Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Hanif dostlara selam sunuyorum ! hoşbuldum hasanoktem !
AHKAF-17 = Vellezi gale li valideyhi üffil leküma e teğıdanini
Şöylesi kimseki ,diyen anne-babasına öff ikinizede ,ediyorsunuz beni tehditmi
uğrace ve gad ğaletil gurunü min gabli
dirilmekle / çıkarılmakla , olduğuhalde geçmiş asırlar , önce benden
ve hüma yesteğiy şanillahe veyleke   ; amin
ve onlar ,sığınarak Allaha , olsunsanayazıklar ; inansana
inne veğdellahi haggun = şüphesiz vaadi Allahın hagdır
feyegu lü ma haza illa esadıyrul evvelin
bununüzerine , der değil , bu başkabirşeydeğil masallarından öncekilerin
AHKAF_17 nin Türkçe kelime akışı ile
Şöylesi kimseki , ebeveynine , öff size çıkarılacağımımı / diriltileceğimimi tehdit ediyorsunuz , halbuki benden önce nice nesiller geçmiş , ve onlar (ebeveyinleri) sığınarak Allahın yardımına , yazıklar olsun sana , inansana . Şüphesiz Allahın vaadi hagkdır , dedikleri halde yine o derki , bu eskilerin masallarından başkabirşey değil.
anlamıyorum amin olarak okunan kelimeyi Süleyman Ateş nasıl kabul et anlamı çıkarıyor , bence öyle yorumluyor çünkü harfler şöyle = elif mim nun , bu harfler ile benzerliği olan , aminü kelimesi de bu üç harf ( elif mim nun ) ile yazılır ve iman edeniz demektir , iman etdik anlamındaki kelime ise amenna dır bu amenna kelimesini bakara 8 . ayete bakabilirsiniz , orada biz inandık / iman etdik , olarak beyan edilmiş
fakat amenü ve aminü kelimeleri vav harfi ile uzatılıyor med harfi gereği , 1992 yılında kursta iken öğrendiğim tecvid kuralları olarak aklımda kalanlar
aminü = iman ediniz _ bakara 13 amenü = imana ermiş / iman etmiş_bakara 9 ve 26
amenna = biz inandık / iman etdik _bakara 8
ayrıca kendi yaptığımdır niyaz etmek , eğerki amin kelimesini lugat manası yerine , kendimizce kabul ettiğimiz bir manada kullanırsak o halde amin kelimesini , amen kelimesinden ayıran hiçbir unsur yok demektir. Niyaz etmek ve hamd etmek Kuran da Dua uslubu ile anlatılmasına rağmen / var iken , Dua uslubu ile anlatılmayan amin demek ,benim bir dönemden sonra uygulamam değildir
Müminun _28= Sen ve beraberindeki kimseler gemiye bindiğiniz zaman deyin ki, Bizi zalim kavmin elinden kurtaran Allah a hamd olsun .
Tur _48= Rabbinin hükmüne sabret! Kuşkusuz, sen bizim gözlerimizin önündesin. Kalktığında, Rabbinin hamdiyle tespih et
Kaf _39=Artık onların söylediklerine sabret ve Güneş'in doğuşundan önce de batışından önce de Rabbinin hamdiyle tespih et
__________________ Cinn 20= Deki Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O'na hiç kimseyi ortak koşmam
|