Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
sen benim kim olduğumu biliyorsan ve nerde yaşadığımıda biliyorsan buyur gel yok gelemiyorsan biz sana gelelim ama malatyalı değilim bunu bilmeni isterim ve malatyada da yaşamıyor bir üç ay askerlik yaptım orda başka bilmek istediğin varsa çekinme sor.
it ürür KERVAN yürür her dönemin kervan başıda bellidir
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Mana Eri Yazdı:
HAKgelenek Yazdı:
manaeri yazdı
HAK GELENEK HAKTANSAPMAZ -MALATYA.
sen benim kim olduğumu biliyorsan ve nerde yaşadığımıda biliyorsan buyur gel yok gelemiyorsan biz sana gelelim ama malatyalı değilim bunu bilmeni isterim ve malatyada da yaşamıyor bir üç ay askerlik yaptım orda başka bilmek istediğin varsa çekinme sor.
it ürür KERVAN yürür her dönemin kervan başıda bellidir
rahat ol bende malatyalıyım.
istanbulda ikamet ediyorum.
malatyada yaşadığını iyi biliyorum :)
müridlerini de tanıyorum.
peygamberini de ;)
gerçekten malatyalı değilim ama istersen hafta sonu malatyada buluşuruz sende memleket özlemini giderirsin ordan sana bizim memleketide gösteririz.
kendini çok fazla sıkma biraz gevşe
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Şimdi içimizden bir resul gelse bunun resul olduğunu nerden anlayacaksın?
Başka bir dinmi anlatacak?Yine bu kurandan söyleyecek.Değişen ne olacak?Bu sana bir sorudur.
Kuran zemini derken(Kuransal bakış açısı) İbrahime biz zeminini şöyle belirttik;Şirk karıştırma.ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ!!!
[/QUOTE] ve aleykümselam misak 2000 kardeşim
Şunu belirtmeliğim ki ben bir resul geldi veya gelecek demedim ama, birileri gibi aklım bu kur'an'a hakim kesinlikle tüm kur'an'ı anlıyorum, resul'a da ihtiyacım yoktur resul gelmeyecek te demiyorum, attığım başlıktan da anlaşılacağı gibi resul'e ihtiyaç diyorum.
RESUL'E İHTİYACINIZ YOK'MU soruma cevap vermemişsiniz canınız sağolsun
İçimizden resul gelirse emin olun basireti açık ve ALLAH'ın hidayet verdiği herkes tanır ve anlar tanıyıp anlamak zorundayız yoksa ahirette yarab ben tanıyamadım anlayamadım diye bir bahane ve de şansımız yok
NASIL TANIYACAĞIZ soracak olursanız, kur'an resul'ün kişiliğini çok net olarak ortaya kuyuyor,emin güvenilir,ALLAH'tan başkasına çağırmayışı ve bu konuda mü'min kalpleri duyoruculuğu sadakati,vahy'e bağlılığı v.s
NE DEĞİŞECEK gelecekse resul bu kur'an'ı ALLAH'ın istediği,murad ettiyi şekilde anlatacak ve yaşatacak, ata dededen süregelen şirk'i inananlardan temizleyecek, inanananlara tercih hakk'ını bırakmayacak tefrikayı ortadan kaldırıp herkes kendisinde bulunan ile sevinemeyecek saflar netleşecek vahdeti oluşturup belki birileri için fitne olacak yani kimliğini samimiyetsizliğini sahtekarlığını ortaya çıkaracak,din baronluğu son bulacak,şimdilik
selam sana da selam senin dine hizmet anlayışın bumu (kesinlikle bu. senin gibi ayetleri eğip bükücüleriin karşısında olmak, bu dine hizmettir. çünkü sen ve güruhun dini yozlaştırmaktadır), inananlarla alay etmek böyle mi emrediyor ( Ben inananlarla alay etmem. seni inanan olarak görmüyorum! Bana göre sen ALLAH İLE ALDATAN BİR TEFRİKACISIN.) inanç değerlerin sana burada fikirlerini ortaya koyanlar delillerini Allahtan başkasınamı dayandırıyorlar,(KESİNLİKLE ÖYLE! sEN VE GÜRUHUN DELİLLERİNİ HEVALARINA DAYANDIRMAKTALAR. BUNUN BİRÇOK DELİLİNİ SUNACAĞIM İNŞAALLAH.) hanif dostlar forum'u Allahtan başkasınamı çağırıyor,(şU AN SİZİN YENİ PEYGAMBERE ÇAĞIRIYOR) Allah'a iftira edenden daha zalim ve alçak kim olabilirki bunu bilenler olarak Allah'ın murad ettiğini anlama adına burada bir şeyler tartışılıyor,(TARTIŞMA AYRI ÇARPITMA AYRI, BURDA AYETLER SORGULANMIYOR YARGILANIYOR. ÖRNEK İÇİNB BKZ. NAMAZ VE KABE MESELELERİ) bu tartışılanlara Allah'tan bir şeyler katamıyorsan bari izle belki neler olduğunu, neyin tartışıldığını anlar ufkun açılır(SENİN GİBİ 50 TANESİNİN BİLDİKLERİNİ BEN UNUTTUM. UYANIKLIK YAPIP PEYGAMBERİNİZİ PEŞKEŞ ÇEKECEKSİNİZ. SENDEN HİÇBİRŞEY ÖĞRENMEM BEN... MÜŞRİKLERDEN BERİYİM! ),ben ne bursalıyım nede malatyalıyım senin bursalı malatyalı gruplandırman insanları itham etmen asıl senin tefrikacılığını çağrıştırıyor sen simgeni ve imzanı senin savunduğun değerlerin ciddiyetine uygun buluyurmusun yoksa simge ve imza sıkıntısımı var ( BURSADA, APOLAT-SULTAN İSİMLERİYLE YAZAN KİŞİ, HAK GELENEK HAKTANSAPMAZ -MALATYA. BU EKİP KURANIN ÖNGÖRDÜĞÜ SALATI REDDEDEREK VAHYİN DIŞINA ÇIKMIŞTIR. SENDE BUNLARLA BİRLİKTESİN BIRAK BU LAF OYUNLARINI... SULTAN'I, PARDON PEYGAMBERİNİ KIZDIRACAKSIN) demek istediğim bir birey samimiyetiyle ciddiyetiyle kişiliğiyle savunduğu değerlere olan inancını ortaya koyar, yoksa ALLAH'IN Resul'ün Kur'an'nın ve dolayısıyla islam'ın ne benim ne de senin savunmalarına ihtiyacı yoktur ( SENDEN BERİYİM) kal sağlıcakla
yine de selam Benim çarpıttığım bir tek ayeti ve tefrika adına bir tek yazımı asarsan senin söylediğin doğrudur ancak,bunu yapamassan sen müfterisin yalancısın. senin benim gibi 50 kişinin bildiğini unutman seni bu hale getirmiş olacak ki ilahi kelama ait bir tek cümle sarf edemiyorsun yüreğin yetiyorsa polemik yaparak değil kur'an'i bilginle eleştirdiğin insanlara cevap verirsin, bu arkadaşların bir kısmına katılmadıklarımla birlikte ortaya koyduklarını, varsa bir numaran kur'an dan cevap ver yemedi değil mi beni ve buradakileri deşifre etmeye çalışıyorsun senin hakkındaki düşüncelerimde haklıymışım senin görevin buymuş meyer hangi gizli servise hizmet ettiğine öğreneceğiz ben malatyalı veya bursalı değilim ancak malatya'ya yakın bir yerliğim istiyorsan sana kendimi tanıtabilirim ister malatyada istersen de istanbulda adresini ver daha yakından tanışır konuşuruz Benim muhammed' A.S den sonra(vahy alıcı olarak) resul'üm olmadı ve şu andada bilmeden konuşuyorsun evet ben senden beriyim kemalizm'in veya laikliyin kısacası tüm beşerizmin arkasına sığınmıyorum.denim dayanağım ALLAH o varken ben başkasınamı sığınayım, sen müşrik kavramını o sadece kendine etiket olarak kullandığın kur'an dan bi incele görürsün kimmiş adres ve delillerinini bekliyorum bu şekilde konuşmak benim uslubum değildir ancak sen mecbur ettin dahada ileri buyuta götürmessen!! senin bileceğin!!!
Şimdi içimizden bir resul gelse bunun resul olduğunu nerden anlayacaksın?
Başka bir dinmi anlatacak?Yine bu kurandan söyleyecek.Değişen ne olacak?Bu sana bir sorudur.
Kuran zemini derken(Kuransal bakış açısı) İbrahime biz zeminini şöyle belirttik;Şirk karıştırma.ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ!!!
[/QUOTE] ve aleykümselam misak 2000 kardeşim
Şunu belirtmeliğim ki ben bir resul geldi veya gelecek demedim ama, birileri gibi aklım bu kur'an'a hakim kesinlikle tüm kur'an'ı anlıyorum, resul'a da ihtiyacım yoktur resul gelmeyecek te demiyorum, attığım başlıktan da anlaşılacağı gibi resul'e ihtiyaç diyorum.
RESUL'E İHTİYACINIZ YOK'MU soruma cevap vermemişsiniz canınız sağolsun
İçimizden resul gelirse emin olun basireti açık ve ALLAH'ın hidayet verdiği herkes tanır ve anlar tanıyıp anlamak zorundayız yoksa ahirette yarab ben tanıyamadım anlayamadım diye bir bahane ve de şansımız yok
NASIL TANIYACAĞIZ soracak olursanız, kur'an resul'ün kişiliğini çok net olarak ortaya kuyuyor,emin güvenilir,ALLAH'tan başkasına çağırmayışı ve bu konuda mü'min kalpleri duyoruculuğu sadakati,vahy'e bağlılığı v.s
NE DEĞİŞECEK gelecekse resul bu kur'an'ı ALLAH'ın istediği,murad ettiyi şekilde anlatacak ve yaşatacak, ata dededen süregelen şirk'i inananlardan temizleyecek, inanananlara tercih hakk'ını bırakmayacak tefrikayı ortadan kaldırıp herkes kendisinde bulunan ile sevinemeyecek saflar netleşecek vahdeti oluşturup belki birileri için fitne olacak yani kimliğini samimiyetsizliğini sahtekarlığını ortaya çıkaracak,din baronluğu son bulacak,şimdilik
selamve dua ile
[/QUOTE]
Selam can Muvahhıd kardeşim
Gelen Resulün,yada gelecek Resulün veyada ihtimali varsa,Şirksiz bir Din anlatacağını söylüyorsunuz.Benimde aklıma ister istemez şu soru geliyor.O zaman sizin anlattığınız inanç sistemi içerisinde şirkin izinimi görüyorsunuz?Bu düşünceye sahipmisiniz?
Selam Misak 2000,
Bu anlayışınız bana oldukça manidar geldi, beni şaşırttınız inanın. Yanlış anlamadıysam, ayette geçen "mekénELBEYT"i, dört duvar bir evin zeminini kast etmediniz. "Zeminini" derken neyin zeminini kast ettiğinizi de açık olarak yazarsanız lutf etmiş olursunuz. 22/26'yı örnek vermişsiniz sanırım. Burada geçen "el-beyt" ten ne anladığınızı bizimle daha açık olarak paylaşır mısınız?
22/26: "Veiz bevve'né li ibrahîme mekén'elbeyti en lé tuşrike bî şey'en.. :Ve biz İbrahim'e Beyt'in mekanında/zemininde şöyle bir yer verdik: Bana hiç bir şeyi ortak etme!"
Bu çeviriye katılır mısınız?
Muhabbetle.
Selam Haktansapmaz
23/91 ayette eğer iki ilah olsaydı herkes yarattığına sahip olup birbirinin üstüne çıkmaya çalışırdı.Bu durumda kargaşalar,kaoslar olurdu.Bu ayetin içerikliğinde bu beytul-mamurun imar eden tek bir ilah olduğunu,hiçkimsenin bunda ortağı olmadığını İbrahimin yerlerin ve güğün bir kanuna bağlı olarak hareket ettiğini,idrak etmesinin ardından ,bu beytin ana merkezi Tek bir ilah egemenliği altında olduğunu,gelenlere,geleceklere,bu iş için mücadele edeceklere ve karşısındaki insanlara karşı tevazuyu elden bırakmadan selam diyeceklere bir öğretidir.Devamındada EHLİ BEYT(Yapının ehli olan)yani bilinçlenen yol göstericilere kendi öngörülerini,fikirlerini bende böyle anlıyorum,böylede anlaşılabilir gibi imanı bozan oluşumlardan kaçınması gerektiğini şirkin katmak ve çıkarmak olduğunu vurgulayarak beytin temelini belirtmesi olarak anlıyorum.
O senin şekilciliğindir. Simge ve imzamdan rahatsız olanlar, forumu kümes üyeleri tavuk ilan etmişlerdi.;)
Zoruna giden şey şu ;
Sen ve senin gibi düşünenlerin hiçbir delili Kuran'dan değildir. Zan ve hevalarındandır.
Ayetleri çarpıtma metodunuz, arapça kelimelere semantolojik olarak farklı manalar biçme yolludur.
Hanifliği, Namaz ve Kabe karşıtlığına indirgeyecek kadar SIĞ beyinli olan SEN ve SENİN müridlerine söyleyeyim ki,
Sizler YAHUDİLERİN Türkiye'de kullandığı zavallı kimselersiniz.
Size verilen amaç :
Laiklik karşıtı propaganda yürütmek.
Mustafa Kemal Mirasını yok etmek.
Namazı yok etmek
Kabeyi yok etmek
Muhammedi yok etmek
ve YENİ BURSALI TÜRK PEYGAMBER eşliğinde, BÜYÜK YAHUDİ HANİFLİĞİNE HİZMET ETMEK.
saydırtmayın bana bağlantılarınızı, işbirliklerinizi döktürtmeyin.
Türkiye'de yoktur benden daha araştıran bulan ;)
Ben herbirinizi tanırım. Herbirinizin gözünün içine bakmışlığım vardır...
Bırakın bu numaraları...
HOROZ(MANA ERİ)
Erken öten horozun başını keserlermiş
Dikkat et M.a.ağcalarda oradan çıkıyor bir tarafına birşey sokmasınlar.
Ben Malatyalılardan çok korkuyorum.Sende Malatyalı olduğunu söylüyorsun istanbulda tuvalette ne geziyorsun.
HOROZ EFENDİ
YAHUDİ UŞAKLIĞI İLE İTHAM EDİYORSUN O ARKADAŞLARI.!
ŞUNU İYİ BİL EĞER ÖYLE BİR HİZMET İÇERİSNDE İSELER AYVANIN SAPINI YERSİN.YOK DEĞİLSELER O ZAMAN HAK OLAN BİR DİNİN ÖNÜNDE DURAN BUZ GİBİ BİR KAFİR OLDUĞUNUDA BİLESİN.YOK ARAPÇAYI KAFANIZA GÖRE YORUMLUYORSUNUZ DİYORSUN.SİZLER ARAPÇAYI BİLİYORSANIZ YÜZDEN FAZLA KURAN MEALİNİN FARKLI FARKLI OLMASININ ANLAMI NEDİR?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma