Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam savaş
nur31deki zinetler kadının zinet yerleri değil kadının taktığı zinetler takılardır.yasaklanan kadını korumak amaçlı zinet teşhirciliğidir.Orada ayakları yere vurunca belli olcak olan kadının taktığı takı halhaldır.
Bir kadın mini etek giyince neden erkekler bakar demişsiniz.Bu toplumun değer yargıları ve kültürüyle ilişikli cevapladırılması gereken bir sorudur.Avrupanın bir kentinde bikini altınada süper mini şort giyip sokakta gezenler var ama bir kişi dönüp bakmıyor.Yada afrikanın bir kabilesinde ulusal giyisileri kadının göğüslerini açıkta bırakır vaziyette ve burdada bu şekilde giyim tacize davet olarak algılanmıyor.Toplum bize nasıl öğrettiyse bakış açımızda ona göre şekilleniyor.
Eğer o toplum kadının bacaklarını kollarını saçını boynunu göbeğini avret yeri sayıp açılması günah olan yer iffetli olmanın kıstası olarak öğretmişse o kadın mini etek giyince elbette etrafındakiler ona bakar ve bunu yaparkende kendilerini bakmakta haklı olarak görürler.Suçlu kadındır oralarını açıp teşhir edip göstermiştir.
Bacaklar kadına göre yürüme organı ama o topluma göre avret yeridir.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Yani siz denize mayo ile girilir,çıplaklar kampı olmazmı demek istiyorsunuz Ayetler ışığında. Eskilerin güzel bir deyimi vardır ' Gülerim kedinin çamaşır yıkamasına ' derler
Buyrun siz kurana göre yazında mayo giyilemez"i hangi ayete göre söylüyorsunuz onu görelim öğrenelim sayenizde Demişsiniz.
Konu: Ailem ile denize Başlığında fikrimi söyledim.Bu konalarda hep yuvarlak konuşulduğunu,müslümanlık konularında mangalda kül bırakmayanlar-ben dahil- fikir üretmiyorlar üretilenlerde kurani olmayıp uyduruk şeyler olduğunu söyleyebilirim.
Zekeriya Beyaz hoca sizin gibi, Hayrettin Karaman hoca da Savaş 1 gibi düşünüyor.
Selam efrayim
Yaptığım açıklamalara kurani olmamış şeklinde yorum getirdiğiniz için buyrun yazında mayoyla neden denize giremiyormuşuz öğrenelim dedim
Çıplaklar kampı olamaz demek istemiyorum olmaz diyorum.Aslında ben demiyorum bir önceki iletimde yazmış olduğum ayetler diyor.Cinsel organlarınızı koruyun, çıplakken odanıza aile bireylerinden dahi olsa kimsenin girmesine izin vermeyin ,çirkin yerlerinizi örtmek için indirilen giyisi
bahsini ettiğiniz hocalarında düşünceleri açıkcası beni hiç ilgilendirmiyor.Herkes kurandan anlayıp amel ettiğiyle hesap verecek benim anladığım ve gördüğüm budur
Pavyonda şarkı söyleyen bir kadın tesettürle şarkısını söylerse kadını durumu nekadar değişirse,Plajdaki mayo- haşema durumu aynı noktaya uzanıyor diye düşünüyorum. Hatta daha tarik edici.
selam, savana görüslerinize katilmakdayim, epey yardimci olmakdasiniz,düsünüyorumda, Allah denizleri de bosuna yaratmamisdir diye, kullarim, faydalansin. Avret yerleri belli ölcüler olduguna göre,bu yerleri kapatip,denize girilebilir diye düsünüyorum. Ayrica Almanyada yüzme kursali veriyorlar,mesala ben kiz erkek karisik bir ortamda, yüzmeyi ögrendim,okul zamanimda. Ayrica ozamanlar duydugum ve okudugum da sunlar di,mesala:peygamber efendimiz buyurmuslar ki, yüzme ögrenin vs. Ayrica bir sorum daha var Avret yerleri deyinca, (hocalar)bizlere göbek kisman dan diz kapakalrina kadar diye,ögretmislerdi. dogrumu ögrenmisiz? Bilgeriniz icin Allah razi olsun.
Mayonun toplumumuzda meşrulaşrıtılcak yanı hiçbir şekilde yoktur
Kadnın ayakkabı topuğundan dahi tahrik olan bir ülkede, mayonun giyilmesinin serbestliğinden söz edilemez
vesselam ......
.
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Selam savaş
Bunu toplumsal değerlere göre söylüyorsanız haklı olabilirsiniz.Ama kuranda emredilene göre söylüyorsanız gerekçesini ve hangi ayetler ışığında söylediğinizide bilmek isityorum
selamün aleyküm,
bu yaz ailem ile denize gitmeyi düsünüyorduk,
dinimize göre nasil davranmamiz gerekiyor,bilhassa giyim,
nasil olmasi gerekiyor??
Dinimiz de yüzmek nasil olmali?
Allah rizasi icin cevaplarinizi bekliyorum.
selam muhsin,devir öyle bozuldu ki artık denizler insanlara geliyor..
bir denize gitmek hem seni hem aileni gidenleri ruhsal olarak
onarır..yani evde tıkılı kalmış olanlar biraz nefes alırlar..bu açıdan
çok güzel..
kötüsü ise plajlarda erkeğin kadının karışık olması..bu kötü..
ayrı olsa sen bu tarafta o ise diğer tarafta insan keyif bile alamaz..akıllar hep birbirinde..
bence en iyisi kadınların deniz kenarına oturup ayaklarını suya
sokmaları zaten ufaklıklar varsa onların gözleri de hep onlarda
olacaktır..ufaklıkların neşelenmesi zaten onlarıda mutlu edecektir..
erkeklerde nasıl yüzerse yüzsün..
valla benim kafa böyle ne yapayım..eğer hanım denize girmek isterse girsin ama elbiseyle..başka türlü izin yok..
zalimden de beter..özzalim
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma