Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Mehdi a.s. Olduğunu İddia edenler Hadisler ve İlmi Karşılıklarını Alim,Ulema ve Evliyaların İttifak ettiği ile Benzeştiren Yorumlar Yaparlarsa Herkes tarafından Kabul edilebilir... Çünkü Hadiste İlim Onu Red edemez Zelil ''O''na Mani olamaz denmektedir... Bu şekilde Herkesin Bu Konuda Yapacağı İlmi Araştırma, İlmi Delil Nasstır Yorumdur Ve Kişinin İmanın Nuruyla (Mehdi, İsa a.s.) Tanınması ise Samimiyet Olacaktır... Bir Çok Hadisin İlmi Karşılığının Oluşması Müslümanları Heyacanlandırmıştır... İlm Üzere Müslümanın Katılıp katılmaması ise Kendi Özgür İradesinde Ama red edersede Sağlam Sebeblere Yapışması ve Allah c.c.'ne Hesap vereceğini Düşünmesi Gerekmektedir...
Katılma Tarihi: 21 nisan 2005 Yer: ABD Gönderilenler: 311
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Simdi Armagan Kardesim
Hasan Ibn-i Zorti, Mustafa Ibn-i Kofti, Sadik Bin Pofti, Mevdudi Abu Pusti yada Peygamber Efendimizi utanmadan 6 yasinda cocukla evlendi yada Kuranda Recm ayetini keci yedi diyrek Kurana eksik diyen Buhari, Muslim, Ebu Davud dedi diye MEHDI mi gelecek.
Sen onlarin dinine iman ediyorsan, o zaman gelir. Ama Ben Kurana iman ediyorum. Allah daPeygamberleri ve beni ordan hesaba cekecek ORDA MEHDI yokdur.
Bu kadar el Zorti, Ibn-i PUSTi lerden alinti yapacagina gidip dogrudan Tevratdan, Misna dan alinti yapsan daha inandirici olur. Mehdi ile ilgili detayli yazilar icin www.iskenderalimihr.com bakabilirsin.
Kirici olduysam ozur dilerim. Ne kadar Ebu zorti, ibn-i Pusti, Bin Kofti den delil getirsende Kur'anda MEHDI YOOOOOOOOOOOOK iste kardesim.
__________________ A'raf 194 Allah dışındaki yakardıklarınız sizin gibi KULLARDIR , eğer iddianızda haklıysanız , hadi çağırın onlarıda size cevap versinler
Kardeş İthamın Ağırdır... Kur'an'a İman ediyorsan Kur'andan Ayetler Verdim peygamberimize İŞARET EDEN o ZAMAN buyur Sen bul !
İslam Tarihinde Sahih Hadisleri Delil Almaz isen O zaman Tefsirleride Yalanlamış Oluyorsun ! Sen bir Tefsir Yap Biz Bilelim Kur'andaki Ulul-Emr'e İtaat etmiş oluruz...
AL-İ-İMRAN 31. (Resûlüm! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
AL-İ-İMRAN 32. De ki: Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kâfirleri sevmez.
En-NİSÂ - 162. Fakat içlerinden ilimde derinleşmiş olanlar ve müminler, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler.
NİSA 41. Her bir ümmetten bir şahit getirdiğimiz ve seni de onlara şahit olarak gösterdiğimiz zaman halleri nice olacak!
NİSA 42. Küfür yoluna sapıp peygamberi dinlemeyenler o gün yerin dibine batırılmayı temenni ederler ve Allah'tan hiçbir haberi gizleyemezler.
Katılma Tarihi: 21 nisan 2005 Yer: ABD Gönderilenler: 311
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ARMAGAN Yazdı:
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla
NECM 2.Arkadaşınız (Muhammed) sapmadı ve bâtıla inanmadı.
NECM 3.O,arzusuna göre de konuşmaz.
NECM 4. O (bildirdikleri) vahyedilenden başkası değildir.
NECM 5. Çünkü onu güçlü kuvvetli biri (Cebrail) öğretti.
TEKVİR 22. Arkadaşınız (Muhammed) de mecnun değildir.
TEKVİR 23. Andolsun ki, onu (Cebrail'i) apaçık ufukta görmüştür.
TEKVİR 24. O, gaybın bilgilerini (sizden) esirgemez.
TEKVİR 25. O lânetlenmiş şeytanın sözü de değildir.
TEKVİR 26. Hal böyle iken nereye gidiyorsunuz?
Şimdi Sen Neyi İnkar ediyor veya Hangi İlimle Konuşuyorsun ???
Kuran ahlaki ile ahlaklanan ve onu bize teblig gorevlendirilen Allah Resulu hic bir zaman 6 yasindaki cocukla evlenmedi, evlendi diyen ister Buhari ister, muslim isterse SAPIKDIR.
Allah Resulu hic bir zaman Kuranda RECM ayetinin Keci yemistir ve Kuran eksikdir dememistir. Bunu Diyen BUHARI, MuSLIM, Ibn-i EL ZORTi yada Ebu EL KOFTE olsun diyorsa o SAPIKDIR.
Allah Resulu Kuranda belirtilenlerin disinda hic bir sey teblig etmemmistir etti diyen SAPIKDIR. Abdest konusu KUranda detaylari ile anlatilirken, YAHUDILIKDEN alinan MEHDI konusu Abdestden daha da mi onemsiz de KURANDA gecmiyor. Kurana Mehdi yada baska bir sey ile ekleme yapan SAPIKDIR.
Peygamber =HADIS diye SAPIKDIR. Birazcik bu forumun hadis kismina bakarsan. Buharinin hadisi=Peygamber dediginzi hadisleri BUHARI bile yazmamsitir. 300-400 sene sonra ogrencileri tarafindan eserlerdir.
Bu Kurana eksik diyen, Allahin o Yuce Resulunu 6 yasindaki cocukla evlendirenlerin dediklerini Nasil O Resule mal edersiniz. Kuranda var ise vardir. Goster Kurandan Bir tek AYET MEHDI GELECEK diyen iman edelim.
Kuran Peygambere uyun diyor. Dolayisla EBU ZORTi den bu hadisdir diyor o zaman. Dogrudur bu ne bicim mantik kardesim. Allah rizasi icin biraz dusun.
__________________ A'raf 194 Allah dışındaki yakardıklarınız sizin gibi KULLARDIR , eğer iddianızda haklıysanız , hadi çağırın onlarıda size cevap versinler
Kur'anda ne Mehdi var, ne de Deccal. Olsaydı Allah hiçbir yoruma mahal vermeyecek netlikte söylerdi. Ama söylememiş. Demek ki YOK.
Birileri mehdi konusunda ayetleri çarpıtabiliyor ve anlayışına malzeme edebiliyor da neden Deccal konusunda aynı mahareti sergileyemiyor?
Kur'anda "mehdi" konusunun olduğunu iddia edebilmek, ancak Allah'ı muğlak konuşmakla itham edip O'nun yerine laf etmekle mümkündür. Öyle olmasaydı konu tartışmaya bile açılamazdı.
Sütanne ve sütkardeş konusunu bile gayet yalın bir şekilde anlatabilen Allah'ı en mühim(!) bir konuda dolambaçlı laf etmekle suçlamak müslümanın vasfı olmasagerek.
Allah "Kıyamete yakın bir zamanda mehdi=süperkul gelecek ve dertlerinize derman olacak" demekten (haşa) aciz mi? Ama dememiş. O halde sizlere ne oluyor?
Not: Demek mehdiyi inkar eden kafirdir. Evet ben onu inkar ediyorum ve bu tezi saçma buluyorum. Siz biryerlerden apartma bir uydurmayı ısrarla savunacaksınız ve bazı ayetleri yamultarak bu uydurduklarınıza malzeme yapacaksınız ve sonra da aksini düşünenleri kafirlikle suçlayacaksınız. Yok öyle yağma... Birşeyin Kur'anda var olduğunu iddia edenler susturucu delillerini (yamultulmamış ayetleri) ortaya koymalılar. Örneğin ben "haniflik kur'ani bir kavramdır ve işte ayetler" diyorum. Var mı "hayır kardeşim öyle değil" diyebilecek bir babayiğit? O halde mehdiciler neden aynı tavrı gösteremiyor?
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Arkadaşlar sakin olun. Bu sitede Kur'an-ı Kerim ayetleri ile karşılık vermeyin. Çünkü onlar Kur'an-ı Kerim ayetlerini gördükleri zaman çok sinirleniyorlar.
Kendi anlamlar kattıkları ayetleri siz gerçek manada söylediğiniz zaman öyle bir sinirleniyorlar ki eminim ki bu güne kadar birçok yakınında bulunan maddeleri kırmıştır.
Bunlar Hz.İbrahim'e tapan O'nun [haşa] ilah edinen kimselerdir.! Ki bir çok yerde haniflikten bahsedilmekte [hanif olun hanif olun] denmektedir.
Hanifliği değilde müslümanlığı [ümmetçiliği] ön plana atan Hz.Peygamber bunlar hadisler yalandır. Sözüyle gerçek yüzlerinin çıkmasını engellemek için uydurdukları ahlaksızca sözlerdir.
Yahu ben inanmıyorum. Gerçek manada yemin edebilirim. Bunların anlattıkları tam bir Hıristiyan Yahudi sözleridir.
Onların kendi çıkardıkları islam kurallarına uydurmuşlardır.
Eminim ki benim bu yazımda çok ağır geldiğinden dolayıdır ki silinecek.
Neyse!
Okusunlarda anlasınlar.
De ki;Allah birdir.
De ki; Muhammed [sav] O'nun Resuludur. Ve bizler Müslümanlar'ız Müslümanlar'danız.
Allah’a çağıran, salih amel işleyen ve “Kuşkusuz ben müslümanlardanım” diyenden daha güzel sözlü kimdir? [ayet meali]
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma