Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Gül fabrikasının gülü, nur fabrikasının bülbülü, hizmet-i kur’aniyede sebatkar gardaşlarım ve aziz tam sıddık kıymetli hemşirelerim:
Bir kerecik ebced hesabının batıl olduğunu unutup aşağıya nazar edin.
(Yazdıklarım elbette saçmalıktan öte gitmez ama nurcular arasında bu yöntem oldukça tutuyor. Bunun içindir ki nurcuların bu yazıya itiraz etme hakkı yok. Zaten ebced hesabının batıl olduğu ne kadar keyfi olduğundan belli. Said Nursi bazen harekeleri harf saymış, bazı harfleri çıkarmış, ayetleri bölmüş. –ben bölmeden verdim- Hem Kürt Said, risalelerinde sırlı farkları 13’e kadar artırmışsa da ben 4’te bıraktım.)
Şiddet-i tahattur ve nefretten acaba bu cifr nemenem bi şey diye düşünürken birden dehşetli bir ihtar ile “bi meal aç” denildi açtım ve sonrası:
Medâr-ı ibret ve dikkat bir tevafuktur ki:
الَّذِي يَصْلَى النَّارَ الْكُبْر 14;ى
“O ki, en büyük ateşe girecektir.” (A'LÂ suresi 12. ayet)
Ayetinin makam-ı cifrisi, -şedde sayılmaz, hareke sayılır, ye ve el takısı sayılmaz- manidar dört sırlı farkla Said Nursi’nin ölüm yılı olan hicri 1379 yılına mana-yı işarisiyle tevafuk eder.
الَّذِي كَذَّبَ وَتَوَلَّى
“O, ki tekzib etmiş ve tersine gitmiştir” (LEYL suresi 16. ayet)
Ayetinin makam-ı cifrisi, şedde sayılır, ye-i aslî sayılmaz ise Said Nursinin ölüm yılı olan miladi 1960 yılına iki sırlı farkla tefafuk eder. Tevafuk lisaniyle Said Nursi’nin fitnesine imza basar.
Ye sayılır ve ayetin makam-ı cifrisinden Resâili’n-Nûr makam-ı cifrisi olan 599 çıkarılırsa
1383 kalır ki bu da ölümünün sene-i hicrisine göre makam-ı cifrisi olan 1379 yılına sadece dört küçük sırlı farkla fevkâlade bir surette tevafuk eder.
Evvelâ: Bu tevafuklar ayetin mana-yı işarisini tam tefsir edip ve Said Nursi’nin hayat-ı ebediyesine işaret hükmünde olup delâlet, belki sarahat derecesine çıkıyor.
Sâniyen: Muntazam niseb-i adediye ve mânidar münasebet-ı tevafukıye bize kanaat veriyor ki, tesadüfî değil, belki alâmet-i kabul bir tevfiktir; bir tanzimdir.
Sâlisen: Sair hurafecilerin mecmuu başka bir tarzda ehemmiyetli bir vaziyet-i kepazeleri bulunduğuna bir işaret, bir uç, bir emaredir.
Râbian: Bu havalideki tehlikeli vaziyette bulunan nurculara bir ihtarname namındaki bir fıkradır.
Hâmisen: Ey Nurcular! bakıp da görmeyen ve görüp de görmek istemediğinizden kapadığınız gözlerinizi açınız, görünüz ve azîm tehlikelerin çok yakın olduğunu artık anlayınız. İhsas ve telâş ve itirazınızı arttırmaktan başka bir işe yaramayan ucube kitaplarınızı yakın. Bilesiniz ki bu sizin için daha hayırlı olanıdır.
Ve Sadisen: Nurcuların, benzerini yazmaya imkan yok diye Kuran’a benzetmeye çalıştıkları kitaplarındaki kepazeliklerden yazmaya çalıştım. Bunu yaparken epeyce keyif aldım. Bence siz de deneyin güzel oluyo. Hem cifr ile istediğiniz her şeyi bulabildiğinizi görünce bu cifirin ne kadar uydurma olduğunu gözlerinizle görebilirsiniz.
|