Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Dermanbeg Yazdı:
Kuran'da ne kadar kavram varsa bunları bozma işlemi son nebi yaşarken başlamış ve daha sonra tüm kavramların içi boşaltılarak hepsi şeytanın desteğiyle yeniden yapılandırılmış.Şimdi Kuran İslamına talip olan her kişi bu gerçeği bilerek kitap ile buluşmalı yoksa iki de bir "şuda mı farklı! buda mı Kuranda yok!şunu tartışmak gereksiz vs vs" masallarıyla kendini kandırmasın.Ve herkes Kuranın şokuna kendini hazır tutsun. |
|
|
Değerli Derbanbeg kardeşim,Allah razı olsun senden.
ve evet bu konu çok önemli o kadar ki;Bu bozulma sürecinin getirdikleri adeta dine kaynamış durumda ve bu kaynama o kadar ki Kuran mealleri bile bundan nerdeyse tamamen etkilenmişler..çokta kolay değil şu zihinlerdeki dogmaları yerle bir etmek,
misal ben Kuranda namazın olmadığını diğerleri bağırarak söylemelerine rağmen ancak fark edebildim..ve şimdi bazen sıkıntı çekiyorum yoksa ben dini bozan ve yerin yedi kat dibine yollanması gereken bir adam mıyım diye de düşünmeden edemiyorum..ancak tekrar kurana bakıyorum bu seferde Kuranın beni desteklediğini görüyorum..elbet kendimce..
ve Hayrullah kardeşim,birşey Kuranda yoksa yoktur..ben bunu yapıyorum çünkü din adına denirse bu külli yanlış..gelenekler,zamanın getirdikleri ve önümüze koyduğu entrikalar dümenler sebebiyle Allahın dininin anşılmasında zorlanıyoruz demekteyiz..ben salatı şubesi ritüelin açılımı ve hizip asabiyeti adlı yazılarımda ''parçalanmayın ayrılmayın,tek gerçekte bulıuşalım demiştim zaten..
bu gerçek Allahı anmak ise onun çevresinde toplanalım ne sen secde ve ruku etmedin deme nede ben neden ettin demeyeyim..
sağlıcakla
|