Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kotunun iyisi(hic degilse Allah kelami yayiyorlar) gozuyle bakacak olursam sayet, en az dunya uzerinde onlardan daha genis bir topluluk/lar'da ateist olduklari halde Allah kelami yayiyorlar.
Bu anlamda ateist bir zihniyeti, Hz.Gulen peygambere mensup bir musluman zihniyete tercih ederim.
Hic degilse onlar, yok etmeye calistikca daha cok yuceltiyorlar. Ama peygamber veya Mesih olduklarini iddia etmiyorlar.
Cocukluk arkadasim olan(kendisi hristiyandir) insana, biz seni de kabul ederiz, kelime-i sehadet getir yeter, hristiyan ibadet seklini degistirmene gerek yok demeleri takdire sayan(!)dir.
Yani kalben musluman olacak, ama hem hac cikarip uclemesinde, hac'in onunde secde etmesinde bir mahsur yok. :))))))))))
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar bir şeyin ne olduğunu bize kimin iyi niyet beslediğini allah kuranda buyurdu. araf süresi.
19. (Allah buyurdu ki) : Ey Adem! Sen ve eşin cennette yerleşip dilediğiniz yerden yeyin. Ancak şu ağaca yaklaşmayın! Sonra zalimlerden olursunuz.
20. Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedi kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi.
21. Ve onlara: Ben gerçekten size öğüt verenlerdenim, diye yemin etti.
22. Böylece onları hile ile aldattı. Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine göründü. Ve cennet yapraklarından üzerlerini örtmeye başladılar. Rableri onlara: Ben size o ağacı yasaklamadım mı ve şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi? diye nida etti.
feytullah gülen cematinin yaptığı bu bizim buralarda bir akın ki sormayın yanlış yoldasınız diyorum. hadi ordan sen ne bilirsin diyorlar. adam beş vakit namaz kılıyor okullar açıyor. bilime ilime katkısı var sen ne yapıyorsun seni bir gün camide görmedik. bir de namaz kılana hakaret ediyorsun tabi çekemiyorsun da ondan diyorlar. az bir kurandan bil gi sundummu sen ya cinlenmişsin yada çarpılmışsın diyorlar oysa ben onlara evlerindeki kuranı okuyorum . ama o insanlar arabi lisanda okudukları için sanki dağa önce hiç duyulmamış bir söz gibi bana cinli büyülenmiş diyorlar. ama feytullah gülen hareketinde hiç bir aksaklık yok. şimdi anlıyorum peygamberimizin ruh halini gerçekten zor sınavlardan geçmiş. insanlara doğal olan şeylerden başka bir söz söyledimmi ya cinli yada deli diyorlar.. ama anlamıyorum nasıl oluyorda ellerindeki kuran dururken bir insan ürünü şeylerle sevinirler. kendi kurtulmuşmuda başkalarını kurtaracak. veya haşa allah ahitleşmiş.mi veya kullarımı sen doğruya götür. mü demiş. oysa allah peygabere bile bu meziyeti vermemiş. hatta uyarmiş. sen onların üzerine vekil değilsin sen sadece uyarıcı müjdeleyicisin iseteyen inanır isteyen inanmaz. derken bu tarikat gurubuna haşa allah elmi vermiş.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Tüm dini hareketlerdeki sadece dini değil siyasi hareketler bile buna dahil zira olay din-siyaset...vs olayı değil insanın doğasında yatan bir özellik, sürekli olarak dogma-tabu konuları yıkıcı söz söyleyenlere karşı onu koruyanlar bu kişilere doğrumudur yanlışmıdır diye düşünüp araştırmadan direkt mutlak yanlış abul edip saldırıyorlar. Bu acizlik ve zayııflıktan başka birşey değildir.
sözlü ya da fiziki şiddete,saldırganlığa başvuran herkes birşey bilmediğinden aciz olduğundan böyle davranır aksi olan hiç öyle hareket edermi kardeşim zaten.
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
selamlar girljedi
o resul kuranı anlatırken orda bulunmayanlar o resül gittikden sonra hiç bir sıkıntı çekmeden hakarete maruz kalmadan onun mirsını çarçur ediyorlar ... hatta ileri giderek sen bu işi beceremedin bırak biz yapalım diyorlar. haydan gelen huya gider misali ellerindekilerini kaybetmemek için üzerinde değişiklik yaparken vicdanları sızlamıyor. amacı insanları üzmemek ve bunu yaparken deşizmez kuralların üzerinde değişiklik yapıyorlar. ve okadar değişiyorki birileri çıkıp doğrusunu anlatmaya kalktımı sil baştan o resül hangi sıkıntılara maruz kadıysa sen de onların aynısını maruz kalıyorsun. deli mecnun şair .vs.. evet doğru ne kadar zor anlattınmı doğruyu hiç de milyonlarca taraftarın olmuyor. aksine dışlanıyorsun. ya şimdi soruyorum sayın m. feytullah güven peygamber geldi tebliğ etti gitti. ve kıyamete kadar gidecek bir kuran bıraktı. sen bu insanların üzerine vekilmisin yok velasıl kurana uyacaksan uy allah selamet versin ama elçilik görevi bitti hatırlatırım allahdan gelenle hevadan gelen bir olmaz. bırak insanları allah yarattı nasıl yaşayacaklarınıda kuranla bildirdi isteyen istediği gibi yaşar sanase. sanamı ahirette hesap verecekler. ki sende yaptıklarının hesabını vereceksin ve tabi bende. belkide allah onu senden çok sevecek yaradan o değilmi. sanane... ölçüt ve kıstas en ince ayrıntısına kadar kuranda yazıyor. elçiden başkasına uyulmaz. ben sen o kimse artık elçi olamaz. uyulacak bir şey kaldı kuran heryerde her evde var okuyan okur okumayan okumaz. hepimiz onun kuluyuz. istediğine ceza istediğene mukafat verir ... kalın sağlıcakla....
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Fettullahı...vs geç her tabucu gelenekçi böyle zaten :D
Bana deli,şair,,mecnun deseler gene iyi kabul ederim :D Münafık,tağutçu...vs diyorlar :( Neyse Hz.Muhammed bile daha çok sıkıntı çekmiş boşvereceğiz böyle diyenleri :)
Katılma Tarihi: 15 nisan 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 2
Ya kardesler siteyi bugun buldum ve cok begendim, inanin kim hazirladiysa Allah razi olsun, bu konuya cevap yazmamin nedeni sudur. Enbiya suresi 159 ayet der ki " Dinlerini parca parca edip hiziplere bolenler var ya, senin onlarla hicbir iliskin yoktur. Onlarin isi Allah'a kalmistir.Allah onlara yapip ettiklerini haber verecektir." bu ayet dinimizi parca parca cemaat cemaat ayirmamamizi bize ogutluyor sizce de oyle degil mi, bu sozu gecen cemaat ve bir kac cemaat uyeleriyle bazi muhabbetlerim oldu ve gordum ki hepsi birbirini kotuluyor, biz daha iyiyiz, onlar kotu edebiyati yapiyorlar, hatta daha ileri gidip kendilerini musluman baskalarini degil sayanlar var, simdi bana dosdogru apacik bir Kuran indirilmisken, bana yol gosterici Allahin kelamiyken ben neden boyle cemaatlere ihtiyac duyayim ki, dinimiz Allahin ve Islamin adini bir ticaret gibi kazanc saglama yolu gibi kullanip insanlarin dini duygulari uzerinden kazanc saglamayi bizi yasaklamisken, bu Ihlas holding ne oluyor, sizce Ihlas'in bir ticaret haneye isim olarak verilmesi bir dini somuru ve kazanc degilmidir, Alcakgonullu demis arkadasim evet oyle gorunuyor ve pek agliyor peki bu soz nedir, bence bu soz cok dogru tespiti size birakiyorum:"Eğer bir vaiz halkı ağlatmaya,yaka-paça
yırttırmaya çalışıyorsa,bilinki o adam gafildir" Imam Gazali) peki fetullah hocanin yaptigi bu degilmidir...saygilar
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma