Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sizi tanımıyorum ama işin başındakileri yakinen tanıyorum ..iş sizin bildiğiniz gibi de değil....
Osman kardeşim, zinanın ceza yasamıza nasıl konmadığını biliyorum çünkü o sırada çokeşliliği araştırıyordum ve bir noktadan sonra Siyasî İslamcı iktidar zinanın suç sayılabilmesi için şikayete bağlı olmasını şart koşmak suretiyle çok eşlilikle ilişkilendirip çok eşliliği yasal hale getirmeye kalkıştı. O noktaya kadar "Biz karışmayız," diyen AB yetkilileri o hinliği görünce uyanıverdiler. Başbakanımızı Brüksel'e çağırıp resti çektiler. Ondan sonrası Türkiyemiz için utançtan yerin dibine geçilecek bir haldi.
Laik devletin dini olmaz...herkese eşit mesafede olur...
Bunu tartışmak istemiyorum ama şu kadarcığını söyliyeyim: laiklik tanımınız yanlış çünkü devlet kavramınız yanlış.
Devlet = vatan + örgütlü millet.
Devlet dinsiz olmaz çünkü millet dinsiz olmaz. Laik olması gereken aslında devlet değil iktidar yani yönetimdir. Tıpkı futbol maçlarını yöneten hakemler gibi. Onlar da takım tutarlar ama maçları yönetirken değil.
Edinilen bilgiye göre, AKP kanadı, aile birliğinin korunması için zinanın yeniden suç olması talebinde bulundu. CHP, zinanın şikayete bağlı suç olmamasını ve imam nikahı ile yaşayanların da zina suçuyla yargılanacaklarının hükme bağlanmasını istedi. (Hürriyet http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/08/31/514304.asp)
Herşeyden önce peygamberimizin nur suresini anlayışı Hasan Akçay'ın anlayışından daha önce gelir. Bu tevatürle gelen bir sünnettir. Hadis reddedilebilir ama sünneti reddetmek Allah rasulüne din öğretmek demektir.
Allah ve Rasûlü'nün bu apaçık hükümlerini öğrendikten sonra, bir müslümanın önüne iki yol açılır. Ya günlük hayatında bu hükümleri uygulayıp kendisini, ailesini ve toplumunu, ortadan kaldırılmaları için Allah ve Rasûlü'nün böylesine ayrıntılı hükümleri koyduğu kötülüklerden temizleyecek, ya da bir takım zaafları nedeniyle bu hükümlerin bir veya bir kaçını çiğneyip, hiç olmazsa günah işlediğini bilecek ve bunu böyle kabul ederek, yaptığına fazilet etiketi vurmayacaktır. Bu seçeneklerin dışında, Kur'an ve Sünnet'in açık hükümlerine aykırı olarak, Batı türü bir hayat tarzını benimseyenler ve sonra da müslümanlığı kimseye bırakmayıp, İslâm'da örtünme diye bir şeyin olmadığını açıkça iddia edenler, yalnızca itaatsızlık suçunu işlemekle kalmazlar, aynı zamanda cahilliklerini ve münafıkça inatlarını da sergilemiş olurlar. Böyle bir tavır, ne dünyada doğru düşünen biri tarafından onaylanabilir, ne de ahirette Allah'ın nimetine hak kazanabilir. Fakat gel gör ki, müslümanlar arasında yer alan ve münafıklıklarında öylesine mesafa katetmiş bulunan birtakım münafıklar, ilahi hükümleri gerçek dışı görerek reddetmekte ve gayrı müslim toplumlardan ödünç aldıkları yaşama biçimlerinin doğru ve gerçeğe dayalı olduğuna inanmaktadırlar. Böyleleri asla müslüman değildirler, eğer müslüman sayılacak olurlarsa, İslâm ve İslâmdışı kelimeler bütün anlam ve önemini yitirecektir. Eğer müslüman adlarını değiştirmiş olsalar ve İslâm'ı terkettiklerini açıkça ifade etseler, o zaman hiç olmazsa medenî ve manevî cesaretlerinin bulunduğunu söyleriz. Ama, bu kişiler tüm yanlış tavırlarına rağmen, kendilerini müslüman olarak sunmaya devam etmektedirler. Dünyada bunlardan daha bayağı bir insan sınıfı herhalde bulunamaz. Böylelerinden, böylesi bir karakter ve ahlâk taşıyanlardan her türlü yalan, hile, aldatma ve iffetsizlik beklemek mümkün değil midir?
Katılma Tarihi: 10 subat 2008 Yer: Almanya Gönderilenler: 3
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sevgili misafir123
ben de bu siteyi arada sirada takip eden, bazi konularda beyenen ama bazi konularda pek de beyenmeyen birisiyim. O yüzden de üye olmayi düsünmüyordum. Ama sana cevap yazabilmek icin mecburen üye oldum.
Diyorsun ki sevgili peygamberimizin nur suresi anlayisi Hasan Akcay dan önce gelir. Sana katilmamak mümkün mü bu konuda? degil !
Amma sunu sormak isterim, acaba sevgili peygamberimizin nur suresi anlayisini acaba nereden biliyoruruz, nereden ögreniyoruz? Yazili kanitlar nelerdir bu konuda? Cevap herhalde, seyler, sihlar yada muaviye dönemini takip eden dönemdeki sözde din alimleri. yani muaviyenin alimleri.
düsünüyorsunki müslümanlar 14 yüzyildir böyle yasamis böyle anlamis simdi modern cag geldi diye niye bazi seyler yeniden yorumlansin.
bakarsan aslinda ortada pek de yorum yok, sadece kuran hükümleri var. ah keske birde yabanci dil bilsen, o zaman yabanci dillerdeki kuranlarida okur bizdekilerin yanlisligini da görürdün. Kuran hükümleri acik ve anlamamak nerdeyse imkansiz. yani günlük hayata ve ibadete ait olan hükümleri. Yanlis olan batili milletlerin bizden ilmi,bilmi ve temizligi ögrenip ilerlerken ve inan farki hergün biraz daha acarken biz kafamizi kuma gömüp duruyoruz. Battikcada diyoruz ki bunu bize bati yapiyor! suc onlarda. Kurtulus icin ise daha fazla muhafazarlik istiyoruz. Böyle bir kisir döngüye iste bu senin yeniden yorumluyorlar dediklerin karsi cikiyor. Diyorlarki müslümanlik batilinin geri ilkel bir topluluk olarak göremeyecegi kadar mukaddestir. Olay bu. Bunun icin de adeti örfü yani muhafazarligi din diye satanlara dur demek lazim.
selam arkadaşlar önce sünnet nedir ve kimindir onu öğrenelim nerden öğrencez tabiki kur andan kur anda hep allahın sünnetinden bahsedilir yani ayrıca peygamberin sünneti yoktur kur anda sünnetullah diye geçer şimdi sünnet ne demek cevaplayalım sünnet kanun demek yani allahın kanunu peygamberin kanunu değil ona göre sünnet kavramını yerinde kullanalım selamlar
__________________ uyun sizden bir ücret istemeyen o zatlaraki ki onlar hidayete ermişlerdir.36 yasin suresi 21 ayet
Katılma Tarihi: 10 subat 2008 Yer: Almanya Gönderilenler: 3
Kavramlari dogru kullanmak tabii ki önemlidir. Buna söylenecek birsey yok. Ama adina ne derseniz deyin, peygamber efendimizin uygulamalari da islamin anlasilmasi ve yorumu acisindan önemli olsa gerek. Peygamber efendimizin uygulamalarina günlük dilde "sünnet" diyoruz. Kavram yanlis kullaniliyorsa o zaman peygamber efendimizin uygulamalarina baska birsey demek gerek. Herhalukarda bu uygulamalar eger bize dogru iletilmislerse cok büyük yol göstericilerdir. Yani bu baglamda önemli olan da bu:Dogru iletilmis olmalari. Yoksa özünde bu uygulamalri reddedecek degilsiniz herhalde?!..
selam burakb kardeşim siz kur anın manasını okuyun orda peygamberimizin muhteşem hayatını göreceksiniz fakat cahil kişileri kesmiyo illaki olağanüstü bir peygamber hayal ediyorlar sonrada kur anı okudularmı hayal kırıklığına uğruyorlar bakın size birkaç ayet yazayım öbür ayetleride siz bulup okuyun ve anlayın ama allahın emrettiği şekilde kur anda bize bildirildiği gibi.ayetleri yazıyorum [46 ahkaf ayet 9 deki ben peygamberler içinden bir türedi değilim bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum yalnız bana gönderilen vahye uyuyorum ben başka bir şey değil açık bir uyarıcıyım]şu ayetide iyi düşünerek okuyun lütfen [18 kehf ayet 110 deki ben sırf sizin gibi bir beşerim[yani insan ]ancak bana şöyle vahyolunuyor ilahınız ancak bir tek ilahtır onun için kim rabbine kavuşmayı arzu ederse salih bir amel işlesin ve rabbinin ibadetine hiçbir şirk karıştırmasın] ve son olarak o uygulamar dediğiniz kur ana uyuyorsa doğru uygulamalardır değilse doğru uygulama değildir iyi düşünün yani bizden istenen sadece vahye yani kur ana uymak ve şirk koşmamak .saygılarımla
__________________ uyun sizden bir ücret istemeyen o zatlaraki ki onlar hidayete ermişlerdir.36 yasin suresi 21 ayet
Hesap tutmazsa morarma yok. Mehdi, mesih dümenlerinde olduğu gibi hesaba birkaç kelime daha eklenir ve umut tacirliğine devam edilir.
Olmayan bir farza bulunan matematiksel(!) destek...
İşte o örnek:
Merak edip örtünme ile ilgili ayetlere baktım. Bunların içinden, emir formatında tavsiye içeren Nur Suresinin 31. ayetindeki 'Vel yadribne bi-humuri hinne' dikkatimi çekti. Oturup ayetinin
matematik değerlerine baktım. İlginç: Harfi cer olan 'Bi' yi sayarsak
2009 ediyor, saymazsak 2007. Kalbime geldi ki, 'Başörtüsü
hüsufu'(tutulması), 2007'de başlayan ve 2009'a kadar sarkan bir
süreçte husuftan çıkacak' Sonra baktım benim gibi istihraç edenler var.
Gönlüme ferah geldi. Onu da sizinle paylaşmak istedim ki, nasıl bugün
ancak kendini bilmez birkaç insan dışında kimse ezandan rahatsız
olmuyor. Öyle de 2009'dan itibaren türban meselesi de kimseyi rahatsız
etmeyecek bir hal yoluna girmiş olacak inşallah. Yeter ki biz, gayr-ı medeni hallerimiz ile örtünmeyen kardeşlerimizi rencide edecek, incitecek hallerden uzak duralım!
selam arkadaşlar önce sünnet nedir ve kimindir onu öğrenelim nerden öğrencez tabiki kur andan kur anda hep allahın sünnetinden bahsedilir yani ayrıca peygamberin sünneti yoktur kur anda sünnetullah diye geçer şimdi sünnet ne demek cevaplayalım sünnet kanun demek yani allahın kanunu peygamberin kanunu değil ona göre sünnet kavramını yerinde kullanalım selamlar
Sevgili İhlaslı bir kul ; Herkes işine gelen ayetleri bilip bilmeden yorumlarsa olacağı budur. Sünnetullahıda bu şekilde açıkladınız ya delilleri ile ihlasınızdan şüphem kalmadı!
Aşağıda ki Sure-i şeriflerde ki işinize gelmeyen yada yanlış "tefsir ettiğiniz" ayeti kerimleri bir daha okuyun isterseniz. Peygamberlik makamı vahiy olunan ayetleri okuyup günah benden gitti makamı değildir.
Peygamberler getirdiği dini yaşayarak uygulayarak göstererek tebliğ ederler.
Nisa Suresi 59. Ayet
"Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden
olan ulu’l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa
düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız,
onu Allah ve Resûlüne arz edin.Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir."
Nisa Suresi 12. Ayet "İşte bu (hükümler) Allah’ın koyduğu sınırlarıdır. Kim Allah’a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. İşte bu büyük başarıdır."
Nisa Suresi 80. Ayet "Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse (bilsin ki) biz seni onlara bekçi göndermedik."
Mücâdele Suresi 13. Ayet
"Başbaşa konuşmanızdan önce sadakalar vermekten çekindiniz mi? Bunu yapmadığınıza ve Allah da, sizi affettiğine göre artık namazı kılın, zekatı verin, Allah’a ve Resülüne itaat edin. Allah bütün yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır."
Enfâl Suresi 1. Ayet
"(Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De
ki: “Ganimetler Allah’a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü’minler
iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve
Rasûlüne itaat edin.” "
Enfâl Suresi 20. Ayet
"Ey iman edenler! Allah’a ve Resûlüne itaat edin ve (Kur’an’ı) dinlediğiniz halde ondan yüz çevirmeyin."
Enfâl Suresi 24. Ayet
"Ey iman edenler! Size hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, Allah’ın ve Resûlü’nün çağrısına uyun ve bilin ki, Allah kişi ile kalbi arasına girer. Yine bilin ki, onun huzurunda toplanacaksınız."
Tevbe Suresi 71. Ayet "Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar. Namazı dosdoğru kılar, zekâtı verirler. Allah’a ve Resûlüne itaat ederler. İşte bunlara Allah merhamet edecektir. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir."
Nur Suresi 52. Ayet
"Kim Allah’a ve Resülüne itaat eder, Allah’tan korkar ve O’na karşı gelmekten sakınırsa, işte onlar başarıyı elde edenlerin ta kendileridir."
Nur Suresi 54. Ayet
" “Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin” de. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki ona yüklenen sorumluluğu ancak ona ait; size yüklenen görevin sorumluluğu da yalnızca size aittir. Eğer ona itaat ederseniz doğru yola erersiniz. Peygambere düşen ancak apaçık bir tebliğdir."
Nur Suresi 24. Ayet "Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, Resüle itaat edin ki size merhamet edilsin."
Şimdi bu kadar çok ayeti kerimeyi aynı anda nasıl yalanlarsınız?
Allaha ve resulüne itaat nasıl olur, Allaha itaat emir ve yasaklarına riayet etmekle peygambere iteat onun sözzlerini dinlemekle tavsiyelerine ( sünnetlerine uymakla olur.) Nisa Suresi 59. Ayet
"Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden
olan ulu’l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa
düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız,
onu Allah ve Resûlüne arz edin.Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir."
Allah ve resulüne arz edin, daha önce bir konuda resulüne yapılan arzlar takip edilir. Sünnete uymak budur.
burakb. Yazdı:
Diyorsun ki sevgili peygamberimizin nur suresi anlayisi Hasan Akcay dan önce gelir. Sana katilmamak mümkün mü bu konuda? degil !
Amma sunu sormak isterim, acaba sevgili
peygamberimizin nur suresi anlayisini acaba nereden biliyoruruz,
nereden ögreniyoruz? Yazili kanitlar nelerdir bu konuda? Cevap
herhalde, seyler, sihlar yada muaviye dönemini takip eden dönemdeki
sözde din alimleri. yani muaviyenin alimleri.
düsünüyorsunki müslümanlar 14 yüzyildir böyle yasamis böyle anlamis
simdi modern cag geldi diye niye bazi seyler yeniden yorumlansin.
bakarsan aslinda ortada pek de yorum yok, sadece kuran hükümleri
var. ah keske birde yabanci dil bilsen, o zaman yabanci dillerdeki
kuranlarida okur bizdekilerin yanlisligini da görürdün.
Ortada ki hükümler sizin çıkarttığınız hükümler, Allahın resülünğn Nur suresi anlayışını nereden biliyororuz diyorsun. Kanıtlar nerde?
Hadis ilmi diye bir ilim var. Bilim dalı var. Azı olan klavyesi olan konuşmuyor aham kesmiyor o bilim dalında.
Yer yüzünde hiç kimsenin olmadığı kadar Resulullahın hakkında bilgi sahibidir yer yüzü. Hadis rivayet etmenin nakletmenin sahih hadis in ne olduğu ortada.
Siz Haşa Allah C.C den daha mı iyi biliyorsunuz ki Madem Allahın resulüne itaat edilmeyecek Allah C.C defaatle neden o kadar çok ayeti kerime de Allaha ve resulüne itaat edin diyor?
Neyse uzun oldu, hadi deseniz ki her hadis sahih olmayabilir bu anlaşılır asıl dini bu görüş bozmaya çalışıyor reform tellallğı yapıyor. Hadisleri sünnatullahı top yekün reddetmek hangi ilim le hangi bilim le izah ediyorsunuz.
İlim sahibi kendine güldürmez...
Yok nefsime ağır geldi illede cavep vericem diyen varsa o kadar ayetin tamamını küçük düşmeden nasıl yalanlayacak çok merak ediyorum.
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Hasan Akçay yazılarınız çok güzel. Akıl ile Kuran döngüsünden
geçirilerek yazılmış olduğunu, yazılarınızı aklı ve kuranı güzelce ve
çok mantıklı bir şekilde harmanlayıp yazdığınızı görüyorum. Size
Allah yolunda nasiplenmek ve ışığını arttırmak isteyen tüm müminler
adına teşekkür ediyor,dine olan salatınızın geri kalanını da bu forumda
bu
sayfalarda görmek istiyorum. Son olarak siz gözleri kör olanlara gördüremez, kulakları
sağır olanlara işittiremezsiniz. SELAM ÜZERİNİZE OLSUN
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma