Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Şurda 70-80 sene evvel yaşamış Atatürkün bile ne dediği ne demediği tartışılırken 1400 sene evvelininde peygamberimizin ne dediği nasıl din için esas alınabilir. Din sevicilerinin ne menfaatkarsa dine soktuğu gibi, artıkın "ÇİMLERE BASMAYINIZ" K.Atatürk gibi sözü doğru, mesnedi uydurma laflarla karşılaşırsanız şaşırmayın. Çünkü dünya aynı dünya, toprak aynı toprak, insan aynı insan, şeytan yine var, menfaat ve iktidar hırsı yine var.... ne değişik ki?
zannederim ayet ve sünnetin hayattaki yerini tam oturtamadınız. Resule
itaat demek onu haşa Allaha eş tutmak değil Allahtan getirdiklerine
uymaktır. ve Bakın size bir kaç ayet. hadis değil ha! korkmayın ayet!
".... Peygamber size ne verirse artık onu alın, sizi neden sakındırırsa artık
ondan sakının ve Allah'tan sakınıp-korkun. Şüphesiz Allah, cezası pek
şiddetli olandır." Haşr 7
Bu ifade, "Benu Nadirin malları ile ilgili olarak varılna kararı ve yapılan
taksimi hiç sorgu sual etmeksizin kabul edin. Şayet Rasul sizlere birşeyler
vermişse alın, yasakladığından da kaçının" anlamına gelir. Buradaki
hüküm umumidir ve sadece Fey in taksimimatı ele sınırlı değildir. Asıl
maksat, tüm ilişkilerde Hz. Peygamberin emirlerine teslim olunmasıdır (ki
o ancak Rabbininin rızası ve gözetimi altında emir verir yaşar ve
konuşurdu.) Nitekim burada, "Rasul size neyi vermediyse" değil "neyi
yasakladıysa ondan kaçının" şeklinde bir ifade kullanılmıştır. Bu hüküm
sadece Fey e ait malların paylaşımını ihtiva etseydi, o zaman "neyi
vermediyse" denilirdi. Fakat aksine "neyi yasakladıysa" denilmesinden
anlaşıldığına göre, kastolunan Hz. Peygamberin emir ve yasaklarına
uyulmasıdır.
Diğer bir ayet;
"Ey Peygamber! İnanmış kadınlar biat için gelirlerse, sana; Allah'a hiçbir
şeyi ortak koşmamaları, hırsızlık etmemeleri, zina etmemeleri çocuklarını
öldürmemeleri, elleriyle ayakları arasında iftira uydurup getirmemeleri,
marufta sana karşı gelmemeleri hususunda biat etsinler. Sen de onların
biatlarını al. Ve onlar için Allahtan mağfiret dile. Şüphesiz Allah, çok
bağışlayan, çok esirgeyendir." Mümtehine 12
Diğer bir ayet daha;
"Allaha itaat edin ve Resulü de itaat edin. Şayet yüz çevirecek olursanız,
artık elçimiz üzerine düşen yalnızca apaçık olan tebliğ gerçeği en yalın
biçimde size iletme dir." Teğabun 12
Elçiyi dine ortak etmekten vazgeçmelisiniz. Bu büyük bir yanlışlıktır.
Bu dinin biricik sahibi vardır; Allah. Muhammed onun dinde ortağı değil sadece elçisidir. Elçilik ayrı, ortaklık ayrı.
"Bu dinde bir Allah var hüküm koyan, bir de Muhammed" dersek ŞİRKet dinine iman etmiş oluruz. Listeye bir de ruhbanları eklersek işte o zaman farkımız kalmaz Hristiyanlardan. Müslüman(!) teslisi...
Yanlışımızdan dönmek ve dini Allah'a özgülemek zorundayız. İşte bunun adı hanifliktir. Haniflik müslümanlığın olmazsa olmazıdır.
Madem Haşr/7 ile ilgili itirazın vardı neden ben bunu örnek verdiğimde itiraz etmedin? Neyse... Önce ayeti yazalım.
Haşr/7 (Diyanet Çevirisi)
Allah’ın, (fethedilen) memleketlerin ahalisinden savaşılmaksızın peygamberine kazandırdığı mallar; Allah’a, peygambere, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara aittir. O mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir servet (ve güç) hâline gelmesin diye (Allah böyle hükmetmiştir). Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah’ın azabı çetindir.
Şimdi bu yasağı senin dediğin gibi genel anlamda düşünsek bile yasak ile haram aynı şey mi? Peygamberin kendi aklına göre haram koyabileceği ile ilgili bir delilin var mı? Devlet yönetimleri yasaklar koyarlar. Şimdi bunların Allah'ın dinine bir ortaklıkları mı var?
Elçiye itaat için hadisleri araştıracaksak bizden olan emir sahiplerine de itaat istendi. Şimdi bütün gelmiş geçmiş emir sahiplerinin de mi sözlerini/hadislerini araştıracağız? Sadece o ayet bile itaatın ne anlama geldiğini açıklamıyor mu? Ancak hayattayken, ancak görevinin başındayken itaat söz konusudur. Bunun dışında olacak iş değildir. Aklın kabul edebileceği birşey değil. Sadece şu soruya cevap ver: Peygamberin görevi bitti mi, bitmedi mi?
Bir de alıntı yaptığın zaman lütfen kimden alıntıladığını yaz. Son olarak alıntı yaptıklarından biri olan Mustafa İslamoğlu da peygamberin haram helal koyma yetkisinin olmadığını söyler. İnanmıyorsan sor.
Allah'ın hepimizi doğru yolda birleştirmesi dileğiyle...
Katılma Tarihi: 30 ocak 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 2
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Az daha teşekkür edecektim, yaşa savasen diyecektim. Sonra satirbasi.com diye eklediğin linke tıkladım ve gördüm gerçek niyetini. Müslüman olmanın ön şartını da Türk düşmanlığına bağladınız ya, işte onun için helal olsun sana ve senin gibi düşünen kürtçüklere! Allah sizi öyle bir aşağılık psikolojisiyle yaratmış ki, her türlü olumsuzluğun temelinde Türkler olduğunu zannedeyorsunuz. Yazık ki yazık...
Aklı, sağ duyusu olan her ortalama insan şunu idrak edebilmelidir: Ne sen milliyetini seçerek geldin dünyaya ne de ben. Beni şerefli bir Türk olarak yaratan da Allah, seni aşağılık psikplojisiyle boğuşan bir kürt olarak yaratan da Allah. Bunu unutma. Hiç kimse anasını babasını seçemez. Eğer ben kürt olsaydım sizin gibi aşağılık psikolojisiyle yaşamazdım. Bin yıldan beri islama ama eğri ama doğru hizmet ettikleri için Türklere minnet duyardım. Yüzyıllarca elinde olmasına rağmen, hiç bir art niyet taşımadan, kötü gözle bakmadan sizinle kardeşçe yaşadığı için Türklere teşekkür etmeniz gerekirken, o yarım aklınızla Türk düşmanlığı yapıyorsunuz. Yazık, hiç yakıştıramadım.
Site yöneticileri... Burada yazı yazan insanların dolaylı veya direkt insanların milli kimliklerine küfür etme gibi bir hakkı mı var. Siz gerçek dinin mi peşindesiniz, Türk düşmanlığı peşinde misiniz? Adamın verdiği adresi bir tıklayın yahu, hemen orya yapıştıracağınıza bir gözden geçirin lütfen. Veya deyin ki, evet dostum bizim gerçek amacımız Türk düşmanlığıdır, biz< de bilelim...
Bildiğim kadarıyla, Uğur Erzincan, Mehmet Aksoy, Kadir Ünal ve diğer bazı kardeşler o sitede yazı yazmıyor artık. O siteye ben de önceleri sık sık göz atıyordum. Yalnız belli bir süre sonra, ilk yazı yazan şahısların artık yazı yazmadığını farkettim. Belki onlar da sizin işaret ettiğiniz sebeplerden ötürü yazmıyorlardır. Kim bilir. Zannda bulunmadan önce araştırmak iyidir.
Selametle.
__________________ Onlar, iman etmiş ve kalbleri Allah zikriyle yatışmış olanlardır. Evet, iyi bilin ki, kalbler Allah'ın zikri ile yatışır. (Rad 28)
Az daha teşekkür edecektim, yaşa savasen diyecektim. Sonra satirbasi.com diye eklediğin linke tıkladım ve gördüm gerçek niyetini. Müslüman olmanın ön şartını da Türk düşmanlığına bağladınız ya, işte onun için helal olsun sana ve senin gibi düşünen kürtçüklere! Allah sizi öyle bir aşağılık psikolojisiyle yaratmış ki, her türlü olumsuzluğun temelinde Türkler olduğunu zannedeyorsunuz. Yazık ki yazık...
Selam!
"Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalb, bunların hepsi ondan sorumludur." 17/36
__________________ En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir.
Birbirini anlamayan...
Can Yücel
Site yöneticileri... Burada yazı yazan insanların dolaylı
veya direkt insanların milli kimliklerine küfür etme gibi bir hakkı mı
var. Siz gerçek dinin mi peşindesiniz, Türk düşmanlığı peşinde misiniz?
Adamın verdiği adresi bir tıklayın yahu, hemen orya yapıştıracağınıza
bir gözden geçirin lütfen. Veya deyin ki, evet dostum bizim gerçek
amacımız Türk düşmanlığıdır, biz< de bilelim...
Selam Ackt
satirbasi.com uzun bir süre önce tavsiye ettiğimiz siteler listesinden çıkarıldı ve butonu kaldırıldı. Belirttiğiniz nedenlerden dolayı...
Foruma alıntılanan yazılarda etnik milliyetçilik propagandası mı var yoksa Kur'an dininin reklamı mı? Buna bakılmalı.
Alıntılarda kaynak belirtilmesi zorunludur. Bu durum kaynak sitelerle her zaman ve her konuda aynı çizgide olduğumuz anlamına gelmez.
Katılma Tarihi: 30 ocak 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 2
Sayın Alperen, öncelikle duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ederim. Belki dünkü tepkimde, haklı olmama rağmen biraz ağır ifadeler kullanmış olabilirim. Ancak, epeydir büyük bir takdir ve hayranlıkla izlediğim bu sitede böylesine bir linkin verilmesi beni gerçekten üzdü.
Sapla samanı birbirine karıştırmama adına söylüyorum ki, ben ve benim gibi insanlar sitenizdeki aydınlatıcı yazılar ışığında gerçek dini öğrenmek için buradalar. Müslümanlıktan başka bir paye peşinde koşmuyoruz, lakin aslımızı da inkar etmeyiz. Kimseyi incitmediğimiz gibi kimsenin de bizi incitmesine kayıtsız kalamayız.
Katılma Tarihi: 01 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 8
Bu ülkede en zor işin müslümanı müslüman yapmak olduğunu bildiğinizi tahmin ediyorum: Doğru bir tanedir oda Kur'an dadır. Ama nekadar doğruyu söylerseniz söyleyin millet, ben şeyhimin, şıhımın, efendimin, hazretimin, Pirimin dediğini yapacağım diyor.Bizler ve sizler doğruları söyleyelim de gerisini onlar düşünsünler. Yazdıklarınıza katılıyor ve Allah elinize gönlünüze sağlık versin diyorum.Selametle kalın
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma