Yazanlarda |
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
rmeysa Yazdı:
Selamun aleyküm haktansapmaz
Size hiçbir şekilde katılmıyorum.Ve söyleyecek birşeyde bulamıyorum.Sadece şunu söylemek isterim ki: Sizler Risale-i Nur'a,onu yazan zata ve diğer büyüklerimize inanmıyor olabilirsiniz.Ama biraz SAYGI LÜTFEN....Biraz saygı. |
|
|
Aleykum Selam Rmeysa!
said'e ve yazdıklasrına inanmak imanın şartımı? Siz Risale-i Nur'a, onu yazan zata ve diğer büyüklerinize de mi iman etmişsiniz?
Said'in ve Risalelerinin, haşa Kuran adına ortaya attığı saçmalıklarını, orta yere sermek Allah'a ve Kuran'a olan saygımızın gereğidir..
Selamet ile.
|
Yukarı dön |
|
|
Papatya Uzman Uye
Katılma Tarihi: 14 mart 2006 Gönderilenler: 211
|
|
|
|
rmeysa Yazdı:
Selamun Aleyküm
Haşa ve kella.Rabbime karşı birini yada birşeyi ortak koşmaktan yine Rabbime sığınırım.
Demek istediklerinizi anladım.Rabbim ilim isteyene hiçbir zaman hayır dememiştir.Mübarek zatlarımız kendilerini bu şekilde Rabbime yaklaştırmışlardır.Ancak bizim yaptığımız ÖNCE RABBİME SIĞINIP ONDAN DİLEMEK,SONRA DA ALLAH DOSTU OLANLARIN YOLUNDAN İLERLEMEK İNŞALLAH.İnşallah önce Peygamber efendimiz (s.a.v.) sonrada büyük alim zatlarımız bizlere en büyük ve en güzel örnek.Özellikle de Peygamber efendimizin (s.a.v.)hayatı.Kulluğu en güzel şekilde yaşamış çünkü.
İnşallah Rabbim doğru yolundan ayırmasın cümlemizi...
|
|
|
Zümer Suresi 3." Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'ndan başkasını veliler edinerek, "biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz." diyenlere gelince, hiç kuşkusuz Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz"
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
|
Yukarı dön |
|
|
rmeysa Yeni Uye
Katılma Tarihi: 12 mayis 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 14
|
|
|
|
Selamun Aleyküm foton;
Kesinlikle ama kesinlikle sizin gibi düşünmüyorum.Evet cemaatim Nur cemaati.Önce KURAN-I'MI okuyorum.Ayet ve hadisleri TEK başına,ne söylenmek istendiğini anlamaya ve düşünmeye çalışarak okuyorum.Rabbiminde izniyle tabiki.Herkesin bir düşüncesi ve tabi olduğu yollar vardır.ELHAMDÜLİLLAH.Önce RABBİM SONRASINDA PEYGAMBERİM VE SONRASINDA DA ONLARI ANLAMAMA YARDIMCI OLAN BÜYÜKLERİM..
İnsan öyle bir varlık ki rabbimin izniyle çok yüksek derecelere gelebildiği gibi allah korusun hayvandan da aşağı olabiliyor.Rabbimin yaratmış olduğu güzellikleri bizim anlamamız için daha net bir şekilde anlatmaya çalışmış birinin neden bu kadar tepki gördüğünü anlayamadım? Bende bunu açıklamanızı rica edicem...
|
Yukarı dön |
|
|
asım Uzman Uye
Katılma Tarihi: 14 agustos 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1700
|
|
|
|
nur talebeleri genelde efendi insanlardır...
edebli temiz huylu dürüst güzel insanlardır...
allahı peygamberi seven namazı niyazı bol pek hoş turlar...
herkes gibi onlarında hata ve kusurları vardır ...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Rumeysa Kardeş,
Hak bütünüyle Allah'ındır. O'ndan helallık dileyelim. O bizi bağışlarsa bize yeterli, varsın O'nun kulları bizi helal etmesin!
Çok iyi niyetlisiniz, umarım Said'in risalelerinden Allah'ın mesajı Kuran'a döneceksiniz!
Muhabbetle.
|
Yukarı dön |
|
|
foton Uzman Uye
Katılma Tarihi: 14 nisan 2008 Gönderilenler: 106
|
|
|
|
Rumeysa sorun olayın güzel açıklanıp açıklanmamsı değil sorun cemaatin Saidi Nursiyi gereğinden fazla övmesi,ve kavramların Kuran kavramları yerine kullanılıp Saidi Nursinin Peygamber fonksiyonuna getirilmesidir...İnsanların gözünde böyle oluyor....
|
Yukarı dön |
|
|
rmeysa Yeni Uye
|
|
|
|
Selamun Aleyküm haktansapmaz;
Aleykum Selam Rmeysa!
said'e ve yazdıklasrına inanmak imanın şartımı? Siz Risale-i Nur'a, onu yazan zata ve diğer büyüklerinize de mi iman etmişsiniz?
Bu yazdıklarınızdan rabbime sığındım.İmanın şartı belli.Rabbimden başkasına da iman etmekten haşa ve kella rabbime sığındım.
Risale-i Nura ve Said Nursi hazretlerine olan bu tepki niye?
Risale-i Nurlarda Allaha,peygamberlerine,dinimize karşı olarak gördüğünüz nedir?
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Ahzab 23 :
Elmalılı Hamdi Yazır
|
Müminlerdendir o erler ki Allah'a verdikleri ahde sadakat gösterdiler. Kimi adağını ödedi (canını verdi), kimi de beklemektedir. Onlar, ahidlerini hiç değiştirmediler.
|
|
Yukarı dön |
|
|
rmeysa Yeni Uye
|
|
|
|
Selamun Aleyküm papatya;
Niyetim kesinlikle ve kesinlikle risale-i nurları,Said nursi hazretlerini ve başka şeyleri kutsallaştırmak ve ilah olarak görmek veya göstermek değildir.Çünkü onlar kutsal değiller.Onlara değer kazandıran içinde Allah'ın,Resulünün ve Rabbimin yaratmış olduğu güzelliklerin anlatılmasıdır.
Rabbimden başka ilah yoktur.Kulluk ancak onadır.
Bizler velilerimize saygı duyuyoruz.Onlara KULLUK yapmıyoruz.Çünkü onlar ilah değiller.Kulluk ancak ve ancak Rabbime yapılır.
|
Yukarı dön |
|
|
snobyx Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 27 mart 2008 Gönderilenler: 83
|
|
|
|
Selamlar Rmeysa kardeş,izin verirseniz size birkaç soru soracağım ve sıra ile ilerlersek ne demek istediğimizi anlarsınız.
değerli kardeşim Risalelerin ve Said-i Nursi'nin İslamın temel ilkelerine aykırı yönleri var mı isterseniz Kuran açısından bakalım.
İlk sorum şu,Said-i Nursi Allah'ın resullerinden biri midir sizce?Kısaca cevaplarsanız sevinirim...
__________________ Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir...
|
Yukarı dön |
|
|