Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Allah'ın Kur'andaki dinini beğenmeyenler yada yetersiz görenler Kur'andışı kaynakları da HAKK ilan ederek hevalarından din uydurmuşlardır.
İslamdan bozma beşer mahsulü bu din Kur'andaki Din'in bir numaralı düşmanıdır. Bu sinsi düşman ayrıca hepimizin başının belasıdır da.
Bu uyduruk dinle birileri bizi dünyada yokuşa ahirette hüsrana sürüklemektedirler. Üstelik müslümanlık adına sergiledikleri bu çirkin tavırlarıyla dinin tek sahibi olan Allah'a din öğretmeye de kalkışmaktadırlar. Halbuki Rabbimiz biz insanları bakın nasıl uyarmıştı:
Hucurat 16. De ki: "Siz Allah'a dininizi mi öğretiyorsunuz? Oysaki Allah, gökte ne var, yerde ne var hepsini bilir. Allah her şeyi çok iyi bilmektedir."
Dün "Dinimiz, Kitap+Sünnet(hadis)+icma+kıyas+efendilerimizin görüşlerine dayanır" diyenlerden bir kesim ve mezheplerini HAKK(?) ilan etmiş olanlardan bir zümre bugün çok şükür ki lig atlamışlar ve "Dinimiz, Kur'an+onun süzgecinden geçen Sünnettir" deme noktasına gelmişlerdir. İnşaAllah zamanla sünnet adı altında hadisleri (Peygamberimize atfedilen sözleri, onun vefatından yüzyıllar sonra derlenen söylentileri) Kur'ana ortak koşmaktan da vazgeçerler.
Mehmet Akif ne güzel özetlemiş: Nebiye atf ile binlerce herze uydurdun.Yıktın da dini mübini yeni bir din kurdun.
Artık çok şükür "hadisler ayetleri nakavt bile edebilir" diyerek Peygamberi "Allah'tan daha iyi bilen" konumunda görenlerin soyu tükendi. Bu sefil ve sefih seviyeden Kur'anın öncelendiği ve fakat yine de Dinin Hadislerle tamam sayıldığı "ehven-i şer" bir hale gelindi. Kısacası dört temel kaynak indi iki temel kaynağa. Yani kaplumbağa hızında da olsa evrilme var çok şükür. Bilişmenin ışık hızında cereyan ettiği günümüzde bu zihinsel evrilme süreci de ivmelenecektir muhakkak. Korkunun ecele faydası yok:)
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Dün "Dinimiz, Kitap+Sünnet(hadis)+icma+kýyas+efendilerimizin görüþlerine dayanýr" diyenlerden bir kesim ve mezheplerini HAKK(?) ilan etmiþ olanlardan bir zümre bugün çok þükür ki lig atlamýþlar ve "Dinimiz, Kur'an+onun süzgecinden geçen Sünnettir" deme noktasýna gelmiþlerdir.
Demek ki bu cabalarin hicbiri bosa degil. Bu forumlar, internet siteleri, tartismalar makeleler, kitaplar, vb. Allah, kendi adini ve Kitab'ini yeryuzunde yeniden hatirlatmaya calisanlarin elbette yardimcisidir.
__________________ 103:1,2,3. Asra yemin ederim ki insan mutlak zarar icindedir. Bundan ancak iman edip iyi isler isleyenler, birbirlerine yalniz H/hakki ve sabri tavsiye edenler mustesnadir.
Dün "Dinimiz, Kitap+Sünnet(hadis)+icma+kýyas+efendilerimizin görüþlerine dayanýr" diyenlerden bir kesim ve mezheplerini HAKK(?) ilan etmiþ olanlardan bir zümre bugün çok þükür ki lig atlamýþlar ve "Dinimiz, Kur'an+onun süzgecinden geçen Sünnettir" deme noktasýna gelmiþlerdir.
Demek ki bu cabalarin hicbiri bosa degil. Bu forumlar, internet siteleri, tartismalar makeleler, kitaplar, vb. Allah, kendi adini ve Kitab'ini yeryuzunde yeniden hatirlatmaya calisanlarin elbette yardimcisidir.
Rabbim en dogrusunu bilir. Allahin ayetleri tek tek yavas yavas da olsa yuzlerine gercekleri vuruyor. Hep birlikde konusa konusa okuya okuya bilgimizi artirmasi rabbimize dua edelim.
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
Araştırılarak biryerlere gelmek elbette mümkün, fata aklın durduğu yer imandır, iman ise kaderdendir.
Kolaylaştırılmış ise bir birime kaynakları bulacaktır, zorlaştırılmış ise bulsa da anlayamayacaktır.
İman kaderdendir diyebilmemiz için kaderden ne anladığımız önemlidir.Ama senin mantığınla imansız=kadersiz/bahtsız değildir.Akleden iman eder,akletmeyip halt eden iman etmez ve kendi kaderini bu şekilde KENDİ çizmiş olur.
İnanç geni eğer varsa sadece Allaha inanmak için değildir.insan bunu herşeye inanmak için kullanabilir.bu varsa insanlar robot gibi olmasın diye Allah tarafından konulmuştur.çoğu ateistte Allahın olmadığına inanıyorlar. inanç olmazsa umut da olmaz insan makine gibi bişey olur.
İmanın kaderden olmadığı ayeti yazarmısın?
muhabbetle
Yazamam hikmed kardeş. Söz konusu Hz
muhammedin vaaz ettiği allaha iman ise;
Kuran’dan; İmanın kaderden olamayacağına ilişkin
ayetleri yazacak kadar allahın bana bu dünyada
ömür verdiğine inanmıyorum.
Mushaftan ayet istiyorsanız, bu sitede belki en son
sorabileceğiniz kişi benim. Bu sitede öylelerine
rastladımki meşgul ettiğime değmeyeceği
tereddütüyle başkalarının sorduklarına verdikleri
cevaplardan yararlanıyorum.
Bir yazınızda tefekkür ettiğinizi ve tavsiye ettiğinizi
hatırlıyorum.
Fikrettiğinize göre yaratılmışlara verilen tek yeteneğin
dua olduğunda hemfikiriz demektir. Ve allah tüm
kainatın duasına hiç istisnasiz ve aralıksız, ve kati
olarak icabet ettiğini fikredebildiğimizden kolaylıkla
anladığımızda da hem fikir olmalıyız.
şimdi yukardaki paragrafın ışığında tekrar inceliyelim
yazınızı. (Bahse konu yazınızın son satırı olmasaydı
yazınıza bir karşılıkda yazmazdım zaten.)
Araştırılarak biryerlere gelmek elbette
mümkün,
Araştırmadan bir yere gelmek mümkün değildir. aksi
halde yaşamıyorsunuz demektir.
fata (fakat anlıyorum) aklın durduğu
yer imandır,
Eğer aklın gidemeyeceği, duracağı, tökezleyeceği
yerden bahsediyorsak akıl allahı bulmak için
verilmiştir. evet bu manada doğrudur. bulduğu anda
imanın içinde akıl kaybolur. Ortalıkda imandan
başka birşey kalmaz. Herkesin ideali budur,
peygamberler dahil bundan emin olana
masallardan başka yerde rastlanmamıştır.
Aklın kutusu imandır diyorsanız; Yukarıda yazdığım
nedenlerle aklı yokeden onu muhafaza eden olamaz.
Zaten düşünen için şirke giden yoluda engelleyen
budur. Verdiğini yok edemeyen yaratıcı olamaz. Bu
kainatta aklı yokedebilecek allahtan başka bişeyde
yaratılmamıştır.
Yok allahı, akılla bulamassanız diye iddia
ediyorsanız. Hz. ibrahimin yıldıza iman etmesi
gerekirdi. Ya da bu dünyada ilk allahımız bir ihtimal
annelerimizin memesiydi.
iman ise kaderdendir.
Evet taptığınıza nasıl ulaştığınızı anlatıyorsanız. hangi
aşamalardan geçtiğinizin anlatıldığı hikayenin tümü
kaderdir. yine yukarda yazdığım sebeplerden.
Yaratana erişebilenlerin hikayeleri sadece levhi
mahfuzdadır. Diğerlerinin gerçekte nasıl saptıklarının
hikayeleride.
Akılla şirke bulaşamayacağımızın kanıtlarından
biride budur. Kim ne iddiasında bulunursa
bulunsun. imana erişenin geri dönüp vaaz etmesi
mümkün değildir.
Kolaylaştırılmış ise bir birime (birey
anlıyorum) kaynakları bulacaktır,
Kolaylık fikreden herkesin vasatıdır, Aklını
kullanmaya üşenmeyen herkes için en yakın sonuç
kaçınılmazdır. kolaylık veya zorlukla vasıflandırılamaz.
burada bilmenin dışında ayrıcalık hissi gelen her
şeyde inanıyorumki doğrudan uzaklaşma vardır.
zorlaştırılmış ise bulsa da
anlayamayacaktır.
Zor olan allahtan değildir zaten. Allah
anlayamıyacağımız şeyle uğraşmaktanda hepimizi
uzak etsin.
Burada size cevabım bitti. Yukarıda yürüttüğüm
muhakemede yanlışım varsa düzeltiniz.
Bu yazıda kullandığım kavramlara ait açıklamalar bu
sitede benden daha bilgili ve ehliyetli kişilerin
yazılarında mevcuttur. İlgilenirseniz hemen gözünüze
çarpacaktır sanıyorum.
Yazı yazmanın zorluğuna rağmen, Sorunuzun bende
uyandırdığı şevkle aklımı kontrol etmenin verdiği zevk
sebebiyle şükranlarımı sunarım. Bu vesileyle kendi
yaptığım bir şeyi sizede tavsiye ediyorum. Kuranı
anlamak istiyorsanız kainata, şaşırdığınız zaman
mushafa bakınız.
Kuranı mushafta aracısız görebilen tek kişi (cebrail i
saymassak) hazreti peygamberdi.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma