Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Yoksa bu konuda "teori"de bir açmaz var da mahcubiyetten mi susuluyor?
Yanıt kesin ve nettir: Hayır! Teoride sorun yok.
"Teori", şöyle üç beş sayfa kitap karıştıranın bile hemencecik farkına varabileceği gibi bu konuda acayip açıktır.
Mesela...
Töre der ki: Erkeğin elinin kiridir.
Din der ki: Ne demek erkeğin elinin kiri! Bu konuda erkek ile kadın arasında hiçbir fark yoktur. İkisi de aynı derecede sorumludur.
Töre der ki: Namus, kadınla ilişkili bir kavramdır.
Din der ki: Ne demek kadınla ilgili bir kavram! Erkek ile kadın arasında bu konuda da bir fark yoktur.
Devam edelim:
Töre der ki: Erkek aldatabilir ama kadın asla aldatamaz.
Din der ki: Hiçbir fark yoktur, ikisi de aldatamaz.
Töre der ki: Tecavüze uğramış kadın, ailenin namusunu kirletir. Aile şerefini temizlemek için kadının öldürülmesi gerekir.
Din der ki: Sus bre gafil! Sen kim oluyorsun da kendini ceza verme makamı olarak görüyorsun. Hem o zavallı kadının bu işte ne suçu var! Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir.
Töre der ki: İşin içine kadın girdi mi çeker silahı vururum arkadaş.
Din der ki: O zaman cehennemin dibini boylarsın.
Diyeceksiniz ki: İyi, güzel söylersin Ahmet Hakan ama bunları yazmak senin gibi "dünya hevesleri"ne merak sarmış bir adama mı kalmalıydı? Sen bırak teoriyi falan da "Neden susuyorlar" ona yanıt ver. Tamam...
Yanıt verelim:
Susuyorlar çünkü: Aşırı politikleşmiş durumdalar. Ancak "töre cinayeti" meselesinden bir "politika" çıkarmayı beceremiyorlar.
Susuyorlar çünkü: Yüksek fikir ve hedef sahibi insanlara, "feodalite" gibi "önemsiz" bir hedefle uğraşmak yakışır mı? Tabii ki "Amerika" gibi, "Bush" gibi daha büyük hedeflere kilitlenmeyi tercih ediyorlar.
Susuyorlar çünkü: Kadınla ilgili o kadim sorunlarını halletmiş değiller. Kadını, inandıkları "teori"nin çizdiği çerçeveye bile tam olarak oturtamamış durumdalar.
Susuyorlar çünkü: "Namus" gibi feodalitenin arkaik ve ilkel anlayışıyla kutsanan kavrama, inandıkları teori doğrultusunda yeni bir anlam kazandıramadılar.
Susuyorlar çünkü: Erkek egemen anlayışla yazılmış temel kaynaklarla hesaplaşmıyorlar. Daha kötüsü, erkek egemen anlayışla hesaplaşan ilahiyatçılarla hesaplaşmayı tercih ediyorlar.
Susuyorlar çünkü: İlkel geleneği, vahşi örfü ve zalim ádetleri dine bağlamak isteyen adamlara karşı bir nefret hissi geliştiremiyorlar.
Din der ki: Sus bre gafil! Sen kim oluyorsun da kendini ceza verme makamı olarak görüyorsun. Hem o zavallı kadının bu işte ne suçu var! Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir.
İçerik belli olduğu için sanırım gerek görülmeyen ya da unutulan iki kelime: suçsuz yere
__________________ Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım.
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 672
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Arkadaşlar,
Toplum o düzeye gelmedi. Gelmesi için çok çaba gösterilmesi gerekiyor.
Ben buna da şükür diyorum.
Daha ötesini bize Avrupa birliği getirecektir. İstesek te istemesekte.
Yanlış hesap Bağdattan değil , Artık BRÜKSEL den dönecek.
Avrupa birliği bizi alır veya almaz. O teknik bir konudur. Duygudan ziyade, hesap kitap konusudur. Bu olay bir projedir.
Bizi hiç istememelerine rağmen, nasıl NATO ya aldılarsa, hesaplarına uyarsa AB ye de alacaklardır. Hiç kuşkunuz olmasın.
İşte o zaman , bugün politikacıların oy kaybederim diye yapmadığını, yapamadığını o zaman Brüksel yok kriterdi, yok yasaydı diye yaptıracak, en yobazımızın bile Avrupalılık uğruna GIKI çıkmayacaktır. İnşallah.
Atatürke düşman olanları bu halde gördüğüm zaman k. ile güleceğim.
Bakalım o zaman töre, möre kalıyor mu.? Bu yobazlık kalıyor mu ?
Neler değişecek, neler.
İşte Buraya Yazıyorum.
Zaman beni haklı çıkaracaktır.
Herkese selamlar,
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
Bence bu toplum zor düzelir, biz görebilirmiyiz bilmiyorum.
Söylediklerinizle alakalı aklıma gelen ayetler ise
Bu böyledir. Çünkü Allah bir topluma lütfettiği nimeti, o toplum birey olarak içlerindekini/birey olarak kendilerine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmemiştir. Ve Allah, iyice işiten, gereğince bilendir. 8/53
Her biri için onu önünden ve arkasından izleyen gözcüler vardır ki, kendisini Allah'ın emrine bağlı olarak koruyup denetlerler. Gerçek şu ki Allah, bir toplumun mâruz kaldığı şeyleri, onlar, birey olarak içlerindekini/birey olarak kendilerine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmez. Allah bir topluma bir perişanlık dileyince de artık onu geri çevirecek bir güç yoktur. Ve onlar için Allah'ın berisinden koruyucu bir dost da olamaz. 13/11 Y.N.Öztürk.
__________________ ..İNANAN BİR KULA ALLAH YETER.. ..YALANI ANCAK, ALLAH'IN AYETLERINE INANMAYANLAR UYDURURLAR...
Geleneğin miskin miskin oturup/eğleşip düzelmeye ilişkin anlayış ve faaliyet göstermeksizin düzelmeyi gözleyen/bekleyen kitlelerin haricinde, yerinde bir anlayışla mükemmel ve harikulade olan Rabbimizin mesajından vermiş olduğunuz ayetler tamda olaya parmak basmaktadır. Dolayısıyla teşekkür ederim.
Vermiş olduğunuz bu iki ayetle toplumsal değişimin, tabiri caizse reçetesinin daha özelindeki boyutuna ilişkin üç ayet mealide ben vermek istemiştim.
Şöyle ki;
"Sizin için, dinden Nuh’a önerdiğini, sana vahyettiğini, İbrahim’e, Musa’ya ve İsa’ya önerdiğimizi şöyle diyerek kanunlaştırdı: “Dini dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın.” Onları çağırdığın bu tutum, şirke bulaşanlara çok ağır gelmiştir. Allah dilediğini kendisi için seçer ve hakka yönelenleri kendisine iletir." 42/13 (y nuri öztürk)
"Küfre sapanlar derler ki: “Rabbinden ona bir mucize indirilseydi ya!” De ki: “Allah dilediğini saptırır. Doğruya yöneleni de kendisine iletir." 13/27 (y nuri öztürk)
Belki netice olarak ise;
"Kılavuzlarını bulmuş olanlara gelince, Allah onların hidayetini artırmış ve korunma imkanlarını kendilerine vermiştir." 47/17 (y nuri öztürk)
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
Öğrenci98 ve bakimahmut arkadaşlarımın görüşlerine katılmamla birlikte sevgili metin abinin görüşlerine katılmıyorum. şöyle ki ;
musa a.s kavminin içinden belli bir sebeple ve bir süreliğine ayrılıyor aynı görevde olan kardeşi içlerinde ama onlar yoldan çıkmış. kanun sayan yok hüküm dinleyen yok, herkez ya birinin peşinde yada kendi halinde tamamen nefsani yaşam, iyilik adına kendini düzeltmek adına bi şey yok. bakıyorsun muhammed a.s ölüyor aradan bir kaç yıl geçiyor inananlar birbirini kırıp geçiriyor. yani iş birilerinin zoruyla olmuyor. bu resulde olsa olmuyor. devlette olsa olmuyor. padişahda olsa olmuyor.
Allah iyi kötüyü belirtmiş insan bunu biliyor ama uymuyor işine gelmiyor, bu iyileşme ne avrupa birliğiyle ne de bizim ülkemizin kendi kanunlarıyla olur. zaten yeterince kanun var ama yinede yoldan çıkmışlık almış başını gidiyor. neymiş efendim kanunlarda boşluk varmış, adamın içi bozuk.! boşluğu hemen buluyor. hangi insanın yaptığı kanunda boşluk bulamaz ki isteyen.?
Bu düzelme sadece ve sadece kişinin kendi iç polisiyle olur yani vicdanı ile. bundan gayrısı çözüm olamaz Allah kanunlarını fıtrata yerleştirmiş illa bir yerde yazması gerekmiyor.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma