Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
[QUOTE=sorguç]selam yeni katıldım bence kuranın günümüze kadar gelişinden ziyade kuran kimin sözüdür bunu konuşmak lazımdır. [/QUOT
Güzel bir soru.Bna göre insan,her şeyi sorgulamalı.Allah"ın varlığını,ne olup,olmadığını bile.Bunda sakınacak,kınanacak bir şey olmamalı.
Benim tecrube veya incelemelerime göre,Kur"an"ın,kimin sözü veya hangi kaynağın ürünü olduğunu anlamak,bilmek veya farketmek,ancak Kur"an"ı tanımak veya anlamakla mümkün olur,olabilir diyorum.
Nasıl ki,bir insanın güvenilir olup olmadığını bilebilmek için,o insanı iyi tanımak gerekiyorsa,Kur"an"ın da güvenilir olup olmadığını anlamak için,Kur"an"ı,bir hayli iyi tanımak gerekir.Aksi takdirde,yani Kur"an "ı bir hayli tanımadan,Kur"an"ın Allah sözü olduğunu söylememiz,sadece bir iddia veya bir temenni veya bir dogma olur.
Ben,23 yıldır Kur"an"ı inceliyor,düşünüyorum.İlk,7 yıl,Kur"an"ın,kesinlikle Allah tarafından vahyedildiğini varsayarak okudum.Altını çiziyorum.Varsayarak okudum.8.yıl sonra,pes ettim.
Kur"an"ın,insanı,insanlığı,çok çok aşan bir kaynaktan derlenip,vahyedildiğine inandım,emin oldum.Kur"an,peygamberler,iblis,ifrit,cibril,mikail,firavn,K arun,haman ve bunlar gibi,bir çok insanında dahil olduğu veya katkı yaptığı,bir kitap veya bir CVD veya bir kasettir.Söz konusu kasetin yapımcısı,kasette rol veya görev alan tüm kişilerin,çok çok üstünde bir makam veya bir zattır.
Zaten "Kur"an"ın arapça bir lisan olması" demek,Kur"an"ın,çok çok yüksek veya çok çok seçkin bir lisan veya kitap olması demektir.Söz konusu lisanın,Muhammedin veya Muhammedin toplumunun kullandığı yerel dil veya lisan ile,hiç bir benzerliği ,alakası yoktur.
Demem o ki,Kur"an"ın kullandığı tüm isimler,kelime veya kavramlar,ilk defa muhammed tarafından kullanılmış,telafuz edilmiştir.
Kur"an veya Muhammed"e kadar,Kur"an"ın kullandığı kelimeler veya lisan,hiç bir insan tarafından kullanılmıyor,bilinmiyordu.Ama Muhammedin konuştuğu bu lisanı,muhatapları çok açık bir şekilde anlıyordu.Ve Hz.Muhammedin o günki tüm muhataplarına gönderilen tek mucize de,bu durum idi.
Ve Kur"an,inzal olduğu andan itibaren,deriden mamül bir kitaba anında ve bizzat cibril ve mikail(melekler)tarafından yazılmıştır.
ANDOLSUN TURA.YAYILMIŞ İNCE DERİ ÜZERİNE,SATIR SATIR YAZILMIŞ KİTABA.52/1,2,3.
Kur"an"ın nasıl yazıldığı,nasıl toplandığı,nasıl tasnif edildiği,bize nasıl intikal ettiği,nasıl korunduğu ile ilgili tüm rivayet veya yazılanlar,tamamen uydurmadır,hurafedir,saçmalıktır,komikliktir.
Ben iddia ediyorum.Kur"an öncesi dönemlere ait,hiç bir yazıt,hiç bir kitap veya hiç bir kitabe de,Kur"an"da geçen,hiç bir kelime veya isim yoktur.Çünkü bu kelime veya isimler,daha doğrusu bu lisan,insanlığın gündemine,Kur"an ile girmiştir.
Selam ile.
|