Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bu çirkinliği aklı başında hiçbir müslüman savunamaz.
Ne Kur'ani ne de insani açıdan tutarlı hiçbir bir yönü bulunmayan bu barbarlığı ancak bu konuda son peygamberimize iftiralar içeren birkaç hadise iman eden ataperestler savunabilir.
Bu yobaz kesim aslında Kur'ana da "ayet eksilmiştir, onu keçi yemiştir" diyerek iftira etmektedirler. Ayrıca zikrine koruma garantisi veren Allah'a da iftira edilmektedir.
Yani neresinden bakarsanız bakın bu çirkinliğin savunalası bir yanı yoktur.
........................
Isin garip tarafi, recm ayetini keciye yedirmisler bu rezaleti daha da mesrulastirmak icin DEVE falan yedi deselerdi belki daha inandirici olurdu. Mekked collerinde keci suruleri dolasiyor, hatta o kadar coklarmiski, evlere girip Allahin ayetlerini yeme girisiminde bile bulunmuslar. Tam bir komedi. Ozellike su savunanlarin savunmak icin nasil cirpindiklarini gorunce ozur diliyorum, midem bulandi.
Eh Allah pisliklerini akillarini kullanmayanlarin uzerine yagdiriyor yagdirmasina bunlarin burnu kokuda almiyor. pisligin kokusunuda fark etmiyorlar.
Bu çirkinliği aklı başında hiçbir müslüman savunamaz.
Ne Kur'ani ne de insani açıdan tutarlı hiçbir bir yönü bulunmayan bu barbarlığı ancak bu konuda son peygamberimize iftiralar içeren birkaç hadise iman eden ataperestler savunabilir.
Bu yobaz kesim aslında Kur'ana da "ayet eksilmiştir, onu keçi yemiştir" diyerek iftira etmektedirler. Ayrıca zikrine koruma garantisi veren Allah'a da iftira edilmektedir.
Yani neresinden bakarsanız bakın bu çirkinliğin savunalası bir yanı yoktur.
........................
Isin garip tarafi, recm ayetini keciye yedirmisler bu rezaleti daha da mesrulastirmak icin DEVE falan yedi deselerdi belki daha inandirici olurdu. Mekked collerinde keci suruleri dolasiyor, hatta o kadar coklarmiski, evlere girip Allahin ayetlerini yeme girisiminde bile bulunmuslar. Tam bir komedi. Ozellike su savunanlarin savunmak icin nasil cirpindiklarini gorunce ozur diliyorum, midem bulandi.
Eh Allah pisliklerini akillarini kullanmayanlarin uzerine yagdiriyor yagdirmasina bunlarin burnu kokuda almiyor. pisligin kokusunuda fark etmiyorlar.
Onemli olan gecmisde bulundugumu durum degilde , gercegi ogrendikden sonra takindigimiz tavirdir. Gecmisde icinde bulundugumuz durum bilmememizden kaynaklaniyor olabilir. Ama Gercegi ogrendikden sonra hala hatamizda israr ediyorsak bu artik bri tecih meselesi haline geliyor. Hala israr ediyorsak o zaman Allah bunu hesabini soracagini soyluyor.
__________________ Müslüman olmak güzeldir AMMA Hanif Müslüman olmak bir başkadır başka ......
Katılma Tarihi: 18 mart 2006 Yer: United States Gönderilenler: 75
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Iste bu cezayi ibadet diye yapanlarin, iranli molalarin uyguladigi recm cezasinin videosu, yanliz kucuklere izletmemek gerek. Bir recm videosu 15-16 Dakikalik video
uhh nihayet videoyu izleme imkanim oldu. tek kelime ile igrenc. Hani hadisler Kurana ek hukum getirmiyordu. Bu Videodaki rezalet ne ? Kuranda olmayan bir cezayi, benim Allahim koymadi, sizin hirislam papazlari koydu. Bu videodai kadinlarin haklarini sizin papazlardan ve sizden soracakdir Allah. Bundan hic supheniz olmasin.
Kusura bakmayin bu videoyu izledikden sonra insan duygularina hakim olamiyor.
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
Neden hadis savunucusu arkadaşlar bu konuda suskun kalıyorlar?
Hadislerin tamamına iman etmek Necm 4 gereği farz değil miydi? O halde iman edilen bu sözler hakkında sus-pus olmanın mantığı nedir?
"Bunlar Allah'a, Kitabına, Resulüne ihanettir ve insanlık onuruna hakarettir, barbarlıktır, ilkelliktir, yobazlıktır" diyerek itirafta bulunmanın zamanı gelmedi mi? Mezhepçi mantığa en azından bu noktada lanet etmenin zamanı gelmedi mi?
Kim nasıl savunuyorsa bu konudaki hadisleri ve mezhep görüşlerini lütfen bir izahatta bulunsun. Başka başlıklarda yazıp çizen sünni-şii arkadaşları bu başlık altına da yazmaya davet ediyorum.
Kur'anda olmayan(?) şu ayete(!) hadisler gereği iman ediyor musunuz?
İzledim, kanım dondu. Tek söyleyebileceğim şey şu; Allah'ım ne olur bizleri ve tüm insanoğlunu bu mezhepçilerin ve şeriatçıların şerrinden koru. AMİN.
Görüyor musunuz dostlar, bu ve benzeri forumlar ne kadar değerli ve önemli. İcra edilen fonksiyon ne kadar ehemmiyetli. Katkısı olan dostlarımız ne kadar kıymetli.
Kur'andaki Dine uymak yerine hevalarından Din uyduranların ve bunu eğer devletleşirlerse -şüpheniz olmasın- vahşetle ve zorbalıkla dayatacakların karşısında "YETER, SÖZ KUR'ANIN" demek...
Bizleri de bu kutlu mesajın haykırılmasına vesile kılan Yüce Rabbe sonsuz teşekkürler, sonsuz hamdler.
Müslüman Coğrafyasında yarınlar inşaAllah "Kur'an Tek Rehber" anlayışının hükümran olacağı günler olacaktır.
NE MUTLU HANİF(BİRLEYİCİ-DİNİ YALNIZ ALLAH'A ÖZGÜLEYİCİ)MÜSLÜMANIM DİYENE...
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Katılma Tarihi: 31 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 380
Alperen Yazdı:
İzledim, kanım dondu. Tek söyleyebileceğim şey şu; Allah'ım ne olur bizleri ve tüm insanoğlunu bu mezhepçilerin ve şeriatçıların şerrinden koru. AMİN.
Görüyor musunuz dostlar, bu ve benzeri forumlar ne kadar değerli ve önemli. İcra edilen fonksiyon ne kadar ehemmiyetli. Katkısı olan dostlarımız ne kadar kıymetli.
Kur'andaki Dine uymak yerine hevalarından Din uyduranların ve bunu eğer devletleşirlerse -şüpheniz olmasın- vahşetle ve zorbalıkla dayatacakların karşısında "YETER, SÖZ KUR'ANIN" demek...
Bizleri de bu kutlu mesajın haykırılmasına vesile kılan Yüce Rabbe sonsuz teşekkürler, sonsuz hamdler.
Müslüman Coğrafyasında yarınlar inşaAllah "Kur'an Tek Rehber" anlayışının hükümran olacağı günler olacaktır.
NE MUTLU HANİF(BİRLEYİCİ-DİNİ YALNIZ ALLAH'A ÖZGÜLEYİCİ)MÜSLÜMANIM DİYENE...
Eminisin ? Farkında olmadan show veya artislik yapıyor olmayalım
Katılma Tarihi: 15 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 3
SELAM
Bugün Türkiyede doğuda recmi uygulayan dolu ne diye irana gidiyosunuz.Hatta 2003 ten beri son modada öldürdükleri kızlara intihar mektubu yazdırmak .
Allah layıklarını verecek üstelikte o hadisi doğrulamak için kullandıkları ayetlere bakın nasılda kafirlere inmiştir bu ayetler diyerek garantiye alıyolar işi çakallar.
Az sonra Allah Teâla şu ayeti indirdi: "Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, işte onlar kâfirlerdir..." "Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler işte onlar zâlimlerdir..." "...Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, işte onlar fâsıklardır!" (Maide 44, 45, 47). Bu ayetlerin hepsi kâfirler hakkında nazil olmuştur."
BENDE BU AYETİN BANA VERDİĞİ HAKKA DAYANARAK ALLAHIN İNDİRDİĞİ İLE HÜKMETMEDİKLERİ TIPKI O TAŞLADIKLARA İNSANLARA ACIMADIKLARI GİBİ BENDE ONLARA ACIMAYARAK DİYORUMKİ..
Katılma Tarihi: 11 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 67
Yanlış anlamayın , asla recm savunucusu falan değilim ve böyle bir cezaya inanmam katiyetle söz konusu bile olamaz ama peki bu hüküm Tevrat'ta neden var ; bu da açıklanmalı bence ... Yani muharref olmayan Tevrat'ta bu hüküm var mıydı veya bugünkü Tevrat'ta olması muharref olmasıyla mı ilgili? Bu cezanın bırakın Kuran'ı , orijinal Tevratta olması bile beni rahatsız eder açıkçası ...
Papatya Yazdı:
uhh nihayet videoyu izleme imkanim oldu. tek kelime ile igrenc. Hani hadisler Kurana ek hukum getirmiyordu. Bu Videodaki rezalet ne ? Kuranda olmayan bir cezayi, benim Allahim koymadi, sizin hirislam papazlari koydu. Bu videodai kadinlarin haklarini sizin papazlardan ve sizden soracakdir Allah. Bundan hic supheniz olmasin.
Kusura bakmayin bu videoyu izledikden sonra insan duygularina hakim olamiyor.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma