Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Hikmed Yazdı:
Mircan,
Anlatamadım, kusura bakma,
İman kaderdendir derken, kaderinde varsa iman edersin yoksa etmezsin, inanç geni bulundu, bu haberi okumadınmı?
|
|
|
Selam Hikmed,
Potansiyel olarak her insan "iman edebilecek" fıtratta yaratılmıştır.
RUM 30 O halde sen yüzünü, bir hanîf olarak dine, Allah'ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata çevir. Allah'ın yaratışında değiştirme olamaz. Doğru ve eskimez din işte budur. Fakat insanların çokları bilmiyorlar.
Ayet yeteri kadar açık aslında,felsefi bakış açını Kur'an üzerinde de uygulamaya çalışmaz ve samimi bir kalp ile okursan kitabımızı umarım anlayabilirsin ve nihayetinde senden de adın gibi Hikmedli sözler duyma mutluluğunu yaşatabilirsin bana:)
Bu haberi okumadın mı demişsin.Bu haber derken kasdettiğin ayet mi yoksa gazete çıkan bir din adamının yazdığı haber mi açıklarsan daha iyi anlayacağım inşaAllah:)
Sevgili Hikmed,şüphesiz Allah'ın dilemediği kimse iman edemez.Peki Allah kimlerin iman etmesini dilemez sence? Bu soruda da sakatlık var aslında ama af buyurun başka ifade bulamadım yoksa kasdettiğim Allah ile haşa haşa haşa empati kurun değil!
Allah'ın kimlerin iman etmesini dilemez konusunda kişisel yorumum genel olarak "samimi" olmayanların ve olamayacakların imanını dilemez.Şüphesiz en doğrusunu değil yalnızca doğrusunu Allah bilir.
Allah hepimizi imanını kabul edilen,samimi kullarından etsin...
Not:Yazıdaki "kişisel yorumum" ifadesinin altı çizili olması ifadeninin önemini değil,tam tersine "değersizliğini" vurgulamak için kullanılmıştır.
|