Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 04 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 128
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam,Allah Muhammed den misak almadımı dön bak bakalım Araf 7 ye.Bırak tiyatroyu da gerçekleri gör...
__________________ (Bu) Kitab'ın indirilmesi, aziz ve hakim olan Allahtandır.Şüphesiz, sana bu Kitab'ı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na(KİTABA) halis kılarak Allah'a kulluk et.zümer-1-2
düzeltme ;yukarıda araf 7 yerine ahzab 7 olacak.
__________________ (Bu) Kitab'ın indirilmesi, aziz ve hakim olan Allahtandır.Şüphesiz, sana bu Kitab'ı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na(KİTABA) halis kılarak Allah'a kulluk et.zümer-1-2
Asıl tiyatroyu bırakıp gerçekleri görmesi gereken sensin. Bu konuyu (ahzzab 7) yukarıda tartışmadık mı. Yine başa mı sarıyorsun. Kuranda 20 den fazla ayette misak sözcüğü geçer hepsi aynı olayı ifade etmek için mi kullanılıyor... İddialarınız çatırdayınca ortalığı bulandırmaya çalışıyorsun gibi bir izlenim edindim.
Uzun süre forumda moderatörlük yaptığım için taktiklerinizi ezbere biliyorum, işinize gelmeyen iletiler gündeme geldiğinde hemen peşpeşe anlamsız iletiler ile o iletiyi arka plana itmek te taktiklerinizden biri. Düzeltmeyi aynı ileti içinde de yapabilirdin.
Muhabbetle.
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
Selam
Ben polemik bilmem ama siz çok iyi yapıyorsunuz konuyu ithamlarla bulandırıp hemen karalama yöntemi.O ezbere bildiğin yöntemleri buraya da aktarıyorsun.Bende zannetmiştim ki elmuh bu konuyu güzelce tartışacak,yanılmışım.Aslında böyle bir beklenti içinde olmam hata.Daha öncede benzerlerini gördüm ve yaşadım.Sen Muhammed dende misak alınmamıştır diyorsan haklısın kardeşim başka birşey demiyorum...
selam
Ezbere bildiğim yöntemler içinde "ithamlarla bulandırma, karalama" iyi tanıdığım ama kullanmaya tenezzül etmediğim yöntemlerdendir. Savunmuş olduğunuz hiçbir fikri ithamla bulandırmadım, delillendirmiş olduğum tesbitlerim itham ve karalama olarak nitelendirilemez. Varsa alıntı yapıp göster. Metnin yazımına dahi özen göstererek açık açık cevapladım. Sağa sola çekip dallandırıp hedeften saptırma da yapmadım. Üstü kapalı, kaçak kaypak tek cümle kullanmadım. Dolayısı ile eğer bir bulanıklık olduğu iddiasında iseniz açık seçik, başa sarmadan, yeni deliller getirebilirsiniz ya da benim anlatım biçimimden dolayı kavramakta güçlük çektiğiniz bir cümlem varsa daha açık anlatmamı da isteyebilirsiniz.
Ancak asıl sorunun bu olmadığını düşünüyorum. Bu tartışmaya başlarken, ben ne delil getirirsem getireyim, fikirlerinizi değiştirme ihtimaliniz varmıydı...
Son bir gayretle bile anlattıklarımı çarpıtmaya kalkışmanız gözümden kaçmış değil. "Muhammed den de misak alınmamıştır" anlamında özetlenebilecek bir fikir ileri sürmediğimi gayet iyi biliyorsunuz. Ben Muhammed'den nasıl misak alındığını yukarıdaki iletilerde yeteri kadar anlattığımı umuyorum.
Muhabbetle.
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
Tamam kardeş Muhammed'den misak alındığına göre sorun yok selam...
Cesitli dinler gondererek insanlari birbirine dusurmek.
Savaslar, katliamlara onculuk yaptirmak.
Peygamberler gondererek dunyaya okadar buyuk hizmet etti ki allah, ne desek az kalir. Islam, Hristiyanlik, Yahudilik digerleri dinler adina okadar savaslar oldu ve oluyor ki, tanri hic karismasaydi insanlara, akil ve vicdan ile zaten iyi birer insan olurlardi..
Allah allahtan razi olsun
konyali Allah(c.c.) iyiyi doğruyu ve güzeli gösterir. insanlar buna uymaktan çekinir ve yanlış yola çabuk meyillenir. nefsine uyar. insan nefsine daha çok uyduğu ve yanlışa sürüklediği için kendini Allah(c.c.) onlara ilahi yolu yani doğru olan yolu gösterir. insanlar bunu yapmaktan çekinip Allah(c.c.) ın yoluna girenleride öldürmeye kalkarsa tabikide ölüm inkar edenlerin üzerine olur. insan ne yaparsa kendine yapar konyali ne yaparsa kendine. yaptıklarının cezasını veya mükafatını göreceksin unutma... bu arada bilmediğin şeyler hakkında hüküm vermeye kalkışma.
__________________ ne kadar hatırlanmak istiyorsan o kadar hatırla.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
sayın islamcı konyali ye boyuna cevap vermeyiniz kendisi dün yazdığı edepsiz yazıdan dolayı siteden atıldı sapık düşüncelerine cevap vererek onun istediği bu tuzağa düşmeyin adamın kendi yok reklamı var bırakın bu sapıkla uğraşmayı
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Başlığı açmış kişi olarak 3:81 ayet-i kerimesindeki “Rasûl”ün Muhammed(a.s)’a işaret ettiğini “anlıyor” ve ayeti böyle “yorumluyorum”.
Daha öncede altını çizmeye çalıştım Kur’an’ı “bugün iniyormuşçasına” okumak veya Kur’an’ı anlamak için ona sürekli “burada bana ne söyleniyor?” sorusunu yöneltmek için “nesnel anlamı” gözden çıkarmış olmak gerekmektedir.
Kur’an’ı Kerim’in “nesnel anlamını” “gözetmemenin” yol açabileceği istismarın boyutlarını, başka bir ifadeyle, eline Kur’an’ı alıp “burada bana ne deniyor acaba?” diye soran insanların “muhayyille gücünü” göstermesi bakımından “bazı yorum” örneklerine bakmak oldukça öğretici olabilir.
“Nesnel anlamın” en eski düşmanları “Zahiri” ve “Batıni” yaklaşımlardır. Bugünde durum bu şekildedir.
“Batiniliğin” Kur’an yorumunda hiçbir “nesnel ölçüte” başvurmaması karşılık; “Zahirilik” de metnin “lafzına sarılmak” suretiyle, metnin delaletini emniyet altına almış değildir. Çünkü Zahiri yaklaşım, Kur’an’ı Kerim’i vahyin kalıbı olan lafızların taşıyamayacağı anlam yüklemelerine karşı hassasiyet göstermesinin yanında, “bir bağlam içerisinde anlam ifade eden “söz”ü”, “lafız”a indirgemek suretiyle, onu tarih boyutundan soyutlamıştır”. Zahiri yaklaşım, yalnızca dinsel metinlere değil ama aynı zamanda dil olgusuna da zahiri yaklaştığı için, dilin dolaylı anlatımlarını, en önemlisi “mecaz”ı da görmezden gelmektedir.
İhtiyaç duyduğu her şeyi Kur’an’ı Kerim’de görme; buna mukabil, kendi şartları açısından uygun olmayan hiçbir şeyin Kur’an’ı Kerim’de yer almayacağını vehmetme eğilimi olarak “anakronizm”e İslam tarihinin her döneminde rastlanabilir.
Son paragrafınız bu forumda ciddi bir gürültü çıkarabilir. Evet, ben de hayat ile Kuran'ı eşitleme / her şeyi Kuran'da arama eyleminin yanlış olduğunda sizinle hemfikirim.
Mesela muamelata dair Kuran'da çözümlenen konular, o günün güncel ve müdahale gerektiren konuları idi. Bizim toplumumuz ile o toplum tıpa tp aynı olmadığı için ortada olan her sorunu Kuran ile / Kuran'dan çözmek iddiası ebediyyen havada kalmaya mahkumdur. Çünkü, aksini düşünenlerin "üretecekleri"(!) her çözüm illaki "beşeri" bir pay barındıracak ve asla "ilahi" olamayacaktır.
Fakat bu yazınız kapsamında belki konu dışına çıkarak şunu açıklamanızı rica edeceğim.
Sözün ait olduğu "bağlam" nereden bilinebilecektir ?
Daha önce de örnek verdim. Mesela "kıble değişikliği"...
Kıble değişikliğinin ne zaman olduğu konusundaki "rivayetler" acaba bize "bağlam"ı anlatıyor mu? Hangisine, hangi sebeple itibar edilecek ?
Aynı kaynaklar, bize Kuran'ın her ayetinin bağlamını istikrar içerisinde sunabilecek mi?
Sadece "mecaz" konusunda bile neyin mecaz olduğu hususunda bunca "karmaşa" vakıası karşısında yorum "neye" göre yapılacak ?
Bir yazınızda "siyer"e, hadis külliyetından daha fazla değer verdiğinizi söylemiştiniz.
Siyer dediğimiz şey de, hadislere benzer bir "usul" ile aktarılmadı mı?
Hazır değinme yapmışken bu husustaki görüşlerinizi aktarırsanız mutluluk duyarım.
Esenlik dileklerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma