Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Merhaba sevgili dostlar. sitenizi bir hafta önce fark ettim bir çok görüşünüz beni şoka uğrattı bunu itiraf ederek mesajıma devam edeyim.
Ben aleviyim, fakat namaz kılarken hanifi mezhebine göre namaz kılıyordum. zaten karışık olan din bilgilerim bu siteyi okuyunca daha da karışmaya başladı. Bir de bunların üstüne risalei nur okuyorum. Bu cemaatler konusunu okumaya başlayınca tüm sarıldığım deliller havada uçuşmaya başladı. söyleyin şimdi kendimi hangi referansa göre toplamalıyım. İşe nereden başlamalıyım. Belki benim yaşadığım durumları zamanında sizde yaşamışsınızdır. Hadi yıllarca kendimi onardım diyelim annemi babamı nasıl nereye yönlendireyim. Bu site bilir kişilerine ilk sorumdu.
2 incisi ise bir çok bölümde haklı bile olunsa insanların inancına saldırarak ( dalgaya alınarak veya dinsel bir konuda herkes ciddi davranırken sapmış bir ekol olarak düşündüğünüz cemaatler bile olsa şaka kaldırmayacak ifadelerde bulunarak) eleştiriyorsunuz ( sözüm yapanlara ). Bu hal ise benim sizin sitenizde bahsettiğiniz dini bilgilerin ciddiyetine şüpheyle yaklaşmama neden oluyor. Ciddi şekilde yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
3. sü caferilik.com diye bir sitede bir sürü bilgi okudum bir ara tüm inanç sistemimimi caferilik üzerine kurmaya karar verdim çünkü Hadis kitaplarında geçen uydurma hadislerin bulunduğu ve sağlam diye addedilen hadislere ehli sünnet alimlerinin sahip çıktığını dolayısı ile o yolda yürüyerek yanlış yola sapılacağını ifade ediyorlardı. Araştırma yaparken sizin siteye denk geldim. Bir başka sitede sizinle alakalı bir durumdan da bahsediliyor olabilir. Netice itibariyle kuranı kerimi referans alıp kendi kafama göre yorumlamam doğru olur mu?
Sevgili Kardeşim.Eleştirilerinde haklısın.Ancak,söylediklerinde samimi isen,itiraf etmeliyim ki,işin biraz zor.Benim sana tavsiyem,her şeyden önce,şu an ki,inancını,dini anlayışını beğeniyor ve anlayışın,seni manen tatmin ediyorsa,içinde bulunduğun hal üzere kalmaya devam et.Çünkü ameller niyetlere göredir.Sen samimi olduktan sonra,Yaradana,hangi anlayış veya hangi meshebi kriterlerle yaklaşırsan yaklaş,hiç farketmez.
Ama içinde bulunduğun anlayış,seni tatmin etmeme"ye,sana mantıksız gelmeye başlarsa,hemen Kur"an"a yönel ve Kur"an"ı,ilk defa,sol baştan,sağ başa doğru oku.Yani Kur"an"ı okumaya,114.sureden başlayıp,birinci sureye doğru oku.Okurken,surelerdeki,emir ve yasakları,not ala ala oku. Bu minval üzere,114 sureyi bitirdikten sonra,Kur"an"ı,konu konu incelemeye başla.
Bilmelisin ki,Kur"an",seni yaratanın,23 yıllık bir zaman diliminde ve Hz.Muhammed eliyle,bizzat sana gönderdiği,114 adet ilahi mektuplar dizisinden ibaret bir kitaptır.Mektupları anlaman ve algılaman için,piyasadaki mevcut çeviriler,kesinlikle yeterlidir.Arapça bilmen,fıkıh bilmen,siyer bilmen gerekmez.Düşünmeyi ve akletmeyi bil,yeter.
Tavsiyenden dolayı çok teşekkür ederim. Evet Sağlam kaynak olarak elimizde kuran var. Söylediğiniz gibi uygulama yapacağım. İnan ilaç gibi geldi. Kafam karma karışık olmuştu. Allah bizim gibilerine yardım etsin. Çok kötü bir durum.
Bir düşün.Dünyevi istikbalimizi elde etmek için,nelere katlanmıyor,katlanmak zorunda kalmıyoruz.7 yaşında bir çocukken,her sabah,tatlı uykumuzdan uyanıp,sıcak soğuk demeden okula gidiyoruz.Yıllarca,öğrencilik çilesi ve sitresi yaşıyoruz.Yetmiyor,mastır,doktora,askerlik .v.s.yapıyoruz.Ve tüm gençliğimizi çalışarak,hayat veya ekmek mücadelesi verek geçirmek zorunda kalıyoruz.
Allah"a kul olmak veya ebedi istikbalimizi kazanmak içinde,bir takım mücadeleler vermemiz,bazı sıkıntılar çekmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Ama tekrar ediyor ve yırmi yıllık Kur"an" birikimime dayanarak diyorum ki,esas olan,herhangi bir şekilde,ama samimiyetle Allah"a yönelmeye,Allah"ı anmaya gayret göstermektir.Diğer,her şey,iddia ediyorum teferruattır.Aksini iddia edenler varsa,buyursunlar.Ben burdayım.
1- Herşeyi vahye göre değil de ilhama ve rüyalara göre yorumlaması
2- Peygamberimizin ve sahabenin inandığı gibi inanmaması, itikatta onlardan ayrı yol tutması.
3- Kuran ahkamını kendisine hoş gelen biçimde yorumlaması. Ayetlere objektif bakamaması.
4- İtikadi meselelerde, Kuran'ın açık hükümlerini bir kenara bırakıp zan ve halk hikayelerine dayanması.
5- Hatalı olduğunu söyleyenlere; saf, bid'at taraftarı, zındık, cahil gibi isimler takması ve hatalı olduğunu kabul etmemesi, kendini sorgulamaması.
6- Bulunduğu yolun tek doğru yol olduğunu sanması ve harkesin kendisine bağlanması gerektiğine inanması.
Bir şey daha var ki buna ancak aklından zoru olanlar inanabilir. O da şu:
Aklına gelen her şeyin Allah'tan geldiğine, istisnasız hepsinin doğru olduğuna inanması. Said Nursi kitaplarını yazdırırken tavana bakıp yazdırırmış. Tavana bakacağına Kuran'a baksa hem kendi sapmayacak hem de arkasında binlerce sapık insan bırakmayacaktı.
Allah bizi istikametten ayırmasın. Birbirimize dua edelim.
İnsanlarda mehdi bekleyişi devam ettiği sürece, mehdilik iddia edenlerde, şu kişi mehdidir diyenlerde olacaktır.
İnsanlar kurandan uzaklaşıp, kendi elleriyle yazdıkları kitaplara yöneldikleri sürece, aldanış içinde olacakları muhakkaktır.
Kuran anlaşılmaz anlayışının değişmesi gerekiyor.
Mehdi'nin de gelmeyeceğini insanların bilmesi gerekiyor.
__________________ Karanlıkta Dile Getirmekten Çekindiğiniz Hakikat Bir Gün Aydınlıkta İşitilecek, Ve Gizli Mekanlarda Öğrendiğiniz İnancı Bir Gün Çatılardan Haykıracaksınız. ...
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Müşriklik şirk içinde olmak demekse bunu yapanların bugün karşılığı elinde apaçık, kendi kendini açıklayan, anlaşılabilir bir kitap olan Allah ın kelamı Kuranın yanına "aslında Kuranı açıklıyoruz" diyerek şeytani bir kisveyle hüküm koyucu başka kitaplar ekleyenlerdir. Allah tan vahiy ve ilham alma dönemi bitmiştir ve son resul Muhammeddir. İlham aldığını söyleyenler olsa olsa şeytandan ilham alırlar. Yakında bileceksiniz yok yakında gerçekten bileceksiniz. Selam (sizin de) üzerinize olsun.
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
Lutfen Forumu zor duruma sokmayalim,Kürt Said e,bugünkü kuzey Irak topraklarında İngilizlerin çıkardığı karışıklığı gidermesi için yüklü miktarda ödenekle görev tavsiye ediyor..
Kürt Said in cevabı:Eğer gitseydim Risaleleri yazamazdım....
Sonuç :Türkiye Kerkük ve Musul u kaybediyor...
İngiliz ajanlığının bundan daha aleni kanıtı var mı????
Bu işin siyasi boyutu...
Kürt Sait e soruyorlar: neden bizde deprem oluyor??
Cevabı:çünkü bizim günahlarımızdan haya eden toprak titriyor...
www.aliumuc.com adlı sitedeki "kardeşlerimizin katkıları" bölümündeki yazıyı gördünüz mü? yazı hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Said-i Nursi'nin Yazdığım dediği Risalelerinin asıl kime ait olduğunu ve Said-i Nursi'nin kimin Tilmizi (Talebesi) olduğunu ve Benim dediği rasalelerin hakikat de hangi Papaza ait olduğunu kısaca Said-i Nursi'nin kim ve ne olduunu merak edenlere: Aytunç Altındal'ın;Papa 16.cı Benediktius adlı esrini okumalarını tavsiye ederim.Saygılarımla.Aşk ile huu...
__________________ Ben FEHMİ'yim âr etmem Kuş gibi karâr etmem
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma