Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
Aynı şeyi yapmayı burdada devam etmekten geri kalmamışsınız.Zan ve itham.
Kardeş size göre bir kadının ,kuran emrediyor bu Allahın emri diyerek ,hayatı boyunca tesettür zindanına mahkum edilmesi bir anlam ifade etmeyebilir.Öyleyse edenlerede karışmayın ,okusun anlasınlar.
Artık devir ahmet efendinin ,mehmet efendinin ,hocanın imamın fetvalarıyla değil kuran okuyarak kuranı anlama, ona göre amel etme devridir.
1200yıllık miskinliği üstümüzden atmanın kurtuluşa ermenin yolu burdan geçer.Dayatmacı yıldırıcı baskıcı din anlayışının devrini kapatacak yol kurandan ,kurana dönmekten geçer.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
tamam mesele yokozaman.ben kurandan yukarida yazdiklarimi anladim.over kanserli hic bir hastama operasyon onermeyecegim ve butun kadin hastalarima gozlerini korumalari icin kismalarini tavsiye edecegim .artik mealden ne anlarsam onu yapacagim.zaten doktoruz zekiyiz yani,benden daha iyi kim yorumlayabilirki kurani.hadi hayirlisi yasasin mantigim ... ve son bir samimi soru Allah icin cevab veriniz lutfen benim yaptigimla sizin yaptiginiz arasinda bir fark varmi
Savana yazdı: "Artık devir ahmet efendinin ,mehmet efendinin ,hocanın imamın
fetvalarıyla değil, Kuran okuyarak Kuranı anlama, ona göre amel etme
devridir.
1200 yıllık miskinliği üstümüzden atmanın kurtuluşa ermenin yolu
burdan geçer.Dayatmacı yıldırıcı baskıcı din anlayışının devrini
kapatacak yol Kurandan ,Kurana dönmekten geçer."
Melankoli yazdı:
"tamam mesele yokozaman.ben Kurandan yukarida yazdiklarimi anladim.over
kanserli hic bir hastama operasyon onermeyecegim ve butun kadin
hastalarima gozlerini korumalari icin kismalarini tavsiye edecegim
.artik mealden ne anlarsam onu yapacagim."
Eğer bu şekilde gerçekten kalbine danışarak anladıysan mesele yok.Çünkü Allaha hesabını kolay verirsin,çünkü aklını kullanıyorsun,rabbim seni mahcup etmez merak etme.
"zaten doktoruz zekiyiz
yani,benden daha iyi kim yorumlayabilirki Kurani.hadi hayirlisi yasasin
mantigim ... ve son bir samimi soru Allah icin cevab veriniz lutfen benim yaptigimla sizin yaptiginiz arasinda bir fark varmi?"
Yok dostum yok.Beynini kiraya vermediysen ve gerçekten beynini işletenlerden isen,niye sorun olsunki? ama ayetin içeriği ve öncesi-sonrası böyle değilse ve kitaptan sanalım diye böyle eğip büküyorsan veyl olsun sana ve çıkardığın sonuçlara..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Katılma Tarihi: 23 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 35
vallahı kardes yazmayayım dedım ama....abdullah kardes sana bır sorum var sence kadın zınet degılmıdır .........???????? sızler nasıl bır hataya bataklıga sapmıssınız....sıze baska bır soru daha sorayım kurana baktıgımız zaman rabbım allah yolunda cıhat edenlerın oturanlardan ustun oldugunu bızlere bıldırıyor....ya rakadaslar bu gun dunyanın neresınde olursa olsun ırak afganıstan cecenıstan bosna vs vs vs vs buralarda savasan musluman mucahıtlerın hepsı ......tanıdıklarım dahıl.....ya sızın bu sacmaladıklarınızın hıcbırını anlatmıyordu.....sızler kuranı bu kadar ıyı anlıyorsanız nıcın cıhad etmıyorsunuz kafırlerle......ıste buna cevap verın bakalım.....bu kadar allah ıcın ken dı canlarını feda edenler goremedıler ....sızler gordunuz degılmı vallahı allahdan korkun.....allah sıze hıdayet versın .....bu kadar sacmalıyorsunuzya hayret dogrusu....
msn adresımı verıyorum...gercekten allah rızası ıcın konusacak ılımle sohbet edecek hakkı ogrenmek ısteyen kardeslerımız varsa msn adresımı verıyorum.....ınsaallah kım varsa konusmak ısteyen onunla konusurum varsa delılınız...buyrun ınsaallah abdullah kardes ozellıkle sen le konusalım ı nsaallah
imam_buhari@hotmail.com
__________________ BEN MUSLUMANIM DEYIPTE ALLAHIN AYETLERINI YAYANLARDAN DAHA GUZEL KIM OLABILIR ?
Katılma Tarihi: 25 mart 2007 Yer: Trinidad and Tobago Gönderilenler: 5
Örtünme , kendini çokluk içinde gizleme örtme, takvayı , hayayı örtü olarak kendine seçerek bilincini menfi nazarlardan gelebilecek negatif enerjiden ,yada kendi pozitif enerjisinin kaybından korunma gibi genel manalarından ziyade cinsellik le ilgili yönü tartışma konusu olmakta merak edilmektedir . Dişilik ve erkeklik gibi vasıflar varlığın cinselliğiyle bedenselliğiyle ilgili vasıflardır, bilincin dişiliği ve erkekliği söz konusu değildir. &nb sp; Örtününüz emri ; öncelikle kendini henüz kadın veya erkek bilme halinden kurtulamamış bireyler İçin gerekli ve zorunludur kendini insan olarak bilmek tanımak kadın ve erkek olarak bilme nin üstünde bir bilinç halidir. ’’ Örtününüz ‘’ demek kendini dişi ve erkek olarak bilmeyi arka plana atınız siz erkek ve dişi değil bunların üstünde bir varlıksınız bunlar bedene atfedilen vasıflardır siz beden değilsiniz insan sınız onun için bu vasıflarınızı erkek ve dişiliğinizi ön plana çıkartmayın göstermeyin gizleyin demektir.
Kendini bir erkek bir dişi olarak bilme hali sizde mevcut olduğu sürece bedensellikden kurtulmak mümkün değildir. örtünen kadın veya erkek lisanı haliyle demektedirki ; ben beden değilim beni asıl varlığımla görün insanlığımı kişiliğimi görün demektedir. Tabiki buda taklidle olmayacak , hem örtünüp hemde hala kendini dişi veya erkek olarak gören takliden örtünmektedir amacına ulaşmamıştır örtünmede ve bütün islamın emirlerinde de amaç; bedensellikten kurtulmak kendini bilinç varlık (insan ) olarak tanımak esastır.
Kadın ve tesettür
Şu başörtüsü işi böylesine sulandırılmamalıydı. Bir şey maksadından soyutlanarak algılanırsa olacağı budur. Bunda en büyük suç, tesettürü kadının kişiliğini öne çıkaran bir onur değil de erkeği kadından koruyan bir emir olarak algılayan geleneğimizin ve gelenekle şartlanmış kafalarındır.
1. Din insan içindir.
2. Dolayısıyla, tüm dini emir ve yasaklar Allah’ın değil, insanın faydası içindir.
3. İşte bu yüzden, tüm dini emir ve yasaklar uygulanırken, onu uygulayan insanın bundan elde ettiği faydayı (neticeyi ) iyi bilmesi gerekir. Bu neticeyi bilerek emre uymak, insanı “tatmin eder” ve imanı “sorumluluk bilincine” dönüştürür.
4. Bunun için de ilahi mesajı ve buyrukları maksadını gözeterek okumak şarttır. Çünkü Allah amaçsız düzenleme yapmaz, hikmetsiz iş buyurmaz.
Peki tesettür emrinin maksadı nedir?
Bu sorunun cevabını verebilmek için tesettürü emreden ayet olan Ahzab 59. ayetin devamındaki “onların tanınmaları için en uygun olun budur” ibaresi üzerinde yoğunlaşmak şart. Burada altı çizilen kadın kimliğinin hicab (örtülmesi gereken ) yönü ilk saldırıya uğrayan noktadır.
Aslında “hicab” sorunun anahtar kavramı. Hicabı “baş örtüsüne” indirgemek yanlış bir kere. Bizde böyle bir şey var. Hatta hicabı baş değil beden örtüsüne indirgemek. Kur’an’ın yaklaşımına kıyasla yanlış bir anlamadır. Çünkü Kur’an takva örtüsünü ön plana çıkarıyor. “Takva elbisesi, işte budur en önemlisi!” (7.26) Yani, bedenin tesettürü takva örtüsünden, bilincin (kalbi korumanın ) ve zihnin tesettüründen ayrı değerlendirilmemelidir.
Hicab; ( örtünme ) kimlik ve kişiliği öne çıkarmak için
Öncelikle, Kur’an’ın böyle bir bütüncül bakış açısı olduğunu görmekteyiz. Bedenin tesettürünü, zihnin ve kalbin tesettüründen ayrı düşündüğümüz zaman Kur’an’ın bütüncül bakış açısını parçalamış oluruz. Ahzab 59’da geçen ‘li yu’rafne’ (tanınmaları için), bu tek kelime, Arap dilinde, kendi içinde tamamlanmış bir cümledir. Bu tanınmaları için bir gerekçedir. Yani ‘ Bu emri niçin verdin Ya Rabbi?’ diyene bir cevaptır. Cevapta iki gerekçe var, iffetli olarak kalmaları ve tanınmaları için. Ama asıl vurgu yapılması gereken kavram, bu ‘tanınmak’ kavramıdır, “li yu’rafne.” Tanınmak , bilinmek ama nasıl tanınmak ; asıl tanınılması bilinmesi gereken şekilde tanınmak aslından başka türlü tanınmanın bilinmenin önüne geçmek.
Bu kavramın kök kelimesi ‘arafe’dir. ‘Arafe’ anlam alanı ile düşündüğümüzde, bilme bilinme tanınma kavramları karşımıza çıkar. Bu hem bir bilince tekabül eder, hem de bir kimliğe tekabül eder. Dolayısıyla buradaki tanınmak sıradan bir “görünce bilmek fark etmek” değildir. Buradaki tanınmak, çok daha derin ve kendi bağlamı içerisinde sıradan basit bir ayırdetmeden öte bir kimlik, bir kişilik, bir bilinç, bir şahsiyet vurgusudur.
Dolayısıyla bu ayet ve tesettürle ilgili diğer ayetlerdeki örtünme emrinin temelini kadının dişiliğini değil KİŞİLİĞİNİ şeffaflaştırmak görünür kılmak kişiliğini öne çıkarmak için bedenini örtmek teşkil eder. Kadının kişiliğini şeffaflaştırmak için tanınmak anlamı sıkıştırılmış (zipli) bir ifadedir ki, zaten Kur’an’ın dili sıkıştırılmış bir dildir. İcaz buna denir, Kur’an’ın icazını çözdüğümüzde doğal ve zorunlu biçimde o sıkıştırılmış ifadenin bize daha farklı bir kelime grubu ile yansıması şarttır. Yani aradaki boşlukları doldurmamız gerekir. Onun için “li yu’rafne” ibaresini açarak anlamaya çalışırsak, bu tamamen “kişiliğini şeffaflaştırmak için bedenini örtmek” anlamına gelir.
“Kişilik”le “ dişilik” arasında kadın ;
Bu, tarihte kadına yapılmış en büyük ikramdır. İnsanların önüne çıkaracak bir erdemi, bir kimliği, bir kişiliği bulunmayan bir kadın ille de farkedilmek istiyorsa, insanlara “dişiliğini” gösterecektir; kişiliği yerine dişiliğini. Yani tesettürü emreden Kur’an’ın kadına verdiği açık mesaj şudur: Dişiliğinizle kendinizi görünür kılmak yerine kişiliğinizle/şahsiyetinizle erkek egemen dünyada hak ettiğiniz saygın yeri alın. Onun için tesettür, kadının insan kimliğini teninin önüne koymak demektir.
Tesettür emri, ancak bu yaklaşımla doğru anlaşılabilir. Tesettüre karşı çıkanlar, bilerek veya bilmeyerek kadını kimliksiz ve kişiliksiz yapmak isteyenler, onun teninden haksız kazanç sağlamak isteyen, onu metalaştıran, onu hep edilgen ve zevkine hitap eden bir nesne olarak görmek isteyenlerdir.
Neden böyle isterler? Dikkat ederseniz, kadını kimliksiz ve kişiliksiz görmek isteyenlerin hemen hemen tamamına yakını nefsine kul olmuş erkeklerdir. Neden? Çünkü kimliksiz bir kadının bedenini, estetiğini daha çabuk istismar edebilirler, örseleyebilirler, ondan yararlanabilirler. O sebeple kadının örtüsüne yönelik her düşmanlık, farkında olunsun ya da olunmasın, şuuraltında aslında kadının bedenini istismara açmak isteğinden başka bir şey değildir.
Sonuç : Modern kadın, dişiliği erkekler tarafından tepe tepe sömürülmek amacıyla kişiliği yok edilen kadındır. Eğer Müslüman kadın, tesettürü kişiliğin öne çıkarılması için dişiliğin örtülmesi olarak görmeyip, onu dişiliğini öne çıkarmanın bir aracı kılıyorsa, o tesettür tesettür değildir.
Selam kardeş, Kuranda açıkça yer almayan örtünme hakkında subjektif değerlendirmeler yapmışsın.Dişiliği değil de kişiliği ön plana çıkartmanın örtüden başka yolu yokmu sizce? Peki insanlığını değil de erkekliğini ön plana çıkaran erkek-insancıklar ne olacak? Gelin hep birlikte kişileri örtünme yada açılma konusunda yönlendirme yapmadan önce insan olmanın olmazsa olmaz ilkeleri üzerinde anlaşma yapalım.Bakın o zaman ortaya çıkan kişilik mi yoksa dişilik midir? Erkeklikmidir? insanlıkmıdır belli olur vesselam.
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Katılma Tarihi: 25 mart 2007 Yer: Trinidad and Tobago Gönderilenler: 5
iblissavar Yazdı:
Selam kardeş, Kuranda açıkça yer almayan örtünme hakkında subjektif değerlendirmeler yapmışsın.Dişiliği değil de kişiliği ön plana çıkartmanın örtüden başka yolu yokmu sizce? Peki insanlığını değil de erkekliğini ön plana çıkaran erkek-insancıklar ne olacak? Gelin hep birlikte kişileri örtünme yada açılma konusunda yönlendirme yapmadan önce insan olmanın olmazsa olmaz ilkeleri üzerinde anlaşma yapalım.Bakın o zaman ortaya çıkan kişilik mi yoksa dişilik midir? Erkeklikmidir? insanlıkmıdır belli olur vesselam.
Merhaba Dostum Bu Beyanat ben'de olan bir bilgi idi sizlerin düşüncelerini almak için form'a bıraktım Benim Örtünme ile ve Baş örtüsü ile alakalı şüpelerim yok....Zaten İnsan ismi ile hitab edilmiş olana ulaşılmadan Allah'ın Zatına da Ulaşmak Mümkün değil Bu 'Da baş örtüsü veyahut giyim kuşamlada alakalı değil Bilen bilir Bilmeyen nerden bilsin...
Katılma Tarihi: 06 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1
herkese selamun aleyküm bu ilkmesajım bu forumda
ilk mesajımın bu konuyla alakalı olmasına dikkat ettim..malesef ülkemizde bu konu ile ilgili herşey herkes 3 maymunu oynuyor..bişeyler yapmaya çalışanlardan Allah razı olsun..sizin gibi
__________________ önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur.
ilk mesajımın bu konuyla alakalı olmasına dikkat ettim..malesef ülkemizde bu konu ile ilgili herşey herkes 3 maymunu oynuyor..bişeyler yapmaya çalışanlardan Allah razı olsun..sizin gibi
Aleyküm Selam! Tan83 Kardeş, Hoşgeldin
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma