Yazanlarda |
|
HanifUlus Ozel Grup
Katılma Tarihi: 29 nisan 2005 Yer: Antarctica Gönderilenler: 357
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
ibrahim Yazdı:
selam haniflere
Alem buysa kiral sizmisiniz. Yoksa bazi sitler sizin fikirleriniz curutecek diye mi korkuyorsunuz. Bak biz korkuyormuyuz. Sizin siteler ile bizim sitelerin yanyana durmasi beni rahatsiz etmiyor.
Biz fikrimizden korkmuyoruz ki ? Hayirdir Hanifulus ama insanlar onlari okuyacak da, bizim fikirler cururyecek diye mi korkuyorsun? O da olur korkma,korkunun ecele faydasi yokdur. Bu siteye Juri dusman olsada ben sansursuz olmasini destekliyorum.
Ibrahim
|
|
|
Hello İbo
Ne fikri ? sizin fikriniz de mi vardı yoksa ?
BlackFlame dersiniz, Gamalı Haç çıkar!
Wemb dersiniz, bir USA adresinden "Church" çıkar!
Hadis haşaratı "Mehdi" dersiniz, bir Adler çıkar!
Ölmüş bir elçiyi(Hadislerin masalı ile), hristiyanlarla beraber beklersiniz!
Hadis-Mişna Pehlivanı, Hızır adlı birine(varlığına) inanırsınız!
Zig-Zag dersiniz, bir yahudi firması çıkar!
Ezoterizm üstadlarını(Hannas Majisyen=ZigZag), gizli hanif müslüman yaparsınız!
Sahteden Profesör olursunuz! Bülent iken Hans=Hannas olursunuz!
Ayberk iken, bir de bakmışsın Aiberg olup çıkarsınız!
Danimarka, ne marka? derken, bir de bakmışsınız malatyalı oluvermişsiniz!
İnsanların buluşlarını, Hoops deyip, http, html deyip :) ham edersiniz!
Heiberg, Weisschild vs. ile bilim tarihinde ve nasa'da tarihe MAL! olursunuz! yazılmamış bilim kitapları heep sizden bahs eder durur :))
Zamane kaçkını da olursunuz çoklukla :)
Bazan rasul, bazan da bülent-ül emin olursunuz :)
Cinnlerce size alemci beratı bile verilmiştir :)
Overwrite çekersiniz! way anam bee :) Aceh'in aqıbeti sel su olmuştur! (sizler seçilmiş ve seçkinlersiniz yaa! olur böyle hesap hataları canıım)
Allah'ın kafirlere vaadi olamazken, sizler vaad edilmiş toprakları avans olarak vermeyi düşünebilmektesiniz! ne de olsa, onlar da sizin gibi üstün ve seçilmişler değil mi ?
Lütfedip de inanabildiğiniz! Allah'ın Resul'üne, üstün paye hanifliği bile yakıştıramazsınız! ama, şu bedir-uhud-hendek-mute vd. savaşlarının kahramanlarını, Allah C.C överken(razı), sizler onları; kalın kafalı olmak ve hanifliği(sizce her ne ise) idrak etmemekle itham edersiniz!
Canna-Hızır-Vızır-Tarık-Zero-Wanen>>> ııııınn ıııııınnn düüüt deyip, keçi misali taşa toslarsınız!
A-B-AB-O İhtimalli denklemin, daha bilmediğiniz(atış serbest) eb...... tarafından bu yazıları yazıyorum!
Lat hikayeniz, M.Kemal'den aparılmadır!
Zaman kaçkınlığı hikayeniz de, dean koontz'dan(usa) aparılma :) yani, romandır :)))
Canna için de, olsa olsa astronot fehmi'den aparılmadır deriz :) gerçi geçen yazılarda bu da patlatılmıştı :) TV'den çekilen bir resim olması vb. olsun biz yine de fikrimizi belirtelim..
YaHU ben saymaktan bıktım!
Sahi sizin fikriniz de mi vardı ?
Loo ibo ?
|
Yukarı dön |
|
|
nuri72 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 21 nisan 2005 Yer: ABD Gönderilenler: 311
|
|
|
|
HanifUlus Yazdı:
Hello İbo
Ne fikri ? sizin fikriniz de mi vardı yoksa ?
BlackFlame dersiniz, Gamalı Haç çıkar!
Wemb dersiniz, bir USA adresinden "Church" çıkar!
Hadis haşaratı "Mehdi" dersiniz, bir Adler çıkar!
Ölmüş bir elçiyi(Hadislerin masalı ile), hristiyanlarla beraber beklersiniz!
Hadis-Mişna Pehlivanı, Hızır adlı birine(varlığına) inanırsınız!
Zig-Zag dersiniz, bir yahudi firması çıkar!
Ezoterizm üstadlarını(Hannas Majisyen=ZigZag), gizli hanif müslüman yaparsınız!
Sahteden Profesör olursunuz! Bülent iken Hans=Hannas olursunuz!
Ayberk iken, bir de bakmışsın Aiberg olup çıkarsınız!
Danimarka, ne marka? derken, bir de bakmışsınız malatyalı oluvermişsiniz!
İnsanların buluşlarını, Hoops deyip, http, html deyip :) ham edersiniz!
Heiberg, Weisschild vs. ile bilim tarihinde ve nasa'da tarihe MAL! olursunuz! yazılmamış bilim kitapları heep sizden bahs eder durur :))
Zamane kaçkını da olursunuz çoklukla :)
Bazan rasul, bazan da bülent-ül emin olursunuz :)
Cinnlerce size alemci beratı bile verilmiştir :)
Overwrite çekersiniz! way anam bee :) Aceh'in aqıbeti sel su olmuştur! (sizler seçilmiş ve seçkinlersiniz yaa! olur böyle hesap hataları canıım)
Allah'ın kafirlere vaadi olamazken, sizler vaad edilmiş toprakları avans olarak vermeyi düşünebilmektesiniz! ne de olsa, onlar da sizin gibi üstün ve seçilmişler değil mi ?
Lütfedip de inanabildiğiniz! Allah'ın Resul'üne, üstün paye hanifliği bile yakıştıramazsınız! ama, şu bedir-uhud-hendek-mute vd. savaşlarının kahramanlarını, Allah C.C överken(razı), sizler onları; kalın kafalı olmak ve hanifliği(sizce her ne ise) idrak etmemekle itham edersiniz!
Canna-Hızır-Vızır-Tarık-Zero-Wanen>>> ııııınn ıııııınnn düüüt deyip, keçi misali taşa toslarsınız!
A-B-AB-O İhtimalli denklemin, daha bilmediğiniz(atış serbest) eb...... tarafından bu yazıları yazıyorum!
Lat hikayeniz, M.Kemal'den aparılmadır!
Zaman kaçkınlığı hikayeniz de, dean koontz'dan(usa) aparılma :) yani, romandır :)))
Canna için de, olsa olsa astronot fehmi'den aparılmadır deriz :) gerçi geçen yazılarda bu da patlatılmıştı :) TV'den çekilen bir resim olması vb. olsun biz yine de fikrimizi belirtelim..
YaHU ben saymaktan bıktım!
Sahi sizin fikriniz de mi vardı ?
Loo ibo ? |
|
|
Selam dostlar
Hanifulus vallahi okurken, hem guldum hemde dusundum, yazinda hem gercekler var hemde komedi. Ama ibrahimde nerde bu anlayis ki senin ince espirilerini anlasin. Bende loo ibo sarkisina katilayim.
Su satirlarin ibrahime isler insallah
"Canna-Hızır-Vızır-Tarık-Zero-Wanen>>> ııııınn ıııııınnn düüüt deyip, keçi misali taşa toslarsınız!" Dogru mu Ibrahim, tosladiniz mi ??
Nuri
|
Yukarı dön |
|
|
Alperen Admin Group
Katılma Tarihi: 09 nisan 2005 Gönderilenler: 2974
|
|
|
|
Süpersin HanifUlus. Yazını keyifle okudum. Eline gönlüne sağlık.
|
Yukarı dön |
|
|
Alperen Admin Group
|
|
|
|
HZ. İBRAHİM ALLAH’A (SANKİ) NEYİ DİKTE ETTİ? (HAŞA)
Biz protestant Müslümanlarız. Ötekilere (Şii-Sünni vb.) yani Ortodoks ve Katolik Müslümanlara karşıyız... Onlar sonradan çıkan mezhebler ama bizimki en eski din, en güzel din idi. Onu İbrahim kurdu! Allah'a ısmarladı, sipariş verdi. Şu namaz olsun, şu oruç, şurası hac olsun, şu (İsmail, adak=Zekat olsun). Bu dine giren de “La ilahe illallah” desin. İşte Allah'a sanki bunları dikte ettirmişti. Allah'ımız İbrahim'e "Pekiyi yegane dostum. Hatırın kırılmasın diye, tanımladığın namazı, orucu, şu inşa ettiğin kabeyi vb. ibadet sayıyorum, kabul ediyorum". (HANS von AIBERG'İN SOHBET YAZILARI – 49)
Bakara Suresi 128. ayete bakalım. Acaba kim kime neyi dikte etmiş? Kim kime neyi sipariş etmiş? Bu ayette Hz. İbrahim Allah’a dua ediyor ve onlara (Hz. İbrahim ve Hz. İsmail) ibadet yöntemlerini ve ilkelerini (menasik) göstermesi için yakarışta bulunuyor. Allah’a bu konuda ricada bulunan Hz. İbrahim’in kendisi. Siparişte nedir? Dikte de nedir? Nereden çıktı bu görüş?
Rabbena vec'alna müslimeyni leke ve min zürriyyetina ümmetem müslimetel leke ve erina menasikena ve tüb aleyna* inneke entet tevvabür rahıym (Bakara 128)
MEAL 1- "Rabbimiz, ikimizi Sana teslim olmuş (Müslümanlar) kıl ve soyumuzdan Sana teslim olmuş (Müslüman) bir ümmet (ver). Bize ibadet yöntemlerini (yer veya ilkelerini) göster ve tevbemizi kabul et. Şüphesiz, Sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin." (Bakara 128)
MEAL 2- Ey bizim Yüce Rabbimiz! Bizi, yalnız Sana boyun eğen müslüman kıl. Soyumuzdan da yalnız Sana teslimiyet gösteren bir müslüman ümmet yetiştir. Ve bizlere ibadetimizin yollarını göster, tövbelerimizi kabul buyur. Muhakkak ki tövbeleri en güzel şekilde kabul eden, çok merhametli olan ancak Sensin!» (Bakara 128)
MEAL 3- "Ey Rabbimiz, bizi Sana teslim olanlardan kıl ve bizim soyumuzdan Sana teslim olacak bir topluluk çıkar, bize ibadet yollarını göster ve tevbemizi kabul et: Şüphesiz yalnız Sensin tevbeleri kabul eden, rahmet dağıtan!" (Bakara 128)
MEAL 4- "Rabbimiz, ikimizi sana teslim olanlar (müslümanlar) yap. Soyumuzdan da sana teslim olan bir topluluk çıkar. Bize nasıl ibadet edeceğimizi göster, sana yönelmemizi kabul et, kuşkusuz sen yönelişleri kabul edensin, Rahimsin." (Bakara 128)
BU AŞIRI YÜCELTMECİLİĞİN ARKASINDA NE VAR ACABA ???
|
Yukarı dön |
|
|
Alperen Admin Group
|
|
|
|
Bakara 131- Rabbi ona: "Teslim ol" dediğinde (O:) "Alemlerin Rabbine teslim oldum" demişti.
Bakara 132- Bunu İbrahim, oğullarına vasiyet etti, Yakup da: "Oğullarım, şüphesiz Allah sizlere bu dini seçti, siz de ancak Müslüman olarak can verin" (diye benzer bir vasiyette bulundu.)
|
Yukarı dön |
|
|
Alperen Admin Group
|
|
|
|
Menasik: Bunlar, Allah'ın bizim yapmamız için sınırlarını ve yapılışını tarif ettiği özel ibadet biçimidir. Bilmemizi istediği bilgileri öğrenmek, inanmamızı istediği konulara inanmak, abdest, dua, namaz, oruç, itikaf, hac, zekat, kurban, fidye, vs. gibi. Allah, bu ibadetlerin yapılış tarzı ile ilgili bilgiler vermiş, yerini, zamanını, miktarını belirlemiştir. İşte bu tür kulluğa menasik adı verilmiştir. İbrahim ve İsmail'in duaları, Allah'tan kendilerine menasiklerini göstermesi şeklinde idi:
"Rabbimiz, bizi, sana teslim olan iki kul, zürriyetimizden de sana teslim olan bir ümmet eyle, Bize ibadet yollarımızı (menasikenâ) göster ve tevbemizi kabul et. Çünkü sen, tevbeleri kabul edip, bağışlayansın." (Bakara: 128)
Yine her ümmetin kendine mahsus, Allah tarafından belirlenmiş ibadet şekilleri vardır:
"Biz, her ümmet için, yapmaları gereken, ibadet menasiki belirlemişizdir." (Hac: 67)
Menasikleri, Allah'ın kitabında açıkladığı gibi yapmamız gerekir.
http://64.233.183.104/search?q=cache:5KzFbFYRjucJ:www.kurany olu.com/kavrm/kulluk.htm+kavramlar+menasik&hl=tr
|
Yukarı dön |
|
|
celebi Uzman Uye
Katılma Tarihi: 30 nisan 2005 Gönderilenler: 167
|
|
|
|
Alperen Yazdı:
HZ. İBRAHİM ALLAH’A (SANKİ) NEYİ DİKTE ETTİ? (HAŞA)
Biz protestant Müslümanlarız. Ötekilere (Şii-Sünni vb.) yani Ortodoks ve Katolik Müslümanlara karşıyız... Onlar sonradan çıkan mezhebler ama bizimki en eski din, en güzel din idi. Onu İbrahim kurdu! Allah'a ısmarladı, sipariş verdi. Şu namaz olsun, şu oruç, şurası hac olsun, şu (İsmail, adak=Zekat olsun). Bu dine giren de “La ilahe illallah” desin. İşte Allah'a sanki bunları dikte ettirmişti. Allah'ımız İbrahim'e "Pekiyi yegane dostum. Hatırın kırılmasın diye, tanımladığın namazı, orucu, şu inşa ettiğin kabeyi vb. ibadet sayıyorum, kabul ediyorum". (HANS von AIBERG'İN SOHBET YAZILARI – 49)
Bakara Suresi 128. ayete bakalım. Acaba kim kime neyi dikte etmiş? Kim kime neyi sipariş etmiş? Bu ayette Hz. İbrahim Allah’a dua ediyor ve onlara (Hz. İbrahim ve Hz. İsmail) ibadet yöntemlerini ve ilkelerini (menasik) göstermesi için yakarışta bulunuyor. Allah’a bu konuda ricada bulunan Hz. İbrahim’in kendisi. Siparişte nedir? Dikte de nedir? Nereden çıktı bu görüş?
Rabbena vec'alna müslimeyni leke ve min zürriyyetina ümmetem müslimetel leke ve erina menasikena ve tüb aleyna* inneke entet tevvabür rahıym (Bakara 128)
MEAL 1- "Rabbimiz, ikimizi Sana teslim olmuş (Müslümanlar) kıl ve soyumuzdan Sana teslim olmuş (Müslüman) bir ümmet (ver). Bize ibadet yöntemlerini (yer veya ilkelerini) göster ve tevbemizi kabul et. Şüphesiz, Sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin." (Bakara 128)
MEAL 2- Ey bizim Yüce Rabbimiz! Bizi, yalnız Sana boyun eğen müslüman kıl. Soyumuzdan da yalnız Sana teslimiyet gösteren bir müslüman ümmet yetiştir. Ve bizlere ibadetimizin yollarını göster, tövbelerimizi kabul buyur. Muhakkak ki tövbeleri en güzel şekilde kabul eden, çok merhametli olan ancak Sensin!» (Bakara 128)
MEAL 3- "Ey Rabbimiz, bizi Sana teslim olanlardan kıl ve bizim soyumuzdan Sana teslim olacak bir topluluk çıkar, bize ibadet yollarını göster ve tevbemizi kabul et: Şüphesiz yalnız Sensin tevbeleri kabul eden, rahmet dağıtan!" (Bakara 128)
MEAL 4- "Rabbimiz, ikimizi sana teslim olanlar (müslümanlar) yap. Soyumuzdan da sana teslim olan bir topluluk çıkar. Bize nasıl ibadet edeceğimizi göster, sana yönelmemizi kabul et, kuşkusuz sen yönelişleri kabul edensin, Rahimsin." (Bakara 128)
BU AŞIRI YÜCELTMECİLİĞİN ARKASINDA NE VAR ACABA ???
|
|
|
Selam dostlar
Allah razi olsun Alperen bur aibergin kalelerinden birini daha cokerkti. Bu asiri yuceltmenin arkasinda ne olabilir guzel bir soru ? Yanina janasini Hizir kaibini alip, akdeliklerin bulucusu olan aiberg acaba Allah yeni ibadet methodlari mi teklif edecek.
Televizyondaki dansci Hatunu nasil Jana diye yuturduysa, Hz Ibrahimin ibadetler dikte ettirdigini de yutturmus, hanifjuri bunu sorgulamayi DABBETe karsi yapamamistir.
Gercekler tek tek cikiryor. Bakalim ne zaman akledecekler.
"Siz nereye gidiyorsunuz? Kur’an, herkes için, sizden doğru yolda gitmek isteyenler için bir öğüttür." Tekvir 26-27-28
celebi
|
Yukarı dön |
|
|
|
|