Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
ayrıca naci çelik ne olur aşşağıda ki ayetleri gözünle değil, arapçanlar değil, aklınla/kalbinle okurmusun,
(İsa) Dedi ki: "Şüphesiz ben Allah'ın kuluyum. (Allah) Bana Kitabı verdi ve beni peygamber kıldı." (30)
"Nerede olursam (olayım,) beni kutlu kıldı ve hayat sürdüğüm müddetçe, bana namazı ve zekatı vasiyet (emr) etti." (31)
"Anneme itati de. Ve beni mutsuz bir zorba kılmadı." (32) Meryem,
Ey Yahya, Kitabı kuvvetle tut." Daha çocuk iken ona hikmet verdik. (12)
Katımızdan ona bir sevgi duyarlılığı ve temizlik (de verdik). O, çok takva sahibi biriydi. (13)
Ana ve babasına itaatkardı ve isyan eden bir zorba değildi. (14) Meryem,
Kim İsa kim Yahya ???? ya bu kadar mı kör ediyor arapça bilmek sizi anlamış değilim,
vahyi anlamak temiz akıl ve temiz kalp, Rahmanın yol göstericiliği,
akademisyenlerle müslümanlar arasındaki fark budur ,
Selam ve dua ile
Değerli Mâlik,
N. Çelik'in akıllara ziyân hezeyanları* karşısında artık anladık ki Arapça bilgisi mevcut değil veya Arapça biliyor da, bildikleri Arapça dünyada bilinen ve konuşulan Arapça'dan farklı! :)
Kurân araştırmaları üzerine 5 kitap kaleme almış ve iddiasına göre 5X5 kitap kaleme alabilecek kadar Kurân'dan çıkarımları olan N. Çelik'in, alıntı yaptığım mesajınız karşısında ne söyleyeceğini artık merak etmiyorum!
Bendenizin, fırsat bulup da temas edemediğim bir konu olan Hz. İsa'nın Hz. Yahya olduğu safsatasını bir kalemde çöpe atarak katkı sağladığınız için gönülden teşekkürler..
Selamlar,
N_S
Not: Muhiddin Bey selâmınızı aldım; teşekkür ederim..
*Normal şartlar altında, aklı başında saygılı bir insan başkalarının görüşleri karşısında "hezeyan, safsata, palavra, zırva" gibi sıfatlar kullanmaz.. Ancak, birileri kalkar; Kurân'ı kendilerine malzeme yaparak ve bildiğiniz bütün ilmî kıstasları hiçe sayarak ve ayaklar altına alarak sözde yorumlar üretirlerse, artık bu durumu "anormal" oluşuna uygun sıfatlarla adlandırmak şart olur... Yoksa, doktorlarla delileri ayırmak mümkün olmaz!
selam semazen dost , Rahaman bizilere AMA olmayı AMALARLA olmayı AMALARI bulmayı nasip eylesin, eminim ki hepimizin evinin köşe başında bir bakkal ailesinde bir ümmi mevcutur,
Zekeriya’yý, Yahya’yý, Ýsa’yý, Ýlyas’ý doðru yola erdirmiþtik. Bunlarýn hepsi salih kimselerden idi.
evet onlarin hepsi salih kimseler ve farkli isimlerde farkli peygamberlerdi.(nacibey yemeklerden sonra bu ayeti okuyun inanin hazminizi kolaylastiracak ve isa(a.s) ile Yahya(a.s)'i karistimayacaksiniz...nede olsa Allahtan umit kesilmez)
Evet önceleri yahya ve isa ayrı olarak düşünüyordum ama hata etmişim ayetleri ciddiyetle düşünerek ağır ağır incelersek yahya ve isa aynı kişiler olduğu anlaşılıyor...
Ey Zekeriya, biz sana bir oğlan müjdeleriz, ismi Yahya’dır. Daha önce ona hiç kimseyi BENZER yapmadık.» (19/7)
Ey Yahya, Kitab’ı kuvvetle tut (dedik) ve ona çocuk iken hikmet verdik.» (19/12
(Meryem) Çocuğu gösterdi. Dediler ki: “Beşikteki çocukla nasıl konuşuruz?”
Ayetlerden, her iki isme de, çocukken kitap verildiği ve peygamberlikle görevlendirildiği açıkça anlaşılıyor.
Bunun dışında birde hiristiyanlarla ilgili yaptığım araştırmada onların çoğunun yahya diye bir peygamberden bahsetmediğini öğrendim. onlar sadece isa peygamberden haberdarla çünkü onlar ikisini bir olarak anladıklarını düşünüyorum..
Ya yahya huzil kitabe bi kuvveh ve ateynahül hukme abiyya
Diyanet Açıklamalı
"Ey Yahya! Kitab'a (Tevrat'a) vargücünle sarıl!" (dedik) ve henüz sabi iken ona (ilim ve) hikmet verdik.
YAHYANIN İSA OLDUĞU AÇIKTIR,HENÜZ SABİ İKEN ILIM VERILEN BAŞKA NEBİ YOKTUR.
ENBIYA 90 Elmalılı
Biz de duâsını kabul ile icabet ettik de kendisine Yahyâyı verdik ve onun zevcesini ıslâh eyledik, hakıkat bunlar hayrâtta müsaraat ve bize rağbet ve rehbetle duâ ederlerdi ve bizim için haşı'lerdi
ISLAH EYLEMEK KURANIN HANGİ YERİNDE ÇOCUK DOĞURMAK OLARAK KULLANILMIŞTIR? Islah etmek, 7:56 ve benzeri ayetlerde hidayete yöneltmek ,imana getirmek anlamında kullanılmıştır.
Okunuş MERYEM 32
Ve berram bi valideti ve lem yec'alni cebbaran şekiyya
Diyanet Açıklamalı
"Beni anneme saygılı kıldı; beni bedbaht bir zorba yapmadı."
VALİDETUM YETİŞTİREN EBEVEYN ANNE BABAYA İŞARET EDER,HER İKİ İSİM İÇİNDE AYNI KELIME KULLANILMIŞTIR.MEALCILER ISA IÇIN OLANI SADECE ANNE DİYE ÇEVIRMIŞLERDIR.
Okunuş MERYEM 14
Ve berram bi valideyhi ve lem yekün cebbaran asiyya
Diyanet Açıklamalı
Ana-babasına çok iyi davranırdı; o, isyankâr bir zorba değildi.
(EN'ÂM suresi 85. ayet) Zekeriyya, Yahya, İsa ve İlyas'a da... Hepsi de iyilerden idi.
Son olarak arkadaşların ileri surduğu şekilde Yahya ile İsa arasında virgul olup olmaması ayrı kişilerdır demeye ispat olmaz.
YAHYA ZEKERIYANIN OGLU DEĞİLDİR.AYETTE GULAM GECER,ERKEK ÇOCUK DEMEKTİR.BENİ(OĞUL) GEÇMEZ.ÇOCUK AYNI SOYDANDIR,YANİ İMRAN AİLESINDENDİR.ZEKERIYA YAHYANIN DEDESİDE OLABILIR.(Ya zekeriyya inna nübeşşiruke bi ğulaminismühu yahya lem nec'al lehu min kablü semiyya)
AŞAĞIDA HER ŞEY GUN GIBI AŞIKARDIR,YAHYADA HENÜZ SABİ IKEN İLİM ALMIŞTIR,DOĞDUĞU GUNE,ÖLECEĞİ GUNE VE TEKRAR DIRILTILECEĞİ GUNE SELAM VERMEKTEDİR,BUNU YAPAN TEK NEBİ İSE İSADIR.
Naci beyin bu sıtede degeri anlaşılmadı,safsatacı dendi,ama elbet anlayanlar çıkacaktır.Yaptığı çift isim çalışması için Allah razı olsun diyorum.İsmail ile İshakta aynı kişidir,İsmailin anası Hacer yani taş adında bir carıye falan değildir,zaten Kuranda Muhammedin arap kavmine gönderılen ılk uyarıcı olduğuna dair dolu ayet var.Nebileri tanımadan kıssalarından nasıl öğüt alıcaz,uydurmalara nasıl karşı çıkıcaz merak edıyorum???
Hz. İshak İsmail / Hz. Yakub Esbat
Kur‘an’ın, her peygamberi, iki ayrı isimle andığına, en somut örneklerden ikisi de, Hz. İbrahim’in oğullarıdır.
Hz. İbrahim’in çocuklarının isimlerini tespit etmeden önce, Hz. İbrahim’den ve Hz. İbrahim’in bir dileğini vurgulayan, bazı ayetleri hatırlatalım:
«Bir zaman Rabbı İbrahim’i birtakım kelimelerle sınamış (bazı olaylarla denemiş) o da onları yerine getirince: “Ben seni insanlara önder yapacağım” demişti.» (2/124)
Hz. İbrahim’in uzun bir süreç içinde belli olaylar yaşadıktan, belli aşamalardan geçtikten sonra, peygamberlikle görevlendirildiği yukarıdaki ayetten ve Kur‘an’ın genelinden anlaşılmaktadır.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma