Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar ...
her türk erkeği sünnet oluyor ve yahudilerde. ama hristiyanlar olmuyor. yani bu sünnet bir yahudide bir de müslümanda var. o zaman bizim dini yahudiler yinemi ele geçirdi.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Katılma Tarihi: 25 mart 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 4
netten incelediğimde görüyorumki okadar sapıkça hadisler yazılmışki uydurma olan. islamda şekilcilik yoktur diye bütün dünya bilirken çok hızlı bir şekilde şekilciliğe itilmişiz. aynı zamanda birçok yahudi adetlerini bir çok yahudi sözlerini kendi değerlerimizmiş gibi almış ve korumaktayız.
benim hala anlamakta zorluk çektiğim şey ise en başta sünnet gibi saçma sapan uygulamaları hala insanların aşırı derecede savunuyor olması. ileride bir oğlum olacak ve ailem hatta eşim ve eşimin aileside dahil daha çocuk doğmadan sünnetin derdine düştüler. şimdi bana ateist gözüyle bakıyorlar çünkü benim inandığım yaratıcı herşeyi mükemmel ve eksiksiz yaratan üstüne söz söylenmeyecek halde bize sunan, onların yaratıcısıysa doğar doğmaz çeşitli fazlalıklarla bu dünyaya gönderen, ilk başta cinsel organları düşünen bir tanrı..
varsın herkes öyle bilsin ben kimse için müslüman olmadığım gibi ateistte olamam. oğlumu sünnet ettirmek gibi bir niyetimde kesinlikle yok. eğer bunun bilincinde olan insanların hepsi buna karşı gelirse gün gelir diğer insanlarda yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlarlar.
Kur"an baştan sona atalar dinine,dinlerine dikkat çeker ve bizleri atalar dinine karşı şiddetle ve tekrar tekrar uyarır.
Bu durum,insanoğlunun en büyük zaafının atalar dinine uymak ve en büyük zararı da bu dinden gördüğünü kanıtlamaktadır.
Diğer bir ifade ile,bu durum,atalar dininin ne kadar güçlü bir olgu veya handikap olduğunu vurgulamaktadır.
Ve bana göre,insanoğluna kıyamete kadar bu din hakim olacaktır.Ancak zaman ilerledikçe veya asırlar geçtikçe,atalar dinlerinin düzeyi yükselecek,gelişecektir.Ancak hiç bir zaman,bu dünya insanlığı ideal din düzeyini yakalayamayacaktır.
Katılma Tarihi: 25 mart 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 4
evet arkadaşlar diyanet yine yapacağını yaptı. bir kaç hafta önce bu konuyu diyanet işlerinin web sitesindeki dini sorular bölümüne yazmıştım. bugün cevap verilmişmi diye tekrar kotrol ettiğimde gördümki cevap vermek bi yana soruyu tamamen silmişler. mail adresimle kayıtlı hiç birşey görünmüyor. anlaşılan onlarda işin farkında ama işlerine böylesi geliyor.
netten incelediğimde görüyorumki okadar sapıkça hadisler yazılmışki uydurma olan. islamda şekilcilik yoktur diye bütün dünya bilirken çok hızlı bir şekilde şekilciliğe itilmişiz. aynı zamanda birçok yahudi adetlerini bir çok yahudi sözlerini kendi değerlerimizmiş gibi almış ve korumaktayız.
benim hala anlamakta zorluk çektiğim şey ise en başta sünnet gibi saçma sapan uygulamaları hala insanların aşırı derecede savunuyor olması. ileride bir oğlum olacak ve ailem hatta eşim ve eşimin aileside dahil daha çocuk doğmadan sünnetin derdine düştüler. şimdi bana ateist gözüyle bakıyorlar çünkü benim inandığım yaratıcı herşeyi mükemmel ve eksiksiz yaratan üstüne söz söylenmeyecek halde bize sunan, onların yaratıcısıysa doğar doğmaz çeşitli fazlalıklarla bu dünyaya gönderen, ilk başta cinsel organları düşünen bir tanrı..
varsın herkes öyle bilsin ben kimse için müslüman olmadığım gibi ateistte olamam. oğlumu sünnet ettirmek gibi bir niyetimde kesinlikle yok. eğer bunun bilincinde olan insanların hepsi buna karşı gelirse gün gelir diğer insanlarda yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlarlar.
Sizi bu düşüncenizden dolayı tebrik ederim.
Ancak Atalarının dinine sıkıca sarılanlarla bu konuda yoğun tartışmalara girmenin pek faydalı olmadığını bizzat gözlemlemiş birisi olarak "sünnetten" önce sorgulamaları gereken konuları onlara hatırlatmanızı tavsiye ederim. Zira sünnette Şirktir. Selam ile...
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Muhammed, Ömer, Ali, Ebubekir, Ammar, Zeyd, Hasan Hüseyn, Cafer, Hamza... ne zaman , nerede, nasıl olmuşlar? Buyurun rivayetlere muracaat edin, olduklarına dair bir haber bulabilirseniz bizimle paylaşırsınız!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma