Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
domuz eti yemek acaba kuranın ilk muhatablarınca ne ifade ediyordu...
onlar domuz etini çok sevdikleri bir yiyecek olarak mı görüyorlardı...
yada pis bir işi yapmak anlamında mı kullanıyorlardı...
hani bizde de var kötü bir iş yaptığında iyi halt ettin der gibi iyi b.k yedin denir...
domuzluk ettin dediğinde yine benze bir şey ifade edilmeye çalışılır...
yani kuranın ilk muhatabı olana ne denmek isteniyordu...
ne dendiğini anladıktan sonra ne denmek istediğini anlamaya çalışmamız gerekiyor...
daha biz ne dendiği konusunda bile tam bir fikre sahip değiliz sanki...
birde niye dendiği meselesi var...
neyse konu üzerinde konuştukça yeni bir şey daha öğreniriz umarım...
sen domuz helal mi diyorsun şimdi....:)
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
domuz eti yemek acaba kuranın ilk muhatablarınca ne ifade ediyordu...
onlar domuz etini çok sevdikleri bir yiyecek olarak mı görüyorlardı...
yada pis bir işi yapmak anlamında mı kullanıyorlardı...
hani bizde de var kötü bir iş yaptığında iyi halt ettin der gibi iyi b.k yedin denir...
domuzluk ettin dediğinde yine benze bir şey ifade edilmeye çalışılır...
yani kuranın ilk muhatabı olana ne denmek isteniyordu...
ne dendiğini anladıktan sonra ne denmek istediğini anlamaya çalışmamız gerekiyor...
daha biz ne dendiği konusunda bile tam bir fikre sahip değiliz sanki...
birde niye dendiği meselesi var...
neyse konu üzerinde konuştukça yeni bir şey daha öğreniriz umarım...
sen domuz helal mi diyorsun şimdi....:)
Merhaba Asım abi,
Bence domuz etinin yenmesinde hiç bir sakınca yok, bunu söylerken ilk muhattabın ne anladığı veya ilk muhattaplara ne dendiğinden hareket etmiyorum,
Temel harekete geçiricilerden yola çıkıyorum, yani ister ilk muhattaba helal densin, ister haram densin bu benim şu anki seçimlerime etki etmicek,
O da fayda ve zarar ilişkisi,
Zira bana denenler ile Onlara denenler,
Benim sahip olduklarımla onların sahip olduklarına göre değişir,
100 derecede zararlı organizmaları yok olan bir hayvan eti, 100 derecelik ısıya ulaşacak derecede ateş yakanlara helal, yakamayanlara ise haramdır ;), bunu tecrübe eden de onları mahrum kılar,
Esen kalasın güzel insan
Sevgilerimle
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
Yaratıcı yarattığını akşına ters işletmez, fayda ve zarar ilişkisini, oportunizm ile karıştırmayın,
Allah direk irtibat kurmaz hep elçi gönderir demişsiniz, şura 51 ayetini okursanız, irtibat çeşitlerini eldeki mushafın nasıl ifade ettiğini görürsünüz,
Kendinize üçüncü bir gözle bakar mısınız lütfen,
Esenlikler
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
şu günlerde dünya domuz gribi meselesiyle çalkalanıyor...
insanlar domuzun bırak etini yemeyi yanından geçemeye bile korkar oldu...
işte bu günlerde domuz en tabii en doğal ve en asıl şekliyle insanlara haram kılındı...
yani hiç bir kitab indir meden hiç bir peygamber haber vermeden tamamen hayatın akışı içinde insanlar ondan yemekten uzaklaştırıdılar....
allahın haram kılmasının en ilginç süreçlerinden birini yaşıyoruz...
şarabın haram olmasının nedeni nedir...
şarhoş edip aklı örtmesi ve daha bazı biyolojik zaraları...
eğer bu etkiler kaldırılsa şarap hala yasak olur mu...
şarhoşluk vermese ve sağlığa zararlı bütün etkileri kaldırılsa ve hala haram olur mu...
o zaman meyve suyu gibi bir şey olur zaten...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
"Domuz giribi" hastalığında domuz hayvanının ne suçu var :),
Virüs domuzdan insan geçti, peki ya domuza nerden geçti,
İnsandan insana geçince insan'ı mı kötü görüyoruz,
Seneler önce deli dana vardı,
Kuş gribi vardı,
Bunların hiç birinden ne dana ne tavuk ne de domuz hayvanları suçlu,
Hayvancağızlar ne yapsın aynı mantıkla danayı düşün, tavuğu düşün,
Domuz gribi domuz eti yemekten dolayı bulaşmaz :), gerekli önlemler alınarak insanlara nasıl yaklaşılıyorsa domuza da öyle yaklaşılır,
Aşağıya bir link ve o linkten bir bölüm asıyorum,
("
Dünya genelinde sağlık yetkililerini alarma geçiren domuz gribi, bir solunum hastalığı. Virüs insanlara domuzlardan solunum yoluyla bulaşıyor. WHO'ya göre domuz yiyerek virüs kapma olasılığı bulunmuyor. Domuz gribi domuzdan insana ve insandan insana bulaşabiliyor. İnsandan insana, hapşırık, öksürük ve hatta ele bulaşması halinde tokalaşma yoluyla bulaşabilen domuz gribine karşı doğal bağışıklığımız bulunmuyor. Bilgisayar klavyesi gibi virüslü bir yerle temas ettikten sonra burna ve ağıza dokunulması da hastalığın yayılmasına neden olabiliyor.
Hastalığa A tipi H1N1 adlı virüsün daha önce hiç görülmemiş bir türü yol açıyor. Bu tür, insan, domuz ve kuş gribi virüslerinin karışımından oluşuyor. Domuz gribinin belirtileri bildiğimiz grip vakalarından pek farklı değil: Kuru öksürük, ani ateş, boğaz ağrısı, eklem ağırıları, üşüme, bitkinlik ve baş ağrısı. bunların dışında, aşırı kusmaya ve ishale neden olabiliyor. Yaygın grip tipleri, genelde yaşı ilerlemiş insanları hedef alırken domuz gribinde ölümcül seyreden vakalar ise daha çok 25-45 yaş arasındakilerde görülüyor. " )
tavukta kendi pisliğini yiyor balıklarında eşini kıskandığını görmedik...
eskiden kutsal hayvan olarak kabul ediliyor muş ondan dır diyoruz...
şimdi kutsallık filan mı kaldı deyorlar...
ama bak leş kan da haram onları kimse tartışmıyor olabilir makuldur diyorlar heralde...
bulucaz inşallah ...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma