Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sizin için, dinden, Nuh'a önerdiğini, sana vahyettiğini, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya önerdiğimizi şöyle diyerek kanunlaştırdı:
"Dini dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın!" Onları çağırdığın bu tutum, şirke bulaşanlara çok ağır gelmiştir.
Allah, dilediğini kendisi için seçer ve hakka yönelenleri kendisine iletir.
Kendilerine ilim geldikten sonra, sadece aralarındaki kıskançlık ve azgınlık yüzünden fırkalara bölündüler.
Eğer belli bir süreye kadar erteleme sözü Rabbinden gelmiş olmasaydı, aralarında iş mutlaka bitirilirdi.
Onların ardından Kitap'a mirasçı olanlar da onun hakkında, işkillendiren bir kuşku içindedirler.
İşte bunun için sen çağrıda bulun ve emrolunduğun gibi dosdoğru yürü.
Onların boş arzularına uyma ve şöyle de: "Allah'ın Kitap'tan indirdiğine inandım. Aranızda adaleti sağlamakla emrolundum.
Allah'tır, bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbiniz. Bizin amellerimiz bize, sizin amelleriniz size.
Bizimle sizin aranızda delil yok. Allah bizi bir araya toplayacaktır/aramızı bulacaktır. Dönüş O'nadır."
(42/ Şura 13-15)
Onlara şunu söyle:
"Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum.
Gaybı da bilmem ben.
Size ben bir meleğim de demiyorum.
Yalnız bana vahyedilene uyarım ben.
" Sor onlara:
"Körle gören bir olur mu? Hala düşünmüyor musunuz?"
(6/ Enam 50)
Rabbinden sana vahyedilene uy.
O'ndan başka ilah yoktur. Müşriklerden yüz çevir.
(6/ Enam 106)
Onlara bir ayet getirmediğinde, "onu da şurdan burdan derleseydin ya," diye konuşurlar. De ki:
"Ben sadece Rabbimden bana vahyedilene uyuyorum.
Bu, Rabbinizden gelen gönül gözleridir, doğruya kılavuzdur, iman eden bir toplum için rahmettir."
(7/ Araf 203)
Sana vahyedilene uy ve Allah hüküm verinceye kadar sabret.
O, hakimlerin en hayırlısıdır.
(10/ Yunus 109)
Rabbinden sana vahyedilene uy! Allah, yapmakta olduklarınızdan en iyi biçimde haberdardır.
(33/ Ahzab 2)
Sen, sana vahyedilene sımsıkı sarıl.
Hiç kuşkusuz sen, dosdoğru bir yol üzerindesin.
(43/ Zuhruf 43)
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
|