Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bilin ki dünya hayatı ancak bir oyun, eğlence, bir süs, aranızda bir övünme ve daha çok mal ve evlat sahibi olma isteğinden ibarettir. Tıpkı bir yağmur gibidir ki, bitirdiği çiftçilerin hoşuna gider. Sonra kurur da sen onun sapsarı olduğunu görürsün; sonra da çer çöp olur. Ahirette ise çetin bir azap vardır. Yine orada Allah'ın mağfireti ve rızası vardır. Dünya hayatı aldatıcı bir geçimlikten başka bir şey değildir. * Hadid-20
Sevgili Metehan,kavramlarla ilgili örneklerimizi de biyolojiden değil Kurandan vermek zorundayız.Çiftçi tohumun üzerini toprakla örttüğü için küfr kökünden türeyen bir kavramla isimlendirilmiştir.Bunu hayatımıza uyarladığımızda öeneğin, insanın yüzünü de tarla olarak düşünürsek çıkanların büyümesine müsaade etmenin şükür inadına yok etmeninde küfür girişimi olduğunu rahatlıkla kavrayabiliriz.İşte apaçık Kurandan apaçık bir proje.Bize düşen ise sorgulamak değil yaşama sokmaktır.Çünkü Allah en güzel yaratandır.Selamlar..
Bilin ki dünya hayatı ancak bir oyun, eğlence, bir süs, aranızda bir övünme ve daha çok mal ve evlat sahibi olma
isteğinden ibarettir. Tıpkı bir yağmur gibidir ki, bitirdiği çiftçilerin hoşuna gider. Sonra kurur da sen
onun sapsarı olduğunu görürsün; sonra da çer çöp olur. Ahirette ise çetin bir azap vardır. Yine orada Allah'ın mağfireti
ve rızası vardır. Dünya hayatı aldatıcı bir geçimlikten başka bir şey değildir.
Sevgili Metehan,
kavramlarla ilgili örneklerimizi de biyolojiden değil Kurandan vermek zorundayız.Çiftçi tohumun üzerini toprakla örttüğü
için küfr kökünden türeyen bir kavramla isimlendirilmiştir.Bunu hayatımıza uyarladığımızda örneğin, insanın yüzünü de
tarla olarak düşünürsek çıkanların büyümesine müsaade etmenin şükür inadına yok etmeninde küfür girişimi olduğunu
rahatlıkla kavrayabiliriz.İşte apaçık Kurandan apaçık bir proje.
Bize düşen ise sorgulamak değil yaşama sokmaktır.Çünkü Allah en güzel yaratandır.
Selamlar..
Selam değerli dost,
Kur'an da geçen ve kast edilen çiftçilerin etrafımızda gördüğümüz çiftçilerinolduğunu
düşünmüyorum.Bal gibi Bioloji,Zooloji ve Botanik bilgisi...İnsan bunları mederesede-üniversitede öğrenmek zorunda değil.
Kur'an ve Evren kitablarını okuyarak..Aklını kullanarak öğrenebilir.
Yanlış teknik emek ve ürünün "çer çöp" olmasına neden olur.Diğer derin anlamları saklı kalmak kaydı,şartı ile..
Dier yandan yağmur RIZKı temsil ediyor...Dünya hayatının faniliği ve daha birçok mesaj var...
Metaforları dikkatle incelemeliyiz.
O tohumu 30cm derine ekerde "Küfredersen" başka,15 cm derine gömer/toprakla "küfredersen" başka sonuçlar alırsın.
Çiftcilik birkaç İLİMİ birden bilmek ile mümkün.İlim bilmeden yapılanlar ise Şükr den uzak Küfre yakındır.
Emeklerin heba olması...Sonrasında da kendini asla suçlu görmeyen Nefsin,Allaha açıktan veya gizliden isyanıdır.
Anladığım kadarı ile sakallı bir Abimizsin...Hürmetimiz Sakala değil ama sana...
Benzetmen kendine özgü olmuş..yorum yapmayacağım...Benim arada bir "Top Sakal" bırakmamı herhalde "yarı küfür"
olarak nitelendireceksin:)
Proje kelimesi cümle içine hiç uymamış..sırıtıyor..Lütfen sizde benim cümlelerim de sırıtanları açıkca belirtiniz.
Şu cümlen benim hayat felsefemle taban tabana ZIT "Bize düşen ise sorgulamak değil yaşama sokmaktır."
Akıl sorgulamak üzere yaratılmıştır.Sorgulamadan kabul etmek insanı Münafıklığa,iki yüzlülüğe sürükler..
Sorgulayan ve bunun sonucunda SECDE eden bir Akıl-Güzeldir.Çünkü Allah en güzel yaratandır.
sevgiler...
metehan
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
Sevgili dostum,sorgulamanın sonu yoktur.Eğer çıkan sonuç kalbimize oturuyorsa yaşama sokmak en hak olanıdır,diye düşünüyorum.
Ortada bir proje yoksa eyleme dökülecek bir şey yok demektir.Durmadan deistleşen kimselerin en büyük açamazı budur.Yapacak bir şey olmaması..!
Kuranın neden çiftçiye "kfr" kökünden bir kelime kullandığını yeniden düşünmeni öneriyorum,söylemek istediğimi pek anlayamamışsın..Sanırım sakala takıldın!
Peki insanin kendine dair olumlu-olumsuz ispati ne olacaktir?
Elbetteki 7 onemli bolgeden olusan, iki yarikli bir butun olmalidir. Beyin'de insan icin Levh-i Mahfuz'dur Cunku Allah adildir. Kimseyi karsisinda, savunmasiz, saglamasiz, ispatsiz sekilde birakmaz.
Ya iki loblu beyin! Durmaksizin yaptigi, tipki pc chip'i gibi olani biteni hafizaya almak degil midir? Kac kez yapar bu islemi sadece bir gunde, bir dusunelim.
Zumer/23 geregi, anlami cozmek icin, insan hangi organini kullanir?
Insan beyni de boyledir. Tum yaptigi, zaten yazilip bitmisi, zaman aldatmacasinda tekrar kayit etmektir.
Allah katinda saklanan bu levha icin pekcok insan "Kader"in yazilimi der.Kimi "kainat programi" der. Oysa kader'in yazilimi degildir bana gore.. Zamandan muaf bir "AN" isaretidir
Oysa insan, algilayabildigi kadar iyi veya kotu davranir.(gunah-sevap kavrami) Tum yaptiklarimiz babinda, beynimizde DNA-RNA sifreleri icine hapsedilmis degil miyiz? Ince bulundugumuz evrene de bu yolla, sekilden sekile(olumlu/olumsuz ) etkide bulunuyor degil miyiz?
Insan ancak bu an'da, kendi kaydettiklerini okuyabilecektir. Ustelik agziyla, gozuyle degil!
ISRA/14 "Oku kitabını! Bugün sana hesap sorucu olarak öz benliğin yeter."
KAF/20 Her benlik, yanında bir güdücü, bir de tanık olduğu halde gelir.
__________________ sana iyi görünen bir başkasının kötüsüyse ona "gerçek" değil “düşün” denir. gerçekler değişmez ama düşün değişkendir.
Ve min âyâtihî en halaka lekum min enfusikum ezvâcen li teskunû ileyhâ ve ceale
beynekum meveddeten ve rahmeh(rahmeten), inne fî zâlike le âyâtin li kavmin yetefekkerûn
; ; ; ;
78 / NEBE - 8
Ve halaknâkum ezvâcâ ; ; ; ;
13 / RA'D - 38
Ve lekad erselnâ rusulen min kablike ve cealnâ lehum ezvâcen ve
zurriyyeh(zurriyyeten), ve mâ kâne li resûlin en ye’tiye bi âyetin illâ bi iznillâh, li
kulli ecelin kitâb.
; ; ; ;
20 / TÂHÂ - 53
Ellezî ceale lekumul arda mehden ve seleke lekum fîhâ subulen
ve enzele mines semâi mââ(mâen), fe ahrecnâ bihî ezvâcen min nebâtin şettâ.
; ; ; ;
15 / HİCR - 88
Lâ temuddenne ayneyke ilâ mâ metta’nâ bihî ezvâcen minhum ve
lâ tahzen aleyhim vahfıd cenâhake lil mu’minîn
; ; ; ; ; &n bsp;; & nbsp; ; ;
Türkçemiz de maalesef Anlamlar dramatik bir şekilde Daralıyor...
EŞ ve Çift kelimeleri birinden çok farklı anlamlar barındırır.
Aynı şekilde YAPMAK ve KILMAK kelimeleri de.YARATMAK [Halaqakum ve Cealnakum]
Dolaysı ile çeviriler de tam bir Otobandan Ara sokağa geçiş Sendromu yaşanmakta..
Anlamlar daraldıkca 2 beden küçük Gömlek giydirilen Kur'an/Meal meydana çıkmakta...
Bu söylediklerim Halis Niyetle dahi böyle...
Ya İşin içine bir de Kötü niyet girerse? Çık işin içinden çıkabilirsen...
Biz hüsnü Zan eyleyelim ve Basiretsizlik diyelim...
kısacası benim ki ler de dahil tüm mealler Ayetin ancak Gölgesi.
sevgi ile...
metehan
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
Önce övgülerinize layık olmadığımı belirtmek isterim,
Siz iletilerin ard arda gelmesinden olsa gerek,beni yanlış anlamışsınız.
Ben Levh-i Mahfuzun Fatiha olduğunu iddia etmiyorum ki...
Dikkate sunduğunuz güzel Açılım ve Ayet ZUMER - 23 için şükrümü yorumlamaya çalışarak sunacağım.
sizde lütfen daha dikkatli takip ediniz.
Daha önce değindiğim konular:Alıntılarda ki harf karmaşasından dolayı
lütfen bana hitab ettiğinizde alıntı kullanmamaya gayret ediniz.
DNA ve RNA Nükleik asitlerinin TÜM Hücrelerde mevcut olduğunu,başka bir konu başlığında belirtmiştim
sanırım okuma fırsatınız olmadı.
selam ile...
Sevgili UlulElbab,
Ayetler ardisira gelince basliga, ben ilgi duydugum ayetlerden birini belirtmek amacli sizden alinti yaptim. Zira o alintida o ayetten bahsetmistiniz.
Kaldi ki zaten sizin Fatiha'ya iliskin bu ayeti bu sekilde yorumlamayacaginizi, en azindan forumun diger kisimlarinda izah ettiginiz dusuncelerinizden dolayi cikarsamak hic de zor degil..
Bu nedenle yazdigim sadece kendi yorumumdur. Sizin Fatiha'ya bakis aciniza yorum degil..
Bu sizden yaptigim son alintidir. Yorum girmeksizin izlemeye devam edecegim. Zira her defasinda, aciklama yapmak gereksiz yere mesaj kirliligi oluyor.
sevgiyle,
__________________ sana iyi görünen bir başkasının kötüsüyse ona "gerçek" değil “düşün” denir. gerçekler değişmez ama düşün değişkendir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma