Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
iyilik yap denize at
balık bilmesse halık bilir
yeterki samimi ol
birilerine işittirir
atlamışım bu mevzuyu bilen bilir
öğrenmek istedğini muhalifin öğretir
gelişini bilmem ama giderken hayrın dokundu
sende allaha emanet ol sağolasın harputlu
Katılma Tarihi: 16 temmuz 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 27
MEVLANA`DA ASK
Mevlana derki: Aşk geldi, damarımda, derimde kan kesildi: beni kendimden aldı, sevgiliyle doldurdu.Bedenimin her yanını sevgili kapladı. Benden kalan yalniz bir ad, ondan ötesi hep o... Ugrunda bir omur bagislanan,yanip yakilan bu essiz sevgili Allah`tir. Allaha karsi asiri sevginin kemale erisi, asigin askta yok olusudur. Gercek ilhama mazhar olmus, gercek yoklugu zevk edinmislerin en buyuk arzusu "ilahi-vuslattir". Mevlana bu yolun coskun asigidir, aşktan doğmus, aşkla yoğrulmustur." Bizim peygamberimizin yolu aşk yoludur, biz aşk çocuklarıyiz;aşk bizim anamızdir" der ve diriliğin hakiki aşkta yok olmakla mümkün olabileceğini söyler; " Aşksız olmaki ölü olmayasın,aşkta ölki diri kalasin" Mevlananin aşkı, ömrünün 3 merhalesinde olgunlasmiş,bir ömür bu uğurda harcanmıstır. Mevlana bunu şöyle dile getirir: "hamdim, pistim, yandim". Mevlanaya göre gercek asiga asktan baskasi haramdir. " Aslolan sevmektir, insanin mayasinda bu duyguyu aritmali, ayiklamalidir.Bedenimiz bir kovan gibidir bu kovanin bali ve mumuda ilahi ASKTIR" Mevlananin siirlerindeki bag, gül ve bülbül, hepside birer semboldur, asil maksat Allah`tir. Mevlana derki:" Basimi koydugum heryerde secde ettigim O`dur.Alti yonde ve alti cihet disinda Mabud O`dur. Bag, gül,sema ve sevgili...Hepsi bahane, maksat daima O`dur.Iste Mevlanadaki ask ve sevgili...Cünku o herkesi seviyor, herkesi kabul ediyordu. Onca insanlar cesetve kalip itibariyle cok, fakat maya ve ruh bakimindan tekti.Bir rubaisinde:
" GEL, GEL,YINE GEL, YINE GEL...HER KIM OLURSAN OL,YINE GEL...ISTER KAFIR OL ISTER MECUSI, ISTERPUTPEREST. ISTER YÜZ KERE BOZMUS OL TÖVBENI..." diyor ve ilave ediyordu"UMUTSUZLUK KAPISI DEĞİL BU KAPI.NASILSAN ÖYLE GEL..
"BütÜn bir insanlıgı cağırıyor, aydınlık, nurlu kapısında, onlara gercek yolu, Hak yolu gösteriyordu.Bu çağrıya uyanlar, onun etrafinda kümeleşiyor, hidayet yolunu seçiyorlardı(bilgini, cahili,fakiri, zengini vs)Bu ilahi bir cagriydi- Konya gönuller yurdu, asiklar kabesi olmustu. Nitekim, bu cagri Mevlana devrindede, Mevlanadan sornada gönullerde aksini bulmus, onun mübarek turbesi, onnu sevenlerin bir siginagi, ziyaretgahi olmustu.Artik simdi Mevlana cagiriliyordu,ve biz ona söyle sesleniyorduk artik;
" Gel, gel, yine gel, yinede...Ey Gönuller Sultani, Ey
genellikle en çekici zarflar en zehirli mazruflar için hazırlanır. yukardaki sözlerde öye olabilirmi.
senin yüzünden ilk defa mesajım silindi. şeyhinin kerameti olabilirmi.
Iman bey bos veriniz. bende bir zamanlar birilerinin seyhlerini elestiriken hayatimdaki bazi olumsuzluklar icin kafamda acaba bunlarda birsey mi var diye dusundum. Ama Allahin Kitabi ACIK, Allah dan baska dost yok.
Onun icin Allahi dost Kurani Kilavuz edinmeye karar verdigim andan itibaren Seyhleri, imamlari, efendilerinin artik gozumde hic bir degeri yok. Onun icin aklinizdan oyle seyler gecmesin. Dostumuz Alllah kilavuzumuz Kuran, Seytandan bile korkmuyorum birak Zavalli seyhleri
Saygilar
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
bırakınız müslümanları gayrimüslimlerin bile sevdiği takdir ettiği hz Mevlanaya olan kininizi anlamış değilim bu gidişle herhalde anlamayacağım kardeşlerim bu mübarek insanlardan ne istiyorsunuz sizin anlayışınıza göre herhalde bir tek siz müslümanlığı yaşıyorsunuz öylemi mevlana hz haşa müslüman değildi öylemi nasipsiz insan yığıntıları sizimi
lafım herkese değildir sevgiden yoksun kalmış zavallılaradır
ama sizleri yinede çok seviyorum biliyormusunuz
allaha emanet olunuz
aleykum selam
sadece Kurana inanmak neden bu kadar zor. Yanin onu bunu ekliyoruz. Allah Peygamber efendimiz Kurani bize ulastirdi. Olay bu kadar basit neden yanina Mevlananalar, Ebu Hanifeler ekliyoruz.
Allah bize onlara inanmadin diye hesap sormaz merak etmeyiniz. Allahin hesab cekeceklerinin icinde Mevlana, Ebu Hanife yok.
Hic dusundunuz mu NEDEN SADECE KURAN VE SADECE KURANA inanmak bu kadar zor geliyor.
__________________ Müslüman olmak güzeldir AMMA Hanif Müslüman olmak bir başkadır başka ......
Katılma Tarihi: 20 temmuz 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 12
Hamide Yazdı:
sadece Kurana inanmak neden bu kadar zor. Yanin onu bunu ekliyoruz. Allah Peygamber efendimiz Kurani bize ulastirdi. Olay bu kadar basit neden yanina Mevlananalar, Ebu Hanifeler ekliyoruz.
Allah bize onlara inanmadin diye hesap sormaz merak etmeyiniz. Allahin hesab cekeceklerinin icinde Mevlana, Ebu Hanife yok.
Hic dusundunuz mu NEDEN SADECE KURAN VE SADECE KURANA inanmak bu kadar zor geliyor.
ben mezhepçi, tarikatçı bilmem neci değilim. fakat neden aynı tarihte yaşamadığınız insanlara karşı antipati besliyorsunuz siz hiç düşündünüz mü?
Katılma Tarihi: 23 temmuz 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 11
katre Yazdı:
Hamide Yazdı:
ben mezhepçi, tarikatçı bilmem neci değilim. fakat neden aynı tarihte yaşamadığınız insanlara karşı antipati besliyorsunuz siz hiç düşündünüz mü?
selam katre kardeş bunlar ebu hanife hazretlerinden daha iyi müslümanlığı yaşıyorlar ya ondan kırk sene gece uyumadan ibadet yapan bu kardeşlerimiz. ebu hanife hazretleri haşa müslüman değil di
seviniz ki sevilesiniz kendinize iyi bakin kardeşlerim
selam katre kardeş bunlar ebu hanife hazretlerinden daha iyi müslümanlığı yaşıyorlar ya ondan kırk sene gece uyumadan ibadet yapan bu kardeşlerimiz. ebu hanife hazretleri haşa müslüman değil di
seviniz ki sevilesiniz kendinize iyi bakin kardeşlerim
Ebu hanife hazretleri muslumanligi daha iyi yasamis olabilir. O Ebu Hanife Hazretleri ile Allah arasindaki bir bir mesele. Bize ne. Beni hic ilgilendirmiyor. Bizde daha iyi muslumanlagi yasamislar ise Allah razi olsun. Ama bana ne faydasi var ne de zarari. Yarin hesap gununde Allah Kulum Hamide sen Kurana uydunm u uymadin mi diye soracak.
Yoksa Kulum Hamide Ebu Hanifeye uydun mu uymadin mi diye sormayacak. Dolayisiyla biraz once dedigim gibi onlarin en kiral musluman olmasinin ve islami guzel yasamasinin onlara faydasi var beni hic ilgilendirmiyor. Onlar olduler gittiler. Ben Allahin bana Kurandan soracagi hesabi dusunuyorum.
Hesap gununde bana soru sorulmayacak insanlar beni hic ilgilendirmiyor.
“De ki, baksanıza, Allah’ın yakınından neyi çağırıyorsunuz? Gösterin bana, onların yeryüzünde yaratmış oldukları ne vardır? Yoksa onların göklerde bir payı mı bulunuyor? Bu konuda bana, bundan önce gelmiş bir kitap veya bir bilgi kalıntısı getirin bakalım. Eğer doğru sözlü kimseler iseniz.
Allah’ın yakınından kıyâmet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek kimseleri çağırandan daha sapık kimdir? Oysaki bunlar onların çağrısının farkında değillerdir.
O insanlar bir araya getirildiği gün, bunlar onlara düşman olacak, onlara kulluk ettiklerini kabul etmeyeceklerdir.”(Ahkaf 46/4,5,6)
__________________ Müslüman olmak güzeldir AMMA Hanif Müslüman olmak bir başkadır başka ......
Katılma Tarihi: 23 temmuz 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 11
selam hamide kardeş allahın kuranda olan hesabı düşünüyorsunda,kurana hizmet eden,bidatları temizleyen insanların üzerimizde olan haklarını düşünmüyorsun.belkide şuan kuranı yaşıyorsak o zatların sayesinde yaşıyoruz.İnsanların kurana olan,dni islamı ayakta tutan hizmetlerini gözardı edemezsin, hele hakaret edersen şayet onunda bir vebal olduğunu unutma,kıyamet gününde en ufak bir şeyin hesabı sorulacağına göre islam büyüklerinin hakkı da bunun içine girmeyeceğini söyleyemezsin(Çünki islama hizmet ettikleri aşikardır) bu ince konuyu iyice tahkik etmen lazım.peygamber efendimiz veda hutbesinde ne diyor
Mü'minler! Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman müslümanın kardeşidir, böylece bütün müslümanlar kardeştir. Din kardeşinize ait olan herhangi bir hakka tecavüz helal değildir. Meğer ki gönül hoşluğu ile kendisi vermiş olsun.
Olay bu kadar basit kardeşim.Bana ne diğer kardeşlerimden ben kendime bakarım dersen müslümanlığa hizmet etmiş insanların hakkı çıkıyor karşımıza.Ayrıca allahın sadıklarla birlikte olunuz ayetini de unutmamak gerekiyor,birlikte olmaktan kasıt ise sadece aynı yerde yanyana olmak değil,herzaman heryerde hepyekün olmak demektir.Gönül dostluğuda bu işin içine girmektedir zira o insanlar yaşamış gitmişler,vakit gelecek bizde yaşayıp gideceğiz
Katılma Tarihi: 15 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 340
Deli Laz Yazdı:
Ne yazık ki yanlışları zorlamayla te’vil ederek oluşturulan din anlayışı uyanma yerine uyuşmayı körüklemiştir. Bu şekilde düşünce sarhoşluğuna uğramış insanların yaşadığı toplumda, emperyalizm ve zalim iktidarlar hiçbir zaman zarar görmemişlerdir. Dini sadece vicdan meselesi haline getiren bu tür yaklaşımlar emperyalizm yada müstekbirler tarafından koruma altına alınmıştır.
Bu uydurma dinin müntesipleri de kendilerini koruyanlara karşı her zaman itaatkar davranmışlardır. Mekke dönemine bir göz atarsak hayata karışmayan dinin nasıl zarar görmediğini görürüz. Varaka b. Nevfel’in putperestliğe karşı olduğunun bilinmesine rağmen Mekke rejimi ona karşı katı bir düşmanlık beslememişti. Çünkü Varaka’nın tahrifata uğramış dini hayata müdahale etmekten uzaktı. Vicdana hapsedilmiş bir din oluşu ona dokunulmazlık sağlıyordu. Ancak Rasulullah’ın yaptığı çağrı aynı merhameti göremedi. Vicdanda şekillenen inanışın hayata müdahalesi emrediliyordu. Bu müdahale de emperyalist ve zorba anlayışı çileden çıkarıyor, bitmez tükenmez saldırıların başlamasına sebep oluyordu. Demek ki elçinin çağrısı zorbaların işine gelmiyordu.
MEVLANA AÇIKLAMASINA İNCELEME
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, daha önce Mevlana'nın ''Moğol ajanı'' olduğu iddiaları nedeniyle uyarı cezası alan Prof. Dr. Mikail Bayram hakkında inceleme başlatıldığını söyledi.
''Birçok bilim adamı bu iki kişinin ayrı kişiler olduğunu belirtmektedir. Bayram'ın deyişiyle eşcinsel olarak tanıtılan kişi Nasreddin Hoca değil, Ahi Evren'dir. Sorun, Ahi Evren ile Hoca'nın aynı kişi olarak gösterilmesindedir. Bayram, Mevlana'nın Mesnevi isimli eserinde, Ahi Evren'i bazı farklı isimlerle kullanarak aşağıladığından bahsediyor. Ancak, Mevlana gibi bir kişinin eserinde, bir kişiye bu şekilde hakaret etmesi kabul edilebilecek bir iddia değildir.''
''Bu zaman içinde Mevlana'ya sahip çıktığını söyleyen çevreler, Bayram'ın iddialarına bilimsel cevap hazırlamamıştır. Sadece konuşmuşlardır. Bunun için ilgili merkezler ve şahısların, bu sahada ciddi elemanlar yetiştirmesi gerekmektedir''
YORUMSUZ!
__________________ "Bak işte günler!Biz onları insanlar arasında dolandırır dururuz. Allah bu sayede iman edenleri bilecek, sizden tanıklar edinecektir."3:140
--BLOG--
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma