Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Savana: Etmez çünkü dini kullanarak manevi baskı uyguladığını düşünür.
Bak dediğin çok doğru toplumca böyle bir manevi baskı uygulanıyor.Örnek verecek olursak : "Misafirliğe gidildiğinde genelde yemek verilir , ama insanın bazen karnı tok olabiliyor yada canı istemiyor.Ozaman yemek yemekde biraz zorlaşıyor sonra evin hanımı işin içine Allah'ı karıştırıyor:)"Allah aşkına ye - Bak Allah'ın adını verdim":) gibisinden şeylerle manevi baskı yaparak sonunda o yemeği yediriyor misafire:)...Yani bunun gibi misallemelerle Toplumun yemek yememe olayındaki gibi ayıp karşılanacak davranışların içine Manevi olaylar karıştırılarak bir baskı uygulanıyor kişiye...
Savana: Eğer siz kulağınıza küpeyi Allahtan başka inandığınız başka bir yaratıcıya inandığınızı sembolize etmek için takmıyorsanız sorun yok:)
Eğerki başka birşeye inansam zaten burda işim olmazdı:)burda sizinle bu konuları tartışıyor olmazdık;)
Geyiği bırakalım ben Nisa Suresini baştan sona okudum daha iyi anlamak için ama Savananın dediği gibi orda Şeytanın insanları saptırması olayı gerçekleşiyor.Ordaki sapıklık Savananın dediği gibidir taptıkları başka şeyler için o hayvanları adak adamalarıdır;).
Birde şunu irdeleyelim; surelerde ayetler tek başına çok farklı , bir bütün olarak çok farklı olabiliyor...Bakın bunada bir örnek veriyim:); Şu yılbaşı ağaçlarına konan rengarenk ışıklı kablolar vardır bilirsiniz umarım!O ışıklar bir bütün olduğunda bir şekil oluşturur yada bir ahenk ile yanıp sönerler ve dans edermişcesine şekiller oluşur.Ammmaaaa o ışıklardan sadece bir tane lambaya(letine)bakacak olursak onun sadece yanıp söndüğünü görürüz.:)Yani bir bütün başka , birde bütünü oluşturan parçalar başkadır...(Bu örneklemeyi birgün farkettim ve hayatımda hep kullanmak istedim:)demekki buraya nasibmiş;))
KUR'ANla ve esenle kalın....
__________________ ZUHRUF/22:Hayır!"Sadece,biz babalarımızı bir din üzerinde bulduk,biz de onların izinde gidiyoruz"derler.
ATALAR(beleşçilik) DİNİNE SON!!!(Öncenin Putperest'i , şimdinin Sözde Müslümanı...)
|