Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sayin Nihad Beyan Bey , Rasih bey Hakgelenek
Kuran yeter dedigimiz zaman Kuran yeter diyebilmeliyiz degil mi ?
Kuran yeter FAKAT…. Olmamali. Kuran yeter NOKTA .
Kuran yeter ama ……….. Iskender Ali Mihr Resul Allah ile konusuyor…
Kuran yeter ama ……….. Menzildeki Seyh Mekkede guluk namaz kiliyor
Kuran yeter ama ……….. Hans Von Aiber Uzaydan geliyor…
Kuran yeter ama ……….. Bursali Peygamber Allah’in ayetlerini dogal olarak yasiyor…
Kuran yeter ama ……….. Said Nursi Ilham aliyor…
Kuran yeter ama ……….. Ebu Hanife Yol gosteriyor…
Kuran yeter ama ……….. Resad Halife 19 kesfetti 20 yuzyila isik sacti…
Kuran yeter ama ……….. nokta nokta nokta…
Ornekler saymak ile bitmez. Kuran yeter ve yaninda kucuk putlar gerek yok. Bunun adi ister
Mezhep Imami olan kucuk resuller
Ucan Seyhler, kacan efendiler, Turkiyeli Resuller yada Amerikali Resat Halifeler
Onderimizde , Furkanimizda Kuran diyebilmeliyiz. Resuller gelebilir gidebilir. Sah damarimizdan daha yakin olan Allah ile Kuran ile birlikde olmak neden bu kadar zor.
Yukarida daki orneklere bakarsak, kimisi ilah aliyor kimiz yeni mucize kesif ediyor, kimisi ucuyor kimisi kaciyor. Onemli degil, onemli olan Kuran Yeter ve nokta.
Amishlerde Yaraticinin dogal ayetlerini yasadaiklerini soyluyorlar, farkli birsey demiyorlar ki , yada yeni Resul bekleyenler Tevbe suresinin 2 ayetini fazlalastiran Resat Halifeden farkli bir sey soylemiyorlar ki.
Resat Halifenin 19 teorisi ile Tevbe Suresini ile ilgi ayetleri konusundaki soylemlerini bir kenara birakirsak Yeni Resul soylemleri tartismlari ayni.
Ben sadece gozlemlerimde Resul tartismasinin Resat Halifecilerin tartismasi oldugunu ve hayat biciminde Ameriklai Amishlerden alindingini ifade ettim.
Kuran yeter ve NOKTA. Ama ile devam ettigimiz zaman sonu yok. Resat Halifenin Edip Yuksel ile Turkceye tasinan Resul Tartismasi Bursada Tevbe suresi tartismasi olmadan yeniden filizlendi gibi geliyor.
Kuran Yeter ama … Yeni bir lidere ihtiyac var derseniz amenna Kabul ederim. Bunun adini Resul koymayalim. Ozellikle ithal Resul Tartismlari (Resat Halife) ve hayat bicimi (Amish Hayat Tarzi) ile yapmayalim.
Kuran yeter darken eski aliskanliklarimizdan kurtulmayip hala kurtaricilar aramak ne kadar dogru. Kuran yeter darken biraklaim insanlar bazan civil civil oten kurlar ile yada Gokdelenlerin ustunnde yasasinlar o onlarin tercihi. KImse civil civil Kuslar ile yada gokdelenlerin ustinde yasiyor ustun olmamali.
Kuran yeter ama bize bir lider lazim…. Nokta nokta olur.
Sizi kirmak degil amacim kirdiysam ozur dilerim. Yazilarinizdan tartismalarinizdan cok fadalandim Allah razi olsun.
Not: Ali Bey link duzeltmeniz icin tesekurler
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
|