Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
bak kardeş yazdıklarım devamlı siliniyor.vede özelikle misyonerle alakalı olanlar
bunların tel bir amaçlarıvar sizleri resuullahtan soğutminternete biraz araştırısan bunların taktiği olduğunu görürsün yine silmişler asıl yazılarımı ama bunu unutmuşlar bak sana ulaştım enazından
Resûlullah`ın size getirdiklerine yapışınız. O`nun size yasak ettiği şeylerden de uzak olunuz. Allah`dan korkunuz. Çünkü Allah`ın vereceği ceza ağırdır."
Elmalılı Hamdi Yazır Hazretleri tefsirinde bu âyete şöyle meal verir:
"Peygamber size her ne verdiyse onu alın, almayın dediğini almayın, yapmayın dediğini yapmayın ve Allah`dan korkun da Allah`ın ve Peygamberin emirlerine karşı gelmekten ve birbirinizin hakkını yemekten, devlete hıyanet eylemekten sakının...."
Şu hale göre Kur`an sünnetsiz, sünnet de Kur`ansız düşünülemez. Bunlardan birini ihmal etmek, İslâm dinini anlamamaktan doğan bir hastalıktır ve bir dalalettir. Tabiri caiz ise Kur`an bir güneş ise sünnet-i seniyye onun ziyasıdır. Birisi için diğeri feda edilmez.
Evet, nasıl Cenâb-ı Hakk, hafızlar ile Kur`an`ı hıfzetmişse, İslâm alimlerinin vasıtası ile de sünnet ve hadisleri muhafaza etmiştir.
Katılma Tarihi: 15 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 340
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ahmedmahmut Yazdı:
Resûlullah`ın size getirdiklerine yapışınız. O`nun size yasak ettiği şeylerden de uzak olunuz. Allah`dan korkunuz. Çünkü Allah`ın vereceği ceza ağırdır."
Elmalılı Hamdi Yazır Hazretleri tefsirinde bu âyete şöyle meal verir:
"Peygamber size her ne verdiyse onu alın, almayın dediğini almayın, yapmayın dediğini yapmayın ve Allah`dan korkun da Allah`ın ve Peygamberin emirlerine karşı gelmekten ve birbirinizin hakkını yemekten, devlete hıyanet eylemekten sakının...."
Şu hale göre Kur`an sünnetsiz, sünnet de Kur`ansız düşünülemez. Bunlardan birini ihmal etmek, İslâm dinini anlamamaktan doğan bir hastalıktır ve bir dalalettir. Tabiri caiz ise Kur`an bir güneş ise sünnet-i seniyye onun ziyasıdır. Birisi için diğeri feda edilmez.
Evet, nasıl Cenâb-ı Hakk, hafızlar ile Kur`an`ı hıfzetmişse, İslâm alimlerinin vasıtası ile de sünnet ve hadisleri muhafaza etmiştir.
De ki: "Ben türedi bir elçi değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. Ben sadece bana vahyedilene uyuyorum ve ben apaçık bir uyarıcıdan başka bir şey değilim. Kuran
Muhammed Kur'anı getirmiş ve kendisi de O'na tabi olmuştur. Yaşamı Kur'andır. Ama bize nakledilenlerin bir çoğu Yüce Kitabımıza uymamaktadır. Örneğin :
Kuran : " ... O'nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.” 42 Şura Suresi 11
Hadis: "Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.”
Hanbel 5/243
..ve daha bir ton saçmalık. Siz hala neyin peşindesiniz? Aklınız yokmu sizin?
"Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır."
Yunus / 10
__________________ "Bak işte günler!Biz onları insanlar arasında dolandırır dururuz. Allah bu sayede iman edenleri bilecek, sizden tanıklar edinecektir."3:140
--BLOG--
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Bazen diyorum ki; biz çok mu safız? biri bize bu dindir diyor, biz hemen kabul ediyoruz.
Baksanıza hadis kitaplarındaki hadislerin birbiriyle olan çelişkisine mi, zaman içerisinde saçmalığı gün yüzüne çıkan hadislere mi, Resulullah tan (a.s) iki yüz yıl sonra yazılmasından mı, "Kütüb-ü Sitte"denen altı hadis kitabını yazanların hepsinin de Arap olmayışları ve aynı dönemde (neredeyse yaşıt) yaşamış ve bir birlerinden ders almış olmalarına mı, topladıkları hadis sayısını büyük bir titizlikle topladıklarını ifade etmelerine rağmen, bir insanın ömrünün yetmeyeceği kadar olması ve üstelik hadis toplamaları binek hayvanlarla günlerce yol almalarına rağmen imkansız olmasına mı, o iki yüz yıl boyunca başta Allah Resulü (a.s)halifeler, sahabeler ve sonra gelenler hadislerin yazılmasına karşı olmasına rağmen yazılmış olmasına mı ve her şey bir yana Kur’an la çelişmesine mi, neye aldanıyoruz neye?
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Bazen diyorum ki; biz çok mu safız? biri bize bu dindir diyor, biz hemen kabul ediyoruz.
Baksanıza hadis kitaplarındaki hadislerin birbiriyle olan çelişkisine mi, zaman içerisinde saçmalığı gün yüzüne çıkan hadislere mi, Resulullah tan (a.s) iki yüz yıl sonra yazılmasından mı, "Kütüb-ü Sitte"denen altı hadis kitabını yazanların hepsinin de Arap olmayışları ve aynı dönemde (neredeyse yaşıt) yaşamış ve bir birlerinden ders almış olmalarına mı, topladıkları hadis sayısını büyük bir titizlikle topladıklarını ifade etmelerine rağmen, bir insanın ömrünün yetmeyeceği kadar olması ve üstelik hadis toplamaları binek hayvanlarla günlerce yol almalarına rağmen imkansız olmasına mı, o iki yüz yıl boyunca başta Allah Resulü (a.s)halifeler, sahabeler ve sonra gelenler hadislerin yazılmasına karşı olmasına rağmen yazılmış olmasına mı ve her şey bir yana Kur’an la çelişmesine mi, neye aldanıyoruz neye?
Sevgılı dostum çok guzel ifade etmişsin bende bir suru cahıllık eklerdım uzerıne din adıına yaptığımız ama hadisciler sıkılmasın.Sebebi sadece engızısyon mahkemesı tavrıyla dusunmeye ,sorguya karşı yurutelen yasak ve mevcut alışkanlığı kaybetme korkusu ecdatperestlık,açıkta kalacağını sanmak,Kurana eksık teslımıyet...
- Rahat
koltuklarda bilgisayar başında chat yaparak nasıl hanif olunuyor?
- Sizi
Hanif yapan bilakis Allah elçilerini haniflikten alıkoyan amel nedir?
- Haniflik
protestlik ise siz ne kadar protestsiniz?
- Chat
kayıtlarını okuyarak nasıl protest olunuyor?
- Chat
kayıtlarını okuyarak nasıl –sorgulayarak alma- oluyor? Bilgiyi
hazır-paket halinde alma anlamında diğer insanlardan farkınız nedir?
- Haniflik
sorgulamak ise siz neyi ne kadar sorguluyorsunuz?
- Hz.
Muhammed ve arkadaşları nice çileler çektiler, inançları uğruna
savaştılar. Öldüler öldürüldüler. Kolları, bacakları koparıldı.
Üzerlerine kayalar ve işkembeler konuldu. Sürüldüler, dövüldüler, aç
bırakıldılar. Nice zorluklarla Allah’ın dinini ayakta tutmayı
başardılar. Bu insanlar ne uğruna bu zorluklara katlandılar? Siz
protestsiniz ama onlar değil, bunu nasıl izah edersiniz?
- Allah’ın
dini adına hiç canınız yandı mı? Nasıl ve ne tür zorluklarla
karşılaştınız?
- Haniflik
protestlik ise, Hz. Muhammed’in yada diğer Elçilerin -Ata Dinine- karşı
çıkıp bu uğurda mücadele vermediklerini mi iddia ediyorsunuz? Neden
bunca zorluklar çekti bu insanlar? Mesele neydi?
- Haniflik
sorgulamak ise Hz. Muhammed mağarada neyi düşünüyordu? İşi neydi orada?
Neyi Sorguluyordu?
Kim ki, bir olan Allah'ı yücelikle ve sözünde doğrulukla anar, işte o benim öz kardeşimden daha yakın bir kardeşimdir.
Siz bir hata içerisinde dahi olsanız, şu "müslümanım" diyenleri Kur'an okumaya yönelttiğiniz, peygamber ahlakı hakkındaki çirkin iftiraları, hiç bir kutsallığı bulunmayan mezhep imamlarının, helal ve haram tasniflerindeki bir biri ile çelişen "yasa buyurucu" tezatları açık etmeniz, aynı Allah'ın Kur'an'da tekrar tekrar yaptığı gibi, insanları düşünmeye davet etmeniz varya işe bu yetişir.
Elbette anlamak isteyen bir kimse olarak zaman zaman benim de sizlere bir kısım sorularım olacaktır.
Fakat bu aşamada şunu merak ettim. Sizin bir araya geldiğiniz, bir birinizi gördüğünüz, sohpet ettiğiniz, işlerinizi müşavere ile yürüttüğünüz, "aramızda / içimizde iyiliği emreden, kötülüklerden sakınmaya çağıran bir cemaat/ bir grup olması için" buluştuğunuz bir yer var mı?
Bilgilendirirseniz sevinirim, siteniz bir hayli kapsamlı olduğundan ve ilim / hikmet hususunda acele etmemden dolayı daha önceden yazılı bir şeyi okuyamamış ve tekrar isteyerek meşkuliyet vermiş isem affola.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma