Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"siyaset konusunda Bediüzzamanın cok hoş bir cümlesi var:Allah ım beni siyasetin şerrinden koru.eklenebilecek bir cumle yok herhalde"
Maalesef var Melankol.Bugünün siyasi arenasında her türlü çirkeflik var dediysem,bunu saidin bu sözü için söylemedim.Saidin bu sözü kurana aykırı olup anlamı beni kim yönetirse yönetsin,beni ilgilendirmez,ben koyun olmaya razıyım demektir.
Oysa bütün peygamberler toplumun baştan aşağıya değişmesi için uğraşmışlar,önce halkın içindeki gönüllü değişimi sağladıktan sonra yönetimi yani siyaset ele alıp ahlaklı insanların yönetmesine yol açmışlar yada kendileri bizzat yöneten olmuşlardır.
Aslında saidin bu sözü bile onun Kuranı anlamadığının ve yazdıklarının bol demogoji ve safsata olduğunun kanıtıdır.
Benim Yaşar hocanın siyasete girmesine karşı çıkışımın sebebi,şimdiki siyasi ortamın bir bataklık olduğu ve müslüman birisinin bu bataklığa girmek,çamur savaşı yapmak yerine bu bataklığı kurutmaya öncelik vermesinin daha iyi olacağına binaendi vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
saidin sozu...bu 2 kelime beni yeterince rahatsiz etmeye yetti aslinda...ne ye uzulmem gerektigine karar veremiyorum.daha oncede defalarca yazdim.BIRAZ SAYGI; BIRBIRIMIZIN SAYGI DUYDUKLARINA...Bunu yapamazsak eger nasil birbirimizle iletisim kurabilirizki...ve safbilge kardesim;bir insani ki butun omrunu Allah icin harcamis olan biri hakkinda cok iddali elestiriler yapmak gercekten cok buyuk bir cesaret bu oyle bir cesaretki sahibini huzuru ilahiyede basi onde egik birakabilir.ben kendimde basi secdeye giden herhangi bir insani boylesine elestirme curetini bulamam.Elestiri en kolay isidir bu dunyanin...benim kardeslerime herzaman hatirlattigim bir sey vardir.SOZLER UCAR BAKI OLAN HIZMETINIZDIR...
saidin sozu...bu 2 kelime beni yeterince rahatsiz etmeye yetti aslinda.
Selam melankol kardeş,
Bir insanı ismiyle anmak, onu aşağılamak mıdır? Neden ismiyle anılmasından rahatsızlık duyduğunu samimi olarak düşünmeni rica ederim. Peygamberlerimizi isimleriyle anarken, Said-i Nursiyi neden Bediüzzaman diye anıyoruz,anmamız gerekiyor?
Sizin gibi bu dünyada imtihanda olmuş bir kişinin dini görüşlerini ve o kişiyi bu denli yüceltmek doğru mu? Bu kişinin yazdığı her şey doğru mu? Akledip düşünerek Kuran okumak varken, Rabbimiz bize bunu emretmişken, neden bir kişinin anladığıyla bazı kişiler akıllarını kilitliyorlar?
Lütfen şunu da bir düşünün. Kuran açık bir kitaptır.Herşey onda açıklanmış,detaylandırılmış ve kolaylaştırılmıştır. Rabbimizin açık dediği öğüt kılavuz dediği kitabı anlamak için ciltler dolusu insan yapımı kitaplara boğulmak, Rabbimizin bize bahşettiği rahmeti tam anlayamamaktır gibi geliyor bana.
Bu hususları düşünmenizi umut ederim. Allah'a emanet olun.
Sizin yine de bu hususları düşünmenizi, bol bol Kuran okumanızı dilerim.
Siz rutin kullanım esasları çerçevesinde neden bir kişiye kutsallık izafe edici hitap kulanıyorsunuz? Hiçkimsenin kendisini temiz kabul etmeye dahi hakkı yokken, başka bir kişiyi nasıl kutsallaştırıp yüceltebiliriz, bunun Kuran'a ne kadar ters bir tutum olduğunu anlamanızı ümit ederim.
Son olarak, bir kardeşinizden şu tavsiyeyi duyunca, herhalde onu kandırıcı olarak düşünmezsiniz, lütfen eüzü besmele ile, tertemiz bir niyetle oturup Kuran okuyun, Rabbim hepimizi dosdoğru yoluna iletsin.
kutsallastirmak ve saygili olmak cok ayri mevzular.saygi salt kendi aramizdaki iliskiler ile sinirli olmamali.ve insanlarin deger verdiklerine deger vermeseniz bile saygili olmak zorundasiniz gercek haniflik bu dur.hic kimsenin hickimseyi kutsallastirdigi yok.birazcik saygi tum dilegimiz...
bos sozler gereksiz tartismalar...hanif dostlarin gittigi nokta bu...belkide goturdugunuz nokta...cok samimi olarak herzaman soyledigimgibi islam toplumunun bu egitimli insanlari islam adina cok guzel seyler yapabilirler.mesela namaz kac vakittir diye tartismak yerine genclerimizin elini tutabilirler...mesala cemaatlere saldirmak yerine kendi ulkelerinde guzel seyler yapmak icin kafa yorabilirler...bas ortusunu tartismak yerine insanlara dinlerini yasyabilme ozgurlugunu saglama gayreti icnde olabilirler...mesala...mesala...mesala...BEYLER SOZLER UCAR.KENDINIZI SIRF BU TARTISMALARDA GOSTERDIGINIZ MUKKEMMEL GAYRETLERLE KANDIRMAYIN LUTFEN.ISLAMA VE ULKENIZE HIZMET ETMIYORSUNUZ SUSLU CUMLELELERINIZ ZEKA GOSTERILERINIZ HEP BOSUNA.HIC OLMAZSA BIZEDE GOLGE ETMEYIN. YAZIK COK SEY BEKLEMISTIM BU SITEDEN...
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
melankol Yazdı:
bos sozler gereksiz tartismalar...hanif dostlarin gittigi nokta bu...belkide goturdugunuz nokta...cok samimi olarak herzaman soyledigimgibi islam toplumunun bu egitimli insanlari islam adina cok guzel seyler yapabilirler.mesela namaz kac vakittir diye tartismak yerine genclerimizin elini tutabilirler...mesala cemaatlere saldirmak yerine kendi ulkelerinde guzel seyler yapmak icin kafa yorabilirler...bas ortusunu tartismak yerine insanlara dinlerini yasyabilme ozgurlugunu saglama gayreti icnde olabilirler...mesala...mesala...mesala...BEYLER SOZLER UCAR.KENDINIZI SIRF BU TARTISMALARDA GOSTERDIGINIZ MUKKEMMEL GAYRETLERLE KANDIRMAYIN LUTFEN.ISLAMA VE ULKENIZE HIZMET ETMIYORSUNUZ SUSLU CUMLELELERINIZ ZEKA GOSTERILERINIZ HEP BOSUNA.HIC OLMAZSA BIZEDE GOLGE ETMEYIN. YAZIK COK SEY BEKLEMISTIM BU SITEDEN...
Selam melankol
Burada yazı yazan yada bu siteyi takip eden insanların bahsini ettiğniz şeyleri yapmadığını nereden biliyorsunuz?
Zanna dayalı iddialarda bulunmuşsunuz.
kuran okuyan ,kuranı anlamaya çalışan insanların fikir alışverişinde bulunduğu görüşlerini paylaştığı bir site burası.
Sizin sandığınız gibi bu sitede yapılan paylaşım zaman kaybı değil aksine kazanımdır.
İşte bu zoru başarmaktır.Birilerinin anlayıp sunduğu bakış açısıyla değil ,akıl ve mantığımızın idrak ettiği kadarıyla ,karınca kararınca kuranı anlamak onu yaşamak.
Laf olsun torba dolsun diye yazılmıyor onca yazı herkes emek verip anladığını yazıyor herkes kendi anladığı kadar kuranı anlayıp onu yaşıyor
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
ALLAH IN EMIRLERI SIZIN AKLINIZA VE MANTIGINIZA UYMAK ZORUNDA DEGILDIR.ISLAMIN TEMEL DEGERLERINE SALDIRMAKTAN BASKA HIC BIR SEY YAPMIYORSUNUZ VE TARTISMIYORSUNUZ.BARI BUNU ISLAM ADINA YAPTIGINIZI SOYLEMEYIN.HANIF DOSTLARIN YONETICILERI UYLELIGIMI IPTAL EDINIZ.BU SACMALIGIN DAHA FAZLA PARCASI OLMAK ISTEMIYORUM.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma