Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sünnet olayını yaratılışı değiştirmek olarak hiç düşünmemiştim ilginç bir bakış penceresi açtı Fereç kardeş bana,teşekkür ederim. Açıkçası biraz düşündüğüm zaman sözlerinde önemli bir haklılık payı olduğunu görüyorum.
Katılma Tarihi: 25 mart 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 4
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
bu konuyu açan arkadaştan allah razı olsun. uzun zamandır kafamdaki ve sürekli araştırdığım bir konuydu. belki anlatılmıştır ama yenide birşey anlatmak istiyorum.
sünnet yani erkeklik organından kesilen parçanın birincil görevi penisi korumaktır ve Allah hiç bir şeyi işe yaramaz yaratmamış ve her şeyi en güzel haliyle yaratmıştır. ancak cahileye dönemlerinde insanlar öyle bir hal alırkı tek eşlilik olmadığı gibi erkekler sürekli başka kadınlarla, kadınlarda sürekli başka erkeklerle ilişkiye girmekteydi. erkeklerinde kadınlarında bu zaafını engelleyebilmek için erkeklerde penis ucunu kadınlarda klitorisi kesmeye başladılar. oldukça iyi bir çözüm olmuştu artık insanlar daha az zevk alıyor ve eskisi kadar fazla istek olmuyordu. sonra yöneticilerin hiç bir zaafının olmaması gerektiğini düşünen bu insanlar testisleri tamamen öldürerek bu insanların hiç bir zaafının kalmadığını düşünmeye başladılar. bir süre sonra bu yöntemin eşcinselliğe yol açtığını fark ettiler ancak bunu kimsenin önemsemediği gibi erkekliği alınmış bu kişilerin büyük insan olduğuna halk arasında öyle inanıldıki bugün toplumumuzda erkek çocukların sünnet olmadığı taktirde dışlandığı gibi onlarda erkekliği alınmamış yöneticileri dinlemez bir hale geldiler. toplumdada neden olduğu bilinmemesine rağmen her yıl binlerce erkek çocuk sünnet edilir ve bunlardan küçümsenmeyecek bir kısmı ölümle sonuçlanan sorunlar yaşar daha büyük bir kısmıysa sakat kalır. dünyanın bazı yerlerindeyse kız çocuklarıda sünnet edilmeye devam edilmekte.
ülkemizdeki kadınlara helal olsun demek geliyor içimden erkekleri öne sürmüş kendiler bu meseleyi halletmişler:D
işin en garip yanı şu, bazı kesimler bunun sağlık için gerekliği olduğunu savunmakta. tabiki insanın sahip olmadığı bir organ hastalanmaz. ama bunu söyleyen insanların hiç biri gözüm bozulmasın diye gözünü yada böbreklerim hasta olmasın diye böbreklerini aldırmaz.
diğer bir konuda şudurki bu iş artık bir sektör haline gelmiştir ve çok büyük bir ranttır. bu yüzdende bir çok kişi bunun için vaz geçmek istemez. bunun yanlış olduğunu söyleyenlerinde ateist yada hristiyan olduğunu söylerler. bizim elimizde seçme şansı yoktu ve mecburen olduk. ancak ben çocuğumun olmasına kesinlikle göz yummak istemiyorum.
Ben,sünnet olayının yanlışlığını,16 yıl önce farketim.Tam da oğlumun sünnet olması gerektiği yıllarda.Oğlumu sünnet ettirmemeyi,bir hayli düşündüm.Ama sonunda sünnet ettirmeye karar verdim.Oğlum belki ilerde kompleks,falan yapar diye.
Aslında zor bir durum değil mi? Başkasının bir uzvu hakkında karar vermek zorunda kalıyorsunuz.
Konuyla ilgili Fereç Beyin yazısını okumadım.Yani konuya hangi açılardan yaklaştığını bilmiyorum.Ama bana göre,sünnet eylemi,Kur"an ile açıkca çelişmektedir.Çünkü insanların herhangi bir uzvunu yok etmek veya yaralamak,kısas gerektiren ve dünyevi müeyyidesi de olan,açık bir suçtur.
Ben,sünnet olayının yanlışlığını,16 yıl önce farketim.Tam da oğlumun sünnet olması gerektiği yıllarda.Oğlumu sünnet ettirmemeyi,bir hayli düşündüm.Ama sonunda sünnet ettirmeye karar verdim.Oğlum belki ilerde kompleks,falan yapar diye.
Aslında zor bir durum değil mi? Başkasının bir uzvu hakkında karar vermek zorunda kalıyorsunuz.
Konuyla ilgili Fereç Beyin yazısını okumadım.Yani konuya hangi açılardan yaklaştığını bilmiyorum.Ama bana göre,sünnet eylemi,Kur"an ile açıkca çelişmektedir.Çünkü insanların herhangi bir uzvunu yok etmek veya yaralamak,kısas gerektiren ve dünyevi müeyyidesi de olan,açık bir suçtur.
Selam ile.
Selam Naci Çelik,
Konu ile ilgili yazdığını farkedince şöyle söyliyeceğin zannına kapıldım,"Yaptırsanızda doğrudur,ama yaptırmazsanız bu daha doğrudur" Allah beni affetsin,zannımda yanıldım.Evet, yıllar önce oğlunuzu sünnet ettirdiğinize çok pişman olduğunuzu bana da söylemiştiniz.Allah sizi de affetsin,büyük günah işlemişsiniz.Selamlar..
Katılma Tarihi: 25 mart 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 4
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
uzun süre önce konuyla ilgili soruyu sormama rağmen henüz bir cevap alamadım. bu işkence ve insanlık dışı uygulamayı nasıl savunacaklar çok merak ediyorum. bu konuyla ilgili diyanete soran ve cevap alan varmı???? sitede bulamadım varsa lütfen yayınlayalım..
uzun süre önce konuyla ilgili soruyu sormama rağmen henüz bir cevap alamadım. bu işkence ve insanlık dışı uygulamayı nasıl savunacaklar çok merak ediyorum. bu konuyla ilgili diyanete soran ve cevap alan varmı???? sitede bulamadım varsa lütfen yayınlayalım..
Sevgili Kaan,bu zalimce eylemi "Hıtan ibadeti" adı altında "radikal islamcı"ları da dahil hepsi uyguluyor.Yani bu eylemi yaparak Allaha ibadet ettiklerini zannediyorlar.Bunların en büyük sapıklığı İlahi sistemi sadece Muhammed resul ve dönemine indirgemeleri.Dolayısıyla o alanda isteyen herkes kendi aradığını rahatlıkla bulabiliyor.Milyonlarca hadis'in içine bu ve benzeri sapkınlıkları onaylayan bir sürü saçmalıklarıda serpiştirmişler.Ne ararsan var!
kişi kötülüğü zulmu devamlı yaparak fıtratını bunları rahatça yapabilir hale getirerek değiştirmiş olur...
işte istenmeyen şey budur...
iyi yaratılan insan kötü hale gelerek fıtratını değiştirir..
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
hıtanın fıtratı değiştirmekle alakası yoktur...fıtrat iyiliğe doğruluğa yatkındır...kötülükten ve zulumden rahatsız olur...kişi kötülüğü zulmu devamlı yaparak fıtratını bunları rahatça yapabilir hale getirerek değiştirmiş olur...işte istenmeyen şey budur...iyi yaratılan insan kötü hale gelerek fıtratını değiştirir..
Asım bey,sende yine kriter sapması oluştu.Yani "ölçü" konusunda sıkıntın var."Fıtrat kötülükten ve zulümden rahatsız olur" demişsin.Evet,doğru ama unutma ki en güzel yaratanın yaratışını eksik bulup yeniden düzenleme yapmak girişimide kötülük ve zulümdür.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma