Yazanlarda |
|
asım Uzman Uye
Katılma Tarihi: 14 agustos 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1700
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam cin13 kardeşim...
bilimi ve dini güzelce kaynaştıran sizin gibi insanların çoğalmasını diliyorum...
yazdıklarınızı merakla ve ibretle okuyorum...
rabbim ilminizi ve anlayışınızı artırıp salihlerden kılsın ....
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
|
Yukarı dön |
|
|
ibrahimim Uzman Uye
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
|
|
|
|
Selamlar,
Sevgili cin13, bilimsel konuda daha senden
öğrenecek çok şeyimiz olduğu görülüyor, inşallah bizim de sana Kur’an konusunda
faydamız olur.
Kur’an’da CNN:
GİZLİ, GÖRÜNMEYEN, TANINMAYAN, YABANCI, SAKLI,
ÖRTÜLÜ vb anlamları var…
Bizden olmayan yabancı insanlara CİNN…
Ana karnında bebeğe görünmediğinden CENİN…
Bitki örtüsü altında saklı olduğu için bahçeye
CENNET…
Arkasına saklanıldığı için kalkana CÜNNE…
Cisimleri örttüğü için geceye CENNE…
Canlı varlıkları bilinmeyen bir şeyin onları
harekete geçirdiği için CAN’lı… vs. denmektedir.
Enerjiyi nasıl tanımlayacağız!!!?
Cisimleri gözümüzle görmediğimiz bir kuvvetle
harekete geçirmiyormu?
Enerjiyi nasıl tanımlarsanız tanımlayın kendisini
değil, tezahürlerini görüyoruz…
Demek ki enerji gözle görünmeyen, saklı-gizli bir
şey…
Burada şu yanlışı düzeltelim, yabancı insanlara
cin denmesinin nedeni tanıdık/bizden olmadıklarından, yabancı/ecnebi, olduklarından
dolayıdır…
Eğer bir çeviri yapacak olursak ENERJİ görünmediği
için CNN kavramı içerisinde yer alır, yoksa bütün CNN enerji demek değildir…
Bu arada
konunun daha iyi anlaşılabilmesi için, kısaca insan kelimesine de değineceğiz. Çünkü CİN ve İNS
kelimeleri Kuran’da çok yerde birlikte yer alır.
İnsan/ins E N S kökünden gelir, ünsiyet kurmak,
yakınlık kurmaya muhtaç, beş duyuyla algılanan, her yönüyle tanıdık demektir…
Enis:dost arkadaş
Ensâr: Yardımcılar,
Medineli dost, yakın sahabeler.
C N N kökü de görülmeyen tanınmayan bütün varlıkları
ifade eder, yani kimliğini bilmediğimiz yabancılar,
alemde
beş duyuyla algılanamayan her şey…
İNS ve CİN kelimelerinin
yer aldığı ayetleri çevirdiğimizde, beyaz ile siyah, gece ile gündüz, soğuk ile
sıcak gibi, ins(tanıdık) ile cin (tanımadık) bildik ile yabancı, anlamında
çevirsek belki daha rahat anlaşılacaktır.
Ben cine/görünmeyenleri vel inse/görünenleri,
ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (ZÂRİYÂT/56)
Canlının
CaNNı:
Vel
canne halaknahu min kablu min naris semûm.
Canne
de daha önce semum ateşinden yaratmıştık. (HİCR/27)
“Semum”: İçe işleyen, gözeneklerden geçen,
derilere nüfuz eden ateş.
Ve
halekalcânne mim maricim min nâr.
Canne
de maricin ateşinden yarattı. (RAHMÂN/15)
Mariç: E H YAZIR Bir mâriç
ateşten, birinci ibtidâiyye, ikinci beyaniyye olarak bir mâric ateşten
demektir. Burada mâric iki mânâ ile tefsir edilmiştir. Bazıları asıl mânâsı,
ızdırap anlamını ifade eden merec'den, halis ateş ya da dumansız sâfi alev
demek olduğunu söylemişler, bazıları da merec'in asıl mânâsının ihtilât
(karışma) olması itibariyle, mâric'in muhtelit (karışık) dumanlı bir ateş
olduğunu ifade etmişlerdir….
Bundan başka mâric "merc"den
müteaddi olarak haltedici yani karıştırıcı mânâsına da gelebilir ki bu da
ateşin, yani hararetin eşya üzerindeki kimyevî bir özelliğini belirtmiş
olur. E H YAZIR ilgili ayetin tefsiri.
Yukarıda sözünü
ettiğimiz iki ayet (15/27 ile 55/15) benim anladığım kadarıyla yaratılan şey
CANlılığın CANı…
En doğrusun
yüce yaratan bilir.
Selam ve
dua ile.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 439
|
|
|
|
selam sevgili ibrahimim abi,
eğer cin ve ins kavramını pozitif bilimle açıklamaya çalışıyorsan ve bu konuda cin 13 kardeşimizden faydalanacağına inanıyorsan,
Kur'an'ı anlama konusunda bir atılım gerçekleştirecek ve bilim ve kur'an ayrımı yapmadan kur'an konusunda da faydalanacak olan aynı zamanda sensin:), zira faydalanma temellerinden birini bu (pozitif bilim) dayanakla şekillendirdiysen ortaya çıkan sonuç bu olur, iki iletinde de kur'an konusunda atılım gösterdin ve kur'an konusunda da biz faydalı oluruz inş. söylemlerin dikkatimi çektiği için söyledim,
mutlaka her insanın her insandan faydalanacağı bir şey vardır, yeterki görmesini bilelim,
konu dışı ama sadece belirtmek istedim senin tevazunu ve ahlakını bilerek
Esenlik dilerim
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|
Yukarı dön |
|
|
ibrahimim Uzman Uye
|
|
|
|
malik bin nebi Yazdı:
selam sevgili ibrahimim abi,
eğer cin ve ins kavramını pozitif bilimle açıklamaya çalışıyorsan ve bu konuda cin 13 kardeşimizden faydalanacağına inanıyorsan,
Kur'an'ı anlama konusunda bir atılım gerçekleştirecek ve bilim ve kur'an ayrımı yapmadan kur'an konusunda da faydalanacak olan aynı zamanda sensin:), zira faydalanma temellerinden birini bu (pozitif bilim) dayanakla şekillendirdiysen ortaya çıkan sonuç bu olur, iki iletinde de kur'an konusunda atılım gösterdin ve kur'an konusunda da biz faydalı oluruz inş. söylemlerin dikkatimi çektiği için söyledim,
mutlaka her insanın her insandan faydalanacağı bir şey vardır, yeterki görmesini bilelim,
konu dışı ama sadece belirtmek istedim senin tevazunu ve ahlakını bilerek
Esenlik dilerim |
|
|
İbrahimim Yazdı:
Sevgili cin13, bilimsel konuda daha senden öğrenecek çok şeyimiz olduğu görülüyor, inşallah bizim de sana Kur’an konusunda faydamız olur.
|
|
|
Aleyküm selam sevgili Malik Bin Nebi kardeşim,
Allah razı olsun, bende faydalanmanın karşılıklı olmasına dikkat çekmiştim aksinden Allah'a sığınırım.
Allah seni kanadının altına alsın.
Selam ve dua ile.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
|
Yukarı dön |
|
|
cin13 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 23 ocak 2007 Gönderilenler: 385
|
|
|
|
Merhabalar. İbrahimizm kardeşim, madem sordunuz, evrimi bildiğim kadarıyla elbette anlatırım. Ancak izninizle önce size bir soru sorabilir miyim?
İbrahimizm!!! Yazdı:
evre Allahın taktir ettiği, evrim ise reddettiğidir..
|
|
|
Allah evrimi nasıl,nerede reddetmiştir? İnsan evrim ile oluşmadıysa, Dünya üzerinde nasıl, nerede, ne zaman ortaya çıktı?
--------------------------------------
Bu ay, Bilim ve Teknik dergisini bir hafta geç satın alabildim. Marketlere bir hafta geç ulaştı. Nedenini bugün öğrendim. Sebep, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Ömer Cebeci'nin talebiyle içeriğin ve kapağın değişikliğiymiş.
Kaynak: http://www.gazeteci.tv/Detay.asp?GuvenlikID=67O70O75O67O69O
http://www.mansethaber.com/haber_detay.asp?haberID=13177
http://www.guncel.net/gundem/2009/03/09/sansurun-boylesi-gor ulmedi.htm
http://www.kanaldhaber.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=35020& amp; amp;catid=32
----------------------------------------
İbrahimim kardeşim,elbette sizden öğreneceğim çok şey var. Sevgiler,saygılar.
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
|
Yukarı dön |
|
|
ibrahimim Uzman Uye
|
|
|
|
cin13 Yazdı:
İbrahimim kardeşim,elbette sizden öğreneceğim çok şey var. Sevgiler,saygılar.
|
|
|
Selamlar sayın cin13 kardeşim,
Şahsen ben sizden faydalandım/faydalanıyorum, yani
karşılıklı. Başta da dediğim gibi son zamanlarda sizde ciddi gelişmeler fark
ettim…
Allah size/bize katından hayırlı ilimler versin.
Sevgili kardeşim siz bu işle daha fazla
ilgilisiniz, eğer ki Bilim ve Teknik dergisinin
mart sayısının son anda dergiden çıkardığı Darwinle ilgili sayfaları bir şekilde elde ederseniz bizimle paylaşırsanız fazlasıyla memnun olurum.
Selam ve dua ile.
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 439
|
|
|
|
İbrahimim abi,
Allah ahlakını daha güzel eylesin, edebinin örnekliğini daim kılsın, seni esirgesin,
Esen kal
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|
Yukarı dön |
|
|
İbrahimizm!!! Ayrıldı
Katılma Tarihi: 14 subat 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 420
|
|
|
|
evre Allahın taktir ettiği, evrim ise reddettiğidir.. Allah evrimi nasıl,nerede reddetmiştir? İnsan evrim ile oluşmadıysa, Dünya üzerinde nasıl, nerede, ne zaman ortaya çıktı?
sevgili cin 13 insanın dünya üzerinde yaratıldığını nasıl bilebiliyoruz,aşağıların aşağısı hangi manaya geliyor,mekan seviye mi yoksa ruhsal seviye mi, adem için ruhsal seviye olmayacağına göre buna mekansal seviye diyebilir miyiz? herneyse, &nb sp;siz sadece insan için sormuşsunuz, insan sadece ayrıntıdır,dünya üzerine ne canlı varsa onların tamamınıda düşünmek gerekir, öyleyse,adem dünya dışı hayvanat ve bitkiler dünya varlıkları diyebilir miyiz? ben yaradılıştan itibaren Allahın tüm herşeyi bir cetvelde gördüğünü düşünürüm,başınıda sonunuda aynı anda görebilen, başı ve sonunu aynı anda görebilen, neden insanı evrim sürecinden geçirsin? evrim bence mevcut şartlar gereği,o şartlara fiziken uyum sağlamadır,bedenin uyum sağlaması diyelim. o halde eskimoların neden kürkleri yok diye sormakta geliyor içimden, kuran insanı en mükemmel halde yarattığını söylerken,aynı insanın atasının maymun vari bir kılıkta yaratılmış olduğunu söylemem imkansız,işte bu ayrıntıyla kuran evrimi red eder demiştim, bir ceninin oluşması için ana rahmine ihtiyaç yoktur,kimin için Allah için, O Allah bunu yapabileceğini bize göstermişken yerden ot gibi bitirmektende bahseder,yani Allahın bir insan yaratması için ne rahme ne tohuma ne mekana ihtiyacı yoktur, bunlar yanılsamadır, Ahrette insanların anasız babasız olgun olarak yaratılıp hesaba çekileceklerini düşünerektende bunları ekleyebilirisiniz, gaybı bilseydim hakkımda hayır olan ne ise onu işlerdim,Allahın böyle bir sorunu olmadığı gibi,evrimle yaratmak zorunluluğuda yoktur..buyrun siz devam edin.
|
Yukarı dön |
|
|
cin13 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 23 ocak 2007 Gönderilenler: 385
|
|
|
|
Merhaba. İbrahimizm kardeşim,
Cevabınızın soruma bir cevap olmadığını biliyorsunuz değil mi?
Kuran'a inanan hiçbir kişi Allah'ın bu süreçlere ihtiyacı olduğunu, bir zorunluluğu olduğunu, Allah'ın zamana bağlı olduğunu düşünebilir mi?
Bunlar iman meselesidir ve konumuzla hiçbir ilgisi yoktur.
Soru: Güneş nasıl ısı ve ışık verir? Cevap: Allah'ın izniyle, bizlere nur olması için, gece ve gündüzü ayırt edelim, gündüz çalışıp gece dinlenelim diye güneş yaratılmıştır.
Bu bir cevap ama soruma değil. Sizin cevabınız da öyle. Lütfen, hangi zeminde konuşuluyorsa o zeminde cevap verelim.
Ben size o soruyu sorarken, şahsınızın ne düşündüğünden çok, sizinle hemfikir insanların ne düşündüğünü merak ediyordum.
Canlılar Dünya'da nasıl oluştu?
Örneğin, 100 milyon yıl önce, Dünya'da dinazorlar hakim iken insanlar neredeydi?
İnsanlar yeryüzüne uzaydan mı geldi? Yoksa bir anda yoktan en mükemmel haliyle var mı oluverdi?
Halen gözlemlemekte olduğumuz doğal seçilime Allah'ın ihtiyacı mı var ki bunlar gerçekleşiyor?
Lütfen bu sorularıma bulgu, tespit, delil içeren somut cevaplar verin ki ben de sizin ve sizin gibi düşünen kişilerin ne düşündüğünü anlayabileyim.
Eğer bu konularda, bunları içeren bir cevabınız yoksa lütfen "yok" deyin ki tekrar tekrar açıklama yapmak zorunda kalmayayım.
---------------------------------
Eskimoların neden kürkü yok? Sorunuz bu.
Bu soruyla evrim kuramındaki bir açığı yakalamış mı oldunuz?
Oysa, on dakikanızı ayırarak bu sorunun cevabını öğrenebilirdiniz.
Ben size ciddi ciddi cevap vereyim ki kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın.
Eskimolar en fazla bin yıldan beri Grönland'da yaşıyorlar. Üstelik çıplak da gezmiyorlar.Kendilerini soğuktan koruyacak giysi ve barınakları var. Gerçekleşen genetik mutasyonlar onlara çevreye uyum sağlama konusunda bir avantaj getirmiyor. Elbette bu da bir seleksiyon sağlamıyor.
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
|
Yukarı dön |
|
|
İbrahimizm!!! Ayrıldı
Katılma Tarihi: 14 subat 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 420
|
|
|
|
insanın nasıl yaratıldığının hikayesi Kuranda anılmıştır sevgili cin 13 kardeşim, mahiyetini ve onun ötesini kimyasını ben bilemem, söyleyebileceğim şudur; canlı patlamasında ortaya çıkan canlılığın, o canlı olma aşamasını, evrim olarak nitelendiriyorsan bence bu da kabul edilir değil, yok ben şu an için konuşuyorum diyorsan o da kabulüm değil, eğer yaradılışın ilk olarak evrimle başladığını söylüyorsan ki öyle anlıyorum,bu da kabulüm değil,çünkü mevcut bilgi ve sistemin hali hazırda ortaya çıkarmış olduğu yapının değişiminin yine söz konusu olmadığını düşünüyorum, insan yaratılmıştır ve evre evre,evrimleşerek değil diyerek tekrar evrimin kendimce tanımının ne olduğunu bir kez daha belirteyim, bana göre evrim,hali hazırda bir forma ulaşmış canlılığın çeşitli çevre şartları gereği daha mükemmele zorunlu olarak ilerlemesidir,ancak evre Allahın taktir ettiği yapının tamamlanması işidir. dikkat ettiniz mi bilmem,kutuplarda yaşayan bir kutup ayısını sıcak bir memlekete bıraksanız renginde bir değişim söz konusu olur mu?veya kürkünde bir incelme meydana gelir mi? bana göre gelmez, koyundan daha sık yüne sahip bakınız tüye demiyorum yüne sahip sibirya kurdunu sıcaklarda çok yıkamışlığım vardır.Ha andığınız değişim yüzyıllar mı alıyor yani birkaç yılda buı gerçekleşmiyor o zaman bundan nasıl emin olabiliyorsunuz? ayrıca, & nbsp; Eskimolar en fazla bin yıldan beri Grönland'da yaşıyorlar. Üstelik çıplak da gezmiyorlar.Kendilerini soğuktan koruyacak giysi ve barınakları var. Gerçekleşen genetik mutasyonlar onlara çevreye uyum sağlama konusunda bir avantaj getirmiyor. Elbette bu da bir seleksiyon sağlamıyor. demişsiniz,mutasyon formun bozulmasıdır,radyasyona vs maruz kalanların kendileri ve soylarında fiziki bozunumlar meydana gelir bu onlara avantaj değil aksine dezavantaj getirir, mutasyon geçirmek tersine evrimleşme değil,evrelerin tamama ermemesi veya mevcut yapının geri dönülemez şekilde tahribidir. evet güneş nurdur,bizi ısıtır hayat verir vs, güneşin içindeki bir yapının diğer bir yapıya dönüşmesiyle bu gerçekleşmektedir, herşeye olduğu gibi güneşede evreler taktir edilmiştir,doğuma zemin, doğum, devam ediş ve çöküş bunlar evredir. bir noktada cevabımı ciddi olarak vereyim demişsiniz,umarım aksi hataya düşmezsiniz çünkü o zaman sizinle olan bu konuşmamız çekişme evresiye sona erecektir, buyrun siz açıklayın evrimi.
|
Yukarı dön |
|
|
|
|