Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Nisa 174. Ey insanlar! Size Rabbinizden apaçık, çok parlak ve güçlü bir kanıt gelmiştir. Biz size, herşeyi açık seçik gösteren bir ışık gönderdik.
Maide 15. Şu bir gerçek ki, size Allah'tan bir ışık ve apaçık bir Kitap gelmiştir.
Yusuf 1. Elif, Lâm, Râ. O apaçık, apaydınlık Kitap'ın ayetleridir bunlar.
Şuara 2. İşte sana gerçeği apaçık gösteren Kitap'ın ayetleri...
Yasin 69. Biz o peygambere şiir öğretmedik. Şiir ona yaraşmaz/layık olamaz da. Ona vahyedilen, bir öğütten ve apaçık bir Kur'an'dan başka şey değildir.
Hadid 9. O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
Mücadile 5. Allah'a ve resulüne karşı gelenler, kendilerinden öncekilerin çarpılıp tepelendikleri gibi çarpılıp tepeleneceklerdir. Biz, gerçekleri apaçık gösteren ayetler indirmişizdir. Küfre sapanlar için, rezil edici bir azap vardır.
KİTAP VE AYETLER AYRINTILANDIRILMIŞTIR
Hud 1. Elif, Lâm, Râ. Hakîm ve Habîr olandan bir kitaptır ki bu, ayetleri önce muhkem kılınmış, sonra ayrıntılı hale getirilmiştir.
Fussilet 3. Bilgi ile donanmış bir toplum için ayetleri, Arapça bir Kur'an halinde ayrıntılı kılınmış bir kitaptır bu.
Yusuf 111. Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur'an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir.
Nahl 89. Gün olur, her ümmet için kendi aleyhlerine kendi içlerinden bir tanık çıkarırız. Seni de şu insanlar hakkında tanık olarak getireceğiz. Sana bu Kitap'ı indirdik ki herşey için ayrıntılı bir açıklayıcı, bir kılavuz, bir rahmet, Müslümanlara da bir müjde olsun.
İsra 12. Biz, geceyi ve gündüzü iki ayet yaptık; sonra gecenin ayetini silip gündüzün ayetini gösterici yaptık ki, Rabbinizden bir lütuf isteyesiniz, yılların sayısını ve hesabı bilesiniz. Biz her şeyi ayrıntılı bir biçimde açıkladık.
En’am 55. İşte biz, ayetlerimizi bu şekilde ayrıntılı kılıyoruz ki, günaha sapmışların yolu açık-seçik ortaya çıksın/günaha sapmışların yolunu açık-seçik göresin.
En’am 97. Karanın ve denizin karanlıklarında, kendileriyle yol bulmanız için yıldızları hizmetinize veren O'dur! Bilgiden nasipli bir topluluk için ayetleri gerçekten ayrıntılı kılmışızdır.
En’am 98. Sizi bir tek canlıdan vücuda getiren O'dur! Bu oluşumda bir karar kılma yeri var, bir de emanet olarak kalma yeri. İyice araştırıp kavrayan bir topluluk için ayetleri biz tam bir biçimde ayrıntılı kıldık.
En’am 114. Allah size Kitap'ı ayrıntılı kılınmış bir halde indirmişken, Allah'ın dışında bir hakem mi arayayım? Kendilerine Kitap verdiklerimiz, onun, Rabbinden hak olarak indirildiğini biliyorlar. Sakın kuşkuya düşenlerden olma.
En’am 126. Rabbinin yolu işte budur; dosdoğru, kıvamında... Biz öğüt alan bir topluluğa ayetleri ayrıntılı bir biçimde açıkladık.
Araf 32. De ki: "Allah'ın, kulları için çıkardığı süsü, güzel ve tatlı rızıkları kim haram etmiş?" De ki: "Dünya hayatında inananlar için de var. Kıyamet gününde ise yalnız inananlar içindirler." Bilgiden nasipli bir topluluk için biz, ayetleri böyle ayrıntılı kılıyor.
Araf 174. Biz, ayetleri işte bu şekilde ayrıntılı kılıyoruz ki, hakka dönebilsinler.
Yunus 5. Güneş'i ısı ve ışık kaynağı; Ay'ı, hesabı ve yılların sayısını bilesiniz diye bir nur yapıp ona evreler takdir eden O'dur. Allah bütün bunları rastgele değil, şaşmaz ölçülere bağlı olarak yaratmıştır. Bilgiyle donanmış bir topluluk için ayetleri ayrıntılı kılıyor.
Yunus 24. Şu iğreti hayatın durumu gökten indirdiğimiz bir suya benzer: İnsanların ve davarların yedikleri yeryüzü bitkisi onunla karışmıştır. Nihayet toprak, takılarını kuşanmış, süslenmiştir. Toprağın sahipleri onun üzerinde egemen olduklarını sanmaktadırlar. Tam bu sırada emrimiz ona gece veya gündüz ulaşmıştır. Ve onu, sanki dün yerinde yokmuş gibi biçip atmışızdır. Derin derin düşünen bir topluluk için ayetleri böyle ayrıntılı olarak veriyoruz.
Yunus 37. Bu Kur'an, Allah'ın berisinden birilerince yalan isnatlarla oluşturulmuş değildir. O, kendinden öncekinin tasdiki ve Kitap'ın ayrıntılı kılınmasıdır. Kuşku ve çelişme yoktur onda. Âlemlerin Rabbi'ndendir o.
KİTAP EKSİK DEĞİLDİR
En’am 38. Yeryüzünde debelenen hiçbir canlı, iki kanadıyla uçan hiçbir kuş istisna olmamak üzere hepsi sizin gibi ümmetlerdir. Biz bu Kitap'ta, herhangi birşeyi ne eksik bıraktık ne fazla yaptık. Onlar, sonunda Rableri önünde haşredilirler.
ALLAH UNUTKAN DEĞİLDİR
Meryem 64. Biz sadece Rabbinin emrini indiririz/biz ancak Rabbinin emriyle ineriz. Önümüzdeki, arkamızdaki ve bunlar arasındaki herşey O'nundur. Rabbin asla unutkan değildir.
DİNİMİZ 1400 SENE ÖNCE ALLAH'IN ELİYLE KEMALE ERDİRİLMİŞTİR
Maide 3. …Küfre batmış olanlar bugün dininizden ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun! Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı/Allah'a teslim olmayı seçtim…
"Kur'an a zarar verip değiştiremeyen şeytan , hadis iddialarını Kur'an a yapıştırmak suretiyle İslam'ı sulandırmaya çalışmaktadır."
Hasan kardeş,şeytan(ve tabiki onun dostları)bu sözüne çok kızacaklar.Ne güzel uydurulmuş olan hadisleri tam yapştırıp çoğunluğa kabul ettirmişken nerden çıktı bu hanifler de şeytanın ipliğini pazara çıkarıverdi?değilmi yaa!şeytanın hilesi gerçekten de pek zayıfmış.
"evet yeryüzünde hadis iddialarının 100 binlercesi değilde tamamı bile kaybolup ,velevki elimizde tek bir hadis bile kalmamış olsaydı bile yinede Rabbimize şükürler olsun ki tek rehber olan Kur'an bize yeterdi ve yetmektedir. tek korunmuş vahy olan Kur'an yolumuzu aydınlatmaya KAFİ GELİRDİ, GELMEKTEDİR."
Evet,İslamın tek kaynağı korunmuş Kurandır,
Kuranın dışında kaynak aramak akla ziyandır.
Yürüyün hanifler bu dosdoğru olan yolunuzdan,
Siz yürüdükçe,kuyruğunu kısıp kaçacak şeytan.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Yazdıklarına katılmamak mümkün değil, ama çok ince birşey kacırılmaya çalışılıyor gözden oda Muhammet ASM saf dışı bırakmaya çalışmak, bunu belki bilmeyerek, belkide bilerek yapmak isteyenler var.Peygamberin sözlerinden bahsettiğimiz zaman hemen yaftalar yapıştırılmaya hazır sünniler diye, tabi yaftalar karşılıklı oluyor tabiki,o yüzden sünnicilik, şiicilik, vahhabicilik, bütün cik ve kimliklerimizden sıyrılarak Kur'an'ın bahsettiği kimlikte buluşalım, işte bu kadar;
Yeryüzünde İman iddiasında bulunan her insana sorduğumuz zaman Kur'an'ı tek rehber kabul eder ama iş icraata geldiği zaman Kur'an'la arasına nelerin girdiğini (Cemmat liderleri, Şehleri, Mezhepleri, Önderleri, Trikatlatı....vb.) hepimiz çok iyiy biliyoruz.
Ben bu siteden şimdiye kadar Kur'an'dan (kendi görüşüm için) delil getirmeye çalışmadım, çalışmamda,Kur'an'ı kendisine rehber edinenler bilirki Peygambersiz bir din anlayışı eksiktir. Çünkü Kur'an'ın isteğide budur. Kur'an'ın tebliğ edicisini tanımadan Kur'an'ı tanımanın imkanı yoktur. Ha diyorsunuzki hadis diye çok safsatalar söylenip duruyor; evet doğru bende katılıyorum, öğleyse ne yapacağız hadisleri küllü red yolunamı gideçeğiz, elbette hayır işte Kur'an burda hemen devreye girecek tüm sorunlarda olduğu gibi, Kur'an'ın kabul etmediği, ruhuna aykırı hadisleri elimizin tersiyle iteceğiz. Mesele bu kadar açıkken hala birileri inatlarında ısrar edip duruyor.
Selam ve dua ile
__________________ YANLIZ SANA İBADET EDER VE YANLIZ SENDEN YARDIM BEKLERİZ
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Yazdıklarına katılmamak mümkün değil, ama çok ince birşey kacırılmaya çalışılıyor gözden oda Muhammet ASM saf dışı bırakmayaçalışmak,(mser yazdı)
Ben bu siteden şimdiye kadar Kur'an'dan (kendi görüşüm için) delil getirmeye çalışmadım, çalışmamda,Kur'an'ı kendisine rehber edinenler bilirki Peygambersiz bir din anlayışı eksiktir.çükü Kur'an'ın isteğide budur.
selam
Hz muhammet saf dışı bırakılmaya çalışıyor demişsiniz.Peygamberimiz Hz muhammedin görevi yani bulunduğu saf neydi?
Elbetteki kuranda bildirilenleri hem insanlara tebliğ etmek hem de kuranda anlatılanları bire bir tatbik ederek uygulamaktı.Ve görevini eksiksiz olarak yerine getirmiştir.Zaten bu sitede bunun aksini söyleyen bir kişiye rastlamadım.
Kuranı kendisine rehber edinenler elbette bilirler Peygambersiz bir din anlayışı olamaz. Kuran gökten zembille inmedi Peygamberimize vahy yoluyla geldi. Kuranın istediği de peygamberin Allahın indirdiği vahyleri eksiksiz tam tebliğ etmesi ve uygulamasıdır.
Benim bu konuda anladığım bu.
Ama sizin anlatmak istediğinizide anlıyorum siz kuranı okuyan insanların takıldığı ayetlerde, hadislere(sizin değiminizle peygamber sözlerine)
başvurmasının gereklikiğini söylüyorsunuz.
Bende size diyorum ki bu gün dine sahih hadisler yoluyla sokulmuş kuranda olmayan inançlar ne olacak?Hatta hatta bu hadisler ışığında kuranda iptal olan ayetler ne olacak?
Bizlerin bu sitede yaptığı ayetlere yeni anlamlar yüklemek yada anlamını çarpıtmak değil, aksine fikir teakisinde bulunarak yanlışlarımızı düzeltmek, doğru yolu bulmaya çalışmak.Burada açılan başlıklara bakıp tartışılan konuları incelemeden insanları yargılamayın.Bence biraz başlıklar altında yazılan yorumlarıda okuyun.
duayla
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz kardeşim,Bugün elimizde bulunan hadis külliyatının içinde sahih olmayan hadis epeyi çok bunlara itirazda yok. ama neden hadisleri toptan red edme, sıkıntı burda
Selam ve duayla
Peygamberimize sadece postacıdır diyenleri kınıyorum.Çok saygısızca bir yaklaşım. Bunu söylerken insanların biraz düşünmesi gerekir. Postacı mektupları ulaştırmakla sorumludur içeriği o nu bağlamaz.Biraz dikkat!
__________________ Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam,
gönül darmadağın ve yorgun,iletişim kuramamaktayız yüce mevla ile, bıktım ve bıktırdı,sürüngen gibi yaşamak,saygısı olmalı insanın önce kendine ama aynadakiyle münakaşaya dalar hep, onca bilmekte bir şeyleri değiştirmiyor pek..
her ne kadar iyi niyetli ve huyluysan o kadar da ezilensin,
dağıt anasını,avradını,dünyasını...
gönül evini onarmak için usta gerek..
hemen soytarının biri çıkar.. ben onarırım..
hadi len düdük makarnası sen git sana tabi olanların gönül evlerini,onarmaktan öte dağıt..
mürşitmiş hazretmiş,kutupmuş gavsmış..
dağılın len...
yav sen ben biz şeytanın zannını zaten doğru çıkarmışız..git,öte ol.
bir şeytan yeter...,
bende kınıyorum iyi mi?
şu dünyada ben beni...
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
peygamberimizin görevini tebliğle sınırlamak
isabetli ve tam bir anlatım olmayacağı görüşünde
sizinle aynı fikirdeyim.
mektup allahtan insanlığa geliyor postacıda bir
insansa içeriği nasıl postacıyı bağlamaz.
burada kınanacak nasıl bir saygısızlık görüyorsun
güneş kardeş.
Güzel yaklaşmışsın ve değerlendirmişsin böyle yazıldığı
sürece problem yok. ama sen kalk sadece postacı de. yani öyle bir izlenim var ki o bundan
ibarettir dermiş gibi. sanırım anlamışsındır nasıl bir saygısızlık gördüğümü. Daha
dikkatli yazılmalı sonuçta burada bir peygamber söz konusu. Bir postacıdır
deyip kestirip atılamaz.Zaten konuya baktığımızda, ilk iletiyi gönderen
arkadaşımızın vurguladığı da aynen anlatmak istediğimdir.
3-] Peygamberimizi [sav] peygamberlik makamını bir ulak veya postacı düzeyine indirgemek
ve onun işinin sadece ayetleri iletmek olduğunu belirtmek.
İşte bunu savunanlara karşıyım ve kınıyorum. Peygamberleri bu şekilde değerlendirmek doğru mudur?
__________________ Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım.
Kur'anı'ın ışığında neden Peygamber (A.S) değerlendirilmez aklım almıyor, hele bunu yapanlar illa Kur'an diyenler olursa, İşte Kur'an'dan bazı Peygamber profilleri
NİSA 64, 69- 115
MAİDE 81
ENAM 26
TÖVBE 99, 128
NUR 47,48,54,56
AHZAB 66
MUHAMMET 32, 33 bu ayetler sadece bir kacı
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma