Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selamün Aleyküm! İman Kardeşim!
Namazda neleri yapacağın bu sitenin formlarında var. camilerdede sayısız örnek var.
aradaki tek fark allaha bunu şurada gördüğüm, burada duyduğum, orda okuduğum için değil, kuranda bana emrettiğin için kılıyorum diyerek kılman.
O tarifler namazı allah için değilde birilerinin isteğiyle kılanlar için yapılıyor.
Ben hepsini denedim.
allahın rızası için namaza durursan içinden bir ses senin fıtratına uygun en güzel namaz şeklini gösteriyor zaten.
Sonra şaşırarak görüyorsun ki herkes gibi kılıyorsun. ama namaz kılman için birilerinin tarifine ihtiyacın yok. Allah senin namazını birilerine endekslememiş.
Şimdi belki buradaki bazı abiler ablalar haklı olarak kızacaklar ama, yazmadan edemiyeceğim.
Namazını allah için kıldığında En az 18 yaındaki delikanlının sevgilisini arzuladığı kadar namaz kılma arzusu duyuyorsun. Ne vakit münakaşası kalıyor ne rekat.
Sanırım bütün mesele "felsefe" yapmaktan ziyade samimi olmakta.
Dünyada "filozoflar"la "Peygamberleri" ayıran fark da bu değil mi? Fiozoflar felsefe yaparlar.
Allah'ın Nebileri ve Resulleri de duyurduklarını önce kendileri yaşarlar.
Bunun içindir ki "filozoflar" tarihin tozlu raflarında kalırken "Peygamberler" milyarlarca insanın gönüllerinde taht kurarlar.
Yukarıdaki yazdıkların için ne diyeyim ki? Eyvallah!
Allah, Senin gibi Öğrendiklerini yaşayan, yaşatmaya çalışan ve bunları söylemekten çekinmeyen kullarından razı olsun.
RABBIMİZİN İNSAN SURESİNDEKİ 30.
"VE MA TEŞAUNE İLLA EN YEŞAALLAH" AYETİNİ tüm dostların düşünmesi dileğiyle.
ALLAH'A EMANET OLUNUZ.
|