Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Safbilgi,
Lafa gelince bu Kur'an kendi kendini açıklayan kitaptır onun dışında hiç bir hadise ve benzeri kaynağa ihtiyaç yoktur derken kendi ipe sapa gelmez beşer saçmalıklarımızı Allaha maletmekten nedense hiç çekinmiyoruz.Haniflik demek sizin lugatınızda geleneği tümden yıkıp,yeni baştan bir din inşa etmek mi.Belki zamanla manevi olarak kalbinizde yıktığınız kabeye alternatif bir yapı daha getirebilir veya işaret edebilirsiniz.
Kur'anmı kendi kendini açıklıyor yoksa Kur'an adına kendini sınırsız yetkiyle konuşmaya yetkili kılan birilerimi Kur'anı açıklıyor.Ben şahsen sizlerin söylediklerinin hiçbirinin Kur'anın açıklaması olarak göremiyorum.
Ayettede dendiği gibi yoksa elinizde başka bir kitapmı varda ondanmı hüküm veriyorsunuz...
Senin özünde iyiniyetli biri olduğunu düşünüyorum tıpkı ben gibi duygusal bir yapın var ve kalbin sevgiyle dolu ama lütfen safsatacıların peşinde kuyruk olma,şeyhlerin,yalancı peygamberlerin arkasından gidenlere kızarken benzeri durumu sen yapma bunuda bir dost,bir kardeş tavsiyesi/uyarısı olarak gör tabii eğer nefsine ağır gelmeyecekse...
Semazen'in mevlanaya sempatisi varmı bilmiyorum ama buradan çok riskli bir itirafta bulunmak istiyorum.Mevlanının öğretisini neredeyse hiç bilmem ama o ney sesine o mevlevileirn sema gösterisine gerçekten hayranım ve bir gün bende kısmet olursa denemek isterim.Belide bu sözlerimden sonra bana olan sempatinde sona erdi kimbilir...
Ama unutma sana hala inanıyorum....
Benf ve benzeri gibilerin ise bu dinle uzaktan yakından alakası olmadığını düşünüyorum.Lütfen dikkatli ol.Hepimiz kuluz,her birimiz nefs taşıyoruz,kimseye bu kadar güvenme derim naçizane...
Sevgilerimle
|