Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
7/175- Onlara kendisine ayetlerimizi verdiğimiz kişinin haberini anlat. O, bundan sıyrılıp-uzaklaşmış, şeytan onu peşine takmıştı. O da sonunda azgınlardan olmuştu.
176- Eğer Biz dileseydik, onu bununla yükseltirdik. Ama o yere meyletti (veya yere saplandı), hevasına uydu. Onun durumu, üstüne varsan dilini sarkıtıp soluyan, kendi başına bıraksan dilini sarkıtıp soluyan köpeğin durumu gibidir. İşte ayetlerimizi yalanlayan topluluğun durumu böyledir. Artık gerçek haberi onlara aktar. Ki düşünsünler.
177- Ayetlerimizi yalanlayanlar ve yalnızca kendi nefislerine zulmedenlerin örneği ne kötüdür.
SELAM ADALET
GAYET UYGUN AYETLERİ SEÇMİŞSIN,
ŞEYHLİK İDDASINDA OLANLARI ŞEYTAN ÖNCE KİBİRLE VE NEFSİ İNSANİ ARZULARLA KANDIRIR...
Aile albümünden aldığı bir fotoğrafla babasını vurmaya çalışmasını...
Yadırgamamalıyız. "Bu nasıl evlat" falan dememeliyiz.
Unutmamalıyız: "Adanmışlık duygusu" adamı afallatır. Uyku ile uyanıklık arası bir yerdir burası.
Bu tür adamlar kendilerinin öyle kutlu bir yerde olduklarını düşünürler ki, artık o yerde ana da satılır, baba da...
* * *
Diyelim ki, Oktar’ı yakasından tutup uyanması için sarstınız.
Dediniz ki: "Oktar! Sen ne biçim Müslümansın? Açık ayet var, anaya babaya öf bile denmeyecek. Sen neler yapıyorsun böyle oğlum?"
Oktar zerre kadar sarsılmayacaktır.
Çünkü "kesin inançlı", teoriyi baştan kendine göre yorumlar ve inancının ucunu bu doğrultuda sivriltir.
Diyelim ki Oktar’ı başka bir açıdan bir kez daha sarsmayı denediniz.
Dediniz ki: "Oktar oğlum... Diyelim ki annen ve baban sana haksızlık yaptı. İnsan hiç aile mahremiyetini ortaya döker mi? Bırak Müslümanlığı bu insanlığa sığar mı?"
Hiç boşuna yorulmayın. Bunun da bir etkisi olmayacaktır.
Çünkü tuhaf bir paradoks vardır işin içinde:
İnancın kesinliği arttıkça insanlıktan da uzaklaşma dozajı artar.
Kısacası "Allah, Cevat Babuna’ya ve eşine sabır versin" demekten başka çare yok gibidir.(AHMET HAKAN)
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Katılma Tarihi: 15 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 340
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Dediniz ki: "Oktar! Sen ne biçim Müslümansın? Açık ayet var, anaya babaya öf bile denmeyecek. Sen neler yapıyorsun böyle oğlum?"
Oktar zerre kadar sarsılmayacaktır.
Çünkü "kesin inançlı", teoriyi baştan kendine göre yorumlar ve inancının ucunu bu doğrultuda sivriltir.
Ahmet Hakan döktürmüşte.. Şirksiz, Putsuz patikamızda biz de birer "kesin inançlı" larız. Ana-Babamıza hürmetli saygılıyız. Ta ki İnancımız sözkonusu olasıya kadar.
__________________ "Bak işte günler!Biz onları insanlar arasında dolandırır dururuz. Allah bu sayede iman edenleri bilecek, sizden tanıklar edinecektir."3:140
--BLOG--
Adnan Oktarın tüm kitaplarını müridleri yazıyor bu da yetmezmiş gibi onun için her türlü hizmetçiliği yapıyorlar, yetmedi çalışıp para kazanıyorlar, bahçesini suluyorlar, sabahlara kadar ağaç dikiyorlar bütün bunların üstüne onun adına çapkınlık yapıp buna da tebliğ diyorlar o da oturduğu yerde gelen kızlara asılarak imana gelmeleri için çalışıyor ve tüm bu gerçekleri bilerek onun mehdi olduğunu iddia ediyorlar buna da delil olarak kendi yazdıkları kitapları ve saçma sapan şeyleri gösteriyorlar. Kendi yarattıkları puta tapıyorlar. Bu kişilerden uzak durmak yapılacak en doğru şey ve bence aileler reddi miras yapmalı parayı kesmeli bakalım o zaman adnan oktar çocuklarına bu kadar yapışacak mı, o iğrenç şekilsiz vücudunu versace ve ferreyle sarmasını sağlayan saf müridlerinin parası onun için çok değerli. Ayrıca tüm kadın müridlerle ilişkisi var hatta evlilerle de o birlikte oluyor kocaları sadece bir örtü. Onun müridi olan kızların aileleri bunu da bilerek kızlarını bence kurtarmalı orda sapık bir hayat yaşanıyor.
Burada şahıslardan ziyade fikirler tartışıldığı için,lütfen onlarla ilgili somut kanıtları olmayan şeyleri buraya taşımayın.Varsa açık delilleriniz onları gündeme getirin vesselam.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Cevat Babuna’nın
demeçlerinden anlıyorum ki çaresizlik, Harun Yahya ’yı ( bu kişi gazetelerdeki
kitap, cd ilanlarına bakılırsa Adnan Oktar ) metafizik kuvvetleri olan normal
üstü biriymiş gibi görmesine sebep oluyor. “Metafizik bir kuvvet” yahut etkisi
yıllarca sürecek bir “hipnoz” kulağa mantıklı gelmiyor. Harun Yahya’nın
kitaplarındaki kısa biyografisinde felsefe mezunu olduğu söyleniyor ( eğer
doğruysa !).Hadi diyelim o felsefeci,
mantık oyunlarını iyi biliyor hatta kimsenin yapamadığı hipnozları yapıyor! Ya
diğer tarikat liderlerinin aynı konudaki beceriklilikleri nereden geliyor?
Eski işyerimde
çalışan bir İngiliz vardı. Müslüman oluyorum diye bir cemaate kapılmış;
yaşadığı yeri (İngiltere) terk ettiği gibi adını bile değiştirmişti. İsmi
Stevenson (veya buna benzer bir şey) iken Abdullah’a çevirmişti. Kendisine anne
babasının bu durumdan ne kadar çok üzüntü duymuş olabileceklerini
hatırlattığımda bana “...e ben müslüman oldum...” demişti. Acaba bu arkadaş
sadece müslüman mı olmuştu yoksa beraberinde başka bir şey daha mı? Ananın,
babanın verdiği ismi değiştirmenin müslüman olmakla ne ilgisi var?Tuhaf! Cat Stevens da aynı hataya düşmüştü.
Bütün bunlarda örfün, geleneğin yarattığı dinden bir türlü sıyrılamamanın ve
alt yapısızlığın etkisi büyük diye düşünüyorum.
Bir tarafta tam
bir inançsızlık bir tarafta da uydurmaların, geleneğin, örfün oluşturduğu
aslından çok farklı bir inanç. Tam bir inançsızlık zor olsa gerek ki
inançsızlıktan ziyade dünya, çarpık inançlılarla dolu. İnsan yaşlanmaya
başlayınca bir şeylerin ters gittiğini anlıyor. Maddenin her şey olmadığı
manevi bir şeylerin olması gerektiğini düşünüyor. ( Elbette bu örnek herkes
için geçerli değildir. Çarpıcı olması açısından bu örneği seçmiş bulunuyorum. )
Yavaş yavaş maneviyata yönelmeye başlıyor. Fakat hali hazırdaki maneviyat
akılla, mantıkla aldığı eğitimle, yaşam tarzıve daha birçok şeyle uyumlu değil. Bu sefer yeniden inançsızlığa
meylediyor. Bir süre sonra gene aynı boşluk; tekrar maneviyata... İşte böyle
gelgitler sırasında bir bakıyor ki biraz daha modern (bundan kastım birazdan
anlaşılacak) bir inanç modeli sunan bir gurup (“grup” değil arkadaşlar maalesef
bu saçmalık Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne de girdi.) la karşılaşınca ona öyle
sıkı sarılıyorlar ki Cat Stevens’lar, Babuna’lar ortaya çıkıyor.
Yani, anlatmaya
çalıştığım: “eğer ölümlü isen hiçbir şeyin gerçekte sana ait olmadığı” gerçeği
dank ettiğinde insanların alt yapıları olmadığı için apar topar ve var güçleri
ile kötünün iyisine (biraz daha modern dediğim bu) yapışıyor olmaları.Benim, Babuna haberinde gördüğüm tablo
bu.
Kendini iğreti
dünya hayatına kaptırmış bir şeyh ve onu körü körüne takip eden “ne oldum”
müritler...
__________________ ZUHRUF 43 : Sen, sana vahydilene sımsıkı sarıl! Hiç kuşkusuz, sen, dosdoğru bir yol üzerindesin. ZUHRUF 44 : Bu Kuran, sana ve toplumuna elbetteki bir uyarı ve öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma