Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
son yazımdan sonra sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. benim demediğim bir şekilde , sözlerim hatalı anlaşılmış .ben ısrarla'' 2 rekat farz değildir '' dediğim halde sanki ben tersini kabul etmişim gibi yanlış vurgulanmış. halbuki benim söylediğim: 2 rekat ve üstünü( 2 rekatı farzlaştırmadan )kılabilirsiniz şeklindedir.daha önceki iletilerimde bu konudan uzun uzun bahsetmiştim ve 2 rekatın farz olamayacağını ispatlamıştım.niye öyle yanlış anlaşılmış , sebebini anlayamıyorum.halbuki baştan beri 2 rekatın farz olmadığını söyleyip duruyorum.bu düşüncemden vazgeçmiş değilim.yine aynı düşüncedeyim: 2 rekat farz değildir.
.
selam ve saygıyla
selam
bu görüşünüze katılıyorum da sanırım Hasan Akçay nikli şahıs, 2 rekat farzdır, 2 rekattan fazla kılmak doğru değildir diyor.
yoksa ben mi yanlış anladım?
hasan öktem sizinle aynı fikrdeyiz..sanrm hasan akçay 2 rekat fazrdır, üstü kılınamaz diyor?
son yazımdan sonra sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. benim demediğim bir şekilde , sözlerim hatalı anlaşılmış .ben ısrarla'' 2 rekat farz değildir '' dediğim halde sanki ben tersini kabul etmişim gibi yanlış vurgulanmış. halbuki benim söylediğim: 2 rekat ve üstünü( 2 rekatı farzlaştırmadan )kılabilirsiniz şeklindedir.daha önceki iletilerimde bu konudan uzun uzun bahsetmiştim ve 2 rekatın farz olamayacağını ispatlamıştım.niye öyle yanlış anlaşılmış , sebebini anlayamıyorum.halbuki baştan beri 2 rekatın farz olmadığını söyleyip duruyorum.bu düşüncemden vazgeçmiş değilim.yine aynı düşüncedeyim: 2 rekat farz değildir.
.
selam ve saygıyla
selam
bu görüşünüze katılıyorum da sanırım Hasan Akçay nikli şahıs, 2 rekat farzdır, 2 rekattan fazla kılmak doğru değildir diyor.
yoksa ben mi yanlış anladım?
hasan öktem sizinle aynı fikrdeyiz..sanrm hasan akçay 2 rekat fazrdır, üstü kılınamaz diyor?
yanlışsam düzeltn
saygı ile....
selam savaş1,
bu konuyu açtığımdan beri, aynı şeyleri söylüyorum , sevgili dostum: savaş zamanı :1 rekat , normal zamanda : en az 2 rekat ve üstü( lütfen dikkat : 2 rekatı farzlaştırmadan ) kılınacak dediğim halde, anlayamadığım bir sebepten dolayı , dediklerim yanlış aksettiriliyor.halbuki ben, baştan beri : ''2 rekat farz değildir'' diyorum.ve şimdide aynı düşüncedeyim. yani düşüncemi değiştirmiş değilim :2 rekatı kimse farzlaştıramaz. şimdiye kadar ne demişsem, yine aynı düşüncedeyim sevgili dostum.
Hasanoktem siz doğru diyorsunuz, Hasan Akçay kısaltma namaz 1 rekat, normal namaz ise 2 rekattır diyor, fazla kılınamaz diyor, 2 rekat üstü kılmak, sanal rekat uydurmaktır diyor
Ben de diyorum ki, kısaltma namaz 1- 2 rekat olabilir, normal namaz da 2-4-6 rekata kadar uazayabilir, bunu biz belirleriz, illa 2 rekat ile sınırlamak yanlştır, namazın rekat sayısı, isteğe ve ihtiyaca göre değişri diyorum
ama Hasan Akçay ille de 2 rekat olması gerekir normal namazın, üstü kılınamaz diyor, onla uzlaşamamıştık
net olarak şöyle: savaş ta : 1 rekat, normal durumda : en az 2 rekat ve üstü ( 2 rekatı farzlaştırmadan ). bir Müslüman isterse 3 rekat , isterse 4 rekat, isterse daha fazlada kılabilir. Yüce Allah'ın yasaklamadığını kim yasaklayabilir ki? Yüce Allah'ın farzlaştırmadığını (örneğin: 2 rekat farz değildir ) kim farzlaştırabilir ki?
net olarak şöyle: savaş ta : 1 rekat, normal durumda : en az 2 rekat ve üstü ( 2 rekatı farzlaştırmadan ). bir Müslüman isterse 3 rekat , isterse 4 rekat, isterse daha fazlada kılabilir. Yüce Allah'ın yasaklamadığını kim yasaklayabilir ki? Yüce Allah'ın farzlaştırmadığını (örneğin: 2 rekat farz değildir ) kim farzlaştırabilir ki?
saygıyla
tmm anlaştık
da hasan akçay işte farzlaştırıyor, yapacak birşey yok sanırım, en mantıklısnı siz söylediniz zaten de inanmıyorlar işte bazıları...
Yüce Allah Kur'an da , bizi tek tek yarattığını ve bizim tek tek ona geri döneceğimizi (tircauni ferden)emir buyurmaktadır. hepimiz O , büyük hesap günü için dünyadan oraya götürecek azık hazırlamalıyız kardeşim. ve O büyük hesap gününe yakinen inanmalıyız gerçekten. Kur'an a aykırı düşmemek için çabalamalıyız.(sizin yaptığınız gibi)
bir şey rica ediyorum: mümkünse, sadece fikirleri konuşalım sevgili dostum. isimlerin ortaya gelmesi, bazan konuşulan doğru fikirlere bile zarar verebiliyor, işin içine hissiyat bile girebiliyor. ne dersiniz , sizcede doğru değil mi? zaten site herkese açık olduğuna göre, herkes bu düşüncelerden isterse haberdar olabilecektir değerli kardeşim.
Yüce Allah Kur'an da , bizi tek tek yarattığını ve bizim tek tek ona geri döneceğimizi (tircauni ferden)emir buyurmaktadır. hepimiz O , büyük hesap günü için dünyadan oraya götürecek azık hazırlamalıyız kardeşim. ve O büyük hesap gününe yakinen inanmalıyız gerçekten. Kur'an a aykırı düşmemek için çabalamalıyız.(sizin yaptığınız gibi)
bir şey rica ediyorum: mümkünse, sadece fikirleri konuşalım sevgili dostum. isimlerin ortaya gelmesi, bazan konuşulan doğru fikirlere bile zarar verebiliyor, işin içine hissiyat bile girebiliyor. ne dersiniz , sizcede doğru değil mi? zaten site herkese açık olduğuna göre, herkes bu düşüncelerden isterse haberdar olabilecektir değerli kardeşim.
selam ve saygı ile
evet elbette haklsınız, fikileri tartışalım
da isimlern benzerliği kargaşaya neden oldu, söylemek zorunda kaldım tartşma olmadan, uzlaşmacı yaklşırsk elbet daha ii anlaşrıız
Kur'an a bağlılık konusundaki hassasiyetiniz ve sadece fikirleri tartışmak konusundaki , güzel yaklaşımınızdan dolayı teşekkür eder, her iki cihanda Yüce Allah'ın yüzünüzü ak çıkarmasını dilerim.
Bu konuyu artık seninle müzakere etmemeye karar vermiş, kararıma yol açan tavrını da belirtmiştim. Müzakerenin bu noktasında o tavırdan uzak durduğunu görüyorum. Seni candan kutlarım.
Kimin görüşünden söz ettiği anlaşılsın diye beni ismen anmak zorunda kalan kardeşimizi uyarman ise "Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer," sözünü anımsattı bana. Her abartı gibi bunu da sevimli buldum ama rahat olmanızı da isterim. Lütfen adımı anın ama kişisel takılmayın.
Tamam?
hasanoktem Yazdı:
selam savaş1, selam ABCDF,
saygıyla
Bu iddiada hiçbir inandırıcılık yok. Açıklamaya çalışacağım. Ama önce, "salât"ın farziyetini hatırlatayım. Salât tıpkı oruç gibi, kısas gibi müminlerin üzerine yazılmıştır:
Salât müminlerin üzerine vakitli olarak yazılmıştır -İnne’s salâte kânet ale’l müminîne KİTABEN mevkûta (4:103)
Buna inanıyorsunız, değil mi. Müzakerenin gerekli mi gereksiz mi olduğu buna vereceğiniz cevaba bağlı. Yoık, salâtın farz olduğuna inanmıyorsanız bu müzakere gereksizdir; iletimin bundan sonrasını okumayın.
Salât farzdır. Barışta da farzdır savaşta da.
Nisa 102'deki uygulamalı izah gösteriyor ki savaşta en az 1 rekatlık salât, farz. Peki barışta en az kaç rekat salât farz? Müminler üzerlerine farz olan salâtı eda etmiş olmak için onu en az kaç rekat olarak kılmalılar?
Rekat sayısı belirsiz, dolayısıyla sınırsız bir salât farziyeti olur mu?
Savaşta kılınması farz olan kısaltlımış salâtı Yüce Allah Nisa 102'de neden 1 rekat olarak onaylıyor da 2 rekat olarak onaylamıyor?
1 rekatın tamamı 2 rekattır; bu kesin. Öte yandan 1 rekatın tamamı 3 rekat ta olabilir ama kesin değil, yalnızca olabilir. Çünkü 1 rekatın tamamı gibi 2 rekatın tamamı da 3 rekattır. Hangisinin tamamıdır 3 rekat?
Keyfîlikle kesinlik arasında seçim yapın. Keyfîliğin müminlere rekat sayısı sınırsız bir salât farziyeti yüklediğini görün. Ya da rekat sayısını birilerinin Allah adına yani rableşerek tesbit etmesini bekleyin.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma