Yazanlarda |
|
mirror Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 13 mart 2007 Gönderilenler: 92
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Mircan
Naci Bey sanırım burdaki yazılarını sonlandırdı ve benim yazımda senin dediğin gıbı gizli bir davet var,benim davetim şu ki azaltarakta olsa bu sitede yazmaya tekrar devam etmeli,görüşlerini duyurmalı,yılmamalı...
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
MİNDAR YAZDI:
Gerçi Şunuda Anlamış Değildim Hani Bu İdda Doğru Olsa Bize İman Açısından Ne Kazandıracaktıki. Allah Bizim Kitabdan Öğüt Almamızı İstiyor Secereleri Hiç Karıştırmadan Bil EZBERLE demiyorki..
Selam Ve Dua İle.... SULTAN YAZDI: Sevgili Dostum,Allah,Kuran'da ki, resullerin secerelerini bilmemizi özellikle istiyor.Kıssalara dikkat edersen Allah,elçilerine, kendilerinden önceki resullerin isimlerini tek,tek saydırıyor. Bu çok önemli çünkü,onlar bizim "Atalar Zincirimizi" oluşturuyorlar.Nasıl ki,şimdi her zihniyetin bir Atalar silsilesi varsa,bizim de Atalar zincirimizi sadece Kuran'da ismi geçen resuller oluşturmaktadır.Bunların dışında ki isimleri tartışmak yerine- iyi ya da kötü- Allah'a bırakmak gerekir.
Aslında bu kendi içimizde ki, bir takım yersiz tartışmaları da kökünden çözen Kurani bir yaklaşımdır.Tabi ki,Kuran'ı yaşam kılavuzu edinenler için.. Şayet,Naci Çelik,isim çiftlerinden hareketle şunu deseydi ona fazla itiraz edemezdik:"Allah,peygamberlerin isimlerini çift yapmış o halde,üç ismi olanlar isimlerini ya bir adet eksiltsinler ya da dört yapsınlar." İşte bu sonuç hayatta karşılığını bulacağından ona hemen itiraz edemezdik. Ancak O' senin de dediğin gibi,yaşam da karşılığı olmayan "sonuçların" peşinde olduğundan söyledikleri hava da kalmaya mahkum oluyor. Tartışmacı ve izleyici arkadaşların özellikle bu konuya kafa yormalarını rica ediyorum. Çünkü,bizler yolcuyuz.Yolumuzu aydınlatacak somut projelere ihtiyacımız var,sadece Allah'ın yol bilgisinden.Ondan başka Cennete götüren Huda yoktur.Yaşam da karşılığı olmayan hiçbir Kuran önerisi Hak değildir.Çünkü O' insanın kullanma kılavuzudur.
Selamlar.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
MiRROR YAZDI:
Selam Dostlar
Naci beyin bu sıtede degeri anlaşılmadı,safsatacı dendi,ama elbet anlayanlar çıkacaktır. Sultan Yazdı: Yanılıyorsun Kardeş,Naci Çelik, Asa'sını yere attı ancak diğer Asa'ları yutamadı. Başka panayırlar arama yerine çok ciddi anlamda durup düşünmesi gerekiyor,en azından kendi Cenneti için. Allah,selametlik versin.
|
Yukarı dön |
|
|
Semazen Ayrıldı
Katılma Tarihi: 26 ocak 2006 Gönderilenler: 679
|
|
|
|
mirror Yazdı:
Okunuş MERYEM 32 |
Ve berram bi valideti ve lem yec'alni cebbaran şekiyya |
Diyanet Açıklamalı |
"Beni anneme saygılı kıldı; beni bedbaht bir zorba yapmadı." |
VALİDETUM YETİŞTİREN EBEVEYN ANNE BABAYA İŞARET EDER,HER İKİ İSİM İÇİNDE AYNI KELIME KULLANILMIŞTIR.MEALCILER ISA IÇIN OLANI SADECE ANNE DİYE ÇEVIRMIŞLERDIR.
Okunuş MERYEM 14 |
Ve berram bi valideyhi ve lem yekün cebbaran asiyya |
Diyanet Açıklamalı |
Ana-babasına çok iyi davranırdı; o, isyankâr bir zorba değildi. |
|
|
|
Mirror, Mirror, Mirror!
Şaka yapıyorsunuz değil mi?! Yâni, bütün bu tanık olduklarımız gerçek olamaz! Olmamalı! :)
Çok yakında, HanifDostlar.Com'a aslında günler süren bir kamera şakası yaptığınızı söyleyeceksiniz, değil mi?!
Bütün bu yazılanların, akıl sağlığı yerinde insanlar üzerinde bıraktığı tesirleri ölçmeye çalıştığınızı; verilen sağlıklı tepkilere çok güldüğünüzü ve yaptığınız kamera şakasını hoşgörüyle karşılamamızı söyleyeceksiniz yakında, değil mi?! :)
Tamam; tamaam artık! Oyun bitti!! Şakalandığımızın farkına vardık! :) Hadi çıkın saklandığınız yerden artık! "Bu bir kamera şakasıdır!" diyerek itirafta bulunun artık!!! :)
Bu bir şaka değilse, çok kızacağız söyleyeyim! :)
N_S
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Selam Arkadaşlar.
İki gündür siteye giremiyordum.Hemen aklıma,beni siteden atmış olabilecekleri geldi.Sanki internet Allah"yapısıydi,problem çıkartmış olabileceği düşünülemezmiş gibi.
İşin ilginç yanı problem çıkmadan hemen önce,site yöneticilerine bir yazı yazmış ve bir cümlemin sansürlendiğini söylemiştim.Alperen hemen bir ileti göndererek,böyle bir şeyden haberi olmadığını ancak ilgilenmesi için,sansürlendiğini iddia ettiğim çümlemi ona göndermemi istedi.Tam o sırada cümlemin sansürlenmediğini,bir önceki iletimde yazdığım bir cümlemi,bir sonraki iletimde arıyormuşum.Anlarsınızya,laz kafası işte.,
Hemen durumu Alperene bildirmek istedim,ancak bir türlü cevap yaz sayfasına giremedim.Bugün Alperenler a-mail adresime yeni bir şifre gönderdi ve ondan sonra,yani sayfaya şimdi girebildim.Yanlış bir anlamaya yol açıp,site yöneticilerini tohmet altında bıraktığım için,hem onlardan,hep sizlerden çok özür diliyorum.
Biraz sonra,bana yapılan bazı ciddi eleştirilere cevap vereceğim.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
SAVANA YAZDI
Domuz araplar tarafýndan bilinmeyen ama araplarla iç içe yaþayan yahudiler tarafýndan bilinen bir hayvanmýydý demek istiyorsunuz?Yahudilerin domuz hayvanýný tanýmadýðýndan eminmisiniz?tevratta bahsedilen domuz yasaðý araplarýn domuzu tanýyýp bilmesinden sonramý girmiþ?(savana)
Naci Çelik yazdı.
Ben,günümüzdeki Tevrat veya İncilin,Kur"an"dan daha önce yazılmış kitaplar olduğuna,asla inanmam,inananlara da şaşarım.Çünkü kağıt,8.yüzyılda çinliler tarafından icad edildi ve çinliler,kağıt üretim tekniğini,12.yüzyıla kadar tekellerinde tuttular.Kağıdın yagınlaşması ve tüm kitapların yazılmaya başlaması,hep,12.yüzyıldan sonra olmuştur.Bügün elimizdeki en eski Kur"an bile,8.yüzyılda yazılmıştır ve bügün yanılmıyorsam,Tacikistandaki bir müzede bulunmaktadır,ancak söz konusu Kur"an"ın yarısı da eksiktir.
savana yazdı.
Tersinin doðruluðunu kabul edebilmemiz için arapçada domuza isim olmuþ baþka bir kelime daha olmalý.Yok araplar domuzu kuran indiði dönemde bilmezlerdi der iseniz araplarla içeçe yaþayan ehli kitabýn domuzu nereden bildiklerini ve kitaplarýnda domuz hayvanýn ne aradýðýný araþtýrmanýz lazým .(savana)
Naci Çelik yazdı.
Ehli kitap derken,herhalde yahudileri kastediyorsunuz.Yahudilerin araplarla iç içe yaşadığı iddia edilemez.Çünkü İsrail devleti kuruluncaya kadar,yahudiler içinde yaşadıkları ülkelerin hiç bir zaman hakim toplumu olmamışlardır.Bügünde olduğu gibi.Dolayesiyle,araplarla birlikte yaşayan yahudilerin bildiği bir şeyi araplarında mutlaka bildiği düşünülemez,düşünülmemelidir.
Sayın Savana.Benim Kur"an"dan hareketle yaptığım bir yoruma,siz Kur"an dışı kaynakları göstererek itiraz ediyorsunuz.Ben size çok önemli bir şey söyledim.Dedim ki, Kur"an kendisinden söz ettiği hayvanı bellirgin özellikleri ile vurgulayarak tasvir eder.Keşke siz benim bu iddiamın üzerine gitseydiniz.
Örneğin:Domuza yorulan ayetler,bir hayvanımı tasvir ediyor,yoksa boğazlanmadan ölmüş veya öldürülmüş,KANLI,DOLAYESİYLE ZARARLI HER HANGİ BİR ETİ Mİ TASVİR EDİYOR?
Naci Çelik yazmişti
Þimdi gelelim son paraðrafýnýza.Evet.Zaten Kur"an"ýn bir amacý da insanlarýn icad ettiði,akýl ve mantýktan uzak gereksiz yasaklarý kaldýrmaktýr.Bana göre Kur"an"da akla mantýða aykýrý tek bir yasak dahi yoktur.Vardýr diyenler,lütfen göstersinler. (naci çelik)
Savana yazdı
Hayýr bu görüþünüze katýlmýyorum.Akýl ve mantýða aykýrý olmayan demek akýl ve mantýðýn kabul ettiði\edebileceði demektir.
Bu gün bir bir kafir yada baþka din mesubu size gelip siz müslümanlar neden süt kardeþlerinizle evlenmezsiniz_?
Kadýnlarýnýz boþandýðýnda neden iddet süresi beklemek zorundadýr ?
Neden sayýlý günler oruç tutup aç duruyorsunuz?
Diye sorduðunda bunlara vereceðiniz cevaplar sizin bakýþ açýnýz ve anlayýþýnýzla akýl ve manttýk süzgeçinizden geçirip bulmuþ olduðunuz doðrular olur.Ancak bu doðrular görecelidir ve her topluma her kültüre bu doðrularýnýzý kabul ettiremezsiniz.Hele hele ki sizin doðru olarak ileri sürdüðünüz görüþlerin tam zýddýný tecrube etmiþ ve bir sakýncasýný görmemiþ bir toplumsa bu.
Son cümlemin daha iyi anlaþýlmasý için örenkleme yapmak gerekirse
iddet bekleme süresi için ileri sürdüðünüz akýl ve mantýðýn doðru kabul ettiði gerekçeye karþýn bir toplumun kültüründe iddet süresi beklemek yoksa bu bekleme süresinin olmamasý toplumda derin yaralar açmamýþsa o topluma iddet süresi beklemeyi ne anlatýrsanýz anlatýn kabul ettiremezsiniz TA KÝ o toplum sizin iman ettiðiniz yaratýcýyý yaratýcý olarak belleyip iman edene kadar.(savana)
Naci ÇELİK YAZDI.
Sayın Savana,oruç hariç,yukarda anlattıklarınızda akla mantığa aykırı hiç bir şey yok.Eminim biraz düşünseniz,saydığınız adetlerin,mantiki açıklamalarını benden daha iyi yapabilirsiniz.Ayrica,Allah"ın yasakladığı her şey,illa toplumsal felaketlere yol açacak bir şey olması gerekmez.
Oruç Konusuna gelince: Bana göre de,orucun akla,mantığa uygun hiç bir yanı yoktur ve olamaz da.Orucun,sağlık açısından bazı yararları vardır,ancak zararları kesinlikle daha fazladır.Ve bundan dolayı da,benim Kur"an"ım"da bilinen anlamda bir oruç yoktur.Yani orucu bana boşuna örnek verdiniz.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
Mircan Uzman Uye
Katılma Tarihi: 25 agustos 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1277
|
|
|
|
Diyanet Meali - LOKMAN SURESI : 6. İnsanlardan öylesi var ki, herhangi bir ilmî delile dayanmadan Allah yolundan saptır mak ve sonra da onunla alay etmek için boş lafı satın alır. İşte onlara rüsvay edici bir azap vardır.
Diyanet Meali - er-RÛM : 29. Gel gör ki haksızlık edenler, bilgisizce kötü arzularına uydular. Allah'ın saptır dığını kim doğru yola eriştirebilir? Onlar için herhangi bir yardımcı yoktur.
Diyanet Meali - el-HACC : 9. Allah yolundan saptır mak için yanını eğip bükerek (kibir ve azamet içinde) Allah hakkında tartışmaya kalkar. Onun için dünyada bir rezillik vardır; kıyamet gününde ise ona yakıcı azabı tattıracağız.
|
Yukarı dön |
|
|
mirror Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 13 mart 2007 Gönderilenler: 92
|
|
|
|
Selam Dostlar
Naci Beyi çift isim çalışması için tekrar kutluyorum ve Allah razı olsun diyorum.Kimseyle atışma niıyetınde değilim,sorunu olan arkadaşlara bu çalışmayı tekrar okumalarını ,objektıf olmalarını tavsıye edıyorum.
«Her şeyi çifter çifter yarattık ki, düşünüp anlayasınız diye.» (51/49)
http://www.yeniyorumlar.org/turkce/trindex.htm
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Naci Çelik yazdı.
Ben,günümüzdeki Tevrat veya İncilin,Kur"an"dan daha önce yazılmış kitaplar olduğuna,asla inanmam,inananlara da şaşarım.Çünkü kağıt,8.yüzyılda çinliler tarafından icad edildi ve çinliler,kağıt üretim tekniğini,12.yüzyıla kadar tekellerinde tuttular.Kağıdın yagınlaşması ve tüm kitapların yazılmaya başlaması,hep,12.yüzyıldan sonra olmuştur.Bügün elimizdeki en eski Kur"an bile,8.yüzyılda yazılmıştır ve bügün yanılmıyorsam,Tacikistandaki bir müzede bulunmaktadır,ancak söz konusu Kur"an"ın yarısı da eksiktir.
selam naci çelik, bir öncesinde okumanın gözle değil kalp ve temiz akıl ikilisi ile olacağını görmüştük, şimdide müsadenizle okumanın tarihle değil,bilimle değil,
vahyle olacağını görelim, vahiyden aldıklarımız çevrenin verdikleri ile şekillenmeyecek, vahiy çevreye şekil verecek bu bilim denilen yanar döner alan bile olsa.
91. |
Nitekim onlar, "Allah insana hiçbir şey vahyetmemiştir!" derken Allah'ı gereği gibi kavramadıklarını göstermişlerdir. De ki: "Kim indirdi Musa'nın insanlara bir ışık ve rehber olarak getirdiği ve sizin [sırf] kağıt parçaları olarak gördüğünüzü, (72) [o kadar] çok gizlediğiniz halde bir gösteri aracı yaptığınız o ilahî kelâmı? Halbuki [onunla] size ne sizin ne de atalarınızın bilmediği şeyler öğretilmişti." (73) "Allah [o ilahî kelâmı vahyetmiştir]!" de; ve sonra da bırak, onlar boş laflarla oyalanıp dursunlar. - Esed meali- |
91. |
Bazı Yahudiler de Allah'ı gereği gibi tanımadılar. Çünkü "Allah hiçbir insana hiçbir şey indirmemiştir." dediler.Sen onlara de ki: "Peki, Mûsâ'nın insanlara bir nûr ve rehber olmak üzere getirdiği ve sizin de parça parça kâğıtlar haline koyup işinize geleni gösterdiğiniz, fakat çoğunu gizlediğiniz ve sizin de babalarınızın da bilmediğiniz birçok şeyleri sayesinde öğrendiğiniz o kitabı kim indirdi?"Ey Resulüm sen: "Allah indirdi." de! sonra bırak daldıkları batıllarında oynaya dursunlar. –suat yıldırım meali- |
91. |
"Allah insana hiçbir şey indirmemiştir." demekle, Allah'ı gereği gibi tanıyamadılar. De ki: "Musa'nın insanlara bir nur ve hidayet olmak üzere getirdiği Kitab'ı kim indirdi? -Ki siz onu parça parça kağıtlar haline getiriyor ve bunları ortaya atıyorsunuz ama bir çoğunu gizliyorsunuz.- Bununla beraber şimdi size -ne sizin, ne atalarınızın- bilmediği hakikatler öğretilmekte. (Onlara cevaben): "Allah." de, sonra bırak onları daldıkları batakta oynayıp dursunlar-elmalı meali- |
91. |
Allah'ın kadrini gereği gibi bilemediler. Çünkü, "Allah hiç kimseye hiçbir şey indirmedi" dediler. De ki: "Mûsâ'nın insanlara bir nur ve hidayet olarak getirdiği, parça parça kağıtlar haline koyup ortaya çıkardığınız, pek çoğunu ise gizlediğiniz; (kendisiyle) ne sizin, ne babalarınızın bilmediği şeylerin size öğretildiği Kitab'ı kim indirdi?" (Ey Muhammed!) "Allah" (indirdi) de, sonra bırak onları, içine daldıkları batakta oynayadursunlar. -Diyanet meali- en’am |
Onlar: "Allah, beşere hiç bir şey indirmemiştir" demekle Allah'ı, kadrinin hakkını vererek takdir edemediler. De ki: "Musa'nın insanlara bir nur ve hidayet olarak getirdiği ve sizin de (parça parça) kâğıtlar üzerinde yazılı kılıp (bir kısmını) açıkladığınız ve çoğunu gözardı ettiğiniz kitabı kim indirdi? Sizin ve atalarınızın bilmediği şeyler size öğretilmiştir." De ki: "Allah." Sonra Onları bırak, içine 'daldıkları saçma uğraşılarında' oyalanıp-dursunlar. (EN'AM SURESİ / 91)
Yazı bilmem kaç tarihinde icat edilmiş, kur’an bilmem kaç tarihinde yazılmış, ?
- Biz ona Levhalar'da her şeyden bir öğüt ve her şeyin yeterli bir açıklamasını yazdık. (Ve:) "Şimdi bunlara sıkıca sarıl ve kavmine de emret ki en güzeliyle sarılsınlar. Size fasıkların yurdunu pek yakında göstereceğim" (dedik). (A'RAF SURESİ / 145)
- Musa kavmine oldukça kızgın, üzgün olarak döndüğünde onlara: "Beni arkamdan, ne kötü temsil ettiniz? Rabbinizin emrini çabuklaştırdınız, öyle mi?" dedi. Levhaları bıraktı ve kardeşini başından tutup kendisine doğru çekiyordu (ki Harun ona:) "Annem oğlu, bu topluluk beni zayıflattı (hırpalayıp güçsüzleştirdi) ve neredeyse beni öldürmeye giriştiler. Bari sen düşmanları sevindirecek bir şey yapma ve beni bu zalimler topluluğuyla birlikte kılma (sayma)" dedi. (A'RAF SURESİ / 150)
- Musa kabaran öfkesi (gazabı) yatışınca Levhalar'ı aldı. (Onlardan bir) Nüshasında "Rablerinden korkanlar için bir hidayet ve bir rahmet vardır" (yazılıydı) (A'RAF SURESİ / 154)
Ayetler bilimsel verileri yalanlıyor, musa’nın sözleri yazılmadan önce levhalarda yazılar var zaten,
Naci ÇELİK YAZDI.
Sayın Savana,oruç hariç,yukarda anlattıklarınızda akla mantığa aykırı hiç bir şey yok.Eminim biraz düşünseniz,saydığınız adetlerin,mantiki açıklamalarını benden daha iyi yapabilirsiniz.Ayrica,Allah"ın yasakladığı her şey,illa toplumsal felaketlere yol açacak bir şey olması gerekmez.
Oruç Konusuna gelince: Bana göre de,orucun akla,mantığa uygun hiç bir yanı yoktur ve olamaz da.Orucun,sağlık açısından bazı yararları vardır,ancak zararları kesinlikle daha fazladır.Ve bundan dolayı da,benim Kur"an"ım"da bilinen anlamda bir oruç yoktur.Yani orucu bana boşuna örnek verdiniz.
Vahyi anlamak için iki şart, temiz akıl ve muttaki bir benlik, sonrasında Rahmanın sözlerini değiştirecek yoktur, çağırın akademisyenleri, çağırın bilim adamlarını, yandaşlarınızı ama unutmayın, ins ve cins bir araya toplansa da bir benzerini getiremeyecek. Vahye yön veren rasyonalist akıl değil, temizakla yön veren apaçık vahiydir.Rahman boş söz söylemez, kemikleri alıp ufalayan ve ardından bunlar mı tekrar dirilecek diyen adam vahye rasyonalistaklı ile şekil vermeye çalışandır, şimdikinin adı bilim, bir diğeri, arapça bilmek vahyi anlamak için bir avantaj değildir, Rahman akletmeyenlerin üzerine pislik, akledenlerin, yönelenlerin üzerine Rahmet yağdıracaktır.Kur'an müstakil bir görgü ve genel kültür kitabı olmayıp, gaybe iman eden ve muttaki ve temiz akıl sahibi olanlar dikkat buyurun akıl değil temiz akıl sahipleri için yol göstericidir, elçilerin kavimleri ile mücadeleleri bilimsel araçtırmaları değildi unutmayın, vahyi sapmaları arzulayanlar toplumdan kopuk özel labaratuar ortamlarında yapılan çabalardan da mutmaindir bundan emin olun, ayetlerden uzaklaşan adamın durumu, gibi.Yeryüzüne karışmayan bir Rabb, hayata söz söylemeyen bir kitap, yaşasın yeni samiriler!!!! yapılması gereken sadece elçinin izinden bir parça al ve at. cihaddan/ mücadeleden el çekmek isteyen ve zekat ve namaz kılmakla sınırlananların durumu sizce bu gün bize hangi psikolojiyi anlatıyor.heyhat! tükürükten boğulacak bir kavmin durumu anca yaklaşsanda uzaklaşsanda salyalarını akıtan adamların çoğalması ile değil mi !!aşşağıdaki linki incelerseniz sevinirim,
http://www.hanifdostlar.com/forum_posts.asp?TID=3040&PN= 2
selam ve dua ile
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
«Her şeyi çifter çifter yarattık ki, düşünüp anlayasınız diye.» (51/49)
bırakalım da vahiy anlatsın bize çiftleri,
Güneşe ve onun parıltısına andolsun, (1)
Onu izlediği zaman aya, (2)
Onu (güneş) parıldattığı zaman gündüze, (3)
Onu sarıp-örttüğü zaman geceye, (4)
Göğe ve onu bina edene, (5)
Yere ve onu yayıp döşeyene, (6)
Nefse ve ona 'bir düzen içinde biçim verene', (7)
Sonra ona fücurunu (sınır tanımaz günah ve kötülüğünü) ve ondan sakınmayı ilham edene (andolsun). (8) Onu arındırıp-temizleyen gerçekten felah bulmuştur. (9)
Ve onu (isyanla, günahla, bozulmalarla) örtüp-saran da elbette yıkıma uğramıştır
şems,,,
İşte o "Ashab-ı Meymene", ne (kutludur o) "Ashab-ı Meymene". (8)
"Ashab-ı Meş'eme" ne (mutsuz ve uğursuzdur o) "Ashab-ı Meş'eme". (9)
vakıa
erkek- kadın,
hak- batıl
yalanlayan- doğrulayan
cennet- cehennem
arınmak isteyen- sırt çeviren,
Allah, iman edenlerin velisi (dostu ve destekçisi)dir. Onları karanlıklardan nura çıkarır; inkâr edenlerin velileri ise tağut'tur. Onları nurdan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar, ateşin halkıdırlar, onda süresiz kalacaklardır. (BAKARA SURESİ / 257)
Sizi karanlıklardan nura çıkarması için kuluna apaçık ayetler indiren O'dur. Şüphesiz Allah, size karşı elbette şefkatli olandır, esirgeyendir. (HADİD SURESİ / 9)
Kimi yahudiler, kelimeleri 'konuldukları yerlerden' saptırırlar ve dillerini eğip bükerek ve dine bir kin ve hınç besleyerek: "Dinledik ve karşı geldik. İşit, -işitmez olası- ve 'Raina' bizi güt, bize bak" derler. Eğer onlar: "İşittik ve itaat ettik, sen de işit ve 'Bizi gözet' deselerdi, elbette kendileri için daha hayırlı ve daha doğru olurdu. Fakat Allah, onları küfürleri dolayısıyla lanetlemiştir. Böylece onlar, az bir bölümü dışında, inanmazlar. (NİSA SURESİ / 46)
Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz. (47)
Yeri de Biz döşeyip-yaydık; ne güzel döşeyici(yiz). (48)
Ve Biz, her şeyi iki çift yarattık. Umulur ki, öğüt alıp-düşünürsünüz. (49)
Öyleyse, Allah'a doğru (yönelip, şirkten ve bozulmalardan) kaçın. Gerçekten ben sizi, O'ndan yana açıkça uyarıyorum. (50) zariyat,
Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru." (AL-İ İMRAN SURESİ / 191)
Öyle olmasa, Kur'an'ı iyiden iyiye düşünmezler miydi? Yoksa birtakım kalpler üzerinde kilitler mi vurulmuş? (MUHAMMED SURESİ / 24)
Hak olan çağrı yalnızca O'na (olan)dır. Onların Allah'tan başka çağırdıkları ise, onlara hiç bir şeyle cevab veremezler. (Onların durumu) yalnızca, ağzına gelsin diye, iki avucunu suya uzatan(ın boşuna beklemesi) gibidir. Oysa ona gelmez. İnkâr edenlerin duası, sapıklık içinde olmaktan başkası değildir. (RA'D SURESİ / 14)
selam ve dua ile
|
Yukarı dön |
|
|
|
|