Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba Arkadaşlar;
Al-i İmran:
54- İnanmayanlar İsa ya tuzak kurdular; ama Allah onların tuzaklarını boşa çıkardı: Çünkü Allah, tuzak kuranların tümünün üstündedir.
55- O zaman Allah: "Ey İsa" demişti, "Seni ölüme yollayacağım ve Katıma yücelteceğim ve seni hakikati inkara şartlanmış olanlar(ın arasın)dan çekip arındıracağım, sana tabi olanları, Kıyamet Günü, hakikati inkara şartlanmış olanların (kat kat) üstüne çıkaracağım. Sonunda hepiniz Bana döneceksiniz ve aranızda anlaşmazlığa düştüğünüz her konuda Ben hüküm vereceğim".
Nisa:
156- ve hakikatı inkar ettikleri ve Meryem'e korkunç bir iftira attıkları için
157- ve "Bakın, biz, Allahın Elçisi (olduğunu iddia eden) Meryemin oğlu İsa Mesihi öldürdük" diye böbürlendikleri için.
Aslında onu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler, sadece onlara öye (olmuş gibi) göründü; ve o konuda farklı görüşler taşıyanlar da gerçekten şaşkındılar, onunla ilgili (gerçek) bir bilgileri yoktu ve sadece bir zanna uymuşmardı. Kesin olan şu ki onu öldürmediler:
158- Hayır, Allah onu kendi katına yüceltti. Allah gerçekten kudret ve hikmet sahibidir.
159- Nitekim geçmiş vahyin izleyicilerinden hiç kimse yoktur ki, ölümü anında, İsa ile ilgili hakikati kavramamış olsun; ve Kıyamet Günü İsa, (bizzat) onlar aleyhine hakikate şahitlik yapacaktır.
Al-i İmran:
58- Bu bildirdiklerimiz, sana ilettiğimiz mesajlardan ve hikmet yüklü haberlerdendir.
59- Allah katında İsanın durumu Ademin durumu gibidir, ki Allah onu topraktan yarattı ve sonra "Ol!" dedi; işte (insanoğlu böylece) oluverir.
60- (Bu), Rabbinden bir hakikat(tir); öyleyse, şüphecilerden olma!
Bu ayetler ışığında görüyoruzki İsa Allah tarafından vefat ettirilmiştir. Onu öldürmek isteyenlere tuzağını Allah kurmuştur ve onlar kendi zanlarına hala inanmaktadırlar.
Kendi katına yüceltti lafına takılıyorlar arkadaşlar. Turan Dursun (doğrusunu Allah bilir) bir ateist olarak öldü, yani bize göre kafir olarak öldü ve o da Allah katına yüceldi, yani şu an Allahıyla beraber. Sanırım burdaki katına yüceltti lafı gerçek manasına oturtulmadığı için oluyor bu tür zanlar.
Şimdi Turan Dursun benzetmesine belki bazı arkadaşlar takılabilirler ama şöyle izah edeyim. Hepiniz bize döndürüleceksiniz diyen ayetleri hatırlayalım lütfen.
Hepiniz Allaha emanet olasınız...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
|