Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bende bu soruyu sormuştum kendime ve verdiğim cevabı paylaşmak istiyorum sizlerle.
ama önce SELAM... Meleklerin verdiği selamı hatırlayalar... ki İbrahim ona karşılık sizden korkuyoruz demişken...sonra melekler ona İshak ve Yakubu müzdelemişlerdir...ve bir sebeple geldik demişlerdi Lut için... sonra selam demişler İbrahimde onlara selam demiştir.
İşte bu selam müjde getiren selam..İsanın doğumunda olan ölümünde olan ve tekrar dirileceğinde olan selam...melekler her karşılaştıklarında derler ki onda esenlik vardır...
bu selam'a döndürsün rahman bizleri.
soru şuydu sanırım İLK MÜSLÜMAN MUHAMMEDİR.
dinin ilki sensin der Rahman.
Seni diğerinlerinin üstüne şahit koyacağım.
İncilde ilkerin sonuncu sonuncuların ilk olduğu günden bahseder.
Son Peygamber ne zaman İlk Peygamber Olur ?
Dinin ilki sensin ?
Din nedir ?
Din dirilmedir.
Dirilme gününün sahibi Allahtır ki onun şanı yücedir. Göklerde ve yerlerde yaradılmamış birşey yoktur ki ona secde etmesin.
Din dirilme ise ilk Dirilecek Habibhullahtır (s.a.v.)
ki oda Adem , Nuh ve İbrahimin neslindendir.
ve Bu peygamberlerin başında ilk müslüman o olacaktır.
ilk müslüman olma onundur ki bir örnekle anlatmak gerekirse
ilk koşucu useme bolt değildir ancak ilk onu başarısı büyüktür.
Bütün peygamberler toplanıp aralarından birini konuşmacı seçtiklerinde ilk konuşmacı olacak odur.
ilk müslüman odur. anlaşılıyordur sanırım. akla ilk gelen odur. ilk anılacak odur. ilk görülecek odur. ilk dirilecek odur.
eğer yanlışsa söylediklerim Rahman olan beni bu yoldan doğru yola çevirsin ki yolları doğru eden odur. onun yolundan başkası batıldır ( zan) sadece onun yolu haktır (gerçek).
|