Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Selam, sayin mistikbalim:çocuğun tamamını kesmektense pipisinin ucundan azıcık kesmek zaten peygamber de böyle yapmıştır
Ya Allah askina söylermisin sen ordamiydin....
Ne günlere kaldik:-)) Selametle
;) selam galiba yanlış anlaşıldı o cümlenin aynısını kuran asım beye aynı soruyu ben sormuştum he ben; sen ordamıydın? diye değil ama kaynağın kur an mı diye sormuştum ama sanırım aynı anlama gelir sevgiyle...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Yaradılışı değiştirmekten kasdın, sünnet olduğunu zannetmiyorum. Katılmıyorum bu görüşünüze. Sünnete gelene kadar çok şey var yaradılışı değiştirmek üzerinde düşünmemiz gereken.
Örneğin cinsiyet değiştirmek, genler üzerinde oynamak gibi.
__________________ Karanlıkta Dile Getirmekten Çekindiğiniz Hakikat Bir Gün Aydınlıkta İşitilecek, Ve Gizli Mekanlarda Öğrendiğiniz İnancı Bir Gün Çatılardan Haykıracaksınız. ...
Mahzen,bu görüşe bu kadar yazılmış yazıyı okuduktan sonra ulaştıysanız,size birşey demeyeceğim ama bana pek de öyle gelmedi,sizinki laf olsun torba olsun olmuş yani..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Hiç kimse yaratılışı değiştiremez,bu Allah vaadidir.Değiştirme girişiminde bulunabilir.Sonuçta iki yoldan birini kesin olarak tercih eder.Eğer değiştirebilseydi sünnetli babanın erkek evladı da sünnetli doğardı.Selamlar..
Hakkaten mahzen yanlış anlamada mesajın konuya biraz uzak olmuş. mesela genlerle oynamak vs bunların geçmişi daha yakın ve ayrı bir tartışma konusu. Bence gün gelecek çeşitli genlerle oynayarak canlıların bazı özellikleri değişecek, değiştirilmeye başlandı da mesela tüysüz tavuklar. İnancımız herşey Allahın kontrolü altındadır. O isterse olur.
benim sevgili dermanbege sorum sünnet konusundaki görüşüdür. sakal tartışmasında sakalın kesilmemesini savunmuştunuz. sünnet için ne düşünüyorsunuz. belki görüşünüzü paylaşmısınızdır ama ben görmedim. Selamlar..
"benim sevgili dermanbege sorum sünnet konusundaki görüşüdür. sakal tartışmasında sakalın kesilmemesini savunmuştunuz. sünnet için ne düşünüyorsunuz. belki görüşünüzü paylaşmısınızdır ama ben görmedim. Selamlar.."
Bunların hepsi yaratılışı değiştirme girişimidir,sevgili Mustafa can.Selamlar..
Sünnet olmanın yaradılışı değiştirmek demek olduğuna tekrar katılmadığımı dile gerirerek, peygamber döneminde burnunu savaş sırasında kaybetmiş bir sahabeyi sizlere örnek vermek isterim.
Peygamber bu insan için, burun yaptırmış, toplum içine bu insan yapılmış bir burunla çıkmıştır.
Bu yaradılışı değiştirmek midir?
Sünnet, adı üstünde sünnettir. İsteyen olur, isteyen olmaz. Farz değildir.
Zorunluluğu yoktur.
Şeytanın meydan okuması ile söylemediği "hayvanların kulaklarını kestireceğim, yaradılışı değiştirecekler" demiş olması, insanlara hayvanlar ve tabiat üzerinde, doğal dengenin dışında, bazı değişimler yapmalarını onlara telkin edeceğim manasını taşıdığını düşünüyorum.
Bitkiler, insanlar, hayvanlar, doğa üzerinde ki olumsuz değişimler, insanoğlunun yapmış olduğu bir etki değil midir? O halde, nasıl şeytan bizlere fısıldayarak, günah işlememize, ayağımızın kaymasına neden oluyorsa, yaradılışı, dengeyi bozma konusunda da başarılı olduğu ortaya çıkıyor.
İki başlı koyun, keçi veya başka hayvanların radyasyon, çevre kirliliği gibi etkilerle ortaya çıkmış olması gibi.
Yine genler üzerinde oynanarak meydana getirilen vahşi köpekler gibi.
Yine genler üzerinde oynanarak, tarımda, insanları, milletleri kendilerine mecbur bırakmak isteyenler gibi.
Genlerin değişimiyle, insanların kanser hastalığına yakalanmaları gibi.
Şeytan insan için apaçık düşmandır dediğine göre kuran, düşmanımız işini iyi yapıyor olduğu ortadadır.
Sünnete takılmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum, adı üstünde sünnettir, isteyen olur, isteyen olmaz. Zorunluluğu ve yapılmaması halinde bir yükümlülüğü yok.
Sünnete takılarak, daha ciddi konuları gözden kaçırırız diye düşünüyorum.
__________________ Karanlıkta Dile Getirmekten Çekindiğiniz Hakikat Bir Gün Aydınlıkta İşitilecek, Ve Gizli Mekanlarda Öğrendiğiniz İnancı Bir Gün Çatılardan Haykıracaksınız. ...
Fazla incelemedim konuyu haklısın. Sünnet olduğu için pek üstüne durmadım açıkcası. Farz olan bir konu olsaydı incelerdim daha detaylı.
Müsait bir zamanda incelerim inşaallah.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma