
Eisentein) senin ölçün bumu ya?...ha birde Hz peygabere ait hiçmi ibretli ve hikmetli söz yok. görmedim derken yalan söylemedim...fizikçi değilim anladığım dilden yaz olurmu ?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma