Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba Hayrullah41,
Lütfen burada kimseyi itham etmeyelim. Bu sitede ne misyoner bulunur. Nede siteye girenler, boyunlarını kurda kurda kaptıracak çaresiz kuzulardır.
Yaza yaza doğruyu bulmaya çalışıyoruz.
Geleneğe aykırı her fikir, fitne fesatmıdır. Neden aykırı fikirlerden korkuyoruz ki.
Bugüne kadar hocadan, ilmihalden vb. şeylerden öğrenmiş olduğumuz dini bilginin Kur'an la yani gerçek vahiy, indirilen din ile sağlamasını yapıyoruz.
Sayın Haktansapmaz ve Öğrenci98 arkadaşımız, şekli namaz olmadığını savunuyor. Savunabilir.
Ben ve Hasan Akçay arkadaşım Kur'ana göre iki vakit (Hud 114 ve İsra 78) i savunduk ve iki rekat diye savunduk.
Asım arkadaşımız beş vakti savunur.
Bütün sitedeki arkadaşlar bu üç gruptan birinde veya ona yakın yerlerdedir.
Kimsenin kimseyi kandırmak, saptırmak, şüphe içinde bırakmak gibi bir niyeti yoktur.
Ben Haktansapmaz ve Öğrenci98 arkadaşıma Kur'an kültürü yüksek kişiler olarak bakıyorum. Ve diyorum ki sayın Yaşar Nuri Öztürk 'ün dediği gibi Kur'an meali okuyup namaz kılmayan bir kişi, Kur'an meali okumayıp namaz kılan bir kişiden kat kat üstündür. Ayrıca sayın Haktansapmaz zaten Kur'anı aslından gayet iyi anlamaktadır.
Ayrıca sayın Haktansapmazın Arapça bilgisine herkesin saygısı var, ben de dahil. Bu konuda aynı fikirde değiliz o ayrı, ayrıca olmak zorunda değiliz o da ayrı.
Namaz isra 78 ve Hud 114 te enredilmiş olup Mekki Surelerdir.
http://www.diyanet.gov.tr/kuran/gelissira.asp
Bakara Suresinden evvel gelen bütün sureler Mekki dir. Medine de inmiş sureler isminin yanında (*) ile işaretlidir.
Diyanet Vakfı ilmihallerine göre Namaz Hicretten evvel sabah ve akşam iki vakit ve iki rekat iken Hicretten sonra Miraç hadisesi ile beşe çıkarıldığı söylenir. Ama Kur'an böyle dememektedir. Miraç olayı Kur'anda geçmez. Sadece İsra vardır. Hem isra suresinde iki vakit diyeceksin, hemde miraçta beş diyeceksin, gelenekseller miraç'a delil olarak İsra suresini gösterir.
Demek ki bir ekleme olmuş. Farzlar ve sünnetler. Öğle, ikindi, akşam bunlar ekleme namazlardır. Bir Ümeyye eklemesi. Bunuda insanlara kabul ettirmek için Miraç olayını uydurmuşlardır. Hz. Musayı ön plana çıkardığı için bir Yahudi uydurması olduğunu düşünüyorum.
İyi niyetlimidir, kötü niyetlimidir. Emeviler ve Abbasiler zamanında bir toplum mühendisliği yapılmış. Din zorlaştırılmış. Mezheplere bölünmüş. Bunlar Kur'ana aykırı. Kur'an dininizi parça parça etmeyin der. Bunun etkilerini bugün hala yaşıyoruz.
Namaz vakitleri akimüs-salate diyen ayetlerle konulmuştur. İsra 78 ve Hud 114. Bakara 238 de Vusta namazında böyle bir ifade yoktur. Onun için bazı din bilginleri bunu Orta namazı kılın şeklinde değil, namazları aşırıya kaçmadan koruyun şeklinde anlamışlardır. Vusta mamazı Cuma namazı olarak anlayanlar da vardır.
Yani Cuma dışında Gündüz vakti Namaz yoktur. Namaz gece ve seherdedir.
İnanın, inanmayın, kabul edin veya etmeyin. Ama araştırın. Tahammül edin. İtham etmeyin. Okuyun. Fikriniz varsa karşı cevap yazın. Çürütmeye çalışın. Belki çürütürken, sen çürütülürsün yeni bir bilgi, yeni bir bakış açısı kazanırsın.Çünkü bu sitede ben o kadar çok şey öğrendim ki.
Bazı başlıkların altını sadece okudum, bazılarına katkıda bulundum. Ama çok faydalandım. İyi ki bu site var.
Yeni şeylerden korkmamak gerekir. Bilginin kaynağı şüphe ve sualdir.
Siteye katkı yapabiliyorsanız yapın. Faydalanın ve faydalandırın. Hep birlikte doğruyu arayalım.
Herkese selamlar.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|