Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 13 nisan 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 49
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam yunusemre
Verdiğin linkteki yazıyı okudum da hep aynı yerde dönüp duruyorsunuz.Kur'an kaynağım diyorsun onun bunun linkini atıyorsun.Kur'an da bahsedilen hadis peygamberimizin yaşadığı dönemde O na ve Kur'an a karşı olanların uydurdukları hadiselerdir.Bizim inandığımız hadis te bizzat Kur'an kendisine indirilen insanlara Kur'an ı açıklaması emredilen peygamber efendimizin yaşadığı sürece Kur'an ayetlerini açıklaması ve bu açıklamaların Ashab-ı tarafından başlayarak günümüze kadar aktarılmasıdır.
Kur'an da olmadığını düşündüğünüz durumlara gelince,peygamberimiz eve girerken sağ ayağıyla girmişse bizde sağ ayağımızla gireriz.(bu sadece bir örnektir takılıp kalma)Peygamberimiz ne yapmışsa biz aşağıdaki ayet gereği elimizden geldiği kadar yapmak için gayret gösteririz.
Yemin olsun, Allah resulünde sizin için, Allah’ı ve âhiret gününü arzu edenlerle Allah’ı çok ananlara güzel bir örnek vardır. (Ahzap 21)
Eğer Resulullah Efendimizi severek överek ve O nun açıkladığı şekildeki Kur'an a iman ederek biz cehenneme siz cennete gideceksek ben razıyım.Zira ........................................................
Moderatör Notu : Lütfen hakaret etmeden, forum ilkelerimize uyarak yazışalım.
Bana başkasının bilgi ve yazıları ile cevap vereceksen hiç yorulma.Kendi fikir ve bilgilerinle yazmanı tercih ederim.
… Peygamber, müminler için kendi nefislerinden daha evladır… (Ahzap Suresi, 33)
Ve onları, kendi emrimizle hidayete yönelten önderler kıldık ve onlara hayrı kapsayan fiilleri, namaz kılmayı ve zekat vermeyi vahyettik. Onlar bize ibadet edenlerdi. (Enbiya Suresi, 73)
SALAT VE SELAM MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V.) YA VE O NU SEVENLERE OLSUN.
Kırıcı olmak istemiyorum. Ve inan, verdiğim linkteki görüşlerden farklı bir şey söylemeyeceğimden dolayı link vermeyi ve o linkte yazanları okumanızı tavsiye etmiştim. Kararlarınıza saygılıyım
Ve ilk defa da Resulullah düşmanı olarak itham edilmiyorum, bu yüzden canım sıkılmış da değil, içimdekini de dışımdakini de Allah bilir, bilginize...
"Salat" Allah'a, "Selam" tüm şirkten uzak mümin ve müslüman kardeşlere...
Katılma Tarihi: 13 nisan 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 49
yunusemre Yazdı:
Selam Birkan2000
Kırıcı olmak istemiyorum. Ve inan, verdiğim linkteki görüşlerden farklı bir şey söylemeyeceğimden dolayı link vermeyi ve o linkte yazanları okumanızı tavsiye etmiştim. Kararlarınıza saygılıyım
Ve ilk defa da Resulullah düşmanı olarak itham edilmiyorum, bu yüzden canım sıkılmış da değil, içimdekini de dışımdakini de Allah bilir, bilginize...
"Salat" Allah'a, "Selam" tüm şirkten uzak mümin ve müslüman kardeşlere...
Selam yunusemre
Bende kırıcı olmak istemiyorum.Nedense bu sitede her konu dönüp dolaşıp peygamberimize ve alimlere dayanıyor.Peygambere selam göndermeye tenezzül etmeyenlerle konuşacak bir şeyim de yok
Allah'ın vahiy, sağlam muhakeme ve peygamberlik bağışladığı hiç kimsenin bundan sonra halkına, “Allah'ın yanısıra bana da kulluk edin!” demesi düşünülemez; aksine, [onlara şöyle öğüt verir]: “ilahî kelâmın bilgisini yayarak ve kendiniz [onu] derinlemesine inceleyerek, benliklerini Allah'a adamış kullar/Rabbânîler olun!”
Katılma Tarihi: 14 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 2
Teşekkürler adalet,
gerçekten çok hoşuma gitti yorumun. Sağol
adalet Yazdı:
Kime Gore Sahih Hadis.?
kime gore sahih hadis.? Kurana goremi.? Muslime goremi.? Tirmiziye goremi.? Ebu hanifeye goremi. safiiye goremi malikiye goremi hambeliye goremi. said nursiye goremi. diyanete goremi milli goruse goremi. siilere goremi. sunniylere goremi. Hayrettin karamana goremi. yasar nuriye goremi. kenan evrene goremi. kanal 7 ye goremi dost tv ye goremi Hilal tv ye goremi. kanal D ye goremi. cnn e goremi. BBC ye goremi. el kaideye goremi. fbi ye goremi. hadis kitablarini aktaran yayin evine goremi. kime gore sahih.? sen Kuranin onaylamadigi bir sozu, peygamber demistir diye bilirmisin.? Bu Hem peygambere, hemde Allaha iftiraa olur. Allah kuranda biz bu kitapta her seyi acikladik diyecek. diger taraftan birileri cikacak. yok efendim, Aciklamasini peygamber yapar diyecek. iyide o aciklamayi peygamberin yapip yapmadigini bilmiyoruz ki. peygamberin vefatindan 150 yil sonra. bir kac adam cikmis. peygamber ne dedi diye arastirmaya baslamislar. en guvendikleri adam. buhari. taa buharadan kalkip gelmis bu is icin. ya kardesim peygamber vefat edeli 150 yil olmus. sen kimi bulupta kimden soracaksin peygamber ne dedi diye. Ben olsam, oyle yapacagima, Allahin gonderdigi kitaba bakardim. neden derseniz. peygamberi goren hayatta yok. aradan 2-3 nesil gecmis, benim bu dedigim en az olarak 3 nesil. inanin ben dedemin dedesinin ismini bilmiyorum. ne soylemis oldugunu nerden bilecegim. Hem sonra bu hadis yazma isi ne zamana rastliyor biliyor musunuz. emevi zulmunun her tarafi kasip kavurdugu zaman. peygamberin torunu daahi kalmamis sehid edilmis. muslumanlar bir birinin kanini d?? dinden olan insanlar , birbirine karsi sava?. Birde ortada Kuran var. Peygamberin ne dedigini, ne demesi gerektigini, gaye ve hedefinin ne icin olmasi gerektigini, acikca ayetlerle anlatiyor. Simdi. ey vicdan saahipleri elinizi kalbinize goturun, bir bu 150 yillik rivayet zincirlerine bakin, birde kurana bakin. size belki ilginc gelecek tesbitim, fakat ben sahsen bu rivayet zincirlerini, Kuranin etrafini sarmalayan ayrik otlarina benzetiyormu baska bir ifade ile. Hadis kitablarini, kuranin anlasilmasinin onunde engel olarak goruyorum. ha soyle yaparsiniz. ibret almak icin tarih kitabi gibi okursunuz. fakat hadisler asla hukum kitabi degildir. hukmu aciklama kitabida degildir. cunku Allah kitabi kurani gondermis , Hukumlerini detayli bir sekilde aciklamistir. buda ayetle sabittir. Allah hukmune hic kimseyi ortak etmez, velevki bu bir peygamber bile olsa. selam ve dua ile. Evren. ---------------------------------------------------------- ------------------------------------------ Not bu yorum yazi.www.turkish_mediacom. dan alintidir
Kimi tekfir etmişim? Niye böyle bir tepkide bulunduz ayrıca?
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
SUNNET VAHİY DİR Bir hususta Allah ve Resulü bir şeye hükmetmişse müslümanın asla seçme hakkı yoktur. Kuran nasıl vahiyse sahih sünnette vahiydir bu selefin itkadıdr Bu konuda aşağıdaki delilleri okuyunuz 1.Delil :“ Onlara Allah’ın indirdiğine ve peygambere gelin denilince münafıkların senden alabildiğine yüz çevirdiklerini görürsün.” (Nisa 61) Açıklama : Bu ayet kuran ve sünnete davet edildikleri ve ayet ve hadisin doğruluğunu gördükleri halde onlara itaat etmeyenlerin münafıklar olduğunu açıklar.
2.Delil : “ Biz gönderdiğimiz her bir peygamberi Allah’ın izniyle kendisine itaat edilsin diye gönderdik.” (Nisa 64) Açıklama : Resullerin tümü gibi Rasulullah (s.a.v.) ancak itaat edilmesi için gönderilmiştir.
3.Delil : “ De ki (Resulüm) Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun Allah da sizi sevsin.” Ali İmran 31. Açıklama : Allah sevgisinin açık alameti müslüman olarak Rasulullah’a itaat etmektir.
4.Delil : “Ey iman edenler ! Sizi size hayat verecek şeylere çağırdığı zaman Allah ve Resulünün çağrısına uyun.”(Enfal24) Açıklama :Allah ve Resulünün hükmünde emrinde koydukları kanunda müslümanlar için şüphesiz ki hayat bereket saadet bulunur.
5.Delil : “ Peygamber size ne verdiyse onu alın size ne yasakladıysa ondan da sakının.” (Haşr 7) Açıklama :Rasulullah’dan gelen hadisler sahih hadis derecesinde oldukları müddetçe bu ayete göre hadislerle amel etmek farzdır sünnetle amel etmek farz hükmündedir.
6.Delil : “ Size iki şey bıraktım. Onlara sarıldığınız müddetçe katiyen sapıtmazsınız. Allah’ın kitabı ve benim sünnetim. ” (Malik Albani sahihtir.) Açıklama :Rasulullah bu hadislerinde ümmetine iki temel esası bıraktığını söyler iman ederiz ondan bize gelen tüm sahih amelleri ve sözleri başımızın tacı ediniriz.
7.Delil : Rasulullah (s.a.v.) “ Sizlere benim sünnetim ve hidayet ehli doğru yol üstünde olan halifelerimin sünneti gereklidir. (O iki sünnete) sımsıkı sarılın.” (Ahmed sahih hadis) Açıklama :Rasulullah burada ilkin sünnetine uymayı sonra da halifelerinin sünnetine uymanın önemini beyan eder. Sünnete uymakta farzdır.
8.Delil :Rasulullah (s.a.v.) : “İyi biliniz ki bana Kuran ve onunla birlikte onun bir misli (yani sünnet) verildi.” (Ebu Davud sahih hadis) Açıklama : Kuranın misli demek kuranın hükmü ile aynı anlamdadır. Sünnet ehl i sünnetin ikinci vahyidir.
9.Delil : “ Ey iman edenler ! Allah’ın ve Resulünün önüne geçmeyin.” (Hucurat 1) Açıklama : Bir hükümde emirde Allah ve Resulünün önüne geçmek haramdır.
10.Delil : Rasulullah (s.a.v.) : “Allah’a (karşı işlenecek) günahta asla bir kimseye itaat yoktur. İtaat ancak maruf olan şeylerdedir. ” (Buhari Müslim ) Açıklama :Bir kimse Allah’ın ve Resulünün koydukları hükme muhalif bir hüküm verirse asla itaat yoktur.
11.Delil : İbn Abbas : “ Onların helak olmasından korkuyorum. Zira ben Rasulullah (s.av.) dedi diyorum onlar ise “ Ebu Bekir ve Ömer dedi ”diyorlar. (Ahmed bin Hanbel sahihtir.) Açıklama :İbn Abbas Rasulullah’ın hükmünün söylendiği bir anda Ebu Bekir ve Ömer de böyle böyle diyorlar denince bu sözü söylemiştir. Dikkat Rasulullah bir konuda hüküm koymuşsa müslüman erkek ve kadın o hükme itaat etmek zorundadır.
12.Delil : “ Siz beni çocuklarınızdan babalarınızdan ve insanların tümünden daha çok sevmedikçe gerçek iman ermezsiniz.” (Buhari Müslim) Açıklama :Müslümanın Rasulullah’ı sevmesi emirdir sevgisinin alameti de ona itaat etmektir. 13.Delil : “ Allah’a ve Resulüne iman edesiniz ona yardım edesiniz onu büyük tanıyasınız sabah akşam Onu tesbih edesiniz diye (gönderdik ) Açıklama : Müslümanlar Allah’a ve Resulüne yardım etmekle emir olunmuşlardır. Müslümanların yardımı ise dinini sevmek yaşamak itaat etmek ona davet etmektir.
14.Delil : “Ey İman edenler ! Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz Allah’a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız onu Allah ve Resulüne götürün (Onların emrettiği gibi hükmedin.) bu hem hayırlı hem de netice bakımından daha güzeldir.” (Nisa 59) Açıklama :Müslüman ihtilaf ettiği hususları kuran ve sahih sünnette arar ve çözer.
15.Delil : “ Kim bir amel işlerde o amelde emrimizin dışında olursa o amel merduttur.” (Buhari Müslim) Açıklama : Yaptığımız amelleri kuranın ve sünnetin sarih delillerine dayandırmadığımız takdirde o amel kabul görmez. Kişi amelini nasslara dayandırmak zorundadır. Atalarından babalarından ağabeylerinden hocalarından duyduklarını değil de kuranın ve sünnetin delillerine göre amel etmelidir. İlim ehlinin ilmi adabı budur
Kuranın Resule uyulmasını isteyen ayetleri aynı zamanda Kuran'a uyulmasını da söylemektedir. Resule uymanın ne demek olduğunu anlamak için Kuran'ı bir bütün olarak anlamak, bir kısım ayetleri, diğer ayetlere karşı gelecek şekilde anlamamak gerekiyor. Bu bütünlük içinde bakıldığında aslında Allah resullerinin Allahtan aldığı vahiy doğrultusunda hareket etmek zorunda olduklarını kolayca anlayabiliriz. Kuran bir günde değil, 23 senede indi. Bu süreç ile ilgili bilgiler en iyi Kuran'dan elde edilebilir. Kuranı okurken, yine Kuran'da bahsedilen niteliklerini göz ardı edersek hatalı çıkarımlara gitmek çok kolay olur. Tekrar tekrar aynı ayetleri yazmak istemiyorum, eminim hepsini okumuşsundur. Kuran apaçık, eksiksiz, eğrisiz büğrüsüz, çelişkisiz, öğüt almamız için kolaylaştırılmış, bizleri Allahın dosdoğru yoluna kılavuzlayan bir kitaptır. En açık, en sağlam delil niteliğindedir. Sağlam delillere, verilere dayanmayan bir din anlayışı, kaçınılmaz olarak zanna ve hevaya dayanmaktan kurtulamıyacaktır. Sağlam bir iskelet üzerinde şekillenmeyen bir Kuran anlayışı kaçınılmaz olarak hatalara yol açacaktır.
Bu arada, umarım forumu alıntılara boğma gibi bir maksadın yoktur. Forum kurallarını bildiğini düşünüyorum.
Sevgi ve dostlukla.
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
umarım ki sende gercekten bu kuranı anlayarak okumuş ve o kuranı anlayanlardan olmuşsundur.rabimiz bu kuranı ve hikmeti biz indirdik biz koruyacağiz diyor bu hikmetin de kuranında ne olduğunu inşallah anlamısındır.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma