Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bismillahirrahmanirrahim..
Alperen kavram karmaşası mı oluyor ? Allahın dinin üstün olması farklıdır Allahın dininin üstün kılınması farklıdır..değil mi ? Ayet açık Bütün dinlerden üstün kılmak üzere değil mi ??
Şu durumda üstün olan din neden üstün olmamış kafiyeli bir anlatım..Şöyle açayım Evet amenna ve sadakna din üstündür hemfikiriz..
Peki o üstün din (ki sizce haniflik ile sirket dini veyahut muslumanlık dini farklı) neden üstün durumda değil..Bir olgu olarak üstün lakin sizin anlayışınıza göre arzın üzerinde üstün kılınmış değil bu değil mi birader fikriyatınız ?
Yani birader kesin cevap versene bana Demişsin ki ''Kur’andaki Din’de haniflik mevcuttur''
bu değil mi en kesin önermeniz buradan bir çok mana çıkar
1-Diğer dinler kurandışıdır
2-Anayasaya aykırı yasalar yasadışıdır (anlarsın sen)
3-Kuranda bulunmayan hükümler üzerine kurulan din veyahut usuller yanlıştır..Dindışıdıır reddedilir..
bu benim çıkarımlarım..Bu halde birader benim sorularıma tam cevap ver Alperen demiş :
Allah’ın Sünneti bu. Son Resulü ile Furkanı göndermiş. Doğruyu eğriyi kitabında söylemiş. Dünyanın tümünde yanlışlıklar var. Senin mantığına göre bunların sorumlusu da Allah.
Kendi yamukluklarımızı Allah’a fatura etmeyi bırakalım.
Birader itikati konulardaki ayrılışlar Kuranın inmesinden çok sonra meydana geliyor..Bu halde Resulu ve furkanı ileriye sürmek mantıken aykırı..
İkincisi dünyanın aykırılıkları bizi alakadar etmez ki ayetlerde sabit değil mi kafirlerin durumu..
Hepimiz Allah'a peygamberlerine kitablarına yani iman esaslarına uymuş isek ki siz de bunu iddia ediyorsunuz bizde o halde dünyanın yanlışklıkları bizi alakadar etmez bir misalle :
Elmanın tadını bilmeyen nasıl yetiştiğini bilmeyen görmeyen birinden elma tarifi istenmez..
Elmalar neden sarı kırmızı yeşil ayrılıyor diye sorulmaz..Sorulacağını iddia eden var mı ?
Şu halde biz kendi durumumuzdan mesuluz bana demagog diyorsun lakin şayet ben demogogsam (!) senin bu yaptığın ne ??
Kuran bize yeter mantığı var birader bu forumda ve sizin zihniyetinizde neden politika değişir gibi oldun ki ? şayet Kuran dışı oluşumları kısmi olarak kabulleniriz kurana uyana evet gerisine hayır mantığı
1-Riyakarlığın en büyük tablosu budur..
2-Bunca insan da riyakar oluyor zira şirket dininin mensupları kurana uyanıda uymuyanı da kabul etmişler..
3-Bu mantıkı olarak yanlıştır..Tutarsızlık arzeden şeylerin temel olmayacağını savunan sizsiniz..O halde siz neden tutarsızlığı metod ediniyorsunuz Furkanı referans ediniyoruz diyorsun kalanı çöpe değil mi birader ??
Hem demişsin :
Haniflik bir Allah emridir. Dini yalnız Allah’a has kılmanın ismidir. Kimsenin tekelinde değildir. Hanif Müslümanlık geçer not alabilecek tek Müslümanlıktır.
İfade net birader...Tek geçer o ise diğerleri niye üstün birader bana bunu anlat anlat birader Allah tek geçer olanı üstün kılmaz mı ??
Hani nerde ??
Peki Allahın dinini temsile ihtiyaçı yoksa Allah Resulu neden bütün insanlığa gönderilmiş ? Sadece tebliğse onun görevi herkese tebliğde bulunup ahirete göçmesi gerekir.. Şu durumda da ölümsüz olması lazım hani nerde şayet sadece elçilik ve tebliğse görev yine şu durum çıkıyor ortaya Allah adil değil ?
Allahın dinini kimse temsil edemez nasıl oluyor ? İnsanın yaratılış sebebi ne Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. ibaresi değil mi ?
Adem Allahın yeryüzündeki halifesi değil mi ? O halde Allah dinini temsil edilmez diye bir mantık nasıl oluyor ?
demişsin ki :Yaşar ve yayar ama “Din benim yaptıklarımdır” diyemez. “Ben Dinde varolanları yapıyorum, siz de yapın” der. Arada fark var.
Ben böyle bir şeyi nerde savundum ?? Göster de bilelim ..!
Din kendi yaşadıkları deyince şunu ifade etmek istedim ..Bunca insan Allahın dinini yaşadığını zannediyor..Yani onun emirlerine uyduğunu dinde var olanları yaptığını zannediyor..
Şu durumda allah adil değil birader bunun anlaşılmayacak neyi var ?
Adil değil işte ortada, çünkü insanlar Allahın dinine uyduklarını zannediyorlar ve ne hikmetse Allah onlaru kahretmiyor ceza etmiyor veyahut hidayete eriştirmiyor yüzlerce yıldır süregelmiş bu durum
Nasıl oluyor birader bu halde ? Yani Tek geçerlilik Haniflik ise neden uydurukçuların dini var ? Bunlar neden bugün neden her konuda üstün ? Üstün mü değil mi birader?
Fereçiniz kendisi demiş dünyada bilmem kaç tane kendisini musluman sanan devlet var..
Bunlar kendilerini musluman sanıyor bunca devletleri var düzenleri var Allah da bu uydurukçuların böyle düzenine rahatına göz yumuyor öyle mi ? Öyle mi değil mi birader ?
Şu durumda Allah zalim de olmuş oluyor haşa..Çünkü Hanifleri tek geçerliliğin savunucuları (!) eziliyor uydurukçular sahtekarlar şirket dini mensupları yukarda tepelerde
Hem adaletsizlik hem zulum hemde acizlik ? Benim Rabbim bunlardan munezzeh bir kez daha soruyorum birader
Bu halde neden hanifler üstün değil ? Allahın dini üstün ise ve Allah dinini diğer dinlere üstün kılmışsa tek geçerlilik olan haniflik neden üstün değil ?
Soru şiddetle cevaplanmayı bekliyor..!
Namaz konusunda..
1- Tahiyyat ve salavatlar evet tamam mana olarak yanlış değil yanlız kuran okunmakla emredildiğimiz için bunları okumayız diyen siz değilmisiniz ?Şu halde neden diyorsun ki hepsini inkar etmiyoruz ?
2-Hadislerdeki namaz tasvirini kuranda asla bulamayacaklar diyen sizsiniz birader (namaz ile ilgili yazıda ) sonra da çıkarım yapıp anadan atadan imamdan öğrenmişler diyorsunuz
Hadi Arap yarımadasından uzakta olanlar atadan dededen öğrensin
Ya Araplar ?? Bunlar peygamberin namaz kılışını gördüler peygamberin namaz kılışını görenleri gördüler bunlar kıldılar kıldılar aynı şekilde sonra geldi bu asra siz çıkıp dediniz bunlar kurana aykırı zaten hadisler uydurma gamlanma gönül gamlanma değil mi birader ?
3- Rekat kavramını bana anlatın birader rekat nedir nasıl olur ehli sünnet 4 rekat, 2 rekat , 3 rekat, namaz kılıyor Bu kurana uymuyor şu halde siz namazı nasıl kılıyorsunuz o üç vakit namazınız hep aynı mı ?
Ben sadece sabah namazının tarifini gördüm diğerleri de mi aynı ?
Ve bu yanlış namaz ki siz herhalde beni anlamak istemiyorsunuz milyarlarca insan bu şekilde kılarak ibadet ettiğini zannediyor size göre şu durumda hadi bazı ileri zekalıllar çıkıp dememiş namaz bu şekil kuran da yok diye yüzyıllarır ve Allah ta kullarının böyle ibadet ettiğini zannederek yaşamalarına göz yummuş Namazın doğrusunu kullarına göstermemiş yani noksan olmuş öyle mi değil mi birader ?
Bunları da geçtik cenaze namazı hani nerde ?
Tevbe süresindeki ayeti vermişsiniz burada şu hakikati körelmiş basiretiniz görmüyor..
Demek ki Namaz Allah resulu ile temsil edilmiş ..Çünkü ayette diyor onlardan biri ölse namazını kılma ..
Hani kuranın neresinden diyor cenaze namazı kıl böyle bir emir nerede veriliyor ?
ve bu emre dayanarak (ki böyle bir ayet yok ) Allah diyor ki onların namazını kılma
Yok değil mi birader yok ..!
O halde kuranda namaz diye bir şey olamaz..Çünkü namazın nasıl kılınacağını Allah resulu göstermiştir..Onun uygulaması da günümüze intikal etmiştir..
Buyur birader bana bunu açıklamanı bekliyorum...Ve onlardan biri ölürse asla namazını kılma ve kabirinin başına gidip durma (tevbe 84)
Bana bu ayeti anlat birader şurada deniliyor ki Onun üzerine namaz kılma demek ki ölünün üzerine namaz kılınması gibi bir adet var bir emir var lakin kuranda yok buyur izah et bekliyorum..
Maide altıda kanla ilgili bir hüküm yok..Olmaması bozmadığını mı gösteriyor ?? Yellenme de yok lakin abdest bozuluyor (ehli sünnetçe ) neden peki ? Birader kan bozmaz diyorsun şu durumda değil mi ? Senin bir azan kanayınca abdestin devam mı ??
Ayet tefsiri meselesine gelince Birader kuran birden mi indirildi..Siz nuzul sebebini de inkar ediyorsunuz..
Kuran nasıl indi ? Allah cebraile dedi ki haşa hadi in aşağı muhammedi bul ona diyeceklerim var haşa haşa böyle mi indirdi ?
Kuran demiyor mu parça parça indirdik..Bir durumu bir olayı anlatmıyor mu ayetler...
Bediri uhudu huneyni hudeybiyeyi hicreti vs. vs. anlatmıyor mu birader
Olaylardan bağımsız mı indi bu kuran bunu mu savunuyorsun ??
Allaha savaş meselesini elbette biliyorum..Akletmediğimi iddia ederek sende göndermeli hakaret ediyorsun olsun ses etmiyoruz..
Mucize bahsinde Bedir savaşı ashabın sayısı belli muşriklerin sayısı belli hal böyleyken herkes tedirgin Allah Resulu dua ediyor yardım istiyor Allah melekleri gönderiyor
121 - Hani sen sabah erkenden müminleri savaş mevzilerine yerleştirmek için ailenden ayrılmıştın. Allah, hakkıyla işiten ve bilendir.
122 - O zaman içinizden iki takım bozulmaya yüz tutmuştu. Halbuki Allah onların yardımcısı idi. İnananlar, yalnız Allah'a dayanıp güvensinler.
123 - Andolsun, sizler güçsüz olduğunuz halde Allah size Bedir'de yardım etmişti. Allah'tan sakının ki, O'na şükretmiş olasınız.
124 - O zaman sen müminlere: "Rabbinizin size, indirilmiş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?" diyordun.
Al bunlar da teyit ediyor durumu O zaman sen muminlere diyordun ki Aldanmayın sayıya şuna buna güçsüzlüğe Allah meleklerini bize yardıma gönderdi yetmez mi ?
Tabi 125. ayet de evet habibim doğru söylüyor ben ona yardım için melekleri indirdim resulumun dediği haktır bunu nerden anliyoruz
Allah, bunu size sırf bir müjde olsun ve kalpleriniz bununla yatışsın diye yaptı (126. ayet)
Açık mı ? muminlerin karamsarlığına müjde olsun diye..Kaldı ki hadislerde bir kısım insanların melekleri gördüğü nakledilmiştir..
Şu halde Allah resulu istemiş allah da lutfetmiş..Mucize midir değilmidir birader..Olağanüstülük varmıdır yokmudur..Sebebi nedir ortada mı değil mi şu halde mucize tanımı uydurmana ne gerek var kaldı ki diğer başlıkta zozan adlı kullanıcı müspet cevaplarda bulunmuş ben o yazını uzun zaman önce de okumuştum
Sana bir muşkil soru da benden madem mucize yok hadi ayın yarılması da yok şu ayetlere ne diyorsun
13 - Kendilerine hatırlatıldığında da düşünmüyorlar.
14 - Bir mucize gördükleri zaman da eğlenceye alıyorlar.
15 - Ve diyorlar ki: "Bu apaçık büyüden başka bir şey değildir."
Saffat süresi 13 14 15 birader buyur birader açıkla bunları da
kaldı ki zozan adlı kullanıcın eğer mucizeleri kabul etmiyorsanız kuranı da kabul etmiyorsunuz mantığı muthiş derece güze lbir yaklaşım..
Şimdi gene diyecen mucize anlayışı kavramı felan filan..Yok birader ortada herşey
Peygamber ilahlaştırılacak haşa böyle mucizeler uyduruluacak allah bir şey demiyecek öyle mi ?
Hz.Süleymanın meclisindeki ifrite Onun vezirine mucize veriliyor. ama allahın peygamberine verilmiyor Allah Allah ..!
Ayet asmamı istermisin yoksa kendin bakacan mı hz.Süleymannın taht meselesine
|