Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Hem Kuran-ı Kerim diyeceksin, hem hanif dost diyeceksin hem de, Tevratta geçen, Kuran-ı Kerim'de geçmeyen AMİN DUASINI yazınızın birinci bölümünde yer vereceksin...
Kuran aşığı konusunda hiç şüphem olmayan mircan dosta bu çelişki yakışır mı ?
Sevgi ile,
Selam sevgili efrayim,
Ben yazımda bahsettiğiniz "amin duasını" bulamadım. Tam kullandığım yeri alıntılarmısınız lütfen.
Yazınıza baktım. Sizin yazınızı öven Alperen kardeş sarf etmiş
Özür dilerim. Yanlız o arkadaşı da uyarmak lazım ki, yazınızın özü lekelenmesin.
Sevgi ile,
Selam sevgili efrayim,
Alperen kardeşimizin kullandığı "Amin" ifadesinin yazının özünü lekelemediği gibi, bilakis kullanılış maksadı olarak Rab'be arz ettirilmesi nedeniyle anlamlı kıldığını düşünüyorum.
Kur'anda geçmeyen (geçip geçmediği konusunda kapsamlı bir araştırma yapmış değilim) "AMİN" bahsettiğiniz diğer örneklerden (Havva vs.) daha farklı değerlendirilmelidir. Kur'anda geçmeyen hiçbir sözü kullanmamız gerektiğine yönelik bir emir var mı? Buradaki ölçü söylenenin Kur'anın ruhuna ne kadar uygun olup olmadığı ile ilgili olmalıdır. Biz AMİN derken, "Rab'bim kabul et" demeyi kasdediyorsak bunda olumsuz bir durum sözkonusu değildir.
Ancak, sen dersen ki "Yahu Mircan kardeş Kur'anda Rab'bimizin bize gösterdiği/ öğrettiği şekilde dua edip, sonlandırsak daha güzel olmaz mı?" elbette bunada bir itirazım yok.
Yine benim kişisel düşüncem Kur'anda "toplu dua" uygulaması olmaması nedeniyle "amin" gibi toplu arz ifadesi Kur'anda yok diye düşünüyorum.
Hanif dostlar... İslamın koruyucusu Allah'tır ve onu yıkmaya sizin gücünüz yetmez. Peşinize taktığınız insanların vebalini boynunuza takmayın. Kendinize yazık ediyorsunuz. Ebedi cehenneme tahammül edemezsiniz. Yol yakınken İslama dönün.
kardeş sen hangi islamdan bahsediyon atalarının anlattığı islam diye öğretilenimi kastediyorsun istemez kalsın asıl sen iyice araştır ve iyice düşün atalarının dinimi allahın kurandaki dinimi karar ver gerçi sen kararını vermişsin ama ben bir müslüman olarak seni uyarmak istedim ben yinede sana karışmıyom sen de bize karışma (senin (atalarının)dini sana benim dinim de bana)[109.006] [E2] Sizin dininiz size, benim dinim banadır) son yazdığım allahın ayetidir ona göre düşün.
__________________ uyun sizden bir ücret istemeyen o zatlaraki ki onlar hidayete ermişlerdir.36 yasin suresi 21 ayet
Hanif dostlar... İslamın koruyucusu Allah'tır ve onu yıkmaya sizin gücünüz yetmez. Peşinize taktığınız insanların vebalini boynunuza takmayın. Kendinize yazık ediyorsunuz. Ebedi cehenneme tahammül edemezsiniz. Yol yakınken İslama dönün.
selam x-mb-x,
İslam'ın = Kur'an'ın muhafızı Yüce Allah olduğuna göre, yıkılmayacaktır ve ehl-i sünnet dahil kimse de yıkamıyacaktır.
ve, İslam = Kur'an'a zarar vermek, İslam'dan nefret ettirmek isteyenler ile ilgili somut bir örnek vermek gerekirse , sadece meşhur ehl-i sünnetçilerinizin 80'li yaşlarında 14 yaşındaki çocuklarla birlikte olmalarını hatırlatmak yeterli olsa gerek. bunun da meşruiyeti (!!!!!)Sevgili Son Resul Hz.Muhammed'in 9 yaşındaki çocuk olan Aişe validemizle yaptığı (!!!!!!!) çirkin izdivaç HADİS iftirasından kaynaklanıyor olsa gerek. malum sünnete çok bağlısınız ya... eee koca Peygamber hem de o yaşında 9 yaşındaki kızla gerdeğe giriyorsa ( haşa ), sizin PİR'lerinizde 14 yaşındaki ÇOCUK'la gerdeğe girse çok mudur... hem sünneti de ihya etmiş olurlar, yani bu müthiş sünnet de unutulmamış olur, öyle değil mi?
biz, sevgili Peygamber(ler)i sizin bu çirkin iftiralarınızdan korumaya çalışyoruz. sizin yıktıklarınızı tamir etmeye çalışıyoruz, hem de bütün dünya'ya karşı Hz.Muhammed'i o'na attığınız çamurlardan arındırmaya gayret ediyoruz ve edeceğiz de inşaAllah...
İslam = Kur'an'ı kim yıkmaya çalışıyormuş, kim İslam'dan nefret ettiriyormuş bir daha düşünün lütfen...
ve, sizi Rabbim tek Allah'tır demeye, Peygamber'ler onun ortağı değil, kulu ve elçisidir diye şehadet getirmeye sizi davet ediyorum arkadaşım.
selam ile
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Tevrat'ın içindekilere inancımız kayıtsız şartsız değildir.Kuran-ı Kerim'de yer aldığı kadar kabul ederiz Tevrat'ı.
Habil Kabil, Kuran-ı Kerim'de yer almamış,Tevrat'ın içinde yer almış Tevrat'a inancımızdan dolayı bunu kullanmakta birşey olmaz dersek yanlış olur kaanatindeyim.
Lut peygamberin kızları ile cinsel ilişkisini de Bünyemize alma tehlikesi olabilir, Allah korusun.
Katılma Tarihi: 06 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 148
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
hidayet tüm kirlerden kendini arındırıp ALLAH'a dönenlerin üzerine olsun!
'Onlara : Allah'in indirdigine uyun, denildigi zaman onlar, "Hayir! Biz atalarimizi üzerinde buldugumuz yola uyariz" dediler. Ya atalari bir sey anlamamis, dogruyu da bulamamis idiyseler?BAKARA 170
ALLAH'ın indirmiş olduğu yalnızca kuran değilmidir?ki ona uymamız isteniyor.onlarda bugün olduğu gibi atalarının üzerinde buldukları görüşten taviz vermeyeceklerini söylüyorlar.hiç düşünmüyorlar ataları doğruyu düşünememiş doğru yolu bulamamış olsalardamı?
bir soru ile karşılaşıldığında ilk yapılması gereken cevap vermeden önce düşünmektir.kaldıki DÜŞÜNMEDEN KONUŞMAK SONRADAN DÜŞÜNMEYE MAHKUM OLMAKTIR!
Hanif müslümanlar olarak dini yalnız ALLAH'a has kılmaktan mutluluk duyuyoruz.ashabı kehf gibi azınlık olsakta düzenin sarsılmaz zannedilen kolonlarına düşünce dinamitleriyle elbette zarar vermeye devam edeceğiz.bu dünyada tağuta karşı başarı sağlayıp sağlamamamız önemli değil,önemli olan bu inanç ile onların gösterdikleri dünya ateşine iman ile yürüyebilmektir.
hayat bir hikaye gibidir,önemli olan uzun olması değil anlamlı olmasıdır!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma