Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sayın mindar,
Bu sorun sosyolojik.
Kadın erkek ayrımı yapmanın hiçbir manası yok.
Elbetteki günlük hayatta kadınların biyolojik olarak etkilemeyecek makul giysiler giymeleri mantıklı. Allahın istediği bu. Bunun için çarşaf, tesettür , eşarp. Bunlar gereksiz.
Kadın mal değildir. Kadın erkek eşittir dedik.
Sizler sanırım bazı sosyolojik duvarları aşamıyorsunuz. Kafanızdaki kadın şablonu islami falan değil örfi. Arap geleneklerini, din sanıyorsunuz.Size yüzyıllardır arap anlayışları din diye şırınga edildi. İnsanlar modern şekilde de Allahın isteklerine uygun yaşar. Ama Türk insanının beyni buna hazır değil.
Sizlerin sıkıntılarını biliyorum. O yollardan geçtim. Sorunun Arab gelenekleri olduğunu anladım ve o zihniyetleri hayatımdan çıkardım. Gelenekçi hassasiyetlerinizi, dini zannediyorsunuz. Alakası yok.
Bakara 214 ü vermişsin. Ben bir iki yazı öncesi ne demişim. Kadere inanıyorum. Allah bizi çeşitli şekillerde deniyor. Sosyal olaylar, Matematik kesinliğe sahip değil. Kadere inanıyorum demişim.
Ahzap 59 un manası cariye gibi giyinmeyinki azgın erkekler size sataşmasın dır. O zaman cariyeyi rahatsız etmek sıradan bir olaydı.
Sizler kadına baskıyı din, islam falan sanıyorsunuz. Sizin yetişme tarzınız, bulunduğunuz sosyolojik ortamlar falan getiriyor bu sorunları.
Akıllı isen bu imtihanları geçmek kolay. Ama insanların aklı geleneksel akıl. Ben beş vakit camiye giden, elinden mübinli yasin düşürmeyen ama dinin temeliyle ilgili en ufak bir bilgi sahibi olmayan vesveseli , korkak insanlar tanıyorum.
Bazen tartışırken arkadaş sen şunları şunları yapıyorsun, iman ediyorsun, ibadet ediyorsun da nasıl böyle vesvese, kuruntu içinde yaşıyorsun diyorum. Tabi bilinçli dini bilgi yok. Bilinçli iman yok.
Adam bana kazık atıyor. Ticarettir diyor.
Adam zina yapıyor. Dini nikahtır diyor.
Adam ibadet ediyor. Kurutudan ruhi hastalıklara yakalanıyor.
Geçiniz bunları.
Lütfen Kadını da insan kabul edin ve Böyle anti modern Arap gelenekleri yaklaşımları ile bana gelmeyin.
İslam aleminin en büyük sıkıntısı Türkiye de dahil bütün İslam ülkeleri feodal. Sosyolojik olarak feodal ortamda uygulanan bu dinin mensuplarının tek kurtuluşu feodal olmayan bir ülkenin İslamı kabul etmesidir. O zaman neyin ne olduğunu daha iyi anlarsınız. Doğru yorum neymiş görürsünüz.
Yoksa daha doğru dürüst endüstri toplumuna bile varamamış bu ülkelerin, tarım toplumu anlayışları ile geleneksel İslama devam etmesi kaçınılmazdır.
Yoksa ben neyi anlatıyorum ki. Ben bir şarkı söylüyorum, tamburam alakasız bir melodi çalıyor.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|