Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Hayır Mircan.Bu kelimeler benim için hiçbir anlam ifade etmiyor.Ben namaz abdest ne demek bilmiyorum aklıma da bişey çağrıştırmıyor artık.Daha doğrusu esas yapılması gerekeni engelleyen anlamsız gerçeği örten bürüyen acayip kelimelerdir.Türkçeleşmiş de değildir.Bu kelimeler farsçada onlar için çok şey ifade eder ama benim için birer ibadet putudur. Bişeyin Türkçede karşılığı yoksa ya arapça orijinalini bırakırsın ya da daha ayrıntılı bir açıklama getirirsin.o şeyin başka bir dildeki karşılığını getirip koymazsın.bu apaçık bir zulumdur. Normalde Allahla bağ kurmadan irtibata geçmeden önce elinizi yüzünüzü yıkayın denmiş hoppa bize gelince abdest alın oluyor.abdest ne demek farsça el-su.ABDEST ALMAK DİYE BİŞEY YOK ne gusul veya normal de olsa farketmez.gusul zaten yıkanmaktan geliyor.cunüp olunca yıkan deniyor yahu.Ah benim ezik Türk milletim.Kendi dilini beğenmeyip geliştirmezsen işte böyle başkalarının dilinden kendine kelime alıp put yaparsın.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
azure kardeşe katılmamak çok zor
Kavramları farklılaştırmak, mushaflara el sürmemizi
engellemek içinde kullanılmış, tuvaletten
çıktığımızda elimizi ayağımızı yıkamayı engellek
içinde kullanılmış, görevi savsaklamak için bahane
olarakda kullanılmış. Soranı durdurmak için bir
kelimenin önüne bir sürü ilgisiz saygı ifadeleri
konarakda kullanılmış. Hala daha resul, peygamber,
nebi, kavramlarının altında kargaşa yaratıp menfaat
sağlamaya yeltenenden geçilmiyor.
Bende en büyük nedenlerden birinin kavram
kargaşası olduğunu düşünüyorum.
Acaba insanlar neden Allahın dinin uygulamak için hadislere başvuruyorlar? Bu hadisler niçin yazılmış? Genelde verilen cevap; İnsanlar Kuranı anlayamıyorlarmış da hadisler sayesinde Kuranı anlarlarmış. Zaten hadislerin büyük bir bölümüde kuranı açıklarmış. Şayet hadisler olmasa imiş. İnsanlar Kuran dan kendilerine göre yorumlar çıkarır ve sapıtabilirlermiş. falan filan işte böyle.
Bana göre bunları söylerek hadisleri savunmaya kalkan alim ve onlara inanan tebaları Allaha olan inançlarını gözden geçirmeleri gerekir. Çünki bu insanlar Allaha güvenmiyorlar. Hiç düşünmüyorlar ki; Bu din Arabistanın Hicaz bölgesinde en iptidai şekilde yaşayan tam bir cahiliyye halk arasından çıktı ve bütün dünyaya yayıldı. Sanırım bu kendi kendine olmadı. Bu Allahın dilemesi ve büyük kudreti ile oldu bu dini bütün dünyaya kendini alim sananlar tarafından yayılmadı. Allah diledi ve yayıldı. Bir de o dönemi düşünün Peygamberimize Mekke nin ileri gelenleri Medine de yahudiler hırıstiyanlar karşı çıkıyor.
Peygamberimizi yok etmeye çalışıyorlar. Ama hiç biri bir şey yapamıyor. Bu da kendi kendine yada tesadüflerle olmadı. Allahın dilemesi ve kudretiyle oldu. Düşünebiliyormusunuz bu gün bulunduğunuz yerde, o yerin ileri gelenleri, idarecileri sizi istemeyecekler yok etmek isteyecekler de hiçbir şey yapamayacaklar. Bu ancak Allahın kudreti ile olur. Bütün peygamberlerin hayatına bir bakın hangibirisi düğün bayramla karşılanıyor.
Hepsinede yaşadığı bölgede en azgınları saldırıyor da bir halt edemiyorlar. Bunların hepsi Allahın kudreti ile olur. Şimdi kendini Allahın atadığı bekçi zannedenlere siz kim oluyorsunuz da Allahın bilgisi ve kudretiyle indirdiği ve koruduğu kitabını, dinini bir alay saçmalıklarla anlatmaya korumaya çalışıyorsunuz. Bu dini, bu kitabı Allah indirdi onu koruyacak onu uygulayacak ve onu insanlara uygulatacak olan ancak odur.
Bırakın o kendini alim sananlar konuşsunlar. Allah onları konuşturuyor. Çünkü o alimcikler Allahın dininden para kazanıyorlar. Onlar Allahın dinini geçim kaynakları yapmışlar. Hadis, sünnet, fıkıh, tefsir vb ilim saydıklarını dışarı koyarsanız onlar nereden para kazanacaklar. nereden geçinecekler. Düşünün bir kere bunları yapan insanlar acaba gercekten Allaha inanıyor olabilir mi???? Ahiret gününe inanıyor olabilir mi???? Sanki Allahın yarattıklarının rızkını bunlar veriyorlar. Hiç düşünmüyorlar mı Dünyada milyarlarca yaratılmış var onların hepsinin rızkını kim veriyor. Hem açıkça itiraf ediyorlar. Kendilerinin kalplerinin kilit vurulduğunu, kulaklarının duymadığını, gözlerinin görmediğini bırakın kendi kendilerine oyalansınlar dinlerini geçim kaynağı yapsınlar. Allah içimizdekini de bilir dışımızdakilerinide
İSRA SURESİ 46 . AYET
KURANI KAVRAMASINLAR DİYE KALPLERİNİ BİR KILIFLA KAPLARIZ VE KULAKLARININ İŞİTME YETENEĞİNİ ZAYIFLATIRIZ ALLAHIN ORTAKSIZ BİRLİGİNİ DİLE GETİREN KURAN AYETLERİNİ OKUDUĞUN ZAMAN ARKALARINI DÖNÜP KAÇARLAR
Kuran anlaşılmaz diyen, kendini bu dinin bekçisi zannedenlere
SEVGİLİ KARDEŞLERİM HEPİNİZ, HEPİMİZİN RIZKINI VEREN, ŞÜKRE EN LAYIK YÜCE ALLAH EMANET OLUN
Yazdıkların hakkında çok fazla eleştirim olmayacak,bu sitede yazanların büyük çoğunluğunun düşüncelerini yinelemişsin.İtirazım sadece yazının altına delil amacı ile yazdığın ayet.Ayet okununca yazılarını %100 destekliyor gibi değil mi?
Ne kadarda kolay Zannda bulunuyoruz Rab'bimize,onu kendimize yalancı şahit yapmaya çalışıyoruz.Ne kadar eminsiniz Rab'binizin istediklerinden.ne kadar ilminiz var Kur'an konusunda? Şüphesiz Rab'bim bilir ama Allah'ın ayetlerini biryerlerin altına yazarken bir daha düşünelim derim.
Delil olarak sunduğun ayetin bir öncesi
45 Kur'an okuduğunda, seninle, âhirete inanmayanlar arasına gizli bir perde çekeriz.
sevgili kardeşim sence dinlerini geçim kaynağı yapan insanlar. gerçekten Allaha ve ahiret gününe iman ediyor mu? dersin. senin benim diğer kardeşlerin kuranı kerimden ve hadislerden okuduklarımızı. o alim sıfatıyla çıkan kişilerin okumadıklarını mı zannediyorsun.
Televizyon kanallarında radyolarda gazete ve kitaplarda konuşan yazan alimler yatıyorlar kalkıyorlar peygamberin sünneti diyorlar. kendileri peygamberin ve sahabinin ellerinde avuçlarında ne varsa infak ettiklerini gün geldiğinde aç yattıklarını üstlerine giyecek yamalı bir elbiseden başka bir şeylerinin olmadığını gözlerinden yaşlar akıtarak anlatıyorlar. kendilerini tam bir peygamber aşığı olarak gösterirlerken neden çeşit çeşit elbiseler giyip güzel evlerde yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında bir çoğunun da güzel arabaları varken sen bunların takkiyeci olmadıklarını dinlerini geçim kaynakları yapmadıklarını ve Allaha ahiret gününe kesin iman ettiklerini mi düşünürsün. sakal bırakmak dişlerini misvakla temizlemek vb sünnetleri yerine getirmek oluyor ama iş paraya gelince ortada sünnet falan bir şey yok .
Buradan insanlara sesleniyorum bu insanların peygamber hakkında anlattıklarına bakın kendi yaşamlarına bakın ondan sonra karar verin inanıp inanmadıklarına
Hayır Mircan.Bu kelimeler benim için hiçbir anlam ifade etmiyor.Ben namaz abdest ne demek bilmiyorum aklıma da bişey çağrıştırmıyor artık.Daha doğrusu esas yapılması gerekeni engelleyen anlamsız gerçeği örten bürüyen acayip kelimelerdir.Türkçeleşmiş de değildir.Bu kelimeler farsçada onlar için çok şey ifade eder ama benim için birer ibadet putudur. Bişeyin Türkçede karşılığı yoksa ya arapça orijinalini bırakırsın ya da daha ayrıntılı bir açıklama getirirsin.o şeyin başka bir dildeki karşılığını getirip koymazsın.bu apaçık bir zulumdur. Normalde Allahla bağ kurmadan irtibata geçmeden önce elinizi yüzünüzü yıkayın denmiş hoppa bize gelince abdest alın oluyor.abdest ne demek farsça el-su.ABDEST ALMAK DİYE BİŞEY YOK ne gusul veya normal de olsa farketmez.gusul zaten yıkanmaktan geliyor.cunüp olunca yıkan deniyor yahu.Ah benim ezik Türk milletim.Kendi dilini beğenmeyip geliştirmezsen işte böyle başkalarının dilinden kendine kelime alıp put yaparsın.
:)
Hassasiyetinin nedenini hala anlayabilmiş değilim.Muhtemelen "milli" duygular nedeniyle.
Böylesine zengin bir coğrafyada konuşlandırılmış bir milletin dilide elbette diğer kültürlerden etkilenecek ve etkileyecektir.Senin bu kelimeleri garipsemeni anlayamıyorum.Rahatsızlığına karşılık sana ne gibi naçizane tavsiyem ne olabilir diye düşündümde belki Türkçedeki ses uyumlarına göre kendine alternatif kelimeler bulabilir ve hayatına uygulayabilirsin.Bir öneride daha Türk dil kurumu bir çok yabancı kökenli kelimeye türkçe karşılık buluyor (örn:otobüs-çok oturaklı götürgeç gibi) belki çok hoş olmayabilir ama bir nebzede olsa derdine derman olur sanıyorum:)
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam mircan kardeş
Sanırım bir şey özel isimlerle vasıflandırıılırsa ister
istemez ritüel haline geliyorku, bu vasıflandırma
ferdde ve toplumda ritüele bağlı bir ayrımcılığa yol
açıyor. böylece asıl anlamından kayan eylem put
haline dönüşüyor.
eğer okula giden çocuğa, akşam yatarken sabah
kalkınca elini yüzünü yıka, elini yüzünü yıkamayı
öıretirken abdest almayı öğretirseniz, arkadaşınızın
çelmesiyle düşen çocuğun feryatlarını git elini
yüzünü yıka diyerek dindirirsiniz. çocuk her elini
yüzünü yıkadığında abdest alacaktır.
Allahtan kork diye bir deyim vardır. söylediğine dikkat
et demektir. şimdi karşınızda hiddetten kudurmuş
bir adama hayal edin ve yukardaki iki cümleyide ayrı
ayrı söyleyin hangisi daha etkili.
allahı anmak olan namaz kelimesi düzgün
çevrilseydi, yada olduğu gibi alınsaydı. bana öyle
geliyorki allah belanı versin diye bir cümle
oluşmayacaktı türkçede. yada ağızdan çıktığı anda
söyleyenin yanında kimse kalmayacaktı. sanırım
azure arkadaşın mesajından bunu anlıyorum.
" siz mutezile kaderiye gibi cinlerin tesiri altinda kalmisiniz ."
helal olsun Muharrem kardeş sana,bir cümlede çok şey ifade etmişsin.Bi zahmet bu siteye medyum Memiş ile birlikte sık sık uğrayın da bu sitedeki cinlere sevabına musallat oluverin.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma